Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 21.1.2011 23:32:59
Rimljankaa
IZVORNA PORUKA: rose
IZVORNA PORUKA: Miau
Jao Sara i mene sve nesto nostalgija uhvatila, citam ove poruke i sjecam se nas .
eh kad se sjetim kad sam citala tebe i saru a bila sam par mjeseci iza vas pa kad smo sarinu bebu iscekivali ko sad rimljankinu...a i moju su tako cekali..ja prenjela 6 dana...a eno je sad nece da spava a nadice me ujutro u 6 ko da gledam
Jedva cekam da dodjem na "vase mjesto"! Da i ja iscekujem druge bebe,a igram se sa svojom.... :)
Rose,zar si prenjela punih 6 dana? Pa super! Ja tek 3 dana,mozda i nije tako kriticno...
(P.S. Kako si zadovoljna sa krevetcom? MI cemo nas sutra aBd montirati)
Soraja je prava,zna da je sutra vikend,sta je briga,hahahhaa....
Iman83,onda ti nemam sta pricati,znas kako mi je.. Kad me pitaju bolje samar da mi puknu. Kao d aja znam kad ce?!
Nego hocemo jossss bebaaaa.... Sta cekate???
23.01.2011. u 9.45h mama je rodila svoju principesu,svoj najsjajniji dukat,svoj osmjeh i svu svoju ljepotu... 11.01.2016. u 00.20h mama je rodila svoju drugu principesu, svoj drugi najsjajniji dukat, svoj osmjeh i svu svoju ljepotu... Ja sam najbogat
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 21.1.2011 23:35:10
Rimljankaa
Dzeni,sve sam isla na vjezbe za trudnjace...Naucila to disanje... Bar mislim da jesam,a i nadam se da ce mi koristiti!!!
Kako je krenulo bojim se da nezaboravim
23.01.2011. u 9.45h mama je rodila svoju principesu,svoj najsjajniji dukat,svoj osmjeh i svu svoju ljepotu... 11.01.2016. u 00.20h mama je rodila svoju drugu principesu, svoj drugi najsjajniji dukat, svoj osmjeh i svu svoju ljepotu... Ja sam najbogat
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 22.1.2011 0:34:28
Rimljankaa
Neko je ovdje pominjao i pitao me za ovo sto je doktor pisao za otvaranje...
Ne znam bas najbolje sta znaci,pa ako neko zna da mi pojasni. Na CTG-u je napisao ovako:
Prosli put je pisao PW 15%
UU(ili WW,nije citko napisano) i CK 2cm
a na danasnjem CTG-u napisao je
PW 10% UU i CK 2-3 cm
Ovo 2cm i 2-3 cm je koliko sam otvorena. Prosli put 2 prst,danas 2-3 prsta.
Ali ne znam sta ovo znaci 15%,pa onda 10%
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 22.1.2011 0:50:19
dzeni_nl
Da nije plodne vode
Iskreno ja se nerazumijem u to, jer ovdje nerade CTG, pa ne znam.
Neko je cini mi se pisao za hurme, ja sam ih jela kao luda oko 4 kg. sam pojela, al se nista od njih nisam udebljala, a otvarala sam se bas brzo, pa mozda su i one razlog za to. Ja bih ih preporucila da se jedu.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 22.1.2011 5:59:30
Rimljankaa
Drage moje izgleda da je krenulo!
Oko 4h me probudio bol,i osjetim mokra dole. Odem u wc,kad sluzavi iscjedak s krvlju,bas puno ga je bilo. Mislila sam da mi je vodenjak puko,operem se,presvucem i nema vise nista da curi.
Evo me budna,bole me pomalo krsta i stomak,ali mala bol skroz i kratko traje. Ne mogu nikako da izmjerim razmake tacno.
I stalno mi se piski,valjda od nervoze...
Mislim da netrebam jos u bolnicu zuriti....
Ako je ovo pravo pozelite mi srecu...adam se da nisu laznjaci.
Ako Bog da da prodje sve hairli i u najboljem redu....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 22.1.2011 7:01:14
Dina_1405
Puno srece zelim. Ako je to-to,onda neka bude lak i brz porod. Ja bih otisla u bolnicu odmah. :)
IZVORNA PORUKA: Rimljankaa
Drage moje izgleda da je krenulo!
Oko 4h me probudio bol,i osjetim mokra dole. Odem u wc,kad sluzavi iscjedak s krvlju,bas puno ga je bilo. Mislila sam da mi je vodenjak puko,operem se,presvucem i nema vise nista da curi.
Evo me budna,bole me pomalo krsta i stomak,ali mala bol skroz i kratko traje. Ne mogu nikako da izmjerim razmake tacno.
I stalno mi se piski,valjda od nervoze...
Mislim da netrebam jos u bolnicu zuriti....
Ako je ovo pravo pozelite mi srecu...adam se da nisu laznjaci.
Ako Bog da da prodje sve hairli i u najboljem redu....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 22.1.2011 9:52:28
m.i.n.a.
Jutric... Rimljanko sretno..mislim da je to to..i ako dosad nisi vec u bolnici tj.porodilistu tokom dana ces otici..samo hrabro i smireno..sve mislimo na vas..:)
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 22.1.2011 10:21:47
Rimljankaa
Evo me kuci...Odspavala malo...Jos pomalo sluzavo izlazi.
Bolovi se javljaju rijetko i izdrzljivi su.. Nisu jos jednaki. Hvala vam
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 22.1.2011 10:23:51
vila.vilica
Evo me kuci...Odspavala malo...Jos pomalo sluzavo izlazi.
Bolovi se javljaju rijetko i izdrzljivi su.. Nisu jos jednaki. Hvala vam
ma sta radis tu jos.... do ponoci da si bebu donijela na dunjaluk...jes cula
p.s. sad kontam..sta li ce biti u D.Z. kad dodje jedna trudnica u poodmakloj trudnoci, sa temperaturom te da ne moze stajat na nogama a pri tome nije narucena....e bas me zanima koliko cu cekati na pregled!ž drzim fige da se prijatno iznenadim, ali da Bog da sinko!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 22.1.2011 10:45:14
Cickolini
Rime draga izgleda da si odlucila da me ostavis u cekaonici, ali neka si meni je bas drago zbog tebe. Nadam se da je to to i da ce bebica brzo obradovati mamicu i taticu. Ona je cekala, htjela je da bude vodolija kao ova moja, a ne jarac hahaha Draga moja nek je sa srecom i da to brzo prodje bez velikih bolova. Javljaj nam sve ... mene uhvatila trema za tebe hehe Sretno jos jednom draga moja :)
Rekli smo ti mi da ces ti do nedelje aBd imati svoju bebicu prirodnim putem hehe :) Mozda ti je doktor i rekao za indukciju ne bi li te prepao da to malo ubrza haha
< Poruku je uredio Cickolini -- 22.1.2011 10:48:17 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 22.1.2011 10:49:11
Hanady RR
Rimljanko da sve hairli lagano porđe. sretno
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 22.1.2011 11:33:38
Rimljankaa
Hvala vam!!!!
Cickolini jos nista ne vjerujem dok ne rodim! Nemogu vjerovati da je krenulo! I ti ces brzo...
Ja sma jos kuci... BOlovi se skroz rijetko jave,kratko traju i nisu u jednakim intervalima. Bole me nekad krsta,a nekad dno stomaka. Skroz je izdrzljivo.
Iscjetka i dalje ima,ali vrlo slabo,kad se obrisem,pa na toalet papiru.
Ne znam kad bi u bolnicu?? MIslim d ami je jos rano...
Ima li kakva iskusna mama da me uputi? Ne bi d aidem tamo,da lezim bezveze 10 sati
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 22.1.2011 11:35:33
Hanady RR
na svako koliko ti se javljaju bolovi mislim u minutama...u krstima i ispod stomaka...jel te žigne.....pa bol se porširi
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 22.1.2011 11:40:11
Rimljankaa
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
na svako koliko ti se javljaju bolovi mislim u minutama...u krstima i ispod stomaka...jel te žigne.....pa bol se porširi
Nikad na tacno vrijeme. Prodje oko pola sata,a nekad manje. Krsta pocnu boljeti kao da cu dobiti,a stomak ziga dole pri dnu stomaka. I kratko traje,mozda pola minute bol. Nije jaka bol nikako.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 22.1.2011 11:44:19
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
Nikad na tacno vrijeme. Prodje oko pola sata,a nekad manje. Krsta pocnu boljeti kao da cu dobiti,a stomak ziga dole pri dnu stomaka. I kratko traje,mozda pola minute bol. Nije jaka bol nikako.
Vidi nešto....
porod je individualan svakome...ja recimo nisma imala ujednačene trudove cijeli dan od 2 popodne do 11 naveče...tako žigne malo boli kratko traje i to je to...al u 11 naveče krenuli su brže jako brzo....ja čekala a l u 12 oči ispadaju...u 12., 30 bila u bolnici a u 1 i 45 rodila...jedva sam do bolnice izdražala a bila sma prvorotkinja....
ne treba rano ići u bolnicu al pošto si ti prviorotkinja nemoj se ni zadržavati kući previše....
ja računam tako oko 16-17 moglo bi ubrzati sa bolovima...kad bude jači bol bez obzira na vremenski interval između ti idi u bolnicu....
znači aBd večeras nam neko muštuluk daje Rimljanjak rodila princezu