Lady26 -> RE: kad smo bili "mali" (28.2.2011 22:26:46)
|
Super tema.... Kad sam bila mala - bila sam jako mirna beba, a poslije i kao djevojcica. U obdanistu sam sa 3,5 godine svoj djeci vezala pertle kad bi krenuli kuci. Kad sam bila mala - dobila sam brata kad sam imala 5,5 godina, bila sam jako ljubomorna jer sam do tada bila mamina princeza, sa 6 godina sam ga cuvala sa rodicom (starija od mene 5 god) dok je mama otisla u prodavnicu, Vedo se u medjuvremenu ukakio i komletnog smo ga ubacile u kadu i odvrnule tus da ga operemo [sm=smiley19.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif], neki drugi put smo mu hapu posolile...jadan moj brat, a jako me voli [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] Kad sam bila mala - otisli smo u Dubrovnik, zbog tatinog posla (bila je zima januar), imala sam jednu prijateljicu sa kojom sam se druzila, zivjeli smo kod njene bake u kuci tih 6mj, i tako smo se jednom igrale i ja sam upala u more, spala sa mola, ona je otrcala mom tati rekla : Ciko nema vam sanele i ponovila vise puta...svi su dotrcali a ja sam se svom snagom cuvala za stepenicu na molu, pomodrila od zime, skocio je za mnom u vodu a mogao me samo izvuci za ruku, nije ni razmisljao.... (tata me i dan danas zeza da imam svoj mol u dubrovniku...a kad je mene spasio njega su u hitnu vozili, izgubio svijest) kad sam bila mala - nisam smjela prici stolu kad imamo goste, ni dan danas ne jedem za istim stolom kad mami dodju gosti osim kad mi nakon silnog nagovaanja ona sama izvadi da jedem.. (zbog toga godinama nisam u gostima jela) Kad sam bila mala - za 1. rodjendan sam znala pjesmicu napamet, sa 15mjeseci brojala na engleskom do 10.... Eh da, voljela sam amidzi opsovati djevojku sadasnju suprugu, naravno uz dozvolu tate, a posto je amidza imao "celu" na glavi, rekla bih mu ti si celo, a on : ma nisam, a onda bi mu se popela na ramena i pokazala rukom i rekla a sta je onda ovo [sm=smiley36.gif]
|
|
|
|