|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1225 1226 [1227] 1228 1229   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe
22.9.2011 13:13:38   
Vodolija83
Minie,lijepa robicaaa user posted image user posted image user posted image A imamo i mi zelene gegice,hihiihii.
Ja sam samo postavila robicu za izlazak iz bolnice,mi smo je dobili od zaovice user posted image
Kod nas je robica uglavnom svijetlo plava,bez,svijetlo zuta,malo zelene...a trenerkice teget plave.
Vidjecu i ja da slikam jos koju stvarcicu,pa da postavim,kad mi se bude dalo.

Nase maleno sunceto :))) 25.10.2011. 19h

(odgovor članu minie)
Neposredna veza do poruke: 30651
22.9.2011 13:17:13   
minie
Pauza sve je kupljeno u Kiseljaku, mm i ja isli prosle sedmice, radnja se zove Tonka i Drago i do nje je tacno 18 km sa Stupa, tako da nije daleko. Imaju stvarno fine pamucne robice, dekica, a i predobre peskire, a cijene pravo povoljne. Pa eto ako ti nije mucno, user posted image Kiseljak. I da, kod njih su tetra pelene 10 kom = 13 KM, i pravo su dobre.

Zenice znate li da li u onoj radnji na Socijalnom imaju lijepe ogradice (meni se one u Adaxu nisu svidjele zato sto dodju samo tri strane i sve je spojeno, samo mi se jedna svidjela, ali je bila 220 KM, stvarno previse).

Mamino sunce, maza, zivot i sreca...
R 17.10.2011.

(odgovor članu pauza)
Neposredna veza do poruke: 30652
22.9.2011 13:20:42   
minie
Bebice hvala.

Vodolijo bas sam primjetila da nije bilo zelenih stvari, i reko´ da ja nesto stavim. A i mi smo dobili puno robice od mog brata i snahe, plavu jaknicu i skafandercic i puuunooo plavih bodica i gegica. Stavim jos par slicica ovih dana.

PusSaaaa za sve user posted image

R 17.10.2011.

(odgovor članu Vodolija83)
Neposredna veza do poruke: 30653
22.9.2011 13:24:18   
KupusLivada
Da se tuspasim ovim trudnjacama sto jos nisu xxl (plašite me već user posted image ) a i budućim doljiljama - nisam znala a možda će vam valjati, da u bingu (AP) među onom silnom robom ima i brand mamalicious i za trudnice i za dojilje, samo je pomiješan sa ostalom robom pa se treba dobro zaroviti. par baš slatkih stvari sam vidjela, 15 - 20 km, samo se već dosta probralo. najviše mi za oko zapela haljinica sa etiketom mamalicious - feed me, ima fini v izrez sa dodatkom, sve se fino može otvoriti i zatvoriti za dojenje... eto... nadam se da će info nekome koristiti

(odgovor članu pauza)
Neposredna veza do poruke: 30654
22.9.2011 13:25:09   
Mamolina
Cicibancuser posted image user posted image user posted image user posted image svu srecu svijeta ..da bude s hajrom !!SREĆNA,Star??kakvih promjena??kod mene danas otkucaje ..sutra termin, nema mi u z.knjizici upisana krvna grupa pa sam to jutros isla ganjala ,jos sam isla autom saobracaj fuj , jos i neke sandalice na stiklicu obukla ma opsta katastrofa evo vratila se slomljena ,, sve se nadam da su neki znaci poroda a ne umor user posted image user posted image .Ostalimuser posted image user posted image user posted image velikiuser posted image user posted image

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 30655
22.9.2011 13:30:37   
Sensia
Smije li se jesti kikiriki user posted image  ja sad uzela u badem butiku smigno mi i najela se ko budala i kontam jel smijem user posted image

(odgovor članu Mamolina)
Neposredna veza do poruke: 30656
22.9.2011 13:32:22   
Sensia
Minie ovo odjelce za izaci iz bolnice je stvarno prelijepo i premedeno user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image , ostadose mi oci na svemu. SVaka cast user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 30657
22.9.2011 13:33:20   
minie
Heheheh, i meni je zapala za oko ta haljinica i najvjerovatnije ce se naci u mojoj kolekciji user posted image

R 17.10.2011.

(odgovor članu KupusLivada)
Neposredna veza do poruke: 30658
22.9.2011 13:35:05   
Hannica
minie preslatka robica.user posted image
Evo ja pravim kiflice by Selma A.M. bas mi nesto na um pale,nisam ih odavno napravila.user posted image Jos malo pa ce biti gotove pa bujrum ko je za....user posted image
Ja juce donjela Haninu robicu,sva sam se rastopila kad sam vidjela kako je bila mala,br.50 joj bio velik.user posted image Za ove bebe ce mi trebati 45,vjerovatno ce biti sitnije od nje.user posted image
Joj ne znam sto kod nas u Azel slabo dolazi djecija robica,kad kod odem uvijek isto,nista fino ne mogu da nadjem.user posted image
Sinoc sam rezervisala par stvarcica koje Cickolino salje za pomoc malenoj Iman,jos samo moram naci nekog ko ce mi to donijeti iz Sa.user posted image

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu Mamolina)
Neposredna veza do poruke: 30659
22.9.2011 13:35:29   
minie
Hvala puno Sensia, ja mislim da se smije jesti kikiriki, jer kazu, ako mama nije alegricna na njega, nece biti ni beba, ista stvar kao sa jagodama, samo navali user posted image  

R 17.10.2011.

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 30660
22.9.2011 13:38:10   
Hannica
Ma sensia samo navali...ja jedem sve,uopste ne pazim na to.user posted image Upravo planiram da se najedem suhog mesa,sira i kiflica.Ima da pritisak skoci bar duplo.user posted image

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu minie)
Neposredna veza do poruke: 30661
22.9.2011 13:38:33   
pauza
IZVORNA PORUKA: minie

Pauza sve je kupljeno u Kiseljaku, mm i ja isli prosle sedmice, radnja se zove Tonka i Drago i do nje je tacno 18 km sa Stupa, tako da nije daleko. Imaju stvarno fine pamucne robice, dekica, a i predobre peskire, a cijene pravo povoljne. Pa eto ako ti nije mucno, user posted image Kiseljak. I da, kod njih su tetra pelene 10 kom = 13 KM, i pravo su dobre.

Zenice znate li da li u onoj radnji na Socijalnom imaju lijepe ogradice (meni se one u Adaxu nisu svidjele zato sto dodju samo tri strane i sve je spojeno, samo mi se jedna svidjela, ali je bila 220 KM, stvarno previse).

super minie, hvala ti puno, nije mi tesko skoknuti do Kiseljaka, svakako sam mislila za vikend ici u Tradelli da malo bacim oko sta tamo ima i kakve su cijene u poredjenju sa Sarajevom. Nama se svidio jedan bijeli krevetic u Adaxu, kosta 377KM ali ima 15% popusta, ako ne nadjemo nesto puno povoljnije a da je ipak lijepo, odlucicemo se za taj, jer smo oboje prokomentarisali: e ovaj je bas za princezu :-) naravno ima ovo dizanje spustanje madraca i ogradice, sto sam ja prvo gledala:-)))

(odgovor članu minie)
Neposredna veza do poruke: 30662
22.9.2011 13:39:38   
Bebica11
Sensia ja ga jedem pomalo, ono uzmem sakicu ili u snikersu a sad ne znam dal je zabranjenouser posted image
al zato bademe smazem....jucer smo uzeli badem u cokoladi i cimetu mmmmuser posted image user posted image

(odgovor članu minie)
Neposredna veza do poruke: 30663
22.9.2011 13:40:07   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Hannica

minie preslatka robica.user posted image
Evo ja pravim kiflice by Selma A.M. bas mi nesto na um pale,nisam ih odavno napravila.user posted image Jos malo pa ce biti gotove pa bujrum ko je za....user posted image
Ja juce donjela Haninu robicu,sva sam se rastopila kad sam vidjela kako je bila mala,br.50 joj bio velik.user posted image Za ove bebe ce mi trebati 45,vjerovatno ce biti sitnije od nje.user posted image
Joj ne znam sto kod nas u Azel slabo dolazi djecija robica,kad kod odem uvijek isto,nista fino ne mogu da nadjem.user posted image
Sinoc sam rezervisala par stvarcica koje Cickolino salje za pomoc malenoj Iman,jos samo moram naci nekog ko ce mi to donijeti iz Sa.user posted image

mozes postom tako je meni jedna forumasica slala user posted image
I da upravu se tesko je nac zauser posted image user posted image user posted image user posted image robu zato je moj anel svasta nosio kao beba i rozeuser posted image user posted image user posted image user posted image da< se ne urece .

(odgovor članu Hannica)
  Neposredna veza do poruke: 30664
22.9.2011 13:40:49   
Sensia
hehehehe user posted image user posted image user posted image  sto je sigurno sigurno ja spakovala kikiriki i presla na suhe sljive sa kiselom vodom. bice danas ludo i nezaboravno user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 30665
22.9.2011 13:51:17   
pahuljica_25
Evo i mene napookon,hvala što ste brinule za mene. Kod mene na pregledu uvijek nešto novo,al Bože na hajjr. Jučer sam užasni uzbuđena i nervozna otišla na pregled,jedva se popela uz stepenice i kada sam ušla u čekaonicu,ona punaaaauser posted image Pošto se ne naručuje unaprijed morala sam čekati i sjediti(poslije 3 sedmice samog ležanja),užas nisam mogla da se namjestim na stolici a nijedna žena nije bila fina da me pusti i baš sam se unervozila. Kad sam nakon 1h čekanja došla na red doktorica me izmjerila pritisak i zamislite bio je 150/100 uhhhh ja sam se još više uspaničila. Nikada do sada nisam imala visok pritisak,niti bilo kakve simptome,uvijek 110/70. Doktorica mi je rekla da je moguće od uzbuđenja.

Ponovila mi je poslije pregleda bio je malo manji i onda mi je rekla da kontrolišem do spavanja ako bude visok propisala mi methyldopu. Zato me nije bilo,odmah sam otišla mami i kod nje sam prespavala,pa mi je ona sinoć 3x mjerila i bio je normalan čak i nizak,jutros isto tako da nisam ni pila tablete,zvala sam doktoricu i ona kaže da je to onda trnutno uzbuđenje ali da ipak ponekad provjerim.Uhhhh baš me to šokiralo i zabrinula sam se,mada nemam nikakve simptome,čak nemam ni otoke,dobila sam samo 0,5kg za ove 3 sedmice.

Što se tiče bebe,sve je ok hvala Bogu,ima 2660g,sve mjerice su malo naprednije,a bpd je najviše odskakao,pa me i to malo uplašilo,mada doktorica kaže da je sve ok,mozak,komore sve je uredu,i da ima takvih slučajeva,nemora značiti da će beba biti glavatauser posted image
Posteljica je i kod mene I/II,glava prednjači,ja sam zatvorena,bebi je i dalje nisko. Nastavljam Gynipral,Bosoptin po potrebi.
Eto ja napisa čitavo pismo i sada moram nabaviti tlakomjer da mjerim da vidim da nemam nedaj Bože i hipertenzijuuser posted image Mada ja mislim da je to ipak trenutno uzbuđenje jer kasnije je pritisak sam spaouser posted image

(odgovor članu KupusLivada)
Neposredna veza do poruke: 30666
22.9.2011 13:56:40   
Vodolija83
IZVORNA PORUKA: Sensia

Smije li se jesti kikiriki user posted image  ja sad uzela u badem butiku smigno mi i najela se ko budala i kontam jel smijem user posted image

Sensia,samo ti navali po kikirikiju !
Da se ne smije jesti,ni mi ne bi smo smjele piti utrogestan,jer je na bazi kikirikija user posted