SailorMoon -> RE: Radno vrijeme (9.2.2011 1:08:12)
|
Evo jedan primjer iz dijaspore. Radno vrjeme mi je oficjelno bilo od 9 do 17, prekoradno vrjeme je bilo standardno do 18, 18:30, koje je uracunato vec u mjesecnu platu [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image]. Subota i nedelja neradna. Godisnjeg imam 28 radnih dana, mogu uzeti kad hocu u dogovori sa sefovima i naravno u skladu termina. Bolovanje koliko ti je potrebno, posle 6 nedelja spada plata i ide se na komisiju. Ako samo jednu sed. prekines bolovanje, pocnes raditi i opet odes na bolovanje, pocne se brojati iz pocetka. Ste strane super. Plata premala za tu bransu i zavrseni fax, ali i ovde je dosla kriza. MM ima 30 dana odmora, radi od ponedeljka do subote, nekad i nedeljom. ZA razliku od mene on nema fiksnu platu nego prima satnicu, znaci sve sto vise radi, veca plata. I to se isplati. Bolovanje standardno, kako ti treba. Sa tim da budemo realni niko nevisi na bolovanju, jer ipak je lahko dobiti otkaz. A sto se tice Bosne - zalosno i nema se sta drugo reci
|
|
|
|