clexane -> RE: heparinska trudnoca (21.5.2013 15:04:12)
|
Pozdrav sviha! Nova sam ovdje tj. na forumu opste, ali kako su meni informacije sa raznih foruma bile od velike koristi, zelim i ja svoju pricu podijeliti sa vama, mozda nekome pomogne. Das sam u 28 sedmici trudnoce i jedva cekam da "upoznam" svoju curicu. Prica ide otprilike ovako: Prije 4 godine operacija mioma, nakon konsultacije sa 5 doktora. Dvije godine kasnije prva trudnoca, zavrsava spontanim u 8s+koji dan. Nakon prvog pregleda hitna hospitalizacija, sumnja na vanmatericnu, kasnjenje u razvoju, u momentu spontanog srce jos nije bilo prokucalo. Par mjeseci kasnije druga trudnoca, na prvom pregledu nista vidljivo u maternici, sumnja na vanmatericnu, kontrola za 7 dana, i dalje nista, tu noc pocinju bolovi, ponovo hospitalizacija, pada Beta, pocinje "prirodno ciscenje", ostajem u bolnici jos par dana kako bi bili sigurni da su jajovodi cisti. Dva mjeseca nakon pocinjem sa pretragama. U dogovoru sa dr. sam uradila sve moguce nalaze i sve je bilo ok. Kad dr. vise nije imala ideje sta dalje uraditi, rekla je da sam potpuno zdrava i da mogu pokusati ponovo, ali da bi ona jos voljela da za svaki slucaj odem kod hematologa. Hematolog trazi da uradim genetske pretrage ne trombofiliju i prosiri listu drugih nalaza ( veci dio sam vec bila uradila). Nalaz pokazu da imam mutacije na 3 od 4 testirana gena i to na 2 "sa obje strane". Isti mjesec pocinjem sa clexan-om. Trebala odmah nakon prestanka menstruacije, ali kako sam isla na put nismo se smjeli usuditi poceti sa terapijom bez kontrole hematologa, pomjerili smo za jos cc 5 dana, tako da sam sa heparinom pocela otprilike u vrijeme ovlacije. Imala sam nevjerovatnu srecu da zatrudnim taj mjesec. Sad jos samo da docekam moju curicu [sm=bravo.gif] Izvinjavam se zbog duzine posta i nadam se da ce nekom biti od pomoci
|
|
|
|