Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 23.9.2011 21:36:42
malena27 RR
star zao mi je sto si tuzna, i moj braco ide raditi u drugi grad od ponedjeljka, bas daleko od nas i zao mi je sto nece dolaziti da vidi naseg bebaca kako raste
ali sreca ima internet... jeste drugacije od zivog kontakta, ali bolje ista nego nista....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 23.9.2011 21:36:46
minie
IZVORNA PORUKA: Bebica11
IZVORNA PORUKA: minie
Drage ima jos jedna informacija vezana za pohranjivanje. Ukoliko neko u vasoj blizoj porodici ima, ne daj Boze, neku bolest sa one liste, onda je pohranjivanje MC besplatno.
ko se podrazumijeva u porodici???
Ukoliko se ne varam, rekao je uza porodica (otac, majka, brat, sestra i blizi rodjaci, svi oni kojima bi mogle pomoci MC), ali mozes nazvati i pitati za svaki slucaj.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 23.9.2011 21:38:12
malena27 RR
IZVORNA PORUKA: Hannica
IZVORNA PORUKA: mamina princeza
Sandrich ne brini ... to je za blizance. Dobro si ti racunala 4000 ili oko 4500 zavisi koju uslugu ides cryo cord ili cryo cord +.
A sta ukljucuje skuplja varijanta,odnosno iskljucuje jeftinija.
jeftinija-samo celije iz krvi koja se nalazi u pupcaniku, skuplja pored krvi ide i pupcanik koji sadrzi posebne celije-koje se mogu bolje specijalizirati za lijecenje odredjene bolesti.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 23.9.2011 21:42:45
minie
IZVORNA PORUKA: Selminja
IZVORNA PORUKA: minie
Drage ima jos jedna informacija vezana za pohranjivanje. Ukoliko neko u vasoj blizoj porodici ima, ne daj Boze, neku bolest sa one liste, onda je pohranjivanje MC besplatno.
Ja to nigdje nisam pročitala u brošurama i šta se podrazumijeva pod bližom rodbinom? Pa koje su bolesti nabrojane svaki gotov čovjek ima nekog u blizoj porodici s najmanje jednom od onih bolesti
Dolazio kod nas na vjezbe, mislim da se zove Vedran ili Bojan , ugl obojica gore rade, i on je to rekao. Kod njih imas listu, sve krvne bolesti i jos ima pravo puno nekih drugih, ranije su pohranjivali besplatno i ako je neko imao dijabetes tipa II, ali to vise ne rade, jer je jos u fazi ispitivanja da li se stvarno moze izlijeciti. Mozes nazvati i pitati, ali tako je on nama rekao.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 23.9.2011 21:44:11
star
IZVORNA PORUKA: malena27 RR
star zao mi je sto si tuzna, i moj braco ide raditi u drugi grad od ponedjeljka, bas daleko od nas i zao mi je sto nece dolaziti da vidi naseg bebaca kako raste
ali sreca ima internet... jeste drugacije od zivog kontakta, ali bolje ista nego nista....
cure kako ste mi? bebace u pupama?
heeejjj Malena ma znam al eto onako...iznenada mu je iskrslo, nismo se stigli ni navici da ide...sinoc mu jevaljeno..sutra vec putuje..pa je jadnik citav dan trcao, ganjao kartu, pakovao se...a bas mi nesto briga jer ide u Belgiju a gore je malo frka zbog bosanskih azilanata pa..nadams e da ce biti aBd sve ok...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 23.9.2011 21:51:55
emma.L
IZVORNA PORUKA: mamina princeza
emma ja sam ginipral pila prosli put i pila sma do punih 36 sedmica tako mi receno, mada kao ti je tvoj dr rekao drugacije poslusaj, imala si nedavno kontrakcije nije on to bez razloga sigurno. sretno!!! sad ces i ti jos malo drzati svog djecacica abd u rukama. vidis i tebe moram zaduziti da cuvas jesensko - zimsku robicu za narednih baby bazara i mog ako Bog da najvjerovatnije februarsko-martovskog djecaka:) inace sve stvari na bazaru su za djevojcice pa ja ovako gdje upratim da je decko hihihi jesam nekulturna:)
Ma nismo konkretno rekli ništa, Ema sjedi na tuti, ja je ušutkavam, 10000 pitanja a Divanović mi tumači nalaze . Iskreno, treba mi barem sigurnih 2 tjedna prije nego iziđe, ali me strah da ne bude kao što sam čitala ovdje - frka panika a onda neće vani kad treba . Valjda neće škoditi koji dan preko, a naručit ću se na pregled koji dan ranije svejedno.
A što se tiče garderobe, dogovoreno. Ma ja slabo taj BB pratim jer sam dosad sve dobijala od drugih i skoro uvijek vikendom negdje odemo, ali mi je ideja super. Voljela bih da uspijem doći na ovaj 17.10. vidjeti za Emili šta ima od skafandera ili zimskih jakni ako bebač dozvoli. Mislim da sigurno nećemo daleko od Sarajeva tada, hehe.
Sad razgovaram s MM-em o kreditiranju. I ja moram dići kredit i mislila sam sljedeći tjedan zaganjati. Ali kako mu pročitah ovo za nakon poroda, kaže da i jeste logično (radi u banci). Naime, provizija za obradu se svejedno uzima i nema smisla dizati kredit i plaćati tu proviziju za obradu a onda i za prijevremenu otplatu ako kojim slučajem pohranjivanje ne prođe kako treba. Ali, pošto sam ja u UniCredit, dobro ću se raspitati pa ćemo barem znati kako je kod njih i javit ću vam.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 24.9.2011 10:07:17
Bebica11
Jutro zenice
Evo i mene muz probudio, dosadno mu dok ja spavam a cekamo majstore....helem u nasoj drzavi moras moliti majstore da ti dodju, upravitelj je katastrofa u zgradi, a zima ide i bebica i moramo to grijanje rijesiti
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 24.9.2011 10:26:05
Sensia
IZVORNA PORUKA: drznica
mmmmmm njami
Citam u Avazu prica o MRSI...i stvarno ne mogu vjerovati kakvu izjavu daje doticna Hukić:
"Bebe su starosti od 18 dana do 30 dana. Kada su otpuštene, nisu imale nikakve simptome infekcije. Moguće je da su se zarazile u kući.
UŽAS!!!
ja ne znam, s obzirom da je ona strucno lice, kako je nije sramota lupati takve gluposti....
Nama ne preostaje nista drugo neko da se dobro pripremimo i molimo dragog BOga da nas to ne zakaci. ali najtuznije je sto se simptomi mogu javiti i nekoliko mjeseci kasnije opet ne treba praviti ni 100% sterilne uslove u kuci, nije ni to dobro , sve sa mjerom......
>Ja odoh sad do DM-a kupovati jos neke sitnice, MM nema cijeli dan ........... uh ima para da potrosim
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 24.9.2011 10:33:15
Vodolija83
Ma samo sebe ogradjuju necim sto nema smisla.Ne mogu da vjerujem.....eto sigurno mi svi MRSU uzgajamo u kuci,kao da je biljka,ccc...
Kao sto Sensia kaze,samo nam preostaje da molimo Boga da nas zaobidje... Blago tebi Sensia,ode ti shopingovati.Ja cekam da se mm probudi,pa cemo i mi malo zujati.
A cuj stuca... " Pa popij malo vode,ne pati je" Hahahahaa...sad mi pade napamet kolegica,jesam bezobrazna,ccc...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 24.9.2011 10:47:00
minie
Jutro i od mene drage moje
Cestitam na novim sedmicama Silver
Ja evo cekam mm da dodje s posla, pa da idemo u kupovinu preostalih bebecih stvari, mada sam sigurna da cu kupiti i puno vise nego sto sam planirala . Eh da vas pitam, koje ste vi flasice kupile? Ja sam se ipak odlucila za staklene NUK sa sirokim grlom, kontala Avent, ali moja snaha koja je biolog me odvratila od te ideje, kaze: "plastika je plastika". Planiram aBd dojiti bebaca, ali ipak trebaju.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 24.9.2011 10:57:13
gerberka
dobro jutro ženice silver za 26. sedmicu minie, kako je super ta kupovina, uživaj
vodolija, ima li jos tog doručka za mene i moju bebice, uredite grijanje i sve bude za 5 da vam je toplo
trudnice, da vas pitam..ko vam u trudnoci RADI Bris? i da li se u trudnoci može raditi papa? ja idem privatno, da li tu ima razlike? ...jer slabo sam spavala i ove noći zbog svrbeža ...
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 24.9.2011 10:59:50
Vodolija83
O Minie,i vi danas shopingujete.Divnooo ! A bas je lijep dan za prozujati malo
Sto se tice bocica ja sam htjela kupiti Avent ili Mam,medjutim sveki je vec kupila Chicco staklene bocice,pa cekam da mi to posalje sa dugo iscekivanim kolicima.I ja isto namjeravam dojiti aBd,al bocice ce nam,kao sto kazes uvijek trebati. Ja bih danas trebala sa mm otici da kupim one aventove prsne skoljke i trakicu za dudu za bebaca.Al kao da gledam,nece samo na tome ostati,hihiiiii
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 24.9.2011 11:06:55
Vodolija83
IZVORNA PORUKA: gerberka
dobro jutro ženice silver za 26. sedmicu minie, kako je super ta kupovina, uživaj
vodolija, ima li jos tog doručka za mene i moju bebice, uredite grijanje i sve bude za 5 da vam je toplo
trudnice, da vas pitam..ko vam u trudnoci RADI Bris? i da li se u trudnoci može raditi papa? ja idem privatno, da li tu ima razlike? ...jer slabo sam spavala i ove noći zbog svrbeža ...
Evo Gerbo i za tebe i tvoju kuglofa sa brusnicama ,posto si nam se uspavala jutros,pa mi sve vec pojele
Vaginalni bris sam ja radila u 31.sedmici kod svog dr.privatno.Nista ne naplati,a onda bris odnijela u Eurofarm,gdje sam platila 15 KM i bio je gotov za 3 dana. A PAPA test sam radila u nekom 3.mjesecu trudnoce i naravno moze se raditi,ali samo se ne ide stapicem preduboko Nadam se da sam ti pomogla...
Usput,upravo su me zvali iz Adax-a Stigla nasa posteljina Lavićiiiiiiiiiiiiii
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 24.9.2011 11:11:15
drznica
Silver cestitam na 26. Sad sam vidjela i ja danas prebacena u 31.sedmicu....awwww primaklo se....pa to jos malo i 8.mjesec
Ja sam dobila dvije Avent flašice i dobila sam dvije NUK staklene iz Njemacke...pa eto kombinovacu...nadam se da ce biti nesto i iz ovih mojih prirodnih "flašica"
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 24.9.2011 11:14:07
minie
Vodolijo bas mi je drago sto je posteljinica stigla I ja danas planirala kupiti one Aventove prsne skoljke i spremiti ih lagano u torbu. Ipak su i kod tebe staklene Jeste li vi uzele uputnicu za bolnicu, da li se ona uzima samo u DZ kod ginekologa ili moze dati i ljekar opste prakse. Meni sestra u Vojnoj rekla da nabavim, pa reko da vidim kakva su vasa iskustva vezana za to. Ako budem morala traziti od onih na Otoci, mislim da mi nece biti bas veselo, jednom me kvalitetno sestra napala, tako da nisam mogla ni do rijeci doci. Ako nista, bar se nadam da cu moci malo iskoristiti i sestru Berinu
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 24.9.2011 11:15:39
minie
IZVORNA PORUKA: drznica
Silver cestitam na 26. Sad sam vidjela i ja danas prebacena u 31.sedmicu....awwww primaklo se....pa to jos malo i 8.mjesec
Ja sam dobila dvije Avent flašice i dobila sam dvije NUK staklene iz Njemacke...pa eto kombinovacu...nadam se da ce biti nesto i iz ovih mojih prirodnih "flašica"
I ja se najvise uzdam u svoje prirodne "flasice", a kolike su, bila bi sramota da ne bude u njima punnnooo mlijeka