dandi84 -> RE: prvi znaci trudnoce (15.1.2014 13:18:07)
|
Posto sam ja vrlo često prelistavala ovu temu u toku naše borbe za [sm=nosecka.gif] sad cu da dam mali doprinos svim ostalim zenicama koje se trude oko [sm=duda.gif].... Evo kakvi su moji: Test sam radila 29dc tj kad je [sm=hudicek1.gif] kasnila dan i ugledala sam [sm=modricrtici.gif]...[sm=smiley1.gif] 1.Bazalna temperatura se tek pocela peti dva dana prije testa a 3 dana prije je bila jadnih 36,4 da bi na dan testa bila 37...Dnevna je bila od 37-37,3...Dakle ona niska temperatura nista ne govori.. 2. Stomak me bolio i imala sam proliv i na dan testa sam ga imala, jako čudno posto je za trudnoću karekterističan zatvor i tako je i bilo kad sam prvi put ostala trudna...Međutim ovaj drugi put je drugačije.. 3. Grudi su me bolile, pa su se malo smirile, tako da je bol ostao samo sa strana grudi, kad sam ih pogledala samo sam primjetila vene koje ranije nisu bile tu i velike bradavice...Boja areola je uobičajna.. 4. Stomak bolio kao kad trebam dobiti, iznad pupka kao da mi je neko kaziprstom upro i stomak i tako drži...Znači bol iznad pupka i ona bol sa strane u predijelu pupka koje sam imala u petak kad sam i uložak nosila misleći da cu dobiti.... 5. Tri dana prije testa me u 4 probudio proliv a kad sam dosla sa posla imala sam jaku vrtoglavicu, ma glave nisam mogla maći sa jastuka...Mislila sam da je nizak pritisak u pitanju i muz mi donese čašu koka kole koju bas nikad ne pijem jer ne volim gazirano...Onu čašu mjehurića sam popila u kap...Reko sta je ovo, sto mi prija... Hoću vam reći za trudnoću nema nekih posebnih simptoma koji vrijede samo za trudnoću a da se ne odnose na PMS...Istih ovakvih sam imala i ranijih mjeseci pa sam dobijala..Eto mozda ce nekom pomoći i mozda ce se neko pronaći u ovim mojim simptomima...
|
|
|
|