scarlett -> RE: Radno vrijeme (9.2.2011 15:16:32)
|
Slažem se da je tema deprimirajuća hehe. Ja sam radila u privatnim firmama i zvanično radno vrijeme je bilo 8-16 ili 7 - 15 i 30h, ali nikad se nije znalo kada ću kući i nikada nisam na vrijeme izašla s posla, uvijek bi to bilo min. 1 - 2 h duže, znala sam zaglaviti i do 22h, a ujutro valja ustati u pola 6 recimo - katastrofa. Sada opet kada sam radila u školi, radila sam prva, druga, prva, druga,...pa slijedeće sedmice obratno. Svi kažu super radit u školi par časova i eto te kući, ali da bi danas učenike motivisao i nastavu učinio interesantnom i savremenom, moraš stalno istraživati( to je bar moje mišljenje i tako sam i radila), tako da bi još toliko časova provela kod kuće pripremajući se za nastavu, a da ne pričamo o pregledanju kontrolnih, testova itd. Najgore je bilo, obzirom da mi je posao bio na drugom kraju grada, došla bih kući iz druge smjene recimo oko 20 i 30h, a ujutro onda moram ustati najkasnije u 5 i 40 da bih stigla na vrijeme, e onda dok večeramo i malo po kući, sjednem da se pripremim za naredni dan i legnem nekada i u 3h. Raspust sada svakako kraće traje za prosv. radnike, tako da ni u tom smislu nije mnogo bolje nego u nekim firmama. A kada sam prva smjena onda sutra moram tek u drugu i čini se čovjeku ima vremena, međutim stignu me poslovi od jučer i dan proleti sad pa sad. Ali kakogod, evo od danas sam zvanično ponovo na birou i nemam pravo da se žalim, neka i ovakvog posla iako nije idealno, ne dao Bog goreg, a evo ni sjedenje kod kuće nije mnogo bolje [sm=smiley13.gif]
|
|
|
|