Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 25.4.2011 23:09:25
animagical
ako mi neko jos jednom kaze da sam mrsava upucacu se majke mi krenula sa 66 kg i sad imam jos dodatnih 6 a sedmicu mi bjezis, pa ti vidi...dascem ko pasce, uopste vise ne mogu da disem kad sjedim...nge mi debele, samo mi te neke polu helanke sa slike mogu i trudnicke farmerke... moje stare majice mi do pupka...a moje bivse farmerke sakrila u kraj ormara da ne placem kad vidim... a da i danas sam stala na vagu, utvrdila da sam +6 a moj ce pametni muz na to DAAAAAAMN NE ZEZAJ kad ga nisam sravnila sa zemljom...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 25.4.2011 23:13:53
Selma.A.M
IZVORNA PORUKA: malena27 RR
selma mene ce onda mm otjerati nit kreveta niti toga preko usta ne sjecam se kad sam nesto skuhala.... lazem, jesam prije 3 noci malo teletine preprzila na kockice.... i bas je bilo ukusno....
Ne žali se ni moj,već ono kao uprolazu kaže probaj šta skuhati sebi dobit ćeš tvrdu stolicu i eto jada Animagical ti imaš preljepu linijui stomo je sada samo kao šlag na torti,i ne zezaj uopšte nisi debela,usporedi sa mnom i ti si dobila 6kg a ja 10 kg a tek početak 26 nedelje... Malena linija ti je za 10 i uopšte nisi debela,baš lijepo ti struk izgleda sa obzirom da si već 5 mjesec,za poželiti
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 25.4.2011 23:15:49
malena27 RR
ja zatrudnila sa 79,5 kg pa ti vidi ja bez stojanke na sto ne idem
suti bona i uzivaj, hebo kile...kad bude prohodalo aBd letice one same s tebe...
kad se sjetim sta prodjoh i koliko se istrosis fizicki, psihicki i materijalno da ovo docekam, potpisala bih da mi ostane i tih 100 kg do kraja zivota... samo neka je bebi zdrava i aBd da sve bude uredu...
ja sam dugo bila trudilica i znam zasto ovo govorim....koliko mojih drugarica ceznu za jednom bebolinom u pupi.... a mi ovdje kukamo... mene fakat bude nekad stid....
selma ja jos 3 dana aBd i ulazim u 6.
< Poruku je uredio malena27 RR -- 25.4.2011 23:16:53 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 25.4.2011 23:17:02
Selma.A.M
Ah što ja vama udijeli komplimenata .... Sweet čim stigneš uslikaj nam tu svoju bebi opremu... A ja odo malo mužeku praviti društvo,tako da od mene laku-noć Honey ako krene večeras,sretno,a ako ne pišemo se sutra I lijepe snove vam želim
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 25.4.2011 23:21:49
animagical
ma kontam danas valja ovo nosati, moje vene vec haman da placu, tromboza iza coska viri, sva naticem, crvenilo sara potkoljenice...ne smijem da odem na kontrolu za antifosfolipidni, nekako me strah...jedva dodjoh do ove bebe, ne na nacin kao ti, ali zbog mog zdravlja, tesko je islo...sad samo cekam da rodim pa da prodisem... a nisam ja bila mrsava sto sam zeljela, prosle god sam imala cak 52 kile jer sam pila puno lijekova pa i puno povracala... volim ja da ono malo ljulja , nego Boga mi samo me strah zbog zdravlja, svasta me hoce... eh al se pozalih...izvinjavam se na kukanju
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 25.4.2011 23:47:40
animagical
hehee ja sam jedva cekala da stomo naraste,a sad jedva disem i imam 5 stvari za obuci, a jos kilometre trudnoce, tako da ...opusti se i uzivaj i lezi na ledjima dok mozes
ja zatrudnila sa 79,5 kg pa ti vidi ja bez stojanke na sto ne idem
suti bona i uzivaj, hebo kile...kad bude prohodalo aBd letice one same s tebe...
kad se sjetim sta prodjoh i koliko se istrosis fizicki, psihicki i materijalno da ovo docekam, potpisala bih da mi ostane i tih 100 kg do kraja zivota... samo neka je bebi zdrava i aBd da sve bude uredu...
ja sam dugo bila trudilica i znam zasto ovo govorim....koliko mojih drugarica ceznu za jednom bebolinom u pupi.... a mi ovdje kukamo... mene fakat bude nekad stid....
selma ja jos 3 dana aBd i ulazim u 6.
