RE: Moja mama... (Puna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Porodica i partnerski odnosi

Poruka

Anoniman -> RE: Moja mama... (17.7.2012 8:44:47)

Tu i jest problemm što ja neću pod njenu komandu ja imam svoj život,imam dijecu muža za poželjet imam sve čak i auto vozim i idem kamo me volja a one ništa zato se i jesu dale dako i to mami paše a bome da se neće meni javit neznam koliko ja sam taj tip koji je naučio na neki drugi život a ne na komandu,samo mi je žao dijece što se mama tako ponaša al eto takav je život.

hanabanana -> RE: Moja mama... (17.7.2012 8:54:20)

Anonimna, ako tvoje sestre imaju više pažnje to je zato što neka djeca od rodjenja traže više pažnje, druga su samostalnija, sama kroče kroz život. MOžda nije tako sve crno i bijelo.
Iskren razgovor sa sestrom i mamom  mogao bi da vam učini svima život puno ljepšim  i ugodnijim.

U normalnim uslovima, gdje nema mjesta patologiji, ja ne vjerujem da jedan roditelj može više tj manje voljeti jedno dijete od drugog.

veeseelaa -> RE: Moja mama... (17.7.2012 9:19:14)

jako se rastužim kad čujem da se neko ne slaže sa svojom mamom, bratom il sestrom......
mislim da sa svojom mamom moraš otvoreno porazgovarati i reći šta te boli, to je tvoja mama, rodila te odgojila i voli te najviše na svijetu..... vjerovatno pažnu i pomoć pruža ostaloj djeci jer su kako kažeš i sama u težoj finansijskoj situaciji....

vjerujem da je to jedini razlog..... očito da tebe smatra situiranom i stabilnijom osobom a da te voli tu dileme nema....

budi dobra i popričaj s majkom, ne zaboravi da je ona nešto najljepše pored djece što imaš u životu

SailorMoon -> RE: Moja mama... (17.7.2012 9:29:32)

Moja mama je isto jedna osoba koja voli da bude sve po njenoj komadi. Ja to nedam ali nedjeli mene i sestru. ALI moram reci da se koliko god je volila i ona nas u nekim stavrima ocito sa njom nemoze pricati. Nema tog nacina da bi ona saslusala to. Evo primjer nju njena sestra koja zivi u Bih iskoristava maksimalno i bezobrazno. I koliko god ja i sestra neke stvari hocemo da joj pojasnimo ona to nece da cuje. Kao ona jadna citav zivot nije imala, nemoze ona da gleda da ona nema itd. Sto je to ok ali ne u toj mjeri kao sto se moja mama iskoristava. I ista ta tetka naprimjer zna slagati da bi mamu uvjerila u nesta. I tad mama vjeruje vise njoj nego meni i sestri. To boli ali eto mi smo manje vise poravnile jer ocito se s mamom na tu temu nema sta pricai i vozdra.
Ali meni bi vise krivo bilo da me sestre tako odbacuju.

veeseelaa -> RE: Moja mama... (17.7.2012 9:41:55)

SailorMoon mislim da se u odnose tvoje mame i njene sestre ne trebaš miješati sve dok tvoja mam ne traži tvoje mišljenje

SailorMoon -> RE: Moja mama... (17.7.2012 9:49:08)

Pa vas bi ti mene trebala vesela razumiti: Ako se moja mama slomi i oboli od silnog posla a nego drugi sjedi kuci i ceka da mu se posalje i ti bi zalila svoju mamu zar ne. Moja tetka ima zdravog muza i 2 odrasla sina. I opet joj mora moja mama poslati jer tetak po Bogu nema posla, stariji sin cim se zaposlio ozenio se, ode i feninga jos nepomaze, mljadi radi nesta pored faksa i ima stupendiju ali to njemu treba za sebe. I zar je to fino. A moja mama ima i secer i stitnjacu, povecanu gusteracu i koljeno joj natekne da se obste nevidi.....

animagical -> RE: Moja mama... (17.7.2012 9:50:34)

