Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 24.2.2011 10:38:43
entinte
IZVORNA PORUKA: jelenaT
pritisak ili bol dole? ako boli kao pred menstruaciju onda je zovi i trazi ranije pregled.
Čitam ovo pa moram prokomentarisati mene menst. nikad nije bolila... kako li cu ja znati kad krene heheheheheheh vecina poredi porođajne bolove sa tim ali ja nikad nisam imala bolne menst.
Svaki neuspjeh je iskušenje koje prethodi uspjehu!!! K 08.04.2011 15:20 h, 3480 gr i 51 cm N 15.11.2013 10:08 h, 3650 gr i 52 cm I 15.11.2013 10:09 h, 3700 gr i 53 cm
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 24.2.2011 10:42:58
mersiha 77
IZVORNA PORUKA: entinte
pritisak ili bol dole? ako boli kao pred menstruaciju onda je zovi i trazi ranije pregled.
Čitam ovo pa moram prokomentarisati mene menst. nikad nije bolila... kako li cu ja znati kad krene heheheheheheh vecina poredi porođajne bolove sa tim ali ja nikad nisam imala bolne menst.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 24.2.2011 10:47:48
entinte
žene, odoh malo na depilaciju da mi ocerupaju ono sto nisam mogla dohvatiti ili vidjeti pa kod doktora... drzite mi fige... javim se cim stignem...
Svaki neuspjeh je iskušenje koje prethodi uspjehu!!! K 08.04.2011 15:20 h, 3480 gr i 51 cm N 15.11.2013 10:08 h, 3650 gr i 52 cm I 15.11.2013 10:09 h, 3700 gr i 53 cm
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 24.2.2011 11:03:54
neda 30
Jutro drage
kako ste, moja pišuljica i ja smo dobro, sutra idemo kod doktora da se malo gledamo :)), poželili smo se... Uh depilacija...ja odkako sam trudna ne idem na depilaciju bikini zone, ne usudim se, sve me nešto strah da me neće puno boliti, pa izazvati kontrakcije , a baš bi mi godila sada jer skoro pa ništa nevidim
I još imam jedno pitanje, kako vi odgonetnete kako je bebica okrenuta, jer ja se slomi pipkajući stomak i položaj bebe i na kraju zaključim da možda imam "malu hobotnicu u stomaku" jer na sve strane osjetim neko ispupčenje
Naidice čestitam i želim ti brz oporavak, a bebici dug i sretan život
Vilo, Medi više stvarno.... Gagacha kako si mi ti, i za sve ostale i mamice
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 24.2.2011 11:07:49
sunce27
Sto ste jutros vrijedne moje bembele. Napokon je krenulo sa bebama, jos jedna nasa forumasica happy_mom je rodila djevojcicu. Mene od jutros ledja bole i pomalo me ziga po dnu stomaka ali nista strasno, moja pisuljica je mirnija nego inace, ali je zato sinoc na vjezbama bas bila aktivna, nesto joj bas gode.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 24.2.2011 11:20:37
rose
IZVORNA PORUKA: entinte
ni meni nisu bolne menstruacije...kad krenu kontrakcije osjetit ces malo stezanja na donjeim ledjima i ispod stomaka..i kad primjetis da se svako malo ponavljaju to bi trebalo biti to...naravno, kasnije postaju jace
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 24.2.2011 11:33:27
m.i.n.a.
Jutric... Gagach mila sta se desava,pa jedina ti vrijedna svako jutro da nas ugostis... Vilo..sretno..prizeljkujem da si odskrinuta..ma ustvari na pola otvorena..samo sto ne znas jer ne boli:) Medi...javi nam se... Joj...vi dok se ne porodite sve do zadnje ja cu skroz osjediti... Sunce i tebe ubrajam...:) Happy mami cestitam i sve najljepse bebici zelim..mami sto raniji oporavak i uzivanje.. Mersiha,Entite...sretnooo.... Jelena...evo ja se javljam da pricuvam Anu dok ti odmoris..obecavam drzacu se tvog raspoeda,necu je uciti ruzne rijeci i dacu da jede samo ono sto ti kazes da je ok..:)) Kod nas sve ok,placemo,jedemo kakimo i spavamo..u medjuvremenu drzimo monolog i tako...:)) Laroooooo...opet nam zabusavas..jel sve ok... Pusa...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 24.2.2011 11:35:19
m.i.n.a.
A Jelo sta si ti mislila,da smo mi odvrni-zavrni...hehe...mlade,lijepe,neizbjezne,sto bi jedan bivsi kolega sa posla rekao..a uz to jos i mame ili buduce ammice... (ja govorim ko da si i mene ubrojala u tu skupinu lijepih al sta me briga uguracu se sama..hehehe)
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 24.2.2011 11:38:53
m.i.n.a.
Lady hvala na objasnjenju...samo nek nema guzve,bilo bi mi previse se svadjat..znam da su u Ze guzve itekako velike..Sestra je otisla prije sedam da uzme red i dosla na red oko 9.. Jelo...cekaj draga,,ja tek progledala..:)odjutros me krevet vuce sebi,sreca i Armana pa mogu se izlezavat:)
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 24.2.2011 11:45:40
m.i.n.a.
Drage...zna li se jel ponedjeljak radni dan..sad me sestra zove ona ne radi u ponedjeljak i naravno utorak pa ce mi doci..ako je ovdje radni,imala bih sta obavit papira sredit..i sad kad znam da ce doci skontala sam da se idem sisat,ova griva na glavi prevazilazi sva maoguca nastojanja da se dovede u red:)a malo i da iznenadim mm ako dodje u cetvrtak..dosta me je gledo blijedu,u zurbi,pola pocesljanu pola rascipanu:))
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 24.2.2011 11:54:24
Emica_sa
IZVORNA PORUKA: gagach
Mersiha hehe ne boli vala nista...prvo sam si iscjedila jedno kilu voca, pa sam popila kafu pa sad udarila po cokolinu:) samo mi je brate dosadno u kuci kako ovo vrijeme govna i maltretira... Veceras aBd idem svojoj kucici...jedva cekam...lijepo je kod mame i sve ti je servirano i svi te paze al brate moja kucica moj mir:) Medi sretno na pregledu...javi se jer cu odmah paniku dici da si se porodila:) i javi jesi li sta odskrinuta ( sto bi vila rekla )hehehhe Vila gdjeeeeeeee si...jel to mica krenulaJ? Emica-sa CESTITAM OD SRCA DRAGA! Vjerujem da je tesko sa dvije bebice... reci mi kako se osjecas poslije carskog? Boli li rana? Meni rekose da ce mozda carski biti pa me bas zanima...razlicita su iskustva:) ljubi bebice:)
Hvala gagach,ja se iskreno osjecam super,evo danas je 6 dana od carskog,a nista me ne boli,samo ako se zakasljem onda me zaboli...Stvarno nije nista strasno,boli pravo prva 2 ili 3 ustajanja poslije operacije dok se malo ne priviknes,ali kasnije puno manje,zato nista ne brini i sretno draga
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 24.2.2011 11:57:16
Anoniman
Emice cestitam od srca, da bude ziva i zdrava i uvijek nasmijana
Joj zeno citajuci tvoj post sve zamisljam sebe, tako ce i meni biti mala razlika, dobro kod nas 18 mjeseci, ali vec me panika fata kako sa dvoje, ali izdrzace se. Sreca moja sto sam ja vjeciti optimista.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 24.2.2011 12:07:06
Medi_87
Eh evo mene, da mi se Ggach ne brine odmah ce ona dici frku ko prosli put Odskrinuta malo 1 pr. Ali kaze dr nece jos Bubo vani subota opet pregled pa onda u pon kod njega u dezuru, Vilice javi obavezno dokle si ti Mi cemo izgleda po prognozi zajedno u sobi da se deremo
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 24.2.2011 12:18:50
Emica_sa
Hvala svima od srca...Jelena pogledaj temu koje pelene koristite treba mi info,a nije lako vjeruj,i ja sam optimista,ali je zeznuto jer sam ja sama sa njih 2 od 7 do 17 dok muz ne dode i bas se iscrpim,ali sve se tjesim da ce biti bolje dok se malo uhodamo
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 24.2.2011 12:29:14
Anoniman
Emice odgovorila ti
Ma ja sve kao hocu Anu u obdaniste, a sve mi je nesto zao, cak sam neki dan i sa dr pricala o tome sta misli da je dam u obdaniste kad sma je vodila na kontrolu, tako da sam sva u dilemi.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 24.2.2011 12:35:03
gagach
IZVORNA PORUKA: Medi_87
Eh evo mene, da mi se Ggach ne brine odmah ce ona dici frku ko prosli put Odskrinuta malo 1 pr. Ali kaze dr nece jos Bubo vani subota opet pregled pa onda u pon kod njega u dezuru, Vilice javi obavezno dokle si ti Mi cemo izgleda po prognozi zajedno u sobi da se deremo
e jesi seeee odskriiiinuuuuuuuuuuuula kakav je pritisak?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 24.2.2011 12:36:01
m.i.n.a.
Medi..jedan po jedan eto ih puno...ja sam primljena sa 3-4 prsta otvorena oko pola dvanaest a u 2,20 sve gotovo..a dva dana ranije prst otvorena...sad ce to..jupiii... Svaki put zaboravim a sve krenem da vam kazem kod mene ima jos pola kutije prenatala (naturalwelth),sumeci magnezij doduse onaj pobicni,ja kupila samo da vidim kakvog je ukusa,jednu popila..imam feroglobin u tabletama citave i u kaspulama isto dvije popila,to ako nekom je propisano da pije..ako neka od mama bude koristila violeta pelene imam i toga,ja se zalaufala i kupila puno a Armanu vec male..imam pola velikog pakovanja,...pa bih ja to rado nekom poklonila..ako kome ne smeta sto je naceto ali stvarno sad kad imam dijete i znam sta sve treba iz apoteke..ma vidjecete..imam i kapi za otvaranje kanalica uza mlijeko,ja iskoristila jedne i druge malo krenula i odustala..imala sam i cetiri ona caja ali sam poklonila,trazila mi prijateljica...ako nedaj Boze nekoj zastopa sa mlijekom pa da prba na pumpicu ili silikonse bradavice da proba prije nego se odluci uzimat rado cu posuditi,ja bih i poklonila ali obecala rodici..jest da je koristeno ali sve sam oprala i otkuhala...eto..ako kome sta treba..javite se..