Ja kad god hocu zakukat sjetim se tebe (ne znam puno trudilica, pa zato) pa preskočim I naumpadne mi ona rečenica što ju vještica napisa u nekom postu "ma na trepavicama bih je nosala, koliko sam je dugo čekala"
Ma mi ovdje više šegačimo, nego što zaoprave nešto kukamo - i meni je sve to slatko i simpatično, i sve su to čari ovog našeg stanja.
Nego, dobro jutro
Dobro jutro svima. Ja cu danas po danu da iskoristim da budem na rr, mm opet veceras radi za kompom Sinoc sam zaspala oko 20h i probudim se prije 23h i opet zaspim oko 1 h i probudim se sad al se nikako ne osjecam naspavana....Honey, jel krenulo?Sa srecom neka je
Mi se probudile prije 20 minuta... ..Bas sam se naspavala..evo kahvenisem...Umce gleda crtani..da rekoh popijem kafu, pa cu dorucak. Nesto vrijeme mrljavo... Sweet..javim o dojmovima...
Vidim vjecita rasprava o kilama... Evo sada sam se vagala ja sam +3.5 kg....preporucujem jutarnje vaganje...sinoc sam bila +4... Hajde ljubim vas sve.
jutro evo i mene..."ocajavam" uz jedan mljac keks :) sto bi skvo rekla pocelo, je pocelo...jos se nije zakuhalo na poslu pa citam sta ste pisale...vidim bilo je polemike o kreveticima, i mene odmah uhvati panika da nista necu znati kupiti ni stici kupiti :) ali zato zivio RR i djugarice :)
imam jedno pitanje u kojoj sedmici se osjeca bebino mrdanje?
Tako nekako i ja, oko 18.-19. sedmice Da vas pitam...sinoc sam na ulosku promjetila kao dvije grudvise sluzave bijele sa primjesom zuckasto-zelenkaste boje i odmah sam se prepala da nije kakva infekcija...odnose nemam vec 4 i pol mjeseca tak da nije od tog, al bas sam osjetila kako je izaslo i odme u kupatilo i vidim to. Jutros je recimo normala. Sam se nadam d anisu kakve baje u sekretu i da se to zna desiti Na tren sma pomislila da je komadic sluznog čepa ali kontam rano je...
hvala drage...imam jos par sedmica dok ne pocne meskoljenje meni trudnoca sa jedne strane bas brzo tece, samo idu sedmice a opet sa druge kao da nisam makla s mjesta...valjda mi stomo jos nije uocljiv toliko (a ja bih voljela da jeste pa da se sepurim kao paun ) pa zato nemam taj osjecaj trudnoce...a osjecam kad naraste da necu moci maknuti od debljine...
sto se tice kila, i ja se vagam ujutro, u vesu naravano,ponekad skinem i grudnjak i to svako jutro jer ja zbog viska moram to puno stozije kontrolisati, jer ja se znam udebljati 5 kg za pet dana bukvalno, tako da u trudnoci moram otvoriti cetvere oci i drzati zatvorena ova jedna usta koliko je moguce vise...
za 14 sedmica sam se udebljala izmedju 1 - 1,5 kg mislim da se ne vidi previse, malo u stomaku, pa mi sve suknjice sto sam nosila na posao sad kratke,skocile na trbu, i ostatak mi je u loptama, hocu reci u grudima..
Jao, pa ja sutra ulazim u 35. Da mi je samo izgurat do 37. i mene sto se tice mogu se porodit, samo da ne bude prijevremeni..Koliko znam, kada s eudje u 36. sedmicu tada se udje u 9.mjesec, a opet 36. sedmica kak sam čula se smatra prijevremenim porodom...slabo ja to kontam
Evo i nas... ja ganjam moje dijete po kuci da jede, pa da je uhvatim da spava...ali slabe vajde niti hoce da jede niti da spava, a meni dusa zaspa, cura se jutros u pola pet probudila. Ima da se upucam ako i drugo bude ovako rano ustajalo kao i ova smizla.