IZVORNA PORUKA: Anoniman

Tu i jest problemm što ja neću pod njenu komandu ja imam svoj život,imam dijecu muža za poželjet imam sve čak i auto vozim i idem kamo me volja a one ništa zato se i jesu dale dako i to mami paše a bome da se neće meni javit neznam koliko ja sam taj tip koji je naučio na neki drugi život a ne na komandu,samo mi je žao dijece što se mama tako ponaša al eto takav je život.

izvinite,ali ovo vas/nas neko zeza[sm=smiley36.gif]

SailorMoon -> RE: Moja mama... (17.7.2012 9:51:50)

Animagical nemora znaciti. Zavisi iz koje je okoline. Ima jos manji mjesta, sela gdje je to jos nesta novo da zena vozi...nazalost.
I tetka mm se svaki put ibreti da ja imam vozacku i vozim.

veeseelaa -> RE: Moja mama... (17.7.2012 9:53:11)

razumijem ja tebe, razumijem tvoju brigu al teško je bilo šta reći za odnos majke sa svojom sestrom..... ona se odmah pretpostavljam osjeća ugroženo, osjeća kao što je i realno da vi kako sestričine ne volite njenu sestru kao ona i da stvari ne posmatrate iz istog ugla i bla bla bla

i ja sam znala mojoj mami nekada skrenuti pozornost jer je previše brižna prema odredjenim osoba, smara se, ma razboli se zbog istih al jednostavno nje išlo..... tako da sam digla ruke.....

nastojim pomoći što mogu, a na ono što mi se ne dopada jednostavno prećutim, naravno izuzev kad me pita za mišljenje......

ne znam , kontam i ja sutra možda mojoj Ajši ne bi dala da komentira moj odnos sa mojim bratom [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

SailorMoon -> RE: Moja mama... (17.7.2012 10:01:57)

Sve ja to znam ali tesko je to gledati. Ono treba pomoci i sve je to uredu i to se nemjesam, ali kako gledati na neko kuka da nema bukvalno sta jesti a vamo sin koji je jos bio student kupuje auto za 12.oooKM? I nose se najnovija moda, auto se stalno vozi na tunig itd a ona kao nema. I moja mama na to kaze pa sta ce ona kad joj nedaju. Pa po Bogu mama nedaju uredu. Ali sto onda im ona kuha, pere, pegla itd. Nek rade onda sami. A ti njoj salji. Ne ona posalje njoj, oni jos izvuku da bi curama kupovali prscenje od 100 i nesta Maraka.
Ono nebi mene to nista tangiralo da to neide sve preko ledja moje mame.

Bebica11 -> RE: Moja mama... (17.7.2012 10:13:34)

Anonimna ti se majke ne smijes odreci, ona te je zaduzila za cio zivot i sta bilo da radis ne mozes joj nikad nadoknaditi niti jedan dan sto se brinula za tebe kao dijete a uostalom imas djecu i sama znas

nesto slicno kao ti ima moja mama, ona je hB pravo imucna, i moja nana se satra pomazuci njene druge dvije kcerke(sestre od mame koje nanu pravo iskoristavaju), rasprodaje imovinu(mami ne jave) i sl stvari al mama nikad nije odustala, obilazi je i pomaze....cak moja nana kad sam joj dosla s malom kaze za malu "vidi je ista onaj NAS" tj ista maleni od mog tetica (njen drugi praunuk) znaci onaj praunuk joj je "nas" a moja malena nije[sm=zmeden.gif], ja nesto nisam to dramaticno dozivjela dok je moju mamu opet povrijedilo...al hajde,

sta hocu reci bas sto neko gore napisa neki roditelji smatraju i pomazu na onu stranu gdje vide da imaju potrebu al to ne znaci da tebe ne vole, zato ne odustaj od mame, kad nekad ponestane para onda ce tvoja mama vidjeti kakvo joj je koje dijete i koje ce je se sjetiti

Mirkica -> RE: Moja mama... (17.7.2012 10:27:28)

