RE: Kozmetika (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Ljepota i moda

Poruka

Galicia -> RE: Kozmetika (9.11.2013 22:35:23)

Ne mjerila vala.

Mirkica -> RE: Kozmetika (9.11.2013 22:39:16)

IZVORNA PORUKA: Galicia

Ne mjerila vala.

hahaha bas ako uzmem metar da mejrim lice mislice mm da sam pobudalila

kupila sma danas cetkicu za tecni puder PREZADOVOLJNAAAAA

Anoniman -> RE: Kozmetika (9.11.2013 22:48:00)

Iako sam znala da je ovalno, ne bi mi mrsko pa se i izmjerih i uradih onaj test [sm=smiley36.gif] te se opet potvrdi da je ovalno.[sm=smiley1.gif]

Full Moon -> RE: Kozmetika (9.11.2013 23:18:37)

Ma idite u persun[sm=smiley36.gif] nemam onom obicnog metra, buhuhu, samo metalni[sm=jezicek.gif]
Iako sam sto posto sigurna da mi je duguljasto, ima li takvo u ovim podjelama[sm=smiley4.gif]

canim -> RE: Kozmetika (9.11.2013 23:23:21)

IZVORNA PORUKA: Full Moon

Ma idite u persun[sm=smiley36.gif] nemam onom obicnog metra, buhuhu, samo metalni[sm=jezicek.gif]
Iako sam sto posto sigurna da mi je duguljasto, ima li takvo u ovim podjelama[sm=smiley4.gif]

[sm=smiley36.gif]

Hanady RR -> RE: Kozmetika (9.11.2013 23:27:14)

Ma ja bez mjerenja znam da sam okrugla...a sve da se izmjerim ja vam mjere ne bih napisla...[sm=smiley36.gif]

e gledala sma jutros malo ono sječenje puderima i četkama raznih veličina...
po licu...pa svjetlije pa tamnije pa tamo pa vamo...

ono mi je predugo i previše ...[sm=smiley36.gif]

dobro sam ja kako se nikada nisam zanimala za te načine šminkanja[sm=smiley36.gif]

mala_sa -> RE: Kozmetika (9.11.2013 23:29:21)

IZVORNA PORUKA:

hahaha bas kao uzmem metar da mejrim lice mislice mm da sam pobudalila

kupila sma danas cetkicu za tecni puder PREZADOVOLJNAAAAA

Koju si verziju uzela, ravno sjecenu il onu kao kist?

scarlett -> RE: Kozmetika (10.11.2013 0:55:19)

Ženice, možel' prijedlog? Temu sam površno čitala i vidim da se razumijete oko toga.

Ja imam prilično i uglavnom čisto lice, ovo mi nije neophodno, ali ljepša sam sama sebi [sm=smiley36.gif] kad utrefim nijansu.
Dugo sam koristila toniranu alverde kremu iz DM, bila je oko 4,5 KM i super mi je bila i po cijeni i po efektu. Kožu je činila za sekundicu tamnijom, a izgledala je prirodno, pokrivala je pore i sve ostale neujednačenosti na licu, ja prezadovoljna. Međutim prije nekih skoro godinu dana promijenili su pakovanje, ja kupila i kontam isto je to, ali krema ni blizu, mnogo tamnija, masnija, krenuli miteseri, uskoro sam izgledala kao u pubertetu.

Nakon toga kupim onu niveu BB kremu, tamniju varijantu, pretamna mi i teška na licu. Danas kupim BB garnijer svjetliju varijantu, presvijetla mi, lice se cakli, izgledam kao mrtvac [sm=smiley36.gif]

Ne znam sebi kupiti puder ili neku podlogu, ne znam odrediti nijansu, većinom pogriješim i sa rumenilom, pa kasnije pravim neke kombinacije. Tek kada dođem kući vidim da ta boja nije ni blizu kakvom mi se činila u drogeriji. [sm=smiley13.gif]

Znači, treba mi nešto za ponekad, nije bitno dal' je podloga, tonirana krema ili puder, da fino izjednači kožu, da se ne cakli, da nije previše mat, da je lagana i prozračna na licu i da je neka neutralna boja da će mi se sigurno uklopiti. Imal' takvo nešto uopće? [sm=jezicek.gif]

saritaa -> RE: Kozmetika (10.11.2013 1:19:51)

IZVORNA PORUKA: scarlett

Ženice, možel' prijedlog? Temu sam površno čitala i vidim da se razumijete oko toga.

Ja imam prilično i uglavnom čisto lice, ovo mi nije neophodno, ali ljepša sam sama sebi [sm=smiley36.gif] kad utrefim nijansu.
Dugo sam koristila toniranu alverde kremu iz DM, bila je oko 4,5 KM i super mi je bila i po cijeni i po efektu. Kožu je činila za sekundicu tamnijom, a izgledala je prirodno, pokrivala je pore i sve ostale neujednačenosti na licu, ja prezadovoljna. Međutim prije nekih skoro godinu dana promijenili su pakovanje, ja kupila i kontam isto je to, ali krema ni blizu, mnogo tamnija, masnija, krenuli miteseri, uskoro sam izgledala kao u pubertetu.

Nakon toga kupim onu niveu BB kremu, tamniju varijantu, pretamna mi i teška na licu. Danas kupim BB garnijer svjetliju varijantu, presvijetla mi, lice se cakli, izgledam kao mrtvac [sm=smiley36.gif]

Ne znam sebi kupiti puder ili neku podlogu, ne znam odrediti nijansu, većinom pogriješim i sa rumenilom, pa kasnije pravim neke kombinacije. Tek kada dođem kući vidim da ta boja nije ni blizu kakvom mi se činila u drogeriji. [sm=smiley13.gif]

Znači, treba mi nešto za ponekad, nije bitno dal' je podloga, tonirana krema ili puder, da fino izjednači kožu, da se ne cakli, da nije previše mat, da je lagana i prozračna na licu i da je neka neutralna boja da će mi se sigurno uklopiti. Imal' takvo nešto uopće? [sm=jezicek.gif]

nema [sm=jezicek.gif]

salim se, ja ovdje udjem da vidim koliko ne znam o sminkanju...

a evo ima dosta zenica bas se razumiju u materiju sigurno ce ti neko pomoci [sm=smiley1.gif]

teacher75 -> RE: Kozmetika (10.11.2013 8:23:52)

IZVORNA PORUKA: Mirkica

ja nikako da odgonetnem kakvo mi je lice a neda mis e mjeriti hahah ja mislim da je okruglo a haman da nije hhahahhaha po ovim crtezima [sm=smiley36.gif]

ma mjerenje je glupo jer ne znam kako izmjeriti preko nosa[sm=smiley36.gif], uradi ovaj test sto ima na linku iznad, odlican je

teacher75 -> RE: Kozmetika (10.11.2013 8:25:32)

IZVORNA PORUKA: scarlett

ja imam deborah bb kremu i zadovoljna sam. inace imam masno lice pa ne trpi jake pudere ni masne kreme

Full Moon -> RE: Kozmetika (10.11.2013 8:30:42)

Meni je problem T zona, koja je suha, nosnice mi se perutaju kad nanesem bilo koju varijantu pudera, iako ispod trackam masneeeeeeee kreme[sm=smiley13.gif]
Eh, koja je tonirana najjj, da ne isusuje dodatno[sm=zmeden.gif]
Hvala[sm=smiley4.gif]

teacher75 -> RE: Kozmetika (10.11.2013 8:33:40)

Meni je problem T zona, koja je suha, nosnice mi se perutaju kad nanesem bilo koju varijantu pudera, iako ispod trackam masneeeeeeee kreme[sm=smiley13.gif]
Hvala[sm=smiley4.gif]

i ja sam jedno vrijeme imala problem s tim. probaj ovu deborah kremu, meni je ok

Full Moon -> RE: Kozmetika (10.11.2013 8:47:58)

tiki, je li u DM-u kupujes, i je li i ona u nekoliko nijansi ili jedna?

teacher75 -> RE: Kozmetika (10.11.2013 8:54:15)

imas i u dn-u i u cm-u, ja sam je kupila u dm-u na akciji prije par mjeseci. imas par nijansi ja sam uzela 02 beige. 01 je najsvjetlija, pa probaj koja ti odgovara

Full Moon -> RE: Kozmetika (10.11.2013 9:12:29)

IZVORNA PORUKA: teacher75

imas i u dn-u i u cm-u, ja sam je kupila u dm-u na akciji prije par mjeseci. imas par nijansi ja sam uzela 02 beige. 01 je najsvjetlija, pa probaj koja ti odgovara

OK, znaci ista prica za sve proizvodjace, mucenje mi je tamo probavati nijanse, pod neonkama :(

teacher75 -> RE: Kozmetika (10.11.2013 9:15:37)

Ja stavim par nijansi na sebe pa izadjem i pogledam vani kako izgleda[sm=smiley36.gif]

Full Moon -> RE: Kozmetika (10.11.2013 9:20:02)

Ja stavim par nijansi na sebe pa izadjem i pogledam vani kako izgleda[sm=smiley36.gif]

[sm=smiley36.gif]

Marija13 -> RE: Kozmetika (10.11.2013 9:25:16)

[sm=smiley36.gif]

[sm=sad.gif]
FM rekla bih da tebi za zimsku varijantu paše beige!

Marija13 -> RE: Kozmetika (10.11.2013 9:28:43)

Hvala[sm=smiley4.gif]

Prvi put čujem za suhu T zonu..
A to za perutanje nosa - trenutno imam ako nanesem Max F. puder jer sam ga koristila konstantno sigurno jedno 8-9god.pa kao da se koža zasitila..sad mi ni jedan njihov ne odgovara..

Full Moon -> RE: Kozmetika (10.11.2013 9:29:06)

Marija, zezas me ili[sm=smiley4.gif]

teacher75 -> RE: Kozmetika (10.11.2013 9:31:11)

u pravu si, i ja sam koristila max factorov puder tada kad sam se perutala. mada kad koristim colour adapt nemam tih problema. doduse puder stavljam samo kad izlazim navecer a to je jednom u 100 godina[sm=smiley36.gif]

Marija13 -> RE: Kozmetika (10.11.2013 9:34:33)

Marija, zezas me ili[sm=smiley4.gif]

Kako, čime? Mrtva, ozbiljna! [sm=jezicek.gif]

teacher75 -> RE: Kozmetika (10.11.2013 9:44:27)

preporucite mi cetku za rumenilo, da je dobra a da nije skupa

mishkica -> RE: Kozmetika (10.11.2013 10:13:35)

Ispunih i ja ovaj kviz, mislim da je to to[sm=smiley36.gif]http://www.dailymakeover.com/quiz/round/

Stranica: <<   < Prethodna stranica  41 42 [43] 44 45   Sljedeća stranica >   >>