|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  246 247 [248] 249 250   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe
11.4.2011 15:27:22   
Skvo RR
Babilon i meni je posteljica gruba....user posted image  To je izraz i kod mene,

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu mea29)
Neposredna veza do poruke: 6176
11.4.2011 15:30:15   
honey bunny
Evo nešto zanimljivo za buduće mame. 76 jako važnih razloga za dojenje.    1. Majčino je mlijeko jedinstvenog sastava i nije ga moguće umjetno proizvesti
2. Majčino mlijeko zadovoljava sve metaboličke potrebe djeteta
3. Majčino je mlijeko na jedinstven način prilagođeno djetetu
4. Majčino mlijeko je više od hrane – to je imunološki aktivna tvar
5. Dojenje je poseban psihofizički stimulans i za majku i za dijete
6. Majčino mlijeko i majčino srce nemaju zamjene
7. Majčino mlijeko osigurava uravnotežen odnos hranjivih tvari za optimalan rast i razvoj
8. Majčino mlijeko najbolja je zaštita od infekcija
9. Dojena djeca imaju manji rizik od razvoja alergija
10. Sastav mlijeka automatski se prilagođava djetetovim potrebama
11. Dojenje stvara posebnu emocionalnu povezanost između majke i djeteta
12. Besplatno je!
13. Majčino je mlijeko uvijek idealne temperature
14. Majčino mlijeko je uvijek dostupno, a i dolazi u boljem "pakiranju"
15. Dojenje ima stimulativni učinak na razvoj vlastitog imunološkog sistema
16. Umjetni pripravci (formule) povezuju se s nižim stupnjem inteligencije u djece
17. Majčino mlijeko pomaže djeci pri pražnjenu mekonija
18. Majčino se mlijeko lakše probavlja od formule (umjetnih pripravaka)
19. Dojenje pomaže sužavanju maternice nakon poroda
20. Dojenje pomaže u sprečavanju postporođajnog krvarenja
21. Dojenje pomaže majkama u mršavljenju nakon poroda.
22. Dojenje preporučuju Svjetska zdravstvena organizacija i UNICEF.
23. Dojenje štiti od pojave Kronove bolesti.
24. Umjetni pripravci povećavaju rizik od pojave šećerne bolesti.
25. Dojenoj djeci smanjen je rizik od "smrti u kolijevci".
26. Dojena djeca su manje izložena infekcijama mokraćnog sistema.
27. Dojena djeca su manje izložena infekcijama probavnog sistema.
28. Dojena djeca su manje izložena infekcijama dišnog sistema.
29. Majke koje ne doje izloženije su opasnosti od raka jajnika.
30. Majčino mlijeko smanjuje rizik od obolijevanja od astme.
31. Umjetni pripravci povećavaju rizik od pojave ušnih infekcija.
32. Dojenje štiti djecu od bakterijskog meningitisa.
33. Dojenje smanjuje šanse obolijevanja od reumatskog artritisa u mladosti.
34. Dojenje smanjuje djetetove šanse za obolijevanje od Hodgkinove bolesti (maligno oboljenje limfatičnog aparata).
35. Dojenje štiti dijete od nepravilnosti vida.
36. Žene koje doje rjeđe obolijevaju od osteoporoze.
37. Majčino mlijeko djeluje umirujuće na crijeva.
38. Djeca hranjena umjetnim pripravcima sklonija su pretilosti u kasnijem životu.
39. Dojenje zadovoljava dječje emocionalne potrebe.
40. Majke koje ne doje izloženije su opasnosti od raka dojke.
41. Ženska djeca hranjena umjetnim pripravcima spadaju u rizičniju skupinu obolijevanja od raka dojke
42. Dojenje je jednostavnije od hranjenja na bočicu
43. Umjetni pripravci su skupi
44. Majčino mlijeko uvijek ima pravilan, i djetetu prilagođen, odnos masti, proteina i šećera
45. Majčino mlijeko djeluje umirujuće na dijete
46. Čin dojenja djeluje umirujuće na majku
47. Majčino je mlijeko ukusnije od pripravaka
48. Dojena djeca zahtijevaju manje posjeta liječniku
49. Bez bočica, duda, kutija i sl., dojenje ne stvara nikakav otpadni materijal
50. Ne morate stalno brinuti jeste li ponijeli bočicu!
51. Zaobilazite proces prokuhavanja vode i hlađenja
52. Majčino mlijeko je prirodno sredstvo protiv boli
53. Savršena hrana za bolesno dijete
54. Osigurava više sna mami!
55. Osigurava više sna i tati!
56. Umjetni pripravci zahtijevaju veće izdatke i zbog dodatne opreme!
57. Majčino mlijeko nikada nije bilo povučeno iz upotrebe, za razliku od nekih pripravaka
58. Svježe majčino mlijeko nikada nije zaraženo bakterijama
59. Ne morate se brinuti koji je proizvođač bolji 60. Ne morate se brinuti je li voda koju djetetu dajete zdrava 61. Dojena djeca manje su izložena stvaranju karijesa.
62. To podrazumijeva i manje stomatološke troškove.
63. Dojena djeca manje obolijevaju od ekcema.
64. Dojena djeca bolje razvijaju svoje govorne mogućnosti.
65. Dojena djeca imaju ljepšu kožu.
66. Majčino mlijeko ne sadrži nikakve genetski modificirane tvari.
67. Majčino mlijeko ne sadrži sintetički stvorene hormone.
68. Nedojenje se povezuje s multiplom sklerozom.
69. Dojena djeca lakše prolaze proces socijalizacije.
70. Dojenje štiti majku od anemije (zbog kasnije pojave mjesečnice).
71. Majci se povećava samopouzdanje kada nakon 6 mjeseci dojenja vidi savršeno zdravo dijete, a jedina hrana koju je primalo dolazila je iz njezina tijela.
72. Majčino mlijeko je prirodni antibiotik i pospješuje zacjeljivanje rana.
73. Majčino se mlijeko može koristiti i kao kapi za nos.
74. Mijenjanje pelena puno je ugodnije.
75. Dojena djeca imaju posebno ugodan miris.
76. Na kraju krajeva, to je i osnovni razlog radi kojeg grudi postoje!