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

razumijem ja tebe, razumijem tvoju brigu al teško je bilo šta reći za odnos majke sa svojom sestrom..... ona se odmah pretpostavljam osjeća ugroženo, osjeća kao što je i realno da vi kako sestričine ne volite njenu sestru kao ona i da stvari ne posmatrate iz istog ugla i bla bla bla

i ja sam znala mojoj mami nekada skrenuti pozornost jer je previše brižna prema odredjenim osoba, smara se, ma razboli se zbog istih al jednostavno nje išlo..... tako da sam digla ruke.....

nastojim pomoći što mogu, a na ono što mi se ne dopada jednostavno prećutim, naravno izuzev kad me pita za mišljenje......

ne znam , kontam i ja sutra možda mojoj Ajši ne bi dala da komentira moj odnos sa mojim bratom [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

mene moj jezik zabolio kada sam bila u BIH govoreci mojoj mami da neke stvari ne idu , da mora vise na sebe paziti ali ne pomaze , Bogami muka mi ocima gledati kako se s njom mlati i upravlja ali ona to hoce ona to voli i ona je takva i na kraju pustim .

Sto se tice anonimne , ok je da njena mama pomaze novcano drugim sestrama vidim o tome pise ona ima hvala BOgu i nema potrebe , ok mi je sto vise ljubavi pruza drugim kcerkama jer mozda su one milije prema majci ali mi nije ok da odvaja djecu , sa svim postovanjem prema mojoj mami akda bih vidjela da su joj moja djeca svejedna i da je prem anjima hladna a ostalima pruza ljubav i moja mama bi meni odmah ohladila da me milion puta rodila .

animagical -> RE: Moja mama... (17.7.2012 10:32:17)

IZVORNA PORUKA: SailorMoon

Animagical nemora znaciti. Zavisi iz koje je okoline. Ima jos manji mjesta, sela gdje je to jos nesta novo da zena vozi...nazalost.
I tetka mm se svaki put ibreti da ja imam vozacku i vozim.

vozacka za ibret,a na netu se normalno sijeli[sm=smiley36.gif]

Anoniman -> RE: Moja mama... (17.7.2012 10:33:43)

Ovo nije zazancija i nikada se nebi zezala na tu temu,a moje sestre jedna je starija od mene 5 god a druga mlađa 2 god a ona nas jednostavno razdvaja a zašto neznam a ja isto pomognem sestrama koliko mogu a one mi to sve vraćaju bezobrazlukom i nezahvalnošću.Ja bi najrađe da ih više nevidim i nečujem jer ja to trpim već dosta vremena.

hanabanana -> RE: Moja mama... (17.7.2012 10:34:15)

Ja sam stava da niko ne bi kukao da nema.
U odnos moje mame i njenih sestara nikad se nismo mješale, nije nam to ni mama dopuštala.
Isto tako svojoj djeci sutra neću dopustiti da se miješaju u odnos mojih sestara i mene.
DOkle god ne uzimam njima od usta da bih dala sestri, nemaju pravo da mi se mješaju.
To je tako i gotovo.

U mom komšiluku žive ljudi čija djeca ne da se razbacuju s parama, nego je i to malo reći, a njih dvoje prevrću kontejnere.

hanabanana -> RE: Moja mama... (17.7.2012 10:34:58)

Ovo nije zazancija i nikada se nebi zezala na tu temu,a moje sestre jedna je starija od mene 5 god a druga mlađa 2 god a ona nas jednostavno razdvaja a zašto neznam a ja isto pomognem sestrama koliko mogu a one mi to sve vraćaju bezobrazlukom i nezahvalnošću.Ja bi najrađe da ih više nevidim i nečujem jer ja to trpim već dosta vremena.

A ti onda tako, ako ćeš u duši naći mir.
A nećeš!

veeseelaa -> RE: Moja mama... (17.7.2012 10:51:55)

Anonimna vidim da si baš ljuta, ne donosi nikakve odluke, lako je reći vozdra al dal ćeš se  s tim moći nositi???

ako te toliko opterećuje odnos sa svojim sestrama ti se malo distanciraj al nikako e završavaj za sva vremena.... kajaćeš se.....

Mirki Boga mi nanama nisu sva unučad ista, bliža su im srcu ona koju čuvaju, koja ih više obilaze i sl, nema tu ljutnje, meni bi bilo logično sve to....

Mirkica -> RE: Moja mama... (17.7.2012 11:52:41)

Anonimna vidim da si baš ljuta, ne donosi nikakve odluke, lako je reći vozdra al dal ćeš se  s tim moći nositi???

ako te toliko opterećuje odnos sa svojim sestrama ti se malo distanciraj al nikako e završavaj za sva vremena.... kajaćeš se.....

Mirki Boga mi nanama nisu sva unučad ista, bliža su im srcu ona koju čuvaju, koja ih više obilaze i sl, nema tu ljutnje, meni bi bilo logično sve to....

veselice ja znam da je mojoj mami od mog brata mali kao rodjeno djete jer ga cuva od 6 mjeseci mog sina vidi jednom u godini ali kad smo skupa ja nemam osjecaj da moja mama razdvaja djecu , niti moj otac on kad ide s posla nosi mom i brtaovom sinu isto , igraju se tepaju , koga oni vise vole to je njihova stvar ali ja nemam osjecaj da su moja djeca za njih na drugom mjestu.

Anoniman -> RE: Moja mama... (17.7.2012 12:02:27)

anonimna , sa sestrama se malo distanciraj , daj malo vremena svemu, vremenski ce se same kocke poredati
ali mamu grli i ljubi , mama je mama , nemoj joj zamerat mozda zali kcekrke jer nemaju sredtsava pa bi da im pomogne da i njima bude fino kao i tebi
majka zeli za svoju decu isto ali s time mozda ne vidi da si ti "ugrozena" popricaj sa mamom moj savet, pa i da ti kontrarazmisljace kasnije

Anoniman -> RE: Moja mama... (17.7.2012 12:18:16)

draga anonimna imamo sličnu situaciju,želim ti ispričati svoj slučaj pa se možda pronadjes u njemu i pomogne rjesiti probleme.al u nas je problem sestra.njoj nitko ne valja,uvijek je vrijednija od drugih,na sebe neda nista reci a drugome voli svasta,dusu dala da zametne svadju.uvjek mami prigovara kako vise drzi do ostale djece nego do nje,mada niko ne primjecuje to sto ona prica,ali primjecuje kako ona uvjek radi kontra nas,kao da smo joj mi najveci neprijatelji...uvjek izmislja neke price i trazi svadju pa kad se naljutimo ona govori kako je odbacujemo,nevolimo,izbjegajemo itd.nekad joj nesmijemo ni reci da smo kod mame jer se ona naljuti zasto idemo tamo,kako radimo njoj iza ledja,ako ona nije tu nesmijemo ni mi doci!uvijek govori protiv nasih supruznika,kako nama roditelji sve daju,kako nas oni financuju.uvjek ide sve po nasoj mami jer nama nesmije nista rec,koliko puta me je nazvala, plakala sta joj radi ta kcer.sagledaj malo stvari,mozda nisi ni ti u pravu,mozda si previse "razmazena" i previse trazis,kao slucaj u nasoj obitelji,mozda zelis sve za sebe...

SailorMoon -> RE: Moja mama... (17.7.2012 12:22:21)

Jeste mama je mama ali nazalost nisu boga mi ni sve majke u smislu kako bi trebale. Zalosno ali istinito. I kakva je njena majka samo Anonimna zna. Nijedna od nas nemoze zamisliti da djeli djecu ali ima ih dosta takvih nazalost.
Jer jedno je sto njena mama pomaze sestrama kojima treba pomoc. Ali ako ona stalno zove sestre, sastaju se itd a Anonimnu jednom u 2 sedmice nazove to nije ok. I nemoze mi niko reci da je ona manje interesuje jer je hvala Bogu u dobroj poziciji, ima sretan brak itd. Opet je to djete pa da je najbogatije, najsretnije pozeli se valjda i nazove se.

Anoniman -> RE: Moja mama... (17.7.2012 13:19:08)

draga anonimna imamo sličnu situaciju,želim ti ispričati svoj slučaj pa se možda pronadjes u njemu i pomogne rjesiti probleme.al u nas je problem sestra.njoj nitko ne valja,uvijek je vrijednija od drugih,na sebe neda nista reci a drugome voli svasta,dusu dala da zametne svadju.uvjek mami prigovara kako vise drzi do ostale djece nego do nje,mada niko ne primjecuje to sto ona prica,ali primjecuje kako ona uvjek radi kontra nas,kao da smo joj mi najveci neprijatelji...uvjek izmislja neke price i trazi svadju pa kad se naljutimo ona govori kako je odbacujemo,nevolimo,izbjegajemo itd.nekad joj nesmijemo ni reci da smo kod mame jer se ona naljuti zasto idemo tamo,kako radimo njoj iza ledja,ako ona nije tu nesmijemo ni mi doci!uvijek govori protiv nasih supruznika,kako nama roditelji sve daju,kako nas oni financuju.uvjek ide sve po nasoj mami jer nama nesmije nista rec,koliko puta me je nazvala, plakala sta joj radi ta kcer.sagledaj malo stvari,mozda nisi ni ti u pravu,mozda si previse "razmazena" i previse trazis,kao slucaj u nasoj obitelji,mozda zelis sve za sebe...

Vjeruj ja nikada ništa od njih nisam tražila niti mi treba,samo mi smeta to što nas razlikuje ja kao da nisam njihova sastaju se meni iza leđa nisam htjela u to vjerovati dok ih nisam zatekla u toj situaciji,a i dijecu razlikuje neznam zašto vjerojatno je problem u tome što maji kada odu tamo govore tata kupio ono mama ona mi imamo a tko će dijeci zabraniti da pričaju.Ja nisam zavidna stvarno samo mi nije drago što je to tako.

veeseelaa -> RE: Moja mama... (17.7.2012 13:24:12)

nauču djecu da budu skromna.... ne znam koliko godina imaju al jako je ružno da govore kupili ovo il ono pred djecom tvojih sestara koje nemaju novca nešto slično priuštiti svojoj djeci

i bilo bi lijepo da i njima kupuješ poklone približno kao i svojoj djeci, ako nisu baš u situaciji da si isto priušte

Ti si u puno boljoj situaciji ne znam što se toliko srdiš, teško je onom ko nema, možda su te doživjeli tebe i tvoju djecu kao hvalisavce, možda im to ide na živce .....

Mislim ne kužim od kud to djeci da govore "mi imamo" ????

Anoniman -> RE: Moja mama... (17.7.2012 13:28:56)

nauču djecu da budu skromna.... ne znam koliko godina imaju al jako je ružno da govore kupili ovo il ono pred djecom tvojih sestara koje nemaju novca nešto slično priuštiti svojoj djeci

i bilo bi lijepo da i njima kupuješ poklone približno kao i svojoj djeci, ako nisu baš u situaciji da si isto priušte

Ti si u puno boljoj situaciji ne znam što se toliko srdiš, teško je onom ko nema, možda su te doživjeli tebe i tvoju djecu kao hvalisavce, možda im to ide na živce .....

Mislim ne kužim od kud to djeci da govore "mi imamo" ????

Vesela nisa rekla u smislu mi imamo nego dijeca kroz igru vode razgovor a kupim ja i njima nikad ih nisam tretirala na to da oni nemaju kupim ja njima svašta stvarno a ja svojima ne uzimam puno niti itko zna koliko ja imam niti se volim hvalit ako sam kupila svojima igračku kupim i njima

veeseelaa -> RE: Moja mama... (17.7.2012 13:31:19)

e pa onda ne kužim fakat u čemu je problem..... otvoreno porazgovaraj i sa mamom i sestrama, reci šta te tišti ko zna šta ćeš čuti od njih..... ajde lijepo ih pozovi na kaficu i popričajte

ispali sve solucije i isključi eventualnu svoju krivicu za takav odnos a poslije vidi šta ćeš....

Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sljedeća stranica >   >>