Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Jutro,vidim ja ima ovih sto su posteno odradile 3. Sweet jeste,bio je mm na porodu i da rodila sam u Tz,kad smo dosli gore rekli sestri,i onda ona rekla da se on popne gore na gak,cekao u hodniku dok ga nisu pozvali,a kako je kod mene sve islo expresno,on je usao na sami cin poroda,eto draga i da,moze prisustvovati ako vec neko nije zauzeo sobicak,jer imaju samo jedan,s jednim stolom ... Ugodan dan vam zelim
Hvala Amam na informaciji Selma, znaci da i ja probam kamilicom, sad doduse ne osjecam skoro nista, samo malo i nije mi bilo tako intenzivno ko kod tebe jest da nemam pojma jos od cega je al cujem da pred kraj trudnoce cesto se te gljivice pojave:/ Valjda mi dr. sutra dadne kakvu kremicu... i zahtijevat cu da mi radi vaginalni bris na one streptokoke rutinski(to nema veze sa svrbezom), jbg placam joj pa valjda ce uradit, ako ne, platit cu nekom drugom i jbg da prostite. Moja skolska je to imala, ovdje joj otrkrili pa je otisla u Austriju i gore joj nasli i dobila neku ineksciju pri porodu jer navodno te koke znaju bit zeznute ako se prenesu na bebu. Valjda nadjem ordinaciju gdje se to moze raditi Bolje provjeriti neg razbijat glavu sta ako...
Evo i mene sa posla da sta napišem. Citavo jutro imam grceve jer mi je sinoc bilo mrsko popiti magnezij koji mi je dr.propisala od prvog dana. Previjam se ko dijete na ovoj stolici. Sad sam popila, pa valjda ce proci. Selma, jesi uspjela "staviti" heheheh mene te tvoje podsjecaju na utrogestan koji ja koristim 3x1. Najlakse mi je kad legnem, obrisem se malo vlaznom maramicom i onda klizi hehehe. Ma kako god iscuri poslije, al hajde. Danas sam 10+3...jedva cekam sljedeci pregled 10.5. da potvrdimo da je sve ok.
Drznice, nadam se da su popustili grcevi Ja pauzirala sa prenatalom i Mg jer sma uzela da probam ovaj Hipp Natal ali ima i u njemu malo Mg-a (valjda dr. nece galamit) Mi idemo aBd sutra na pregled kod ove sto privatno idem, a prekosutra pocinjemo ici na UKC aBd.Nadam se smao da me nece oboje cackat, tj. zamolit cu ih do ulaska u 37. da me ne cackaju A sumnjam da ce mi radit i na UKC UZ jer ce mi dr. radit sutra, mozda eventualno ctg jer nisam to jos nikad radila........ali i ako budu oboje radili UZ ne vjerujem da je stetno radit dva dana za redom. Ponijet cu alaz od sutra gore na UKC pa neka vidi dr. Ja se napisah uhh, vidi se po mojim postovima zadnjih dana d apostajem nervozna i d apanicarim, a to najbolje zna Selma kojoj se jos jednom izvinjavam na 1000 zasti, 1000 zato
Malo je bolje hB uspjela sam i da jedem Vidi se da si nam nervozna, ali neka neka...jos malo i gotovo. Nadam se da se dobro osjecas ako zanemarimo tu nervozu Kod koga vodis trudnocu privatno?
Ah jeste se raspisale ja bila malo u gradu popila limunadu i evo došla kući,ubi me kiselina sad,muž ode na posao a sav se svaio čira ga boli za pobudaliti,proljeće pa i on proradio
Samo vi kukajte,kukam i ja samo vi izgleda preskočita moje postove ... Uspjela sam ja ono sinoć obaviti iz prve (u čučnju) i odmah sam stavila dnevni uložak na gaćice i legla,dva puta se budila jer mi je se išlo u wc ali sam opet nastavljala spavati,ali zato jutros 9h ja trčala na wc i nije mi puno izašlo,jeste ali skroz malo tako da sam izgleda gurnula podobro Eto odo malo prileći,leđa me ubiše
Citamo mi tvoje postove, ne brini. Jao.limunada......ja strasno volim limun i narandze..ponekad pomislim da pretjrujem s njima Selma, zao mi je za tm, nadam se da ce se stanje poboljsati, Drznice, ja sam u Tuzli pa idem kod nase dr. Blitvic ali sam pola trudnoce vodila i u Austriji tak da sam na pola a sad u 9. sam se najavila UKC-u jer kontam valja mi se gore i poroditi pa neka prate stanje, a i ne skodi malo upoznati osoblje
Drznice, nadam se da su popustili grcevi Ja pauzirala sa prenatalom i Mg jer sma uzela da probam ovaj Hipp Natal ali ima i u njemu malo Mg-a (valjda dr. nece galamit) Mi idemo aBd sutra na pregled kod ove sto privatno idem, a prekosutra pocinjemo ici na UKC aBd.Nadam se smao da me nece oboje cackat, tj. zamolit cu ih do ulaska u 37. da me ne cackaju A sumnjam da ce mi radit i na UKC UZ jer ce mi dr. radit sutra, mozda eventualno ctg jer nisam to jos nikad radila........ali i ako budu oboje radili UZ ne vjerujem da je stetno radit dva dana za redom. Ponijet cu nalaz od sutra gore na UKC pa neka vidi dr. Ja se napisah uhh, vidi se po mojim postovima zadnjih dana da postajem nervozna i d apanicarim, a to najbolje zna Selma kojoj se jos jednom izvinjavam na 1000 zasti, 1000 zato
Selma dobro je dok nije curilo...navece inace kad legnes sutra nema nista, pojela "drugarica" hahaha. Ali kad moram staviti prije popodne pa sjediti, cim ustanem cur cur.
Selma dobro je dok nije curilo...navece inace kad legnes sutra nema nista, pojela "drugarica" hahaha. Ali kad moram staviti prije popodne pa sjediti, cim ustanem cur cur.
Izvinjavam se, ja citirala samu sebe greskom ZBUNITIS
Ja sada idem malo do grada se šetnut, mm spava, radio do kasno pa opet radi od 4 tako da cu samo u njegovim pauzama svracat na rr da vidim sta radite Hajde, barem je dobro to sto radi od kuce pa smo i kad je na poslu, zajedno
I meni je to jedna pozitivna strana sto zajedno radimo. Ne u istoj firmi ali smo u istom objektu pult do pulta...pa smo cesto ista smjena i onda je sve lakse ;)
Evo malo od spavala pa mi je lakše... Meni da prostite počme curiti tek nakon dan i pol. Jedva čpekam sutra. Znam da neću vidjeti vele, ali i to te dirne.
Al ste se raspisaleeee Kao prvo Ivana sve hocu da ti pozelim dobrodoslicu pa mi promakne, draga svaka cast pored dvoje tako male djece ti odlucila na trece. Nadam se da imas pomoc oko djece, jer ako nemas onda stvarno kapu skidam
Ostale kako ste? Selma vidim ti oko guranja se zadeverala . I ja sam sa Anom u trudnoci koristila te vaginalete, kao preventivno u devetom mjesecu, niti me sta svrbilo, niti sta curilo, ali dr propisao kao da se rijesi ako kakvih baja ima. Ako imate bijelo pranje i dobro je da curi kad stavite vaginalete, znaci da se cisti gospodja Ja bila danas opet u waikikiju i opet mi sve veliko, a tako dobre farmerice imaju...uh... i tako
Meni niko nije nis davo, doduse tek sutra mislim da ulazim u 9. i idem dr. pa mozda mi sta i daju. Ja sam svakako htjela trazit barem kremicu neku....Ja mal do kompa dosla, imam satić pa da vidim kaj ima a vi se nesto uspavale Ja napravila kljukušu ako znate sta je to i najela se uh, pa cekam da se slegne da pojedem krofnu
Dan i od mene... Moram i ja malo kukati Ma ja po noci nikako ne mogu spavati, neko je spominjao pupak, mene bas nesto bolucka oko pupka... I nikako se namjestit, stvarno ne znam kad sam se posteno naspavala... Jos kad se probudim a vidim vani kisu uh uh... I hvata me neka kiselina, sta god pojedem ne lezi mi nikako(zapravo lezi mi dok jedem a poslije ) , jos sam zivcana nikakva... A moje dijete me skroz slabo slusa, i kad je izvedem non stop moram galamit ne tamo, dodi vamo, ne u vodu, ne penji se gore i tako...
kako ste mi trudnjace, evo da vam se i ja javnem malo
IZVORNA PORUKA: sweet insanity
Nasa Honey Bunny je rodila malu curicu, tesku 3.350 grama i dugu 57 cm Čestitamo i zelimo sve najbolje
cestitam sve naj bebari i mamici
IZVORNA PORUKA: Hannica
Auuuu,sto sete se uspavale.Jel moguce.Od jutros samo jedan novi post.Moja Hanci zaspala pa ja odmaram malo i ako ne bi trebala,imam mnogooo posla. Vidim da Gemelli ceka dvojke,nisam je prije primjetila. I mene zanima zasto ide na CR,jeli previse tesko nosit dvojke,kako se osjeca...itd. Ako navratis opet napisi nam ponesto,ima nas radoznalih. Bebice a da ponovo odes doktoru,ili nazovi i pitaj da li treba da se brines oko toga.Mozda je nesto bezopasno.
jedna mi bebica prednjaci zadkom druga glavicom, tako da moram na CR u svakom slucaju, medjutim stomak ,i je ogroman, dobila sam 21 kg samo u stomaku, opasno oticem, maternica mi je ogromna, dvojajcani su blizanci, dvije posteljice, bebare nisu sitne, imaju vec po 2 kg minimum i kao bolje da se narucim u 37 ndelji jer je to taman, nego da mi rade kao Cr kad krenu trudovi sami, pa et nemam pojma meni je ovo prva trudnoca, tako da ja zapravo bas nemam pojma al eto tesko je iznijeti trudnocu sa jednom bebarom, tak da sa dvijem mislim da je jos malo i teze... ali na kraju dupla sreca
Sweet kljukuša mmmmmm krofne još više mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm Ah ja nemam uopšte pojačan sekret već me samo svrbilo ali eto samo jednu sinoć stavila i evo me mirna,slobodno se operem bez muke zbog svraba ,znači da si stvarno bile baje i da su polako počele odlaziti dok me ne svrbi... Uh ja sam odspavala jedan sat evo sad se budim ali jedva....
Nego recite vi meni jesu li vaše bebice aktivne non-stop,ova moja je bila jedno vrijeme ubi,a evo primjetila sam od 1 maja da je baš mirna ono hoće li se javiti ili neće.....Džab i ležanje na stomaku i sve samo sepočne gurati i zbacivati svoje grbice kada držim obje ruke na stomaku tj oko pupka spustim dlanove,pa se baš nešto prepadnem,svašta mi prolazi kroz glavu ...
Selma, i moja je sada manje aktivna ali se javlja...suzava se prostor izgleda pa kad se namjesti, uziva Malko sma nervozna pred pregled sutra, a i preksutra......
Selma ja nekad osjetim bebu vise puta dnevno a nekda samo jednom tako da je to ok Jel mi neko moze reci (mislim da sam vidjela negdje) onaj link normalnih vrijednosti mjera sa ultrazvuka da malo uporedim? P.s. I nesto mi pise(to mi je nejasno), na slicici sa ultrazvuka malo slovo d - 7.16 cm, i veliko slovo L - 0. 0. cm e sta mu to sad znaci????