|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  887 888 [889] 890 891   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe
28.7.2011 14:24:46   
babilon
Joj zenice, jest neobicno vidjeti da sam u 7.mj, bas se priblizilo, a srce mi je ko kanta kad ugledam jos 2 slicice bebica i onda aBd moj maleni dolazi na svijet ihihihi....

Kako vi s ovim promjenama vremena? Ja nemam nikakvi poteskoca osim sto su mi noge koooooooooooo balavni teski ;/

Divanovicke ;D pitanje za vas, meni je doktor napisao na proslom pregledu da ce mi na slijedecem pregledu uzeti bris... ove sve trudnice oko mene se shokirale kad sam to rekla, kao sta ti ima uzimati bris u odmakloj trudnoci... Hm? Zbunjena sam totalno!

Mislmi da sam se odlucila na kraju za vojnu.

Istina postoji! Izmisljati se moze samo laz.

(odgovor članu Gift)
Neposredna veza do poruke: 22201
28.7.2011 14:27:56   
gerberka
cure da vas pozdravim user posted image ponovljeni torch pokazuje nizak titar i mnogo sam sretna. isti sam uradila po uputi ginekologa i napatila se dok sam izganjala da mi urade.

sta je novo..nisam u elementu sve da čitam...

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu babilon)
Neposredna veza do poruke: 22202
28.7.2011 14:41:58   
animagical
IZVORNA PORUKA: babilon

Joj zenice, jest neobicno vidjeti da sam u 7.mj, bas se priblizilo, a srce mi je ko kanta kad ugledam jos 2 slicice bebica i onda aBd moj maleni dolazi na svijet ihihihi....

Kako vi s ovim promjenama vremena? Ja nemam nikakvi poteskoca osim sto su mi noge koooooooooooo balavni teski ;/

Divanovicke ;D pitanje za vas, meni je doktor napisao na proslom pregledu da ce mi na slijedecem pregledu uzeti bris... ove sve trudnice oko mene se shokirale kad sam to rekla, kao sta ti ima uzimati bris u odmakloj trudnoci... Hm? Zbunjena sam totalno!

uzimao i meni, te sokirane ocito nisu isle divanovicuuser posted image neces ni osjetiti...meni je cak i muz bio prisutan, to on uzme bris za sekund onim kao stapicem s vatom....ma samo kaze spusti malo farmerke, kao kad grlic gleda sondom..to odneses onda u eurofarm u uniticu i platis 15 km nalaz, bude za koji dan...bez brige, ni osjetila nisam.. i naravno da je super uzeti brisuser posted image tako ce znati da nemas aBd nikakvih baja koje mogu uzrokovati prerano skracenje grlica i prijevremeni porod... bolje lijeciti na vrijeme, za ne daj Bozeuser posted image

(odgovor članu babilon)
Neposredna veza do poruke: 22203
28.7.2011 14:45:09   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: animagical

uzimao i meni, te sokirane ocito nisu isle divanovicuuser posted image neces ni osjetiti...meni je cak i muz bio prisutan, to on uzme bris za sekund onim kao stapicem s vatom....ma samo kaze spusti malo farmerke, kao kad grlic gleda sondom..to odneses onda u eurofarm u uniticu i platis 15 km nalaz, bude za koji dan...bez brige, ni osjetila nisam.. i naravno da je super uzeti brisuser posted image tako ce znati da nemas aBd nikakvih baja koje mogu uzrokovati prerano skracenje grlica i prijevremeni porod... bolje lijeciti na vrijeme, za ne daj Bozeuser posted image

i ja bih voljela da mi uzmu bris AL samo s tim stapicem bez instrumenatauser posted image

sta mislis mogu li traziti svojoj dr??user posted image

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 22204
28.7.2011 14:48:52   
animagical
ma mozesuser posted image on ovo stapicem s vatom, i zatvori u onu epruveticu...cas posla ni ne osjetis

jelouser posted image eto ga jos malo, a beban ima vremena da jos uziva u stomiuser posted image ma super

< Poruku je uredio animagical -- 28.7.2011 14:50:35 >

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 22205
28.7.2011 14:50:11   
Bebica11

ma mozesuser posted image on ovo stapicem s vatom, i zatvori u onu epruveticu...cas posla ni ne osjetis

ja samo ne bih voljela da mi rade papa test jer kad imam upalu znam poslije njega krvariti pun ulozak i onda me strah toga u trudnoci

a taj bris bih voljela, svakako da smirim brigu oko ovog iscjetka sto imamuser posted image

