stefania
|
sta ima drage moje...evo ja sinoc dozivjeh pravi nervni slom, odem fino i prirodno u wc da piskim, a na papiru krv...ustanem a u solji dole isto nekoliko kapljica krvi, sta da vam pricam pocnem da se tresem, izadjem iz wc, kazem muzu da moramo u bolnicu, ko fol mirna ja. odem da se spremim i tu pocnem da nekontrolisano placem i tresem se, nije mi se to nikad dogodilo da ne mogu nikako da se smirim...uh, ljudi...konacno dodjem do doktora, odem privatno, pogledaju me dvoje, i stvarno su divni bil s obzirom da sam se ja toliko tresla da me je covjek jedva ginekoloski pregledao...helem, na ultrazvuku vidim bebacha, srce mu radi, hvala Bogu, dobar je, tu se ko fol malo smirim, kaze doktor haj jos ginekoloski i vaginalnu sondu da uradimo da vidimo kakav je cerviks i citiram "jel ista od njega ostalo" (?!) Ja tu opet nervni, pocnem da se tresem, ni sama nisam znala da sam takva pizda, al sta ces...uglavnom ispade da je i cerviks ok, iako sam ja ranije imala spontani pobacaj u 8 sedmici pa kao zbog toga bi mogao bit olabavljen cerviks i sta ja znam..helem, na kraju nista jos ne znam, hvala Bogu da je beba dobro, to mi je bilo jedino bitno a za mene cemo lako ako je on ok...jedino je veliki, tj njegove mjere su za 21 sedmice a ja tek usla u 19...valjda je samo veliki..cerviks isto kaze doktor nije uopste los i sve je zatvoreno kako treba biti za sad. eto, nisam ni odnose imala, to me prvo pitao, kaze hoce krvarenje u drugom tromjesecju zbog toga, nisam nista neuobicajeno uradila, ne znam stvarno sta je ovo. Na kraju, posla me kuci, kaze nemoj jos u bolnicu ako se to nastavi ili pojaca, onda u bolnicu pa valjda cerklaza...do tada apaurin i mirovanje ( na nalazu to pise sa tri usklicnika)...valjda nece nista od toga da se desi, strasno se bojim, evo cijelo jutro ordiniram u kupatilu i svako malo gledam ima li kakve krvi...malo ima, ostane trag na papiru kad se brisem ili kad ja to gurnem papir sto vise mogu da izivdim sta i kako, ali to kao moze biti i od pregleda,, ja se nadam da jeste od toga...uhhh ne znam ovo je bas fuj, ne znam sta mi se desava, a na internetu evo gledam ima bruka toga o krvarenju u 1 i 3 tromjesecju a u 2 skoro nista...samo ono sto sam vec ustanovila da mi nije...fuj, fuj, ne znam, samo da ako Bog da ovo ispadne u redu...jel neka od vas prosla slicno sta? kako ste mi vi? koliko vidim nista novo ni kod cickolini ni kod rime....