marny -> RE: kad smo bili "mali" (1.3.2011 11:48:05)
|
kada sam ja bila mala radila sam kolače od blata i trave, voljela sam trčati i samo trčati, najgore mi je bilo u miru stajati. moje društvo i ja smo voljele ići u taraš, jednom smo tako navalili na jednu trešnju, došao gazda, mladi nadobudni momčić i pita čije su ovo bicikle, a mi s vrha stabla punih usta promucamo, naše su, on uzme ventil sa svih bicikli i baci ih, na noge smo išli kući, al bar punog želudca. bicikle su nam inače bile glavno prevozno sredstvo. voljeli smo igrati i na laštik, žmire, vatale. u mojoj ulici je bio jedan stariji šepavi čovjek i ja sam onako jednom njega glumila, ko fol šepala, on se naljutio, a ja nisam mislila ništa loše, rekao to mojoj baki i ona me istukla. kada mame i tate ne bi bilo doma voljeli smo se igrati zatvaranja, ja bi ušla u ormar, neko bi me zaključao i tako bi ja morala čekati da me otključa, taj neko zaboravio, pa sam nogom odvrnula vrata. nisam voljela nositi suknje, sramila se. jednom sam stala na taraci i tuda je letila osa, ja se sjetila da moraš mirovati pa ti neće ništa, ja mirovala, ona sletila na moj nos i ugrizla me, nos natekao ko krumpir, jednom sam pila vodu direktno iz česme u dvorištu, a pčela bila unutar česme i ugrizla za jezik. voljela sam igrati nogomet i potući se sa dečkima. voljela sam paliti vatru. moja prijateljica i ja bi ponekad uzele cigarete od starijih pa se sakrile i pušikale. voljele smo se penjati po stablima i zamišljale gdje su nam sobe, kuhinja.....a jednom jedan stariji čovjek došao ispod stabla, nije nas vidio izvadio onu stvar i krenuo pi-pi, ona mene pitala šta je ono, ja kažem mislim da je izvadio neko drvo...hhh, jednom smo tolko dugo bile u moru da nam se koža skroz smežurala, mi mislile da smo ostarile...hhhh, uglavnom ta mooja prija i ja smo bile razdvojene jedino kada smo spavale. jednom smo išle u šetnju s jednom ženom koja se razumjela u gljive i tako mi njoj pravile društvo, sutradan mi same išle brati gljive i kući ih frigale, hvala Bogu pa smo nismo porefile na otrovne, mi fakat za jedan dan naučile koje se smiju brati.....hhh. uf....ima toga puno...
|
|
|
|