Neposredna veza do poruke: 22206
28.7.2011 14:50:59   
sanela.asja
Jah ovdje nesto svasta izdesavalo bas buran dan user posted image
Anice jako mi je zao cuvaj se ...
Jelooooo eto ga jos malouser posted image user posted image user posted image
Swwett kako cura jel ok..
Ostale user posted image user posted image user posted image na sedmicama mjesecima ja akbd sutra u osmi ulazim pazljivo najvie me strah ovog osmog mjeseca...
Danas bas idem na babine ovoj prijateljici sto se porodila u 8-mjesecu trudnoce eto dva mjeseca je provela sa bebicom u bolnici napatili su se oboje,sad je HB sve uredu jedva cekam da vidim tu hrabru bebicu koja se uspjela izboriti sa svoj maleni zivotuser posted image user posted image user posted image

Asja mamin zivot dragi...25.04.08
Dzenan bubica ..14.09.2011

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 22207
28.7.2011 14:53:19   
animagical
ne znam ko te vodi, ali divanovic def radi ovako, znaci samo vaginalni bris...doduse ja sam imala papa test uradjen mjesec prije zatrudnjenja...m i puno toga zavisi od toga kakav je dr, je li mesar ili radi pazljivo... meni divanovic svaki put pokaze vaginalnu sondu poslije pregleda da i sama vidim da nije nista na njoj u bojiuser posted image ciko je old schooluser posted image

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 22208
28.7.2011 14:57:09   
Bebica11
sad me vodi dr abadzic

al prije sam imala ta iskustva s papa testom, a i ja sam radila prije trudnoce i bio je ok

Neposredna veza do poruke: 22209
28.7.2011 14:57:32   
DIJAMANT
IZVORNA PORUKA: gerberka

cure da vas pozdravim user posted image ponovljeni torch pokazuje nizak titar i mnogo sam sretna. isti sam uradila po uputi ginekologa i napatila se dok sam izganjala da mi urade.

sta je novo..nisam u elementu sve da čitam...

Draga Gerberka stalno si mi napameti...Baš mi je drago da je sada sve ok! Nego, jesi li ponovila samo titar na CTMV ili kompletan TORCH? I šta ti tvoj dr. sad kaže, odnosno šta znači ako je titar prije koji dan bio visok, a sada nizak? Baš sam sad zbunjena? I da li je isada stanovišta da visok titar u IgG ne treba da zabrinjava, nego da je važan samo IgM?
Pls. prosvijetli meuser posted image

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 22210
28.7.2011 15:00:40   
animagical
IZVORNA PORUKA: Bebica11

sad me vodi dr abadzic

al prije sam imala ta iskustva s papa testom, a i ja sam radila prije trudnoce i bio je ok

pozali se na iscjedak, pa ce ti vjerovatno uraditi bris...ja sam kod nje isla na double test, bas je bila finauser posted image a i reci joj da ti bude lose iza papa testa, za svaki slucaj, da ne zelis

zene odoh u setnjuuser posted image

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 22211
28.7.2011 15:04:59   
gerberka
Draga DIJAMANT, hvala ti mila na brizi.

U principu najvažnije je da je IgM svakog negativan.
On ukazuje da nema akutne, trenutne infekcije.

Visok titar može da znaći dvoje:

- da je organizam mnogo jak, odnosno, imunološki i da je stvorio mnogo antitijela

-da je na putu reinfekcija, odnosno, ako ponovljeni IgG bude dva, tri ili četiri puta viši od prvog visokog rezltata ( npr 20000, pa druga analiza pokaže 50000 ). To znači da je pacijentica nedavno došla u kontakt sa virusom i da se razvija infekcija

Ja sam se konsultovala s više dr i večina mi je reklo da ne brinem, ali moj dr mi je rekao da ponovim. Ako ostane visok titar bez duplanja to je ok, ako se smanji nakon tri sedmice to je ekstra.

I hvala Bogu tako je kod mene i bilo.

Ono što oni rade je da zalede krv i čekaju da se "nakupi" trudnica što predstavlja opasnost za krivi nalaz.