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 6177
11.4.2011 15:33:33   
Anoniman
Tukici sve najljepse od srca i princezici  njenoj, sto brzi oporavak mami user posted image

Mi bile malo u skitnji, tj ne malo vec tri sata user posted image , zato sam sad sva kao burence i sve me zivo boli, samo da ovo maleno hoce zaspati, pa da i ja malo noge podignem u vazduh user posted image . Tajo nam otisao...Tako da smo opet same aman cijelu sedmicu... ja bih sve kao negdje da odem, da se maknem iz Sa, ali mi bas moje trenutno stanje ne dozvoljava, kontala danas za Bg a zaboravila moje bubrege, terapiju, kontrolu i ostalo... tako da mi taj plan propade, a juce sam mm rekla cim ovo sve prodje, mislim ova terapija i ovo skakanje po doktorima zbog bubrega odoh gdje, vise mi Sa preko glave, ja navikla da non stop negdje skitam, pa sad imam osjecaj da sam medju cetiri zida zatvorena non stop.
Sporty sinoc mm govorim za tvoje pola user posted image , kaze on pa da i mi pitamo dr mozda i mi mozemo, am reko pitala kaze ni vrh user posted image .
Joj sinoc sam se ismijala mm...Ana zaspala i sjedimo nas dvoje i govori on...meni se cini da NAM je ova trudnoca dosta laksa od prve, nekako sve sad lakse (a da nagovjestim da sad imam osjecaj da sam u fazi raspadanja, sto sa Anom nisam imalauser posted image )... Reko odakle ti taj zakljucak...kaze, pa ne znam ja nekako lakse podnosim user posted image

(odgovor članu sarah)
  Neposredna veza do poruke: 6178
11.4.2011 15:35:42   
babilon
IZVORNA PORUKA: mea29

IZVORNA PORUKA: babilon

Ja se javljam nakon pregleda, hvala Bogu, SVE je uredu,  sedmica 12 i 3 dana, NT: 1,4, NB:2,0 sve uredno sve protice kako treba. Samo mi je rekao da nastavim piti utrogestan 2tabl navecer, posto mi je posteljica gruba (?!) ja mislim da je tu rijec upotrijebio... pa eto da budemo na sigurnoj strani, da se ucvrsti sve. Nadam se da ce sve biti dobro, necu da se sikiram i brinem, samo pozitiva!

cmokich za svaku user posted image :D

Sijes me za dva dana :) kad ti je ispao termin za porod :) joj kad se ja i ti aBd primaknemo pa stanemo kukati...iako su ove aprilske mame bas fine i jake, nista ne drame, ja mislim da cu plaziti na forumu od straha ...

Hahahha, sad smo super, i ja kazem - kad se priblizi ima da se navijemo ko cvake :)). Termin ispade 19.10., iako ja mislim da ce kasnije biti ali eto, samo nek sve bude ok :D
Kad tebi ispade? Mozda se budemo i druzile :)))

Istina postoji! Izmisljati se moze samo laz.

(odgovor članu mea29)
Neposredna veza do poruke: 6179
11.4.2011 15:37:03   
babilon
IZVORNA PORUKA: Skvo RR

Babilon i meni je posteljica gruba....user posted image  To je izraz i kod mene,

Joj Skvo jest nas zadesilo. Ja odmah pitala sta su posljedice, cisto da znam, tu on meni isprica, ma reko znate sta, ja se necu sikirati, bice dobro aBd, ja cu se cuvati i samo pozitivno. Kaze doktor, upravo tako. CUVAM NAM OBJEMA FIGE user posted image

Istina postoji! Izmisljati se moze samo laz.

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 6180
11.4.2011 15:41:52   
palachinken
zene help
presjekla me jeziva bol u donjem dijelu kičme na poslu
nista podesno nisam radila u tom momentu krenula sjest na stolicu i kao da mi je nesto preprezalo donji dio leđa
zacrnilo mi se pred ocima zlo mi doslo od boli gotovo sam pala u nesvijest
doao je muz po mene i otisli smo u hitnu, tamo mi nisu nita smjeli dati, nego me poslali gunekologu u dom zdravlja. ginekolog mi je rekao strogo mirovanje do daljnjeg i napisao mi deep relief i apaurin.
pa su me poslali u ambulantu porodicne medicine da otvorim bolovanje. reazvukli me ovako polupokretnu na sve strane
citam sad sastav deep relief gela: ibuprofen i mentol. Mislil da je to oboje zabranjeno u trudnoci. Moj doktor se ne javlja, sad je u smjeni u bolnici.
Smijem li se tim mazat da me bol popusti? hodam kao upitnik, konstantno me boli, probada. Lezim kod mame, namazala me kantarionovim uljem, valjda to smije.

eto i mene u klub ležačica user posted image

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu babilon)
Neposredna veza do poruke: 6181
11.4.2011 15:44:55   
Anoniman
Na kozu ja mislim da mozes draga, ali unos brufena u organizam je zabranjen, preko koze on samo hladi u ublazava bol. Imas li koga poslati u apoteku da ti kupi rusku vodicu, tos igurno smije, jer sam se ja cijelu trudnocu mazala sa tim, a ublazava bol. Bas mi je zao sto te to zadeslo....Ljubimo vas i cuvaj se draga user posted image

(odgovor članu palachinken)
  Neposredna veza do poruke: 6182
11.4.2011 15:50:57   
ziki
Ja sam se po preporuci mog ginekologa mazala deep relifom i kad sam sletela niz stepenice i kad me Nemirko šutnuo pod rebro pa nisam mogla da se ispravim od bola. 

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 6183
11.4.2011 15:53:06   
bebacha
jel to onda znaci da i dojilje smiju deep relief.mene vrat ukocio,nije nista strasno al se bojim da ce bit gore.izgleda da me vjetar sredio

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 6184
11.4.2011 15:55:35   
ziki
Mislim da možeš a imaš i onaj konjski gel

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 6185
11.4.2011 15:58:04   
malena27 RR
palachinken deep relief ne smijes koristiti... neka ti muz masira taj dio ledja ledom, najduze 2-3 minute jedno mjesto pa predje na drugo i tako naizmjenicno.... imala sam isti problem na samom pocetku trudnoce 2-3 puta identicno presjecanje i ukljestenje zivca... led mi je pomogao user posted image  
meni je ginic rekao da maksimalno izbjegavam takve lijekove, tek u krajnjem slucaju da ne mogu vise izdrzati bol daju deksametazon, apaurin i voltaren u vidu koktela jednokratno....

< Poruku je uredio malena27 RR -- 11.4.2011 15:59:47 >

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 6186
11.4.2011 15:58:31   
ena23
Zene deep relief moze samo po preporucidoktora, ja sam skoro mislila mazati se i procitala na pakovanju da ne bi trebalo olako se mazati u trudnoci i i dojenju.

p.s. ja nosim cujicu user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Onaj ko hoce- naci ce nacin, onaj ko nece - naci ce izgovor.

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 6187
11.4.2011 16:01:14   
sporty mamaa
Ola zene, da vas i ja pozdravimuser posted image user posted image user posted image
Jelena, e ebiuser posted image kad ti neda ni do pola, kakav je to doktoruser posted image user posted image user posted image user posted image A muz ti je sega, cuj njemu lakse, a ti se sva raspadas, naviko da nema keksa pa mu sad malo lakseuser posted image Usput, hvala za onaj recept, bronhi s mlijekom, cudo, sinoc ja rastopim i nisam cijelu noc ma nikako kasljalauser posted image
Skvo, kad spominjes tecnost i ja nesto skroz slabo pijem. Ma meni nekako sve ima neki ruzan okus, cak i voda, prije mi se gadila kava, a sad ne mogu ni caja ni nista. Jedino mi godi mineralna i gazirano, a cim nesto takvo popijem krajnici i grlo me uhvati. Znam moram unosit vise tecnosti, bar se natjerat nekako.
Vidim spominjete i zatvor, joj ja bas kontam, uz oko 11 razlicitih stvari ove i prosle trudnoce jedan od njih je i zatvor. Ma ja sam probavu imala ko pticicauser posted image , dva puta dnevno, sta god pojedem ili popijem. A na pocetku trudnoce ove, ma po tri dana nece pa nece. Da izvinete jedan dan u wc- u kad dusu nisam dala, koliko me bolilo, kontam u sebi ako ovako boli porod opet cu ja na carskiuser posted image user posted image A mm poludio, smije mi se, pita jel ista izaslo, a meni dusa hoce izac... Najvise mi je pomogao kompot od sljiva i to bas brzo, pila sam i donat, ali mi je kompot definitivno pomogao najboljeuser posted image user posted image
Palachinken, mislim da se smijes namazati s tim, cak sam cula da se brufen smije popiti za bolove, a on spada u grupu tih ibuprofena. Zapravo on je u kategoriji B lijeko u trudnoci, ne preporucuje se, ali nema ni dokaze o stetnosti. E to ti pise skoro na svakom.
I mene ceka pregled ovaj ili sljedeci tjedan. Meni se ovaj put ne ide privatno, isla non stop, sad kontala nac svog doktora u domu zdravlja. Kontala izvadit nalaze i otic mu usput, sta vi mislite??? Valjda imam pravo, stvarno mi se neda uvijek privatno....user posted image user posted image
I da pitala mm hocemo li pitati spol, on kaze nebi da nam bude iznenadenje, a ja bi da znam. E sad ako ja pitam rec cu mu 100%, a opet i ja sam govorila da zelim iznenadanje, a sad me zivo zanimauser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 6188
11.4.2011 16:04:17   
Anoniman
Ja to na pakovanju sto pise skroz zanemarujem, ako mi sta propisu konsultujem dva dr, ako se sloze uzimam. Na pakovanju i za isoptin pise de je zabranjen, na pakovanju za apaurin da je zabranje itd... ja sam na Zinatu sada i Garamicinima, oboje pise da je zabranjeno...najbolje je naravno ako moze bez icega, ali kao sto su meni rekli kad sam pitala koliko zinat i garamicin steti bebi, vise doktora su mi rekli vise steti bol nego oni. Da rekli su mi u prvom tromjesecju je zabranjeno, posla se dosta lijekova moze konzumirati.

(odgovor članu ena23)
  Neposredna veza do poruke: 6189
11.4.2011 16:06:48   
sporty mamaa
IZVORNA PORUKA: ena23

Zene deep relief moze samo po preporucidoktora, ja sam skoro mislila mazati se i procitala na pakovanju da ne bi trebalo olako se mazati u trudnoci i i dojenju.

p.s. ja nosim cujicu user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Cestitam na cujiciuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ena23)
Neposredna veza do poruke: 6190
11.4.2011 16:10:04   
Anoniman
Ja neznajuci da sam trudna i misleci da imam migrene pila sam brufen, jer sam uradila test 5-6dan od kasnjenja i bio negativan, pa 10. dan od kasnjenja negativan, tako da sam ja dosta brufena popila, kad sam uradila test 25 dan ono pozitivan toliku sam paniku digla, kaze meni dr nece stetiti ali izbjegavaj prvo tromjesecje sve. Palachinken sta u ti ustvari reki od cega ta bol, ako je grc misica, ukljestenje ili tako nesto smijes spasmex to sam ja sad pila za bubreg za bol, ali 1-2 na dan uz apaurin.

Ma moja Sporty ni u prvoj trudnoci nismo smjeli ni vrh, a ne do pola...reko lakse tebi kad nisi nikad kuci user posted image ...reko jedino mi je lakse sto nisam onoliki panicar koji sam bila u prvoj, jer mi sve novo bilo, a ovako samo obnavljam znanje user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 6191
11.4.2011 16:12:26   
Anoniman
Ena cestitam od srca user posted image , a starija bebica je li djecak ili djevojcica?

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 6192
11.4.2011 16:13:09   
Lady26
IZVORNA PORUKA: ena23

Cestitam draga moja, bas mi je drago user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image , lijepo je imati oboje....i meni je to zelja aBd, ali kako Bog da... user posted image user posted image user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu ena23)
Neposredna veza do poruke: 6193
11.4.2011 16:14:39   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Lady26

Cestitam draga moja, bas mi je drago user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image , lijepo je imati oboje....i meni je to zelja aBd, ali kako Bog da... user posted image user posted image user posted image

Da hoce i tebi taj rikverc zakazati  user posted image

(odgovor članu Lady26)
  Neposredna veza do poruke: 6194
11.4.2011 16:19:07   
Skvo RR
Babilon...Pa sta ti znas za tu posteljicu kada je gruba....sta mozemo uraditi....ko ti je doktor...da nije divanovic....

Sporty...a i ja volim gaziramo, ali se kontrolisem..

Ena..cestitke...user posted image

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 6195
11.4.2011 16:19:22   
ena23
hvala mile moje bebele na cestitkama, ja sva lebdim, plakala sam citavo vrjeme u autu od srece a i poslje na poso kad sam dosla. Budala. user posted image

a ja sam ti hipohondar ja ti ne bi popila nesto na cemu pise da se ne preporucuje, ja svaku uputu uz lijek prvo doooobro prostudiram pa tek onda popijem.

p.s. bila sam danas kod doce reko mi je da ce mi ovaj porod biti laksi i ja ga drzim za rjec user posted image radila i papa test ponovo, nadam se da su nestale bakterijce...
rece mi da moram nositi pojas za trudnice jer haman pa nemam nikako trbusnih misica user posted image nakilja me coek pravo zasto nisam radial trbusnjake ili plivala user posted image a meni sve svejedno, ja cu imati kcerkicu user posted image

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 6196
11.4.2011 16:23:06   
ena23
IZVORNA PORUKA: jelenaT

..kaze, pa ne znam ja nekako lakse podnosim user posted image

joj kad ne padoh sa stolice od smjeha sada user posted image user posted image user posted image user posted image   dusa draga, on lakse podnosi...

moj je meni sinco reko "Boga mi ,ti se meni nesto puno vise zalis sa ovom trudnocom nego prosli put" ... da me nisu ledja onoliko bolila fakat bi mu za vrat skocila user posted image

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 6197
11.4.2011 16:23:36   
Lady26

Ne ne.... ja imam najbolju zastitu - no sex user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 6198
11.4.2011 16:24:17   
animagical
prvo da cestitam na curici:D jeiii

palachinken, sta bi od onakve zeneuser posted image nego, slobodno se ti time namazi, nisi ti ni na pocetku trudnoce, a preko koze do bebe bas i nece Bog zna sta doci...sto kaze jela i ja sam pila zinnat i to u 7 sedmici, pa mali ko iz vode, nista mu...i sad nema sta ne pijem, evo popila drugu turu antibiotika...
a ako te bas strah kupi onaj ice gel on je samo s mentolom, ima da ti smrzne ledja, bice ti bar na kratko lakse...iskreno ja ti oko bubrega ne bih preporucila nikakav led da stavljas, samo da znas kako oni znaju da bole i da se upale...ee da, u mojoj porodici su cesti ti problemi s kicmom i ono sto im ugl pomaze je zamotavanje u topal vuneni sal, kao zgrije se kicma iza mazanja...

cestitam tukiciuser posted image

ja sad gledam oko sebe i taaaako bih voljela da sve pospremim i pocistim...onako po svomuser posted image mm sve hoce,ali nije to to...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 6199
11.4.2011 16:25:10   
ena23

Ne ne.... ja imam najbolju zastitu - no sex user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

de bona kako ti nije zao coeka...
ja svom recimo redovno "dajem" (svakog prvog user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image )

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 6200
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  246 247 [248] 249 250   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  246 247 [248] 249 250   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Bebica.
пеперутка16

Za donji dio vaše bebe, koristite li samo kremu ili samo puder ili oboje u isto vrijeme?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *