Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 28.7.2011 14:24:46
babilon
Joj zenice, jest neobicno vidjeti da sam u 7.mj, bas se priblizilo, a srce mi je ko kanta kad ugledam jos 2 slicice bebica i onda aBd moj maleni dolazi na svijet ihihihi....
Kako vi s ovim promjenama vremena? Ja nemam nikakvi poteskoca osim sto su mi noge koooooooooooo balavni teski ;/
Divanovicke ;D pitanje za vas, meni je doktor napisao na proslom pregledu da ce mi na slijedecem pregledu uzeti bris... ove sve trudnice oko mene se shokirale kad sam to rekla, kao sta ti ima uzimati bris u odmakloj trudnoci... Hm? Zbunjena sam totalno!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 28.7.2011 14:27:56
gerberka
cure da vas pozdravim ponovljeni torch pokazuje nizak titar i mnogo sam sretna. isti sam uradila po uputi ginekologa i napatila se dok sam izganjala da mi urade.
sta je novo..nisam u elementu sve da čitam...
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 28.7.2011 14:41:58
animagical
IZVORNA PORUKA: babilon
Joj zenice, jest neobicno vidjeti da sam u 7.mj, bas se priblizilo, a srce mi je ko kanta kad ugledam jos 2 slicice bebica i onda aBd moj maleni dolazi na svijet ihihihi....
Kako vi s ovim promjenama vremena? Ja nemam nikakvi poteskoca osim sto su mi noge koooooooooooo balavni teski ;/
Divanovicke ;D pitanje za vas, meni je doktor napisao na proslom pregledu da ce mi na slijedecem pregledu uzeti bris... ove sve trudnice oko mene se shokirale kad sam to rekla, kao sta ti ima uzimati bris u odmakloj trudnoci... Hm? Zbunjena sam totalno!
Mislmi da sam se odlucila na kraju za vojnu.
uzimao i meni, te sokirane ocito nisu isle divanovicu neces ni osjetiti...meni je cak i muz bio prisutan, to on uzme bris za sekund onim kao stapicem s vatom....ma samo kaze spusti malo farmerke, kao kad grlic gleda sondom..to odneses onda u eurofarm u uniticu i platis 15 km nalaz, bude za koji dan...bez brige, ni osjetila nisam.. i naravno da je super uzeti bris tako ce znati da nemas aBd nikakvih baja koje mogu uzrokovati prerano skracenje grlica i prijevremeni porod... bolje lijeciti na vrijeme, za ne daj Boze
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 28.7.2011 14:45:09
Bebica11
IZVORNA PORUKA: animagical
uzimao i meni, te sokirane ocito nisu isle divanovicu neces ni osjetiti...meni je cak i muz bio prisutan, to on uzme bris za sekund onim kao stapicem s vatom....ma samo kaze spusti malo farmerke, kao kad grlic gleda sondom..to odneses onda u eurofarm u uniticu i platis 15 km nalaz, bude za koji dan...bez brige, ni osjetila nisam.. i naravno da je super uzeti bris tako ce znati da nemas aBd nikakvih baja koje mogu uzrokovati prerano skracenje grlica i prijevremeni porod... bolje lijeciti na vrijeme, za ne daj Boze
i ja bih voljela da mi uzmu bris AL samo s tim stapicem bez instrumenata
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 28.7.2011 14:50:59
sanela.asja
Jah ovdje nesto svasta izdesavalo bas buran dan Anice jako mi je zao cuvaj se ... Jelooooo eto ga jos malo Swwett kako cura jel ok.. Ostale na sedmicama mjesecima ja akbd sutra u osmi ulazim pazljivo najvie me strah ovog osmog mjeseca... Danas bas idem na babine ovoj prijateljici sto se porodila u 8-mjesecu trudnoce eto dva mjeseca je provela sa bebicom u bolnici napatili su se oboje,sad je HB sve uredu jedva cekam da vidim tu hrabru bebicu koja se uspjela izboriti sa svoj maleni zivot
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 28.7.2011 14:53:19
animagical
ne znam ko te vodi, ali divanovic def radi ovako, znaci samo vaginalni bris...doduse ja sam imala papa test uradjen mjesec prije zatrudnjenja...m i puno toga zavisi od toga kakav je dr, je li mesar ili radi pazljivo... meni divanovic svaki put pokaze vaginalnu sondu poslije pregleda da i sama vidim da nije nista na njoj u boji ciko je old school
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 28.7.2011 14:57:32
DIJAMANT
IZVORNA PORUKA: gerberka
cure da vas pozdravim ponovljeni torch pokazuje nizak titar i mnogo sam sretna. isti sam uradila po uputi ginekologa i napatila se dok sam izganjala da mi urade.
sta je novo..nisam u elementu sve da čitam...
Draga Gerberka stalno si mi napameti...Baš mi je drago da je sada sve ok! Nego, jesi li ponovila samo titar na CTMV ili kompletan TORCH? I šta ti tvoj dr. sad kaže, odnosno šta znači ako je titar prije koji dan bio visok, a sada nizak? Baš sam sad zbunjena? I da li je isada stanovišta da visok titar u IgG ne treba da zabrinjava, nego da je važan samo IgM? Pls. prosvijetli me
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 28.7.2011 15:00:40
animagical
IZVORNA PORUKA: Bebica11
sad me vodi dr abadzic
al prije sam imala ta iskustva s papa testom, a i ja sam radila prije trudnoce i bio je ok
pozali se na iscjedak, pa ce ti vjerovatno uraditi bris...ja sam kod nje isla na double test, bas je bila fina a i reci joj da ti bude lose iza papa testa, za svaki slucaj, da ne zelis
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 28.7.2011 15:04:59
gerberka
Draga DIJAMANT, hvala ti mila na brizi.
U principu najvažnije je da je IgM svakog negativan. On ukazuje da nema akutne, trenutne infekcije.
Visok titar može da znaći dvoje:
- da je organizam mnogo jak, odnosno, imunološki i da je stvorio mnogo antitijela
-da je na putu reinfekcija, odnosno, ako ponovljeni IgG bude dva, tri ili četiri puta viši od prvog visokog rezltata ( npr 20000, pa druga analiza pokaže 50000 ). To znači da je pacijentica nedavno došla u kontakt sa virusom i da se razvija infekcija
Ja sam se konsultovala s više dr i večina mi je reklo da ne brinem, ali moj dr mi je rekao da ponovim. Ako ostane visok titar bez duplanja to je ok, ako se smanji nakon tri sedmice to je ekstra.
I hvala Bogu tako je kod mene i bilo.
Ono što oni rade je da zalede krv i čekaju da se "nakupi" trudnica što predstavlja opasnost za krivi nalaz.
Moj ti je sestrinski savjet - ne raditi torch. Ja sam ga morala zbog predhodnog spontanog uraditi.
pusa
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 28.7.2011 15:13:59
Arina
Gerbo moja...bas mi je drago da se i to sretno zavrsilo....znam da si opetrecena bila i nasekirana...ali sta ces morala si to uraditi ...sad polako ......je li ti laksesa mucninama...meni prosle skroz ...sad uzivam...prestala sam i mahnito jesti i biti stalno gladna ...sad sam se normalizirala...ha ha ha ....hajde slikaj nam pupu....i ja sam svoju objelodanila....pusa velika i sreca cjelog svijeta
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 28.7.2011 15:17:58
babilon
IZVORNA PORUKA: animagical
uh animagical ziva bila sto me obradova ;))) . Meni isto ima logike da se i flora i fauna ;)) prate i tokom trudnoce. A ove s shokirale kao 'pa porodices se prije vrmena' ocigledno su bas bas upucene i upoznate sa svim detaljima trudnoce hahahah a;D
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 28.7.2011 15:21:19
Sensia
Babilon ja idem kod druge dr i isto mi je sad na posljednjem pregledu rekla da cemo raditi bris na iducem, tad cu vec biti na ulasku u 8 mjesec. Nemoj se brinuti, bolje je da se uradi jer uzimanje brisa nije toliko "agresivno" kao papa test cini mi se....a bices mirna u vezi nekih baja....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 28.7.2011 15:26:55
gerberka
IZVORNA PORUKA: Arina
Gerbo moja...bas mi je drago da se i to sretno zavrsilo....znam da si opetrecena bila i nasekirana...ali sta ces morala si to uraditi ...sad polako ......je li ti laksesa mucninama...meni prosle skroz ...sad uzivam...prestala sam i mahnito jesti i biti stalno gladna ...sad sam se normalizirala...ha ha ha ....hajde slikaj nam pupu....i ja sam svoju objelodanila....pusa velika i sreca cjelog svijeta
Babilon, Arina, Dijamant , sve cure i hvala.
Moja Arina, mnogo sam bila opterećana..strah je stvarno čovjekv najveći neprijatelj.Toliko sam bila u grču, neponovilo se više ni meni, ni nikome.
I meni su mučnine prestale, normalizovalo se vidim da smo blizu nekako
Dijamant, ja sam B.G. išla na folikulometriju, a moj dr je prim Mirsad Ajanović. Mnogo mu vjerujem i vodi me još odkako sam kao djevojka došla zbog zakašnjelih mengi.
A Boki svima održi predavanje za kilice Ja sam još uvijek zgodna ali mi je Boki napravio frku zbog 2 kg a samom početku al dobar je Boki
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 28.7.2011 15:35:56
Bebica11
IZVORNA PORUKA: Sensia
Jos 20-tak minuta i odoh puniti paprike a bas sam nesto umorna ne kuha mi se, al opet valja nesto na kasiku pojest
Ja vise nemam ideje ni sta bih mogla jesti
jucer je mm dok sam spavala napravio rizoto s piletinom i povrcem, skinuo recept s interneta...samo me strah da se ne ispraksira previse u kuhinji pa da poslije skonta kad ja nesto smlatim a sve su prilike da ce se dobro nauciti kuhati za 9mj
jos se nafurao na Dzejmi Olivera, gledao neki klip kako se sijece sitno luk pa je jucer primijenio
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 28.7.2011 15:38:29
Sensia
IZVORNA PORUKA: Bebica11
IZVORNA PORUKA: Sensia
Jos 20-tak minuta i odoh puniti paprike a bas sam nesto umorna ne kuha mi se, al opet valja nesto na kasiku pojest
Ja vise nemam ideje ni sta bih mogla jesti
jucer je mm dok sam spavala napravio rizoto s piletinom i povrcem, skinuo recept s interneta...samo me strah da se ne ispraksira previse u kuhinji pa da poslije skonta kad ja nesto smlatim a sve su prilike da ce se dobro nauciti kuhati za 9mj
jos se nafurao na Dzejmi Olivera, gledao neki klip kako se sijece sitno luk pa je jucer primijenio
Suti, sve zahvaljuj Bogu da ista zna napraviti.
Ovaj moj stvarno hoce poraditi po kuci bez i da u kazem al kad je rucak u pitanju mogu dobiti jaja ili virsle
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 28.7.2011 15:41:20
gerberka
mm kuha bolje od mene sve morske plodove, lazanje, variva..moji su hljeb, pogača, pita i kolači ( ovo zadnje urijetko )
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 28.7.2011 15:44:59
Bebica11
jos me pita da pogadjam koje je povrce sve u rizotu jer je neko isitnio da je samo miris poprimilo..vec me "strasi"
al prvo jedno mjesec-dva sam jela nazor nista ni sa cim , neki njegov "gulas" i "bolonjez" bez okusa a zao mi pa ja nazor malo i hvalim "fino,fino" a sad se ustelio pravo masaAllah
ma joj, sve oni mogu kad moraju, kao i mi svi...sve je to isto...ni ja pola stvari nisam znala dok se nisam udala,a njemu sad zapalo da ja ne mogu pa ne moze ni suho svaki dan i onda covjeka natjera "muka"
al najsmjesnije su mi sveki i zaova koje se ibrete kad cuju da je kuhao , ispocetka mu bilo ofirno da im kazem da kuha, a sad kuha i sestri i servira-govori joj "samo ti sjedi, ja cu"
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 28.7.2011 15:48:14
Bebica11
IZVORNA PORUKA: gerberka
mm kuha bolje od mene sve morske plodove, lazanje, variva..moji su hljeb, pogača, pita i kolači ( ovo zadnje urijetko )
e jucer sam mu spominjala da moramo lazanju usteliti
ja sam jednom pravila, sosovi su super ispali, kore-onako, al je bila preeemasna jer sam prvo isprzila meso pa onda dok sam to sve sjedinila premasno i onda mi je mamina drugarica rekla savjet da meso spremi noc prije i da kad se masnoca skupi na vrhu ona je skine i onda nije premasna...moram to probati, ja lazanje strasno volim
< Poruku je uredio Bebica11 -- 28.7.2011 15:49:16 >