|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  218 219 [220] 221 222   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe
5.4.2011 19:42:20   
Gift
pozdrav drage user posted image ..dok sam sve postove iscitala pade i mrak..a i tesko mi nesto citat, odmah me glava zaboli..
idacha kako je prosao pregled..kako leda u tm, zao mi ga al tebe jos vise, stvarno ti se divim, a i svim trudnicama koje pored jedne bebe u stomaku imaju jos jedno djetesce, skidam kapu...

animagical jesil sta bolje, uf draga jeste snaslo..
mea 29 ja citala temu sta sve treba za porod, pa mislim najbolje da sad sve polako pocnemo prikupljat, koliki je spisak..
Nego zna li neko gdje u TZ ima taj jastuk za trudnice da kupim, il kakvu adresu da narucim...
Ima li kakva kremica protiv svrbeza bradavica, bas me iritiraju..kontam mozda mi je od ovog hip-ovog ulja..
Apriluse drzim fige da sve prode u najboljem redu,
svima user posted image

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila.
AMAR mamina ljubav stigla 25.10.2011.g

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5476
5.4.2011 19:47:55   
Anoniman
Drage evo copy-paste poruka od gagacheuser posted image

ne mogu sa mobitela pristupiti rr-u ... a laptop nesto zeza... Nego...u 9 veceras idem kod dr da vidi dokle sam pa ako bude islo sve po planu veceras picim gore da i to odradim hehe... Nikakvih bolova nemam samo jak pritisak dole. Boze bas sam naopaka:( eto javi zenicama na rr-u...ja vas citam al ne mogu odgovoriti...pa ti tipkaj umjesto mene:) javim se joooos! Puuuusa sviiima

(odgovor članu Gift)
  Neposredna veza do poruke: 5477
5.4.2011 20:22:09   
Amam
IZVORNA PORUKA: jelenaT

Drage evo copy-paste poruka od gagacheuser posted image

ne mogu sa mobitela pristupiti rr-u ... a laptop nesto zeza... Nego...u 9 veceras idem kod dr da vidi dokle sam pa ako bude islo sve po planu veceras picim gore da i to odradim hehe... Nikakvih bolova nemam samo jak pritisak dole. Boze bas sam naopaka:( eto javi zenicama na rr-u...ja vas citam al ne mogu odgovoriti...pa ti tipkaj umjesto mene:) javim se joooos! Puuuusa sviiima

A ja udjoh da vidim bas je li se javljala....sretno jos jednom,kad znas da smo mi uz tebe,bice ti lakse user posted image .
Vidjet ces kako ce to brzo da ide kod tebe aBd,cuvamo ti fige

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5478
5.4.2011 20:24:08   
Amam
Nitko nije primijetio da imam ticker,uveliko sam u 39-oj user posted image ,jos 11 dana do termina,bas danas me mama zeza "ako ces cekat do termina,da ja krecim kucu" user posted image

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

(odgovor članu Amam)
Neposredna veza do poruke: 5479
5.4.2011 20:25:32   
tukica
E drage user posted image , kako sarah rece, danas smo hvala Bogu imale jedna drugu inace bi krepale od dosade na onom Jezeru... Ja obavih svoj ginekoloski pred porod, strava i uzas samo da kazem, mozda je do mene, ne znam sta sam ocekivala, ali definitivno nisam to da mi doktor gurne haman cijelu ruku "dole", a da mi se ona elegantno popunjena teta sa ctg-a navali na stomak user posted image i tako, jedno gura dole jedno gore i jos vicu: sta si se to ukocila... bljak...
i nakon svega, ni pogleda na UZ, nicega, samo dodji na komisiju u cetvrtak u 8... totalno zbunjena... zasto? kako? zbog cega? nisam znala da se tako lako dodje do te komisije... i sta sad?!

GAGACH, drzim ti fige!!!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5480
5.4.2011 21:15:15   
palachinken
Ode gagach legenda, citiram, da i to obaviuser posted image Ko da ide do zelene pijace da kupi raštiku za sarmu. Želim ti brz i lagan porod i da se što prije zagrlite!

Nelić, navijamo!

Joj kad krene, onda baš krene, RICI, entinte, svi ovih dana!
Sad će i sarah i tukica, ovi porodi su baš zarazni user posted image

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu tukica)
Neposredna veza do poruke: 5481
5.4.2011 21:33:29   
enči80
Ode gagach legenda, citiram, da i to obavi Ko da ide do zelene pijace da kupi raštiku za sarmu. Želim ti brz i lagan porod i da se što prije zagrlite!

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Sretno još jednom!Nelic također sretno!

28.10.2008.,jedna ptičica:(
07.09.2011.,dvije zlatne jabuke:)
'Nikada više ne planiram.Ja samo živim ovaj život.Ponekad kako želim,ponekad kako moram'.M.S.

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 5482
5.4.2011 21:36:22   
enči80
user posted image user posted image user posted image Amam,još malo pa ćeš put pod noge.
Ja još imam samo 147 danauser posted image ,btw imamao punih 19 sedmicauser posted image user posted image

'Nikada više ne planiram.Ja samo živim ovaj život.Ponekad kako želim,ponekad kako moram'.M.S.

(odgovor članu Amam)
Neposredna veza do poruke: 5483
5.4.2011 21:41:25   
Hannica
Kod mene jedan ticker kaze jos 223 a drugi jos 230 dana.user posted image Kako kod,punoooooooo,meni vec dosadilo a jos se i ne primjeti da sam trudna.user posted image
Enci jel znas jesu li bebice user posted image ili user posted image ili mjesano?user posted image

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu enči80)
Neposredna veza do poruke: 5484
5.4.2011 21:43:56   
Hannica
Tek sad vidjeh da i kod nelic ima nekih promjena,brzo ce to....Sretno....user posted image

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 5485
5.4.2011 21:51:39   
enči80

IZVORNA PORUKA: Hannica

Kod mene jedan ticker kaze jos 223 a drugi jos 230 dana.user posted image Kako kod,punoooooooo,meni vec dosadilo a jos se i ne primjeti da sam trudna.user posted image
Enci jel znas jesu li bebice user posted image ili user posted image ili mjesano?user posted image

Još uvijek ne znam,nije mi htjela gatatiuser posted image a i bili su maleni kada sam bila na kontroli a plus okrenuti prema leđima.Na slj.kontroli ću valjda saznati mada se znaju zeznuti ,evo i Gemelli(još jedna dupla mama) su rekli sve moguće kombinacije a posljednja je user posted image iuser posted image user posted image .Samo neka budu živi i zdravi i ok a meni je potpuno nevažnoa kada bi se mogla pitati voljela bih
i jedno i drugouser posted image user posted image .Samo da ti kažem da je totalno drugačije,nije da je teže nego nekako neobičnouser posted image

Usput,nema nam Gemelli odavnouser posted image

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 5486
5.4.2011 22:04:47   
Hannica
Jel imas vec jedno djete?

(odgovor članu enči80)
Neposredna veza do poruke: 5487
5.4.2011 22:06:57   
idacha
eheeeeeej, evo i nas... :)

bili smo na pregledu i sve je hB u najboljem redu... beba je mashallah napredna, ''bjezi'' 2 sedmice.. ja sam po posljednjoj menstruaciji 27 nedjelja, a beba je po mjerama 29, mashallah.. bebi je ko med, proteze se u stomki, udara u uz, bas smo se ismijali.. okrenut je dole glavicom, mada moze se krenuti jos koji put, dok ne zauzme citav prostor, mada ja se nadam da je to taj polozaj :)
imamo 1655 gr user posted image user posted image user posted image cak je malko napredniji od mog imija, a on je vazio za krupnu bebu :)
nalaze mi pregledala, kaze sve je ok, ali obzirom da je ovo mjesec kada se ne smije rizikovati, dala mi je antibiotike jer imam dosta bakterija u mokraci, pa da izbjegnemo sve ne daj Boze probleme...
dade mi i neki promo materijal, o ishrani trudnice, ja se pocela smijati, rekoh ''eee, kad se sjetim sta sam sve koristila sa imijem, pa opet i nisko i ampule za zeljezo i svasta nesto, a sada se niista ne cuvam, nista i ne pijem, a sve hB ok''... dr se nasmija, rece hvala Bogu pa je sve ok, nije nesto sa cime se hvaliuser posted image user posted image user posted image
cak mi se i onaj moj preniski pritisak malko normalizovao, sada je 110/60, sto je eeextra za mene...
e, onda je dosla na red i vaga... Bogami, udebljala se 2,5 kg za mjesec dana... i tu sam se crkla od smijeha, jer sam mislila da sam sigurno dobila 4 kg.. tako da 2,5 i nije toliko lose...
generalno, sve je u najboljem redu, culi smo i srce kako kucauser posted image prelijepo... dr je prezadovoljna, pohvalila je i mene i bebu...
bio je i mm, i da se nasali sa dr, ona njega poklopi.. mm upita na kraju ''dobro, dr ali sta cemo mi za zensko dijete?'', a ona ce njemu na to ''aaaaa, pa zensku djecu prave ljubavnici''user posted image user posted image user posted image user posted image rekoh, nista se ne brinite, zrtvovacu se jauser posted image
tako se malko i nasalismo...

eto, detaljan izvjestaj... :)

21.04.2010. rodila se moja ljubav, moj zivot, moje sve...Imran moj..
28.06.2011. docekasmo drugog princa.... :)

(odgovor članu enči80)
Neposredna veza do poruke: 5488
5.4.2011 22:12:52   
enči80
Nažalost,mrtvo rođeno prije 2,5 godine.Bila mu pupčana oko vrata a čitava trudnoća mi je prošla bez ikakvih problema ali eto dešava se.

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 5489
5.4.2011 22:14:35   
Hannica
Idacha sad sam ti slucajno stala na ticker i vidim da imas jednog bebaca,svaka cast na hrabrosti.Ja sam jos uvijek u strahu kako cu sve izdrzati kad dodju bebe a Hana mi jos mala.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 5490
5.4.2011 22:16:07   
enči80
mm upita na kraju ''dobro, dr ali sta cemo mi za zensko dijete?'', a ona ce njemu na to ''aaaaa, pa zensku djecu prave ljubavnici'' rekoh, nista se ne brinite, zrtvovacu se ja

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Bravo za bebača a i mamuuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 5491
5.4.2011 22:19:29   
Hannica
IZVORNA PORUKA: enči80

Nažalost,mrtvo rođeno prije 2,5 godine.Bila mu pupčana oko vrata a čitava trudnoća mi je prošla bez ikakvih problema ali eto dešava se.

user posted image user posted image user posted image Zao mi je,strasno.Izvini,mozda nisam trebala nista pitati.user posted image
user posted image user posted image user posted image
Iskreno bojim se ove trudnoce,nisam nikad bila bliska s nekom trudnicom koja je nosila dvojke,nisam cula nikakva iskustva pa sam bas na nepoznatom terenu.user posted image
Moja rodica je prosle godine rodila dvojke,ali s njom nisam bliska,nisam je ni vidjela vec 2 godine,ona u Njemackoj.
Nadam se da cu ovdje "pokupit" nesto od tebe,drago mi je da nisam sama.user posted image

(odgovor članu enči80)
Neposredna veza do poruke: 5492
5.4.2011 22:22:43   
idacha
enci, mila, mnogo mi je zao zbog prvog iskustva, ne ponovilo se nikada nikome... pusica velika
hannice, draga, da, imam jednu ''bebu'', mog frajera koji ce ovog mjeseca aBd punih godinu dana... kod nas ce razlika biti 14 mjeseci... ja se ne plasim, nego sam prestravljenauser posted image user posted image user posted image user posted image
salim se malko.. u poteku sam i ja bila malko zaista pod strahom, ali nekako kako vrijeme odmice, sve sam sigurnija da ce nam biti superiska... naravno imam pomoc mame, bez koje definitivno ne bih mogla...
a, tvojoj Hanici je nazdravlje oko 20 mj, koliko skontah... kolika ce kod vas razlika biti?

(odgovor članu enči80)
Neposredna veza do poruke: 5493
5.4.2011 22:26:13   
Hannica
Pa razlika ce biti 2 godine i 3,5 mjeseca.Ali s obzirom da cu ja aBd dobiti dvije bebe ta razlika mi nece biti od neke pomoci.user posted image

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 5494
5.4.2011 22:28:58   
idacha
jao, daaaaaaaaa, sorry, smetnuh tu ''sitnicu'' s umauser posted image
samo polako, draga, sve ce to doci na svoje...
nadam se da imas pomoc sa strane?!

GIFT, viiiirisssssssssssssssssssssss, vidim teeeeeeeeeeeeeeeeee

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 5495
5.4.2011 22:36:06   
Hannica
IZVORNA PORUKA: idacha

jao, daaaaaaaaa, sorry, smetnuh tu ''sitnicu'' s umauser posted image
samo polako, draga, sve ce to doci na svoje...
nadam se da imas pomoc sa strane?!

GIFT, viiiirisssssssssssssssssssssss, vidim teeeeeeeeeeeeeeeeee

user posted image user posted image user posted image user posted image
Pa sta da kazem,nije da nemam ali nije ni da imam.user posted image Mama mi je daleko,ona ce doci kad rodim i biti tu par dana,ali uglavnom nije mi pri ruci u svako doba.Sveki je blizu i uvjek se trudi biti od pomoci,ali nije to to....Nekako mi nezgodno svekrvi naredjivat uradi to,uradi ovo...jos se ja osjecam napeto kad dodje pa se jos i oko nje trudim.user posted image
MM takodjer nije problem pomoci,zna sve bolje od mene,ali neko mora raditi i za pare,valja nas prehranit ovolike.user posted image
Vjerovatno cemo naci neku tetu da mi pomaze ako se ne uspijem snaci sama,a Hanu planiramo upisati u vrtic i prije nego sto rodim da malo napunim baterije.user posted image

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 5496
5.4.2011 22:40:51   
idacha
ma, znam tacno o cemu pricas,..
da ce ti biti lako-nece nikako... kada sam rekla ''pomoc'' mislila sam na mamu, jer mama je mama, a svima drugima svaka cast.. zao mi je sto ti je daleko, ali taj plan sa tetom i vrticem zvuci dobro...
ma, ja samo kazem da je izgurati prvu godinu i ostati normalan.. poslije je opet lakseuser posted image user posted image user posted image
mozemo mi to!!!!!! mi smo mame!!!!!! user posted image user posted image user posted image
a, ko prezivi, pricace... :)

ja jos nisam skontala da imam jedno dijete, a valja mi skontati da cu imati aBd dvoje uskoro... :)
ma, bas me briga,imam 27 godina, dvoje djece, aBd, taman...

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 5497
5.4.2011 22:42:55   
idacha
joj, meni samo na pameti RICI i gagach.... 
drzimo fige da sve prodje u najboljem redu...

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 5498
5.4.2011 22:45:14   
enči80
Hvala Hannice,Idacha dešava se,šta bi nisam zaboravila niti ću ikada ali vrijeme čini svoje pa se lakše podnosi.

A Hannice draga nisi mogla ni znati mada sam ja to spominjala nekada prije.Vidiš ,kada sam saznala da su dvojke i mene je bilo strah
ali evo ovo pola trudnoće je prošlo hvala Bogu tako brzo da nisam ni svjesna kako.Jedino što sam primjetila da nisam nešto euforična ,da li je to podsjvesno strah da se radujem pa da mi se opet nešto ružno desi ,ne znam ali tako je jer znam kada sam bila trudna sa mojim malenim da sam mu se toliko radovala (kao i svaka majka) i čekala ali eto dragome Bogu bio potrebniji.

Ne brini Hannice,ja opet imam u okolini nekoliko duplih mama koje su bez problema donijela svoja čeda,čak kada sam radila serklaž cimerica u sobi je isto tako rodila dvojke a prvo je imala djevojčicu i ona kaže da je lakše njih rodila nego nju.Mislim da je prednost što nam je druga trudnoća,a u mene još nisko bebe ima samo klizeći da izleteuser posted image user posted image user posted image kako moja dr.kaže(malo šale).

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 5499
5.4.2011 22:46:33   
Hannica
Ne znam sta bih ti rekla za tu prvu godinu,meni je s Hanom bilo tesko prva 2 mjeseca,onda sam uzivala 8-10 mjeseci,bila je divna beba.A sad....user posted image Cini mi se da mi je svaki dan sve gore,od kad je prohodala mene nigdje nema.user posted image
Kao sto vec jednom rekoh "Ko prezivi,pricat ce o ovom".
Ma bit ce to sve ok aBd,samo da se oni meni rode zivi i zdravi.Snaci cemo se vec nekako.user posted image

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 5500
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  218 219 [220] 221 222   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  218 219 [220] 221 222   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Bebica.
пеперутка16

Za donji dio vaše bebe, koristite li samo kremu ili samo puder ili oboje u isto vrijeme?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *