idacha
|
eheeeeeej, evo i nas... :) bili smo na pregledu i sve je hB u najboljem redu... beba je mashallah napredna, ''bjezi'' 2 sedmice.. ja sam po posljednjoj menstruaciji 27 nedjelja, a beba je po mjerama 29, mashallah.. bebi je ko med, proteze se u stomki, udara u uz, bas smo se ismijali.. okrenut je dole glavicom, mada moze se krenuti jos koji put, dok ne zauzme citav prostor, mada ja se nadam da je to taj polozaj :) imamo 1655 gr cak je malko napredniji od mog imija, a on je vazio za krupnu bebu :) nalaze mi pregledala, kaze sve je ok, ali obzirom da je ovo mjesec kada se ne smije rizikovati, dala mi je antibiotike jer imam dosta bakterija u mokraci, pa da izbjegnemo sve ne daj Boze probleme... dade mi i neki promo materijal, o ishrani trudnice, ja se pocela smijati, rekoh ''eee, kad se sjetim sta sam sve koristila sa imijem, pa opet i nisko i ampule za zeljezo i svasta nesto, a sada se niista ne cuvam, nista i ne pijem, a sve hB ok''... dr se nasmija, rece hvala Bogu pa je sve ok, nije nesto sa cime se hvali cak mi se i onaj moj preniski pritisak malko normalizovao, sada je 110/60, sto je eeextra za mene... e, onda je dosla na red i vaga... Bogami, udebljala se 2,5 kg za mjesec dana... i tu sam se crkla od smijeha, jer sam mislila da sam sigurno dobila 4 kg.. tako da 2,5 i nije toliko lose... generalno, sve je u najboljem redu, culi smo i srce kako kuca prelijepo... dr je prezadovoljna, pohvalila je i mene i bebu... bio je i mm, i da se nasali sa dr, ona njega poklopi.. mm upita na kraju ''dobro, dr ali sta cemo mi za zensko dijete?'', a ona ce njemu na to ''aaaaa, pa zensku djecu prave ljubavnici'' rekoh, nista se ne brinite, zrtvovacu se ja tako se malko i nasalismo... eto, detaljan izvjestaj... :)