Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 23.9.2011 14:25:24
Gift
IZVORNA PORUKA: pahuljica_25
Helloooo i od mene....Samo da vas pozdravim i odjavim se do nedjelje. Idem opet kod mamice na ležanje,ona će mi kontrolisati pritisak pa ću biti mirnija. Mm mi nabavio neki digitalni tlakomjer koji svake 2 minute pokazuje različite vrijednosti i totalno mi je ne pouzdan Zato ja idem kod mame,što je sigurno-sigurno
Veeeeliki pozz za sve.....
odmaraj i uzivaj kod mame...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 23.9.2011 14:26:28
gerberka
upravu si Gift... ma ja bih samo otišla na frenč i jedan cirkončić čisto da fino izgledaju, da mi srede kožicu, a inace su mi sjajni, dugi i zdravi valjda od prenatala ne bih gelirala i nadograđivala nego samo da ih sredim
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 23.9.2011 14:46:40
Sensia
IZVORNA PORUKA: emma.L
Hello! Super vijest za cicibanku , još samo da oporavak fino prođe i da curice uživaju doma uskoro.
Što se tiče tih dnevnih uložaka, ja ih koristim cijelu trudnoću jer imam strašan iscjedak. Srećom, nisu mi napravili gljivice, brisevi su sterilni, ali znam da ih nije dobro uopće nositi. Ja, eto navučena na njih, nažalost.
Jedno pitanje vezano za Gynipral - do kojeg tjedna se pije? Ja se čula sa doktorom, on reče 'nastavljamo kako jeste i uz umjereno kretanje, više mirovanja, i kontrola za 3 tjedna'. To će biti za dva tjedna od danas i tada ćemo imati 37+2. Kada ste prestale uzimati, pitanje za ove mame na samom finishu ili one koje su već rodile a pile su Gynipral.
Emma meni je dr sad pred ulazak u 9. mjesec i kontrolu ukinule SVE osim hipp sokica, a znam da je tako bilo i jednoj mojoj kolegici cim je usla u 9. ukinut je gynipral..... al eto ja mislim da koji dan vise nije toliko prob....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 23.9.2011 15:30:15
pauza
e zene, ne rekoh vam, ona sinoc dr sto je gostovala kod Mime, kobajagi je obecala da ce na ovu stranicu http://nalaz.org staviti sva objasnjenja vezano za MRSA-u te upute za majku sta da rade i preporuke kako da sebe i bebu zastite od MRSA-e..... kako je bila odvratna ja joj nista ne vjerujem, ali eto mozda nesto i napise pa nije naodmet procitati...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 23.9.2011 16:18:12
gerberka
gdje ste žene...ja se raspitivala za kredit zbog pohrabe MC...ne može u rajfajsen banci ako nemaš stalni posao bez obzira sto imam dva žiranta kao garante..hebem ti ovu državu po ko zna koji put! ma uzet cu u mikrokreidtnoj kad bi me kamate pojele
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 23.9.2011 16:25:19
Bebica11
zdravo zenice
evo i nas, mi opet oko 6h ujutro mucili s nesanicom pa kad sam zaspala probudila se u 11:30, mm dosao sa kroasanima pa smo doruckovali-rucali skupa pa mi je dosla drugarica s curicom i bila do maloprije i evo kanim se da stavim sudje u masinu dok muz nije stigao s posla...
inace bebi je danas mirnija, kako i ja sjedim-hodam i ona se smirila....kontam sta praviti za jelo i tako...
bas mi je drago za cicibanku da i mi uskoro ako Bog da docekamo nase bebane
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 23.9.2011 16:31:12
minie
Pozdrav i od nas dvoje za danas
Draga Gerbo nama je sestra na vjezbama dala neke brosure i rekla da imamo neke pogodnosti sto se toga tice, male rate i sl. i da se kredit lahko moze dobiti ukoliko je u tu svrhu, a to nam rekao i onaj sto je direktor (jednom i on dolazio), bas me ovo zacudilo.
Bas mi je drago sto su cicibanka i njena pisuljica dobro
Sve ostale bebmbele velikiii
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 23.9.2011 16:34:15
mamina princeza
ej geberka bas su bezveze al tako ti je to kod nas s kreditima..... a i treba milion nekih papria za te kredite i onda onako porodjena moras da letas tamo vamo .... jer se sve zvarsava u taj mjesec od poroda nakons to ispitaju uzorak....
ja sam pocela da skupljam al necu puno skupiti sigurno kakva sam.... mama ce mi malo uletiti a kontala sam ako mi ostane recimo 1500 da fali da uzmeme neki brzi kredit po visa kartici koji se bez neke posebne paprologije dobije kad vec imama tu mogucnost s ovom karticom u unicredit banci. opet sve cu jos vidjeti. i to u najboljoj varijanti mogu onaj manj paket sto je za nekih 600 KM jeftinije od onog skupljeg. opet mi bezveze kad vec uzimam da ne uzmem skuplji al sta je tu je ...
emma ja sam ginipral pila prosli put i pila sma do punih 36 sedmica tako mi receno, mada kao ti je tvoj dr rekao drugacije poslusaj, imala si nedavno kontrakcije nije on to bez razloga sigurno. sretno!!! sad ces i ti jos malo drzati svog djecacica abd u rukama. vidis i tebe moram zaduziti da cuvas jesensko - zimsku robicu za narednih baby bazara i mog ako Bog da najvjerovatnije februarsko-martovskog djecaka:) inace sve stvari na bazaru su za djevojcice pa ja ovako gdje upratim da je decko hihihi jesam nekulturna:)
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 23.9.2011 16:39:06
mamina princeza
Bebice11 polako te nesanicu su pripremam za bebu ...:) da se ustelis trebace ti aBD ja sad kad legnem zacas zacpem al se probudim u sred noci i neki nemir u nogama pa se okreni pa ustani pa ovako pa onako ma nikako zaspati , onda s curicom kad je dnevno spavanje opet malo odspvama i tako. kod mene su eto izgleda vec krrenule te nesanice a nsiam jos ni 5 mjesec. a prvo tromjesecje sam samo spvala pa s unaprijed naspavala.
beba ti inace mirnija sad vise ne brini ... mozda bude fina i mirna i kad izadje iz pupe i slusa svoju mamicu. i kod mene je ovaj put posteljica pored sto je nisko na uscu na prednjem zidu pa doktor kaze da zato mogu i kasnije poceti osjecati prave udarce bebe. vidjecemo abd ja jedva cekam da bilo sta krene da se malo opustimm ko neke male baloncice osjetima al seve jeto s tolikom kontrcentracijom da vise ne znam ni sta je :)
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 23.9.2011 16:40:06
palachinken
IZVORNA PORUKA: gerberka
gdje ste žene...ja se raspitivala za kredit zbog pohrabe MC...ne može u rajfajsen banci ako nemaš stalni posao bez obzira sto imam dva žiranta kao garante..hebem ti ovu državu po ko zna koji put! ma uzet cu u mikrokreidtnoj kad bi me kamate pojele
Imas, mislim, i u Sparkasse kredite za MC.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 23.9.2011 16:42:39
drznica
heeellloooooo Dosla ja u svoju drugu smjenicu...spavala sam danas do 12, a kriv je mm sa kojim sam do 4 jutros igrala playstationa...isto smo kakva djeca, pita me brat jutos koji stanuje iznad mene,sta ste vas dvoje radili sinoc????? hahahahahah
Zato nisam otisla na vjezbice
Gerbo, ja radim svaki mjesec gel na prirodne nokte...ne bih rekla da moze stetiti,bar koliko sam cula. Eh zao mi je sto nisam gledala sinoc Mimu....gledala sam Zbranjeni forum i bas se rastuizila...siromastino i Bogu si teska
Siiiiillveeeeeeeeeeeeeer jesi isla na vjezbice, da cujem kako je bilo???
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 23.9.2011 16:43:59
mamina princeza
Prvo lacas 210 Eura za preuzimanje set_a a onda zavisno od usluge Cryo cord usluga kosta - 1775 EUR a cryo cord + - 2090 EUra Ovo su friske informacije bila u ponedeljak na sastanku pa imam pred sobom papire mada sve imas i na internetu maticnecelije.ba
< Poruku je uredio mamina princeza -- 23.9.2011 16:45:25 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 23.9.2011 16:54:38
minie
Drage ima jos jedna informacija vezana za pohranjivanje. Ukoliko neko u vasoj blizoj porodici ima, ne daj Boze, neku bolest sa one liste, onda je pohranjivanje MC besplatno.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 23.9.2011 17:10:17
mamina princeza
ja mislim da je tu negdje :) nije nikako malo ni za jedno djete al ja bih eto bas zeljela da to obavimo .... hoces ti radjat bluzance hihihi :) sala mala :)