|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: peglanje vesa
16.10.2010 16:23:24   
Mya_81 RR
IZVORNA PORUKA: MarinaDK

Ja zavjese nika ne peglam , centrifugu ukljucim samo onoliko da se voda iz njih ne cijedi i okacim ih mokre....

Isto ovako user posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 201
16.10.2010 16:41:10   
Anoniman
E ja zavjese moram peglati,jer se baš-baš pogužvaju,nema šanse onako ih staviti.
Nekad,kad nema fleka po njima,smotam ih i stavim u jastučnicu,i tako operem,ostanu samo crte kako su bile smotane za peglati,pa mi brže,lakše.

(odgovor članu Mya_81 RR)
  Neposredna veza do poruke: 202
16.10.2010 19:48:21   
dzeni_nl
IZVORNA PORUKA: kolacic

IZVORNA PORUKA: dzeni_nl

IZVORNA PORUKA: kolacic

omeksivac koristis li dzeni??' ja silan za bebe.. bijeli...mada mi kazu da je najbolje sam deterdzent

ja ne koristim omeksivac za njenu odjecu, jer sam cula da moze izazvati alergiju. a ni ovaj persil nema neki bas miris, jer je dosta razrijedjen, bas prilagodjen bebinoj kozi.

koliko kosta taj persil za bebe?

ovaj Persil je hypoalergen nije prasak, ovdje kosta skoro 6 eura, flasica od 675 ml.

Marina i ovdje ima Neutral, bas sam se mislila da li da podjem ga koristiti.

ja u bijeli ves stavljam casu alkoholnog sirceta. ves bude mekaniji i uvijek bijel.

Ima nade za bolje sutra...
04.09.2010 rodila se Marisa mamina radost najveca.

(odgovor članu kolacic)
Neposredna veza do poruke: 203
16.10.2010 23:10:11   
malena.
bebinu odjecu perem na 60 a nekad na 90 bez obzira na boju jer malo mi je stvari da bi razdvajala.koristim i omeksivac za bebe...i svu beinu odjecu ispeglam...ma bas sve.neakko mi to nije tesko uzivam al samo za nju...
al vidim da sam pogrjesila sto sve zajedno perem.jedan kompletic...bijeli gegica i jaknica.samo sam gegicu koristila nekao mi jaknica nije jos bila potrebna.,i jucer uporedim to dvoje.kao da nikad nije bio komplet...:-( sta cu sada?
a svoju odjecu uhhh to je vec problem...samo ono sto moram.a i kada kupujem sve kontam guzva li se pa nekad i zbog tog odustanem od kupovine...peskire ne peglem...samo zavjese to moram...
a kosu peglam nakon svakog pranja...nezzz ni to mi nije tesko.uzivacija mi je vidjeti tu promjenu za samo 15-tak minuta... :-)))

mamina princeza stigla na svijet 24.8...i od tada mami uljepsava dane...
:-)))))

(odgovor članu dzeni_nl)
Neposredna veza do poruke: 204
16.10.2010 23:15:11   
maja78 RR
na ovoj temi samo cu napisati odgovor na naslov:

MRZIIIIIIIIIIIIIIIIIIIM

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

(odgovor članu malena.)
Neposredna veza do poruke: 205
16.10.2010 23:17:45   
malena.

IZVORNA PORUKA: teacher75

ja sareni ves perem na 40 ili 60, zavisi jel uflekano il samo noseno, a bijeli na 90 i ubacim sredstvo za izbjeljivanje jer i meni bude sivkasto ako ne ubacim. bebi sam peglala svu odjecu prvih 5-6 mjeseci a sad vise nista ne peglam. svoje peglam samo ako se nesto izguzva ali ne nosim kosulje i fino slzim kad se susi pa je to rijetko. posteljinu i peskire mi ne pada napamet, mm svoje pegla, kad je nesto izguzvano, i on rijetko nosi kosulje. sve u svemu, peglu ukljucim mozda jednom mjesecno a nekad ni tolikouser posted image

koje sredstvo za izbjeljivanje ubacis...trebam vratit bijelu boju nekim stvarima... user posted image user posted image user posted image

mamina princeza stigla na svijet 24.8...i od tada mami uljepsava dane...
:-)))))

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 206
16.10.2010 23:19:24   
Lalana
veeseela je spomenula masinu iz koje izadje popeglan ves, to jos nisu izmislili, ali ja znam za valjak za peglanje, moja mama ga ima, dakle pegla posteljine, krpe, i vecinu vesa, i dole izlazi slozen na specifican nacin, ali nije praktican nikako za majice, kosulje i pantalone, jer pravi linije sa strana koje je bas tesko raspeglati, ali se ubilo za posteljine, i potkosulje, pidzame, itd..

