|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: peglanje vesa
16.10.2010 11:17:36   
teacher75
ja sareni ves perem na 40 ili 60, zavisi jel uflekano il samo noseno, a bijeli na 90 i ubacim sredstvo za izbjeljivanje jer i meni bude sivkasto ako ne ubacim. bebi sam peglala svu odjecu prvih 5-6 mjeseci a sad vise nista ne peglam. svoje peglam samo ako se nesto izguzva ali ne nosim kosulje i fino slzim kad se susi pa je to rijetko. posteljinu i peskire mi ne pada napamet, mm svoje pegla, kad je nesto izguzvano, i on rijetko nosi kosulje. sve u svemu, peglu ukljucim mozda jednom mjesecno a nekad ni tolikouser posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 176
16.10.2010 11:24:30   
vjestica
dosta bacila je rezistentno na otkuhavanje, tako da oprano na 90 stepeni nije i sterilno
ja u bijeli veš ubacin malčice izosana radi dezinfekcije, a šareni veš ne smijem radi boje, pa šareni donji veš obavezno prepeglam

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 177
16.10.2010 11:29:50   
teacher75
IZVORNA PORUKA: vjestica

dosta bacila je rezistentno na otkuhavanje, tako da oprano na 90 stepeni nije i sterilno
ja u bijeli veš ubacin malčice izosana radi dezinfekcije, a šareni veš ne smijem radi boje, pa šareni donji veš obavezno prepeglam

ja sam cula da ni peglanje zbog bacila nije potrebno, kao sto ne valja ni pretjerano sterilisanje, jer organizam postane preosjetljiv a bacili su svuda oko nas, ne mozemo ih izbjeci. moja prijateljica je uvijek sve peglala, stalno se tusirala i previse trljala spuzvom da je dobila neko kozno oboljenje, sva se osula. dr joj rekao da je ili od pretjeranog trljanja (unistila odbrambeni mehanizam koze) ili je probala u prodavnici nesto na golu kozu, a navikla da sve pere i otkuhava. ja, sa druge strane, hvala bogu, nikad nikakvih problema nisam imala sto se toga tice

< Poruku je uredio teacher75 -- 16.10.2010 11:30:18 >

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 178
16.10.2010 11:34:46   
jasmin
Et,ja sam haman naopak insan,peglam raju ne peglam ves :D:D:D...
Naime,sto se tice ubijanja bakcila,zbog toga ne peglam,jer kad ispeglano dodje u dodir s ormarom odmah postane kao i prije peglanja.Peglam samo odjecu koju nosimo van kuce,peglam paravane,store,stolnjake i sl.A krpe,posteljinu i ostalo ne,slomila bih se peglajuci,jer svako malo to se mijenja.

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

Neposredna veza do poruke: 179
16.10.2010 11:36:25   
sheri
ja sam idiot koji sve pegla, osim carapauser posted image user posted image . ne mogu si pomociuser posted image

Nora-21.06.2009. :)

Neposredna veza do poruke: 180
16.10.2010 11:37:47   
vjestica
naravno, samo ja stavljam izosan i peglam donji veš uzato što ga perem sa nekim drugim stavrima koje donesem iz vana
ono što je samo u kući ne dezinfikujem, jer su naše bakterije user posted image
i kad imam nekuvaginalnu  infekciju (a sad trenutno imam) obavezno dezinfikujem donji veš, jer su upravo te bakterije i gljive rezistentne na otkuhavanje

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

Neposredna veza do poruke: 181
16.10.2010 11:38:46   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: vjestica

naravno, samo ja stavljam izosan i peglam donji veš uzato što ga perem sa nekim drugim stavrima koje donesem iz vana
ono što je samo u kući ne dezinfikujem, jer su naše bakterije user posted image
i kad imam nekuvaginalnu  infekciju (a sad trenutno imam) obavezno dezinfikujem donji veš, jer su upravo te bakterije i gljive rezistentne na otkuhavanje

a sta je izosanuser posted image

(odgovor članu vjestica)
  Neposredna veza do poruke: 182
16.10.2010 11:40:26   
lamama
Evco i mene malo kod vas

Ja posteljinu peglala 3 god i prestalauser posted image user posted image , peskire, veš i dr ne peglam nikad, kuhinjske krpe peglam uvijek, i peglam svoje stvari kada izlazim, imam jednu svaštaru za odjeću i tu mi je uvijek otvorena daska za peglanje i tu svaki dan peglam stvari koje hoću da obućem, ne volim da sam izgužvana, ali nikad prije što obućem ne peglam, i MM pegla košulje  sam koje oblači, tako da ja sve u svemu nisam opterećena peglanjem, ma da peglam sve gdje bi mi bio kraj pored ovoliko obaveza,

dijagnoza sekundarni sterilitet, dvije vanmaterične, jedna trudnoća-plod se nije razvijao, odstranjen jajovod, drugi prohodan
1. IVF Mb -0
2. IVF Mb -0

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 183
16.10.2010 11:41:33   
vjestica
izosan je hlor, koristi se za dezinfekciju svega - odjeće, površine, kupatilo, voda itd

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 184
16.10.2010 11:41:42   
brzamala
Ja mrzim peglanje.user posted image Posebno mm košulje, a imam ih kamaru ispeglati. Inače, sve što ne moram to i ne peglam. Dakle posteljinu, krpe, unutrašnji veš to ništa ne peglam, samo bi mi još taj teret trebao. Peglam ono što nosimo vani i što je vidljivo izgužvano, a od ovih kućanskih stvari store i stolnjake

(odgovor članu sheri)
Neposredna veza do poruke: 185
16.10.2010 11:42:18   
teacher75
sto se tice vaginalnih infekcija, tu nista ne pomaze, provjereno. malo prodje pa se vrati. moja prijateljica ja cak ves u zamrzivac ostavljala jer je cula da i to ubija bakterije, pa je i dalje imala problema s tim...-

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 186
16.10.2010 11:43:56   
lamama
IZVORNA PORUKA: sheri

ja sam idiot koji sve pegla, osim carapauser posted image user posted image . ne mogu si pomociuser posted image

uh ženo draga nemoj sebi otežavati životuser posted image , ja ne bi imala vremena nizašta da peglam sav veš, jer stalno se nešto pere, bar ja, uh još da peglamuser posted image

dijagnoza sekundarni sterilitet, dvije vanmaterične, jedna trudnoća-plod se nije razvijao, odstranjen jajovod, drugi prohodan
1. IVF Mb -0
2. IVF Mb -0

(odgovor članu sheri)
Neposredna veza do poruke: 187
16.10.2010 11:46:24   
vjestica
IZVORNA PORUKA: teacher75

sto se tice vaginalnih infekcija, tu nista ne pomaze, provjereno. malo prodje pa se vrati. moja prijateljica ja cak ves u zamrzivac ostavljala jer je cula da i to ubija bakterije, pa je i dalje imala problema s tim...-

a terapija?
to neće zamjeniti terapiju, ali je bitno dezinfikovati, da ti se ne vrati ponovo (isto ko što mm koristi terapiju da mi ne bi vrati bajke)

Neposredna veza do poruke: 188
16.10.2010 11:49:35   
sheri
IZVORNA PORUKA: lamama

IZVORNA PORUKA: sheri

uh ženo draga nemoj sebi otežavati životuser posted image , ja ne bi imala vremena nizašta da peglam sav veš, jer stalno se nešto pere, bar ja, uh još da peglamuser posted image

skoro svaki dan opere jedna masina. i onda ja to  peglam, nekad i do 1 ujutrouser posted image . ma budala sam, znam, al kad god sam pokusala da ne peglam nisam izdrzala vise od 2 odjevna predmeta. a tako bih volejla da se spametujemuser posted image

(odgovor članu lamama)
Neposredna veza do poruke: 189
16.10.2010 11:51:30   
Anoniman
sheri pod hitno ti treba sakriti pegluuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu sheri)
  Neposredna veza do poruke: 190
16.10.2010 11:55:13   
sheri
ja kontam da je treba kroz prozor hititiuser posted image user posted image . ili mene onim kablom istuciuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 191
16.10.2010 11:57:39   
jasmin

IZVORNA PORUKA: teacher75

Sto se tice vaginalnih infekcija peglani ves moze pomoci da se infekcija ne siri,ali samo ukoliko se ispegla i odmah odjene.Ako se pegla i stavi u laticu,ili gdje vec stoji,nista posebno nije ucinjeno.

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

Neposredna veza do poruke: 192
16.10.2010 14:30:28   
M kao Mama
Najmrži posao, uhhhhh, evo upravo maloprije završila jednu turu, kako to ja kažem bliskih susreta sa peglom, odavno ne peglam mnogo šta, kako što su peškiri, posteljine, sve što ne mora, to ne i peglam

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 193
16.10.2010 15:05:56   
sporty mamaa
Danas umjesto vesa peglam kosuuser posted image user posted image Princip je isti, samo pegla drugacijauser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 194
16.10.2010 15:07:37   
Hannan
Peglam vrlo malo stvari, odjecu za vani, djecije skoro sve, zavjese i stolnjake, nekad me uhvati dobra pa ispeglam i jastucnice i sve to prije nego cemo obuci.Nekad se desi da nesto ispeglam, i stavim u ormar, a onda se naprave one pruge kako je bilo slozeno, i ja moram opet peglati i pravim smao sebi dupli posao, ovak osvi zadovoljni.

»Gospodaru, Ti moje znanje povećaj«

30.1.2007
23.06.2013

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 195
16.10.2010 15:21:59   
veeseelaa
imal neko sredstvo da se metne u veš mašinu i da veš izadje ispeglan user posted image user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Hannan)
Neposredna veza do poruke: 196
16.10.2010 15:22:59   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: sporty mamaa

Danas umjesto vesa peglam kosuuser posted image user posted image Princip je isti, samo pegla drugacijauser posted image user posted image user posted image user posted image

i ja sad ispeglala kosu user posted image user posted image user posted image user posted image inače bi mi glava bila mašalla, što se mora nije teško user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu sporty mamaa)
Neposredna veza do poruke: 197
16.10.2010 15:24:04   
melly__

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

imal neko sredstvo da se metne u veš mašinu i da veš izadje ispeglan user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image

17.06.

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 198
16.10.2010 15:43:09   
Lalana
Bas ste me nasle, upravo sam zavrsila peglanje hrpe vesa.

Prije nisam nista peglala, trudila sam se da odmah nakon pranja rasirim da se susi, kako nebi mokro stajalo, i onda osim nekih stvari za vani, ostalo nisam imala potrebe peglati.

Sada me uhvatilo da peglam svu djecju odjecu, vec je to povelika odjeca, sve od pamuka 100% i izadje izguzvano ko ista, peglam cak i posteljine a nikad prije to nisam radila.

Ipak, nekad, kada nemam vremena poslozim sve neispeglano, pa kad zatreba popeglam, ali tada nepitajte za urnebes u ormaru, jer ipak ispeglan ves izgleda "pod konac" u ormaru.

A kad mi je bas mrsko peglati, a moram, ja upalim RR i ovu temu i podignem sebi moral za peglanje, kada procitam kako vrijedne zenice peglaju user posted image

Moje tri srece...

(odgovor članu melly__)
Neposredna veza do poruke: 199
16.10.2010 15:53:05   
Anoniman
Ja zavjese nika ne peglam , centrifugu ukljucim samo onoliko da se voda iz njih ne cijedi i okacim ih mokre....

(odgovor članu Lalana)
  Neposredna veza do poruke: 200
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *