lavsaturn -> RE: heparinska trudnoca (9.7.2013 11:52:35)
|
Pisala sam o svojim problemima na temi dr.Sibincic i o sioforu, pa sam odlucila i ovdje da vas pitam za savjet i misljenje. Imala sam do sada pet trudnoca ( spontani u 4 ned., u 20 ned., u 7 ned., vanmatericna-odstranjen desni jajnik i jajovod i prije 15 dana u 11 ned.Ova zadnja trudnoca ostvarena vantjelesnom )Borba za potomstvo traje 9,5 godina. Nije mi problem ostati trudna, iako imam PCOS i imam viiiiisssssak kg.Desava mi se to da kada ostanem trudna odma od 4 ned.pocnem krvariti i plod odlazi spontano ( i trudnoca od 20 ned.je bila zestoka borba, krvarenje, mirovanje, pa opet dani za laganu set_nju i tako sve u krug, a na kraju je krvarenje pobijedilo, krenuo porod i to je to.Odbili uraditi PH), a kod zadnje trudnoce utvrdjeno je da sam pozitivna na trombofiliju-MTHFR heterozigot.I ovaj put sam posla krvariti uoci bete, propisu mi progesteron, Folna, aspirin 100, vitamin C, vitamin B6 i B12, utrogestan u pocetku 3 X 2, poslije 2X2, hematolog propise inekcije Fragmina 2X1, poslije 15 dana ginekolog propise Fraxiparin 1X1, aspirin 100, strogo mirovanje i sve je bilo uredno i sve se razvijalo u pravom smjeru, tj. plod se razvijao i srcana radnja bila vidljiva.Medjutim kad sam dosla na kontrolu u 11 ned. trudnoce utvrdjeno da je plod zamro.Nezna se zasto, uradjena odma kiretaza isti dan, a odbijena sam na trazenje da se uradi PH. M su prije bile neredovne, u tri mjeseca dobiti ili nedobiti, a poslije svakog spontanog imam koliko toliko redovne ( 30-40 dana ).Posto imam jedan jajnik imam i s njim problema.Prosle godine nije bilo mjeseca a da nisam imala cistu.Zbog posljedice vanmatericne mi je predlozena vantjelesna, pa je ova zadnja trudnoca ostvarena na taj nacin.Zbog godina i zbog problema koje imam sa trudnocama predlazu mi da vec nakon 6 mjeseci krenem u ljubavni pohod zatrudnjivanja.A meni to bas nesjeda jer neznam uzrok gubljenja ploda. Otisla sam i do endokrinologa, cisto informativno i po savjet.Naredio da moram smrsati, dao savjete za dijetu.Predlozio da uradim OGTT i inzulinsku rezistenciju, posto u porodici imam dijabeticare ( niko me do sada na to nije upucivao )Imam jak donji stomak ( ogroman slauf ), kaze da se hormoni tu gomilaju i mnogo drugih stvari.Na kontrolu svom ginekologu narucena tek iduci Pon. Izvini te na ovako dugom postu. LEVA Poslala sam ti PP
|
|
|
|