Hannan -> RE: kad smo bili "mali" (28.2.2011 19:00:40)
|
Suuuper tema! Ismijah se citajuci vas :) Ja sam kao mala uzivala nositi duge suknje, pa bi mi mama uvijek kad sebi nesto kroji ako ostane stofa i meni sila dugu suknju sa volanicem, cak sam imala i kucnu haljinu...a kako sam znala otici u kotlovnicu i loziti vatru, sve moje suknje su bile isprzene, ali ja sma ih s ponosom nosila. Mislim da sam bila drugi razred kad nisam naucila pjesmicu pa sam se vratila iz skole zato sto mi se "vrtoglava"...pa sam ponovo otisla nakon 2 dana (cekala d aucitelj zaboravi na pjesmicu,) ali su m idjeca rekla da ce pitati mene kad dodjem u skolu pa sam ja opet smugnula. Potom me mama odvela ljekaru, i vadila nalaze a kako nisma mogla piskiti u onu posudicu ja sma sipala vode i nisu me orktili. Imala sam neku svoju viziju da ne smijem stati ni na jednu liniju,i onda sam ko sumanuta budala preskala sve pukotine na betonu, tepihu i sl, pa kad sam vidjela d aide tesko onda sam uvela pravilo ne smijem samo na velike linije stati. Jednom sam nesto mamu naljutila opasno i ona me osamarila a kako smo bile u spavacoj sobi pored kreveta ja sam pala na krevet i "onesvijetila se" i nisam htjela da dodjem sebi sve dok mama nije pocela da place , moli me da se osvijestim...poslije toga me nikad nije vise udarila. Igrala sam se sa djecacima klikera i sa puskama, a kako mi niko nije htio kupiti plasticnu ja sam sebi sredila jednu drvenu. Sa sekom sam se igrala gume/lastisa treci clan u igri je bila stolica. Moje amidze su imale jednog konja koji se zvao Cvjetko, a nama su neki majstori spajali centralno grijanje i jedan od njih se zvao Cvjetko, i ja sam konstatovala covjeku u facu "aaaa ciko se zove isto nas konj".
|
|
|
|