Moje tri srece...

(odgovor članu maja78 RR)
Neposredna veza do poruke: 207
16.10.2010 23:23:12   
sara.at
Peglam samo Ono StO moram a to su kosulje od mm i hlace,poneku svoju majcicu i hlace ako su poguzvani a ostalo nista. Djeciji robicu svu perem posebno na 90 otkuhavanje Al ne peglam jer mi nema smisla "pegla nije dezinfekcijsko sredstvo"
Bar ja to Sa sigurnoscu znam kao zaposleni Desinfektor.
Zavjese peglam jer su mi svilene a One se poguzvaju user posted image
Bjelu otkuhavam 90 sareni na 60 i bez omeksivaca jer mm ima alergiju Al zato me ceka hrpetina njegovih kosulja za popeglati a sve odgadjam user posted image

Malena dusa 01.10.2009 melek i andjeo
Arian 23.08.2010g u 23:11h mamino i tatino veliko srce
Armin 22.07.2012 u 15:47 Nase maleno zlato

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 208
16.10.2010 23:36:56   
Dalil@
Susilica fino "ispegla" ves user posted image

Inace, ne peglam user posted image Samo ono sto moram. Volim to vrijeme provesti s djecom, muzem, uz knjigu, vani..itd user posted image
Zene, dok se okrenete, proletit ce vam zivot...u peglanju user posted image

I. 01/2008
F. 04/2010

(odgovor članu sara.at)
Neposredna veza do poruke: 209
16.10.2010 23:56:51   
Nenci
@vjestica
molim te reci gdje cu naci taj izosan?

Da probam i to, posto kuburim sa infekcijama.. :(((

Nas bebac slatki je obradovao mamu i tatu na Dan zaljubljenih :))))
Viktor 14.02.2010.
(cekali smo 3,5 godine)

(odgovor članu Dalil@)
Neposredna veza do poruke: 210
17.10.2010 0:33:24   
Nenci
Peglanje ne volim. Ja peglam na rate :) Uzmem i opeglam jedno 10 komada odjece i onda ugasim peglu... dostaa. Onda nastavim drugi put kad sam nagodna.
Peglam bebino sve sem dekica i dukseva debljih.
Nase peglam pantalone,kosulje,majice koje se vidi da su zguzvane,farmerke i ostalo sto bas moram
Ne peglam krpe, peskire nikad. Posteljinu uglavnom peglam, nekad me mrzi pa samo slozim a opeglam samo jastucnice.
Zavjese nikad, samo okacim pravo iz masine.
MM naucila da ``koristi`` peglu pa on sam kad mu sta treba pegla :)
Moja mama kad doje kod nas a  ja uspavljujem bebu, uzme bebin ves pa sve opegla ljubim je.

Nas bebac slatki je obradovao mamu i tatu na Dan zaljubljenih :))))
Viktor 14.02.2010.
(cekali smo 3,5 godine)

(odgovor članu Nenci)
Neposredna veza do poruke: 211
17.10.2010 0:35:14   
Anoniman
Nenci kako si muza sprijateljila s peglomuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image moj bi se prije s kobrom sprijateljiouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Nenci)
  Neposredna veza do poruke: 212
17.10.2010 0:35:25   
veeseelaa
ali ja znam za valjak za peglanje

kako ovo izgleda, i koja mu je zapremina i koliko je parauser posted image
ja moram muzu pomoć, slomi se čo''ek user posted image user posted image user posted image user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Nenci)
Neposredna veza do poruke: 213
17.10.2010 0:37:25   
teacher75
IZVORNA PORUKA: malena.

ja sareni ves perem na 40 ili 60, zavisi jel uflekano il samo noseno, a bijeli na 90 i ubacim sredstvo za izbjeljivanje jer i meni bude sivkasto ako ne ubacim. bebi sam peglala svu odjecu prvih 5-6 mjeseci a sad vise nista ne peglam. svoje peglam samo ako se nesto izguzva ali ne nosim kosulje i fino slzim kad se susi pa je to rijetko. posteljinu i peskire mi ne pada napamet, mm svoje pegla, kad je nesto izguzvano, i on rijetko nosi kosulje. sve u svemu, peglu ukljucim mozda jednom mjesecno a nekad ni tolikouser posted image

koje sredstvo za izbjeljivanje ubacis...trebam vratit bijelu boju nekim stvarima... user posted image user posted image user posted image

ne znam kako se zove, kupila sam u dm-u neko u kesici, jednokratno se upotrebljava citava kesica,njihov je proiizvod- dm-ov

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu malena.)
Neposredna veza do poruke: 214
17.10.2010 0:38:37   
teacher75
IZVORNA PORUKA: Dalil@

Susilica fino "ispegla" ves user posted image

Inace, ne peglam user posted image Samo ono sto moram. Volim to vrijeme provesti s djecom, muzem, uz knjigu, vani..itd user posted image
Zene, dok se okrenete, proletit ce vam zivot...u peglanju user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Dalil@)
Neposredna veza do poruke: 215
17.10.2010 0:39:59   
teacher75
IZVORNA PORUKA: veeseelaa

ali ja znam za valjak za peglanje

kako ovo izgleda, i koja mu je zapremina i koliko je parauser posted image
ja moram muzu pomoć, slomi se čo''ek user posted image user posted image user posted image user posted image

moj nekad hoda izguzvan posto je i njemu mrsko da peglauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 216
17.10.2010 0:42:29   
veeseelaa

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

Neposredna veza do poruke: 217
17.10.2010 0:44:14   
teacher75

odijelo (ispeglano) ne cini covjekauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 218
17.10.2010 0:52:46   
Anoniman
Ja za bijeli ves koristim vanish(white) i super mi je...A taj  izosan je uvijek stara koristila uh kako to meni smrdiuser posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 219
17.10.2010 11:36:09   
vjestica
Nenci izosan možeš kupiti u apoteci
da, smrdi i ne smije se mirisati, ali ga uvijek stavljaš skroz malo, pa se to ne osjeti

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 220
17.10.2010 11:41:45   
Anoniman

odijelo (ispeglano) ne cini covjekauser posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image Cini zato zenu

Neposredna veza do poruke: 221
17.10.2010 13:45:49   
Dalil@

user posted image

user posted image

I. 01/2008
F. 04/2010

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 222
17.10.2010 19:48:36   
teacher75

user posted image

user posted image

svako pegla sebi, ravnopravnost polova je odavno pocela, a paterijarhat ukinut- bar sto se mene tice, ko voli da zivi u paterijarhatu, nek zivi, sretno mu bilo!

(odgovor članu Dalil@)
Neposredna veza do poruke: 223
17.10.2010 22:14:49   
Dalil@
Slazem se s tobom teacher i sve to u teoriji stoji...al' haj' ti to objasni nasem balkanskom narodu user posted image Sumnjam da ce svijest znatnije promijeniti u neko skorije vrijeme. Stoga...

A mozda sam i blesava jer vucem vise nego sto bih trebala user posted image

I. 01/2008
F. 04/2010

Neposredna veza do poruke: 224
17.10.2010 22:20:24   
Hanady RR

Slazem se s tobom teacher i sve to u teoriji stoji...al' haj' ti to objasni nasem balkanskom narodu user posted image Sumnjam da ce svijest znatnije promijeniti u neko skorije vrijeme. Stoga...

A mozda sam i blesava jer vucem vise nego sto bih trebala user posted image

nisi ti blesava....
u trenutcima u kojima možda pretjeruješ ispravit ćeš se vrmenom...recimo ja sada ne peglam čarape a i to sam radilauser posted image

Sve da moj muž ispegla sebi, ja sebi ono što ćemo obući...
djeca ne mogu peglati...a gledajući slike naših forumašica na FB vidno je da čistoći, stalnom presvlačenju svojih beba i uvijke uredno ispeglanoj garadrobi na njima, pridaju važnost. Što znači peglaju i one.user posted image

Pored dječijih stavri...ko bi trebao ispeglati stoljanjka na kome se jede...ili onaj sa trpezariskog stola, ili onaj nakon večere sa gostima opran..po ovoj logici trebali bi gosti doći malo prije zakazne večere pa ispeglat stoljnjak.user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Dalil@)
Neposredna veza do poruke: 225
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *