saritaa -> RE: Kozmetika (10.11.2013 1:19:51)
|
IZVORNA PORUKA: scarlett Ženice, možel' prijedlog? Temu sam površno čitala i vidim da se razumijete oko toga. Ja imam prilično i uglavnom čisto lice, ovo mi nije neophodno, ali ljepša sam sama sebi [sm=smiley36.gif] kad utrefim nijansu. Dugo sam koristila toniranu alverde kremu iz DM, bila je oko 4,5 KM i super mi je bila i po cijeni i po efektu. Kožu je činila za sekundicu tamnijom, a izgledala je prirodno, pokrivala je pore i sve ostale neujednačenosti na licu, ja prezadovoljna. Međutim prije nekih skoro godinu dana promijenili su pakovanje, ja kupila i kontam isto je to, ali krema ni blizu, mnogo tamnija, masnija, krenuli miteseri, uskoro sam izgledala kao u pubertetu. Nakon toga kupim onu niveu BB kremu, tamniju varijantu, pretamna mi i teška na licu. Danas kupim BB garnijer svjetliju varijantu, presvijetla mi, lice se cakli, izgledam kao mrtvac [sm=smiley36.gif] Ne znam sebi kupiti puder ili neku podlogu, ne znam odrediti nijansu, većinom pogriješim i sa rumenilom, pa kasnije pravim neke kombinacije. Tek kada dođem kući vidim da ta boja nije ni blizu kakvom mi se činila u drogeriji. [sm=smiley13.gif] Znači, treba mi nešto za ponekad, nije bitno dal' je podloga, tonirana krema ili puder, da fino izjednači kožu, da se ne cakli, da nije previše mat, da je lagana i prozračna na licu i da je neka neutralna boja da će mi se sigurno uklopiti. Imal' takvo nešto uopće? [sm=jezicek.gif] nema [sm=jezicek.gif] salim se, ja ovdje udjem da vidim koliko ne znam o sminkanju... a evo ima dosta zenica bas se razumiju u materiju sigurno ce ti neko pomoci [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|