Moj ti je sestrinski savjet - ne raditi torch. Ja sam ga morala zbog predhodnog spontanog uraditi.

pusa user posted image

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)

(odgovor članu DIJAMANT)
Neposredna veza do poruke: 22212
28.7.2011 15:12:38   
DIJAMANT
Hvala ti Gerberka na detaljnom objašnjenju!

Važno je da si se ti smirila!

P.S. A koji je "tvoj" dr.? Je li isti kao moj?user posted image user posted image user posted image (B.G.?)

< Poruku je uredio DIJAMANT -- 28.7.2011 15:16:00 >

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 22213
28.7.2011 15:13:59   
Arina
Gerbo moja...bas mi je drago da se i to sretno zavrsilo....znam da si opetrecena bila i nasekirana...ali sta ces morala si to uraditi ...sad polako ......je li ti laksesa mucninama...meni prosle skroz ...sad uzivam...prestala sam i mahnito jesti i biti stalno gladna ...sad sam se normalizirala...ha ha ha ....hajde slikaj nam pupu....i ja sam svoju objelodanila....pusa velika i sreca cjelog svijeta

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 22214
28.7.2011 15:17:58   
babilon

uh animagical ziva bila sto me obradova ;))) user posted image . Meni isto ima logike da se i flora i fauna ;)) prate i tokom trudnoce. A ove s shokirale kao 'pa porodices se prije vrmena' ocigledno su bas bas upucene i upoznate sa svim detaljima trudnoce hahahah a;D user posted image user posted image

Gerbo super na super nalazima! user posted image

Istina postoji! Izmisljati se moze samo laz.

Neposredna veza do poruke: 22215
28.7.2011 15:21:19   
Sensia
Divanovicke ;D pitanje za vas, meni je doktor napisao na proslom pregledu da ce mi na slijedecem pregledu uzeti bris... ove sve trudnice oko mene se shokirale kad sam to rekla, kao sta ti ima uzimati bris u odmakloj trudnoci... Hm? Zbunjena sam totalno!

Babilon ja idem kod druge dr i isto mi je sad na posljednjem pregledu rekla da cemo raditi bris na iducem, tad cu vec biti na ulasku u 8 mjesec. Nemoj se brinuti, bolje je da se uradi jer uzimanje brisa nije toliko "agresivno" kao papa test cini mi se....a bices mirna u vezi nekih baja....

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 22216
28.7.2011 15:26:55   
gerberka
IZVORNA PORUKA: Arina

Gerbo moja...bas mi je drago da se i to sretno zavrsilo....znam da si opetrecena bila i nasekirana...ali sta ces morala si to uraditi ...sad polako ......je li ti laksesa mucninama...meni prosle skroz ...sad uzivam...prestala sam i mahnito jesti i biti stalno gladna ...sad sam se normalizirala...ha ha ha ....hajde slikaj nam pupu....i ja sam svoju objelodanila....pusa velika i sreca cjelog svijeta

Babilon, Arina, Dijamant , sve cure user posted image user posted image user posted image i hvala.

Moja Arina, mnogo sam bila opterećana..strah je stvarno čovjekv najveći neprijatelj.Toliko sam bila u grču, neponovilo se više ni meni, ni nikome. user posted image

I meni su mučnine prestale, normalizovalo se user posted image vidim da smo blizu nekako user posted image

Dijamant, ja sam B.G. išla na folikulometriju, a moj dr je prim Mirsad Ajanović. user posted image Mnogo mu vjerujem i vodi me još odkako sam kao djevojka došla zbog zakašnjelih mengi.

A Boki svima održi predavanje za kilice user posted image Ja sam još uvijek zgodna user posted image ali mi je Boki napravio frku zbog 2 kg a samom početku user posted image user posted image user posted image al dobar je Bokiuser posted image

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 22217
28.7.2011 15:33:27   
Sensia
Jos 20-tak minuta i user posted image user posted image user posted image user posted image odoh puniti paprike a bas sam nesto umorna ne kuha mi se, al opet valja nesto na kasiku pojest user posted image

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 22218
28.7.2011 15:35:56   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: Sensia

Jos 20-tak minuta i user posted image user posted image user posted image user posted image odoh puniti paprike a bas sam nesto umorna ne kuha mi se, al opet valja nesto na kasiku pojest user posted image

