|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: prvi znaci trudnoce
27.2.2011 0:58:00   
animagical
bebac bucko a da odes ginekologu? jedino ces tako rastjerati sve sumnje, a ja ti od srca zelim trudnocu! ti svi simptomi mogu a i ne moraju, ali narocito mi je drago vidjeti taj umor i pospanost,ja se nisam trijeznila, po cijeli dan bi provela na kaucu po dekicom... nadam se da se javis s dobrim vijestima! ili odi uradi betu u u importane kod tawila,rezultat za pola sata a kosta koliko i clear blue...rade do 6 mislim

(odgovor članu N_N)
Neposredna veza do poruke: 801
27.2.2011 1:24:28   
bebac bucko
mjeseceva pratiljo hvala ali ja bih ipak sacekala jos malo do ponedjeljka kada idem na pregled, cekala sam mjesec dana mogu jos malo :)
nekako mi sve zvuci lijepo da bi mi djelovalo istinito. ja jos uvijek cekam user posted image kao da ce svake sekunde doci, jer imam grceve u dnu stomaka koji traju jako kratko, i znaju me probuditi. test sam radila prije par dana, i pokazalo mi je drugu crticu, skroz blijedu, i nekako na neodgovarajucem mjestu ( jako blizu kontrolne, neka 3 mm od ). sto kaze moj muz ja necu vjerovati dok ne vidim slicicu, jer mi stvarno nevjerovatno djeluje. mozda zato jer se dugo trudimo. u svakom slucaju hvala na podrsci... :)

5 dugih godina iscekivanja

(odgovor članu Mjeseceva Pratilja)
Neposredna veza do poruke: 802
27.2.2011 9:55:35   
N_N
Eto tebe vrlo brzo na temi trudna sam pa ćemo ti tamo zvanično čestitati user posted image user posted image user posted image

I nogom u guzicu je korak naprijed!

(odgovor članu bebac bucko)
Neposredna veza do poruke: 803
27.2.2011 10:39:18   
izgubljeni anđeo
Mjeseceva pratilja, hvala. Samo to stalno i radim, molim se Bogu. Za sve zene sveta koje zele djecu. A bice sve dobro, nadam se. user posted image

(odgovor članu Mjeseceva Pratilja)
Neposredna veza do poruke: 804
27.2.2011 10:41:51   
izgubljeni anđeo
bebac bucko, bas mi je drago zbog tebe. samo se opusti i misli pozitivno. bice sve uredu... sretnoo..user posted image

(odgovor članu izgubljeni anđeo)
Neposredna veza do poruke: 805
27.2.2011 10:55:28   
sandy82
IZVORNA PORUKA: bebac bucko

da li sam ili nisam pitanje je sad...
zadnja mjesecnica 01.01.2011. (vise nije bilo nikakvih krvarenja)
blaga temperatura ali u nocnim satima
povremena nesvjestica
zgaravica (kiselina) 
konstantan umor i pospanost
grudi ogromne
leda rasturaju
stomak ogroman...

Identični simptomi kod mene kad trebam dobiti. Tako je bilo i zadnji put, a ostala trudna. Možeš uraditi kućni test. Budu natečene grudi pa izduvaju kad dobijem. Ovaj put su ostale. U prvoj trudnoći nisu toliko narasle do devetog mjeseca.

Neposredna veza do poruke: 806
27.2.2011 10:59:49   
sandy82
Ja sam uradila test treći dan izostanka i pokazalo blijedu, jedva vidljivu crticu. Morala sam umočiti drugi u dječiji urin da budem sigurna. Trebalo je da popijem neki gadan sirup i da sledeći dan odem na neki gadan pregled. Zato sam i uradila odmah test da to sve ne naškodi bebi. Na sirupu je pisalo velikim slovima da nije za trudnice i dojilje. Sreća pa mi je pokazalo odmah, nekim ženama test ne pokazuje tačno.

(odgovor članu sandy82)
Neposredna veza do poruke: 807
28.2.2011 12:23:16   
izgubljeni anđeo
Radila sam i betu, negativna je... Lažna nada.. Sretno ostalim. Pusa za sve.user posted image

(odgovor članu sandy82)
Neposredna veza do poruke: 808
28.2.2011 13:19:09   
bebac bucko
hvala vam,
btw ja sam pocela i da povracam, ne znam jel od znatizelje ili user posted image . danas nisam mogla otici dr jer sam se maloprije probudila, hahah mm me nije htio probuditi jer sam jutros u 4 ustajala da povracam. ljudi osjecam se nekako super, i ja se nadam da cu brzo na temu TRUDNA SAM!!!!!!!!!!!!!!!
ljubim vas sve i ja vama zelim sve najbolje

(odgovor članu izgubljeni anđeo)
Neposredna veza do poruke: 809
28.2.2011 13:27:34   
bebac bucko
e da zaboravih jucer i danas me leda bole do ludila. kazu da tako boli pred user posted image ali ja nikada nisam imala takvih problema, kao ni ogromnu stonacinu kao sada. :)

Neposredna veza do poruke: 810
28.2.2011 17:56:31   
bebac bucko
izgubljeni andjeo glavu gore i zelim ti da iduca bude pozitivna. user posted image
a ja jesam radila test, vec sam pisala o tome, znaci svjetla druga linija, mada mi kasni vec  puni mjesec, ja cu jos da cekam, sutra bih trebala kod dr, pa da vidim sta se desava. :)

Neposredna veza do poruke: 811
3.3.2011 16:32:26   
animagical
mene bas zanima sta bi s bebac bucko, nigdje je....izgleda da ona povracauser posted image

Neposredna veza do poruke: 812
4.3.2011 1:31:59   
Skvo RR
Prenos posta

IZVORNA PORUKA: Bambyna

Pozdrav!:)

Prvi put otvaram temu i prvi put se javljam opcenito... i potrebna mi je mala pomoc!:)

Ovako:

Menstuacija mi kasni sada vec 2 dana, radila sam test juce (test Lady- na kojem je naznaceno da otkriva trudnocu vec dan nakon kasnjenja, uradila sam po uputama ujutru, prva mokraca) i na moju veliku zalost bio je negativan! user posted image

Sto se tice simptoma, nemam pojma da li je to auto-sugestija ili je zaista tako, ali do juce me uzasno mucila kiselina, u dva navrata sam povracala, grudi su mi napete, a stomak uzasno napuhan, i imala sam sve klasicne siptome kao pred PMS.

Danas vec, malo drugacije....osim sto mi je i dalje stomak napuhan...ali, uzasno napuhan, i stalno osjetim da mi crijeva krce i sl, pojavili su se nekontrolisani gasovi user posted image , krsta me bole, povremena migrena,  povremeno neki cudni napadi mucnine, kratkotrajni, ali vrlo intenzivni, i bez povracanja....grudi i dalje napete....ali me stomak ne boli, niti ima nekih naznaka kao kad trebam dobiti menstruaciju....a bijeli iscjedak na vesu je prisutan konstantno.

E sada....mene zanima....obzirom da sam jaaaaaako nestrpljiva (nocima ne spavam zbog ushicenja, srece, zbunjenosti, neizvjesnosti i uzbudjenja user posted image )...da li da opet sutra, tj. vec danas radim test....ili da odem vaditi krv, jer sam cula tj. procitala da je ta metoda nepogresiva....ili....ili...ili?
Molim vas ako je neko imao slicnih dilema, ili ovakvo iskustvo da mi pomogne i da savjet sta da radim!!!user posted image
Naravno, sve sugestije i savjeti su dobrodosli....samo mi, molim vas,  nemojte reci ono sto mi je ginekolog rekao..user posted image ....:da cekam jos jednu sedmicu pa opet test....user posted image ...pa ako ne bude da dodjem na pregled!

Unaprijed hvalaaaa!!!

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 813
15.3.2011 14:11:11   
Gucci
Ja sam imala identicne simptome kao kad trebam dobiti, bolne grudi, razdrazljivost, nervoza, bol u donjem dijelu stomaka... imala sam osjecaj kao da cu svaki cas dobiti, i prosla su dva dana kako nisam dobila al sam mislila kako mi kasni, jer mi je menstruacija znala cesto kasniti... uglavnom uradim ja treci dan test i to sa jutarnjom mokracom kad ono negativan, i hajd ja opet kontam sigurno mi kasni... medjutim sacekam ja jos 4 dana i uradim test kad ono opet negativan... eh onda sam bila ubjedjena kako mi menstruacija kasni...nekih 7 dana nakon tog zadnjeg testa probudila me jutarnja mucnina sto je rezultiralo povracanjem, i ja sam kontala kako sam se mozda prehladila ili pokupila neki virus. Dva dana mi je bila konstantna muka i nisam mogla jesti, smetali su mi razni mirisi, tako da sam se ja pitala sta se desava samnom, a onda kad mi je muz dosao s posla rekla sam mu da idemo kupiti jos jedan test, jer ako nisam trudna onda ja ne znam sta je samnomuser posted image
Uradila sam test navece, nisam mogla cekati jutro kad ono u sekundi pokaza dvije crticeuser posted image
I eto od tada sam imala mucnine po cijeli dan, i svako jutro sam povracala, nekad sam znala i preko dana povracati... svi su govorili kad napunim 3 mjeseca da ce to proci, evo napunila sam 3 mjeseca i opet svako jutro povratim mada mi je sad malo lakse jer nemam mucnine preko dana...

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 814
23.3.2011 15:06:31   
izzy
Molim sve iskusne trudnice da mi pomognu...
Dali je iti jedna od vas imala grceve u maternici prije pozitivnog testa???

Ja imam grceve u maternici, kao i svaki put pred mengu, pa me zanima dali je to moguce, a da sam ipak trudna

[img]http://lmtf.lilypie.com/qbDtp1.png[/img]

(odgovor članu Gucci)
Neposredna veza do poruke: 815
23.3.2011 15:17:30   
babilon
IZZY:
ja sam i jos uvijek imam isto grceve, pitala sam doktora i rekao je da je to sasvim ok u prva 3 mj, cak i kasnije, ali se najcesce povuku. Uglavnom, nista se ne treba sikirati ;)
user posted image

(odgovor članu izzy)
Neposredna veza do poruke: 816
23.3.2011 15:19:31   
izzy
Mozda si me krivo skuzila, nisam jos trudna, imam te grceve u maternici, pa me je zanimalo dali bi mogla biti trudna usprkos njima...
imam osjecaj kao da me ensto prostrelji kroz nju... :)

(odgovor članu babilon)
Neposredna veza do poruke: 817
23.3.2011 15:20:10   
leonora
Izzy, ja sam imala bolove kao da ću svakog trena dobiti, ali identične bolove kao kad stiže user posted image . Stalno sam išla u wc, provjeravala jesam li procurila, međutim, to je potrajalo sigurno 5-6 dana, a na dan kad sam trebala dobiti na kratko se pojavio i smeđkasti iscjedak, koji mi se uvijek pojavi kad stiže user posted image , međutim, do kraja dana ništa, ni idući dan, ni 2 dana poslije toga, i onda mi pade na pamet da pomislim da je možda trudnoća u pitanju, nisam vjerovala da je to, bila sam trudilica i mislila ma stići će kao i svaki mjesec do tada, ali nijeeeeeee.

(odgovor članu izzy)
Neposredna veza do poruke: 818
23.3.2011 15:29:37   
izzy
leonora draga malo si me orasplozila, ali ja opet se nenadam previse da se nebi razocarala......

user posted image

(odgovor članu leonora)
Neposredna veza do poruke: 819
23.3.2011 15:43:43   
sweet insanity
Hi! Ako ti vec kasni menga nekoliko dana, pokusaj uraditi test, meni je kasnilo oko 5 dana s tim da mi ciklus traje 25 pa sma ja vec 30. dan otprilike uradila test i bio je pozitivan...doduse test odmah nakon tog je bio negativan i ja odem po jos jedan i bio je pozitivanuser posted image

(odgovor članu izzy)
Neposredna veza do poruke: 820
23.3.2011 15:48:24   
izzy
nekasni mi menga, trebam nedobiti u subotu, al sad imam te grceve u maternici pa me zanimalo jel jos tko imao a da je trudan

(odgovor članu sweet insanity)
Neposredna veza do poruke: 821
23.3.2011 16:06:43   
babilon
IZZY:
hehehe, nisam te pogresno shvatila, i ja sam znaci od pocetka (kad mi je kasnila par dana menstr., i imala osjecaj kao da cu dobiti) pa i jos uvijek (11.sedmica) imam te grceve, znaci ne brini se nista, pitala doktora, sve je to ok ;)

(odgovor članu izzy)
Neposredna veza do poruke: 822
23.3.2011 16:18:55   
sweet insanity
Sto se tice grceva imala sam ih i ja, bas ono kao aha evo, danas cu dobiti...i naravno nisam jer se moja mala pisuljica smjestila u mamin trbuh u kojem je josuser posted image

(odgovor članu babilon)
Neposredna veza do poruke: 823
23.3.2011 18:03:09   
me lady
Pozdrav zanima me i vase misljenjeuser posted image ( u braku sam godinu i pol a prvi je mjesec kako se trudimo) mens mi je uvijek redovna prosli mjesec sam imala od 20 do 25, sad mi kasni imam neke bolove tacno gdje mi je desni jajnikuser posted image radial sam test drugi dan kasnjenja i bio je negativan, kazu mi da je mozda rano da pokaze pozitivno! Je li se nekome slicno desilouser posted image Odlucila sam raditi test sada ponovo ako se ne pojavi do petka! A nemam niti jedan znak drugi niti mucnine mozda malo pred spavanje i malo vise jedem tako mi je i preduser posted image ! Ubi me cekanjeuser posted image user posted image

(odgovor članu sweet insanity)
Neposredna veza do poruke: 824
23.3.2011 18:08:37   
izzy
hvala vam cure, samo sta je najgore imam iste sad grceve kao i svaki put kad dobijem, al sve je moguce, a jel nuzno da se ima implantacijsko krvarenje ili moze da i nedođe do njega?

(odgovor članu me lady)
Neposredna veza do poruke: 825
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *