Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 23.9.2011 17:15:03
Hannica
IZVORNA PORUKA: mamina princeza
ja mislim da je tu negdje :) nije nikako malo ni za jedno djete al ja bih eto bas zeljela da to obavimo .... hoces ti radjat bluzance hihihi :) sala mala :)
Dok njima sve kupim,nista nece ostati.Nama bi trebao neki dugorocni kredit.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 23.9.2011 17:21:41
mamina princeza
Nude banke i dugorocne kredite .. ne znams ad tacno na koliko godina al na dosta jer rate budu skroz male u tom slucaju. Ja nisam to gledala pa ne znam da t kazem jedino od kreditiranja sam gledala mogucnost na godinu ili dvije jer treba mi mogucnost za kasnije kreditno zaduzivanje pa ne msijem na toliko godina.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 23.9.2011 17:22:01
Bebica11
IZVORNA PORUKA: minie
Drage ima jos jedna informacija vezana za pohranjivanje. Ukoliko neko u vasoj blizoj porodici ima, ne daj Boze, neku bolest sa one liste, onda je pohranjivanje MC besplatno.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 23.9.2011 17:26:14
gerberka
ej geberka bas su bezveze al tako ti je to kod nas s kreditima..... a i treba milion nekih papria za te kredite i onda onako porodjena moras da letas tamo vamo .... jer se sve zvarsava u taj mjesec od poroda nakons to ispitaju uzorak....
ja bih digla novac ranije, necu poslije poroda dizati kredit...a nebi me cudilo da idiotzi radi nesto manje kamata traže papir da je uzorak uredu, pa onako porođena s djetetom da stojim a šalteru
izgleda da bas nije tako lako dobiti taj kredit bez obzira sto mu je namjena takva kakva je jos cu se raspitati, a zasad sam od nervoza raspremila po stanu..čistila s onim Unom - ćisti sve osim obraza
dobro, malo sam ja nervozna i pred pregled..narucio me dr u srijedu i to kao prepun mu raspored ja ko iz topa kazem: Nema veze nazvat cu slj sedmicu..kaze on..necete vala..hahaha..smije se čovo skonto me..i ubaci me u taj svoj raspored jest da ja jedva čekam da vidim bebu, ali bih voljela da sam vec bila na pregledu i da je sve ok jelde sto ja malo želja imam te kredit bez posla, te pregled preko moba
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 23.9.2011 17:29:19
gerberka
Nude banke i dugorocne kredite .. ne znams ad tacno na koliko godina al na dosta jer rate budu skroz male u tom slucaju. Ja nisam to gledala pa ne znam da t kazem jedino od kreditiranja sam gledala mogucnost na godinu ili dvije jer treba mi mogucnost za kasnije kreditno zaduzivanje pa ne msijem na toliko godina.
pa kad kasnije digneš kredit taj digneš malo veci i očistiš ovaj...tzv prelamanje..a dok ti drugi ne zatreba uzivas u malim ratama..nema veze i ako drugi kredit podizes u drugoj banci, sve to one srede međusobno palačinko hvala za info!
moja se vrti mami moje slonče balonče!!!
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 23.9.2011 17:37:56
gerberka
idem cure kod mame...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 23.9.2011 17:49:20
Sensia
hej zene imam ja sve papire, moze maximalno na 10 godina kredit, rata dodje nekih 40 KM, ali stavrno pise da semoraju imati redovna primanja, ali brate ako dajes dva ziranta ne vidim onda problem i ako si nezaposlen????????? dva ziranta ljudi, pa ove banke su fakat lude
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 23.9.2011 17:57:29
Sandrich
vi mene sad pravo zbuniste sa mc zar pohrana nije oko 2000eura,i 250eura transport??????? jel ima neka zenica da je vec sacuvala i da nam kaze koliko tacno kosta??????
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 23.9.2011 17:59:01
mamina princeza
imala sam toliku zaj**** s tim prelamanjem kredita ranije da to ne volim. inace ne volim kredite duze od godinu nikako. dzaba ... a znam da ce mi trebati za jedno dvije godine kad budemo u kuci nestr adili ako ne nadjem nekog da mi posudi
uvijek ja imam neki mali na pola godine bar po ovoj kartici al to brzo prodje. imama za aptop ratu 60KM evo treca godina jedva cekam da se jresim bas mi ide na zivce.... zato ja volim vise da sam za godinu, dvije gotova ako bas moram.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 23.9.2011 18:00:51
mamina princeza
Sandrich pa tako sam slicno i napisala al tih 210 eur placas unaprijed to je z set i transport. ostalo placas kasnijej i dodje tako oko 2000 eura. to je definitvno evo mi friska brosura ispred mene a i lijepo pise na maticnecelije.ba pa provjeri pod cijena - mozda sam bila konfuzna ja :)
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 23.9.2011 18:12:28
Selminja
Drage ima jos jedna informacija vezana za pohranjivanje. Ukoliko neko u vasoj blizoj porodici ima, ne daj Boze, neku bolest sa one liste, onda je pohranjivanje MC besplatno.
Ja to nigdje nisam pročitala u brošurama i šta se podrazumijeva pod bližom rodbinom? Pa koje su bolesti nabrojane svaki gotov čovjek ima nekog u blizoj porodici s najmanje jednom od onih bolesti
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 23.9.2011 19:09:02
Bebica11
IZVORNA PORUKA: Selminja
Ja to nigdje nisam pročitala u brošurama i šta se podrazumijeva pod bližom rodbinom? Pa koje su bolesti nabrojane svaki gotov čovjek ima nekog u blizoj porodici s najmanje jednom od onih bolesti
i ja to tek cujem, sto kazes, svako ima bolesnih tobe ja Rabbi
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 23.9.2011 19:31:24
drznica
Evo jedna friska informacija Dolazio mi jedan poznanik, zena mu se porodila tacno prije mjesec u Vojnoj u kadi :) Kaze ispao joj onaj sluzni cep, sutra joj puko vodenjak, al se nije otvarala pa kad je dosla u Vojnu prikljuce je na indukciju(il kako se vec zove) bpolovi strasni pola sata, kad se dovoljno otvorila prebace je u kadu...kaze super cisto jer se i ne koristi toliko, beba izletila u sekundi, nisu je rezali, nije pukla osim 3 kapilara i tu su stavili 3 konca.
Eto drage moje ako ce neka od vas porod u vodi da znate. Ja sam mislila iduce sedmice do bolnice da se prijavim za porod i vidim tacno koje nalaze trebam izvaditi.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 23.9.2011 20:07:16
Bebica11
IZVORNA PORUKA: drznica
Evo jedna friska informacija Dolazio mi jedan poznanik, zena mu se porodila tacno prije mjesec u Vojnoj u kadi :) Kaze ispao joj onaj sluzni cep, sutra joj puko vodenjak, al se nije otvarala pa kad je dosla u Vojnu prikljuce je na indukciju(il kako se vec zove) bpolovi strasni pola sata, kad se dovoljno otvorila prebace je u kadu...kaze super cisto jer se i ne koristi toliko, beba izletila u sekundi, nisu je rezali, nije pukla osim 3 kapilara i tu su stavili 3 konca.
Eto drage moje ako ce neka od vas porod u vodi da znate. Ja sam mislila iduce sedmice do bolnice da se prijavim za porod i vidim tacno koje nalaze trebam izvaditi.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 23.9.2011 20:13:16
nicaze
ja ko padobranac ulijecem .....slucajno udoh kad vidim prica te o MC...hannice za blizance pise: U slučaju blizanaca, kljent dobija 50 % popusta na Troškove Usluge za drugo dijete.
ii samo da vas pitam ovo za bespalatno pohranjvanje koje se bolesti spominju na listi ????
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 23.9.2011 21:28:12
star
pozdrav bembele
ja cijeli dan trci tamo-trci ovamo..tek sad upalila RR da vidim sta ima...
danas sam ipak otisla primiti injekciju zbog onog svog osipa, kremica nije pomogla, bar ne iz prvog pokusaja..pa se danas mazem i bocam sutra ujutro ponovo na bocu...isla sam i na ctg..sve ok hB, beba vrti, bolova ima...mada mene nista ne boli jos uvijek..nije me htio vaginalno ponovo pregledati kaze nema potrebe, al me puno nesto ispitivao kad je ono termin, pa de dodji u utorak sa ctg-om i da te pregledam ..usput da dogovorimo termin za porod????? kontam mozda ce me ipak na carski...ova moja bebara ocigledno ne zuri van, krupan je pa mozda dr konta da je bolje carski...13.09. smo vagali 4300g, pa kontam da nije zbog toga..utorak ce mi biti dan pred termin...pa vidjecemo...u pon cu na kozno na kontrolu zbog ovog osipa aBd...valjda ce se bar malo povuci...
malo sam i tuzna danas...moj mali braco (25god al je meni uvijek mali) ujutro putuje za Belgiju da radi tamo..nece ga biti sigurno tri mjeseca pa sam se rastuzila sto nece biti tu kad se aBd porodim...kontala sam da dodje s mm u bolnicu po mene..bliski smo pa mi bas nesto tesko palo...al nek mi je ziv i zdrav...mora se raditi...
nadam se da ste mi sve dobro...
Mamolini je danas termin kako sam skontala...a SRECNA se jos nije javila...da nije s bebicom svojom?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 23.9.2011 21:34:46
malena27 RR
IZVORNA PORUKA: Sandrich
znaci ukupna cifra na kraju dodjje oko 4.500km i nema vise placanja?? izvini ako sam dosadna al neko napisa oko 6.500km da dodje pa me nasikira
ja sam nedavno izvrsila pohranjivanje MC cryo cord +, placa se 210 € za preuzimanje seta, u roku od 30 dana od poroda 2100 €. plus placaju se troskovi transfera novca, 6 € za preuzimanje seta, a ovu drugu ne znam jer mi jos nije stigao izvod iz banke.... to je za jednu bebu.... ako je za blizance, onda dodajte jos 1050 € na ove troskove...