Ja vise nemam ideje ni sta bih mogla jesti

jucer je mm dok sam spavala napravio rizoto s piletinom i povrcem, skinuo recept s interneta...samo me strah da se ne ispraksira previse u kuhinji pa da poslije skonta kad ja nesto smlatimuser posted image a sve su prilike da ce se dobro nauciti kuhati za 9mjuser posted image

jos se nafurao na Dzejmi Olivera, gledao neki klip kako se sijece sitno luk pa je jucer primijeniouser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 22219
28.7.2011 15:38:29   
Sensia
IZVORNA PORUKA: Bebica11

IZVORNA PORUKA: Sensia

Ja vise nemam ideje ni sta bih mogla jesti

jucer je mm dok sam spavala napravio rizoto s piletinom i povrcem, skinuo recept s interneta...samo me strah da se ne ispraksira previse u kuhinji pa da poslije skonta kad ja nesto smlatimuser posted image a sve su prilike da ce se dobro nauciti kuhati za 9mjuser posted image

jos se nafurao na Dzejmi Olivera, gledao neki klip kako se sijece sitno luk pa je jucer primijeniouser posted image user posted image user posted image

Suti, sve zahvaljuj Bogu da ista zna napraviti.

Ovaj moj stvarno hoce poraditi po kuci bez i da u kazem al kad je rucak u pitanju mogu dobiti jaja ili virsle user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 22220
28.7.2011 15:41:20   
gerberka
mm kuha bolje od mene user posted image user posted image user posted image sve morske plodove, lazanje, variva..moji su hljeb, pogača, pita i kolači user posted image user posted image user posted image ( ovo zadnje urijetko ) user posted image

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 22221
28.7.2011 15:44:59   
Bebica11
jos me pita da pogadjam koje je povrce sve u rizotu jer je neko isitnio da je samo miris poprimilo..vec me "strasi"user posted image

al prvo jedno mjesec-dva sam jela nazor nista ni sa cimuser posted image , neki njegov "gulas" i "bolonjez" bez okusa a zao mi pa ja nazor malo i hvalim "fino,fino" a sad se ustelio pravo masaAllahuser posted image

ma joj, sve oni mogu kad moraju, kao i mi svi...sve je to isto...ni ja pola stvari nisam znala dok se nisam udala,a njemu sad zapalo da ja ne mogu pa ne moze ni suho svaki dan i onda covjeka natjera "muka"user posted image

al najsmjesnije su mi sveki i zaova koje se ibrete kad cuju da je kuhaouser posted image , ispocetka mu bilo ofirno da im kazem da kuha, a sad kuha i sestri i servira-govori joj "samo ti sjedi, ja cu"

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 22222
28.7.2011 15:46:09   
DIJAMANT
Moj muž je nekada znao kuhati sve (dok je studirao), ali je sve pozaboravljaokako se oženio.user posted image user posted image user posted image Možda bi jedino znao jaja ispržiti user posted image

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 22223
28.7.2011 15:48:10   
Sensia
IZVORNA PORUKA: DIJAMANT

Moj muž je nekada znao kuhati sve (dok je studirao), ali je sve pozaboravljaokako se oženio.user posted image user posted image user posted image Možda bi jedino znao jaja ispržiti user posted image

Uh zaboravio user posted image  de ti njega malo podsjeti user posted image

(odgovor članu DIJAMANT)
Neposredna veza do poruke: 22224
28.7.2011 15:48:14   
Bebica11
IZVORNA PORUKA: gerberka

mm kuha bolje od mene user posted image user posted image user posted image sve morske plodove, lazanje, variva..moji su hljeb, pogača, pita i kolači user posted image user posted image user posted image ( ovo zadnje urijetko ) user posted image

e jucer sam mu spominjala da moramo lazanju usteliti

ja sam jednom pravila, sosovi su super ispali, kore-onako, al je bila preeemasna jer sam prvo isprzila meso pa onda dok sam to sve sjedinila premasno i onda mi je mamina drugarica rekla savjet da meso spremi noc prije i da kad se masnoca skupi na vrhu ona je skine i onda nije premasna...moram to probati, ja lazanje strasno volimuser posted image

< Poruku je uredio Bebica11 -- 28.7.2011 15:49:16 >

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 22225
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  887 888 [889] 890 891   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  887 888 [889] 890 891   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Crtani filmovi.
пеперутка16

Da li su vaša djeca gledala crtane filmove poput Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon... i postala nasilna zbog njih?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *