simba00 -> RE: dr. Boris Nikulin (2.9.2012 15:02:52)
|
IZVORNA PORUKA: novi kolacic Joj simba00 to mi i muz kaze i nece da da pare za carski, iz principa - mozemo si to priustiti, pa mi sad mama drvljem i kamenjem na muza, ko u smislu, j... se njemu, nece njega rezati, placalo se jos u njeno doba.... i ja sam sad zbunjoza... A citala sam postove zena koje kazu da su se namucile jer nisu potplatile [sm=zmeden.gif] Ja ti mogu reći svoj stav. i meni su govorili - jesi normalna, moraš platiti doktora ili babicu, kako ćeš se poroditi, ovako onako. Svi su mi rekli da ponesem kovertu - ja nisam dala nikom ni marke, pa sam se porodila uz pomoć tih istih babica i doktora. Problem ovog našeg društva jeste u mentalitetu ljudi - mi smo NAUČILI doktore da primaju mito i da te pripaze ako ih platiš. Sve dok im mi dajemo, dotad će oni uzimati i pored plate koju opet MI dajemo preko poreza. A naravno, najlakše je povući argument tvoje mame - pa neće se na tebi ganjati pravda. Dragi kolačić i ostali, zar stvarno mislite da će vas ti doktori ostaviti da umrete??? Meni je doktor kojeg nikad nisam vidjela usred poroda rekao - ženo, nama je prioritet ova beba i ti, ako nešto krene naopako, spasit ćemo te, u tri minute- Ja bila nešto zapaničila. Mislim da se previše bojimo (što je normalno, ipak je riječ o našem životu i životu naših beba), premalo hrabrosti imamo a to doktori itekako koriste. Od mene nisu dobili ni feninga,a dobila sam svu pažnju i njegu ( ja ne znam šta očekujete, da se doktor porađa umjesto VAS?), ne može meni niko olakšati trudove niti mi treba da me tu tetoši. Tih par stotina maraka ostavit ću svojoj bebi, njoj je potrebnije nego tim doktorima gore.
|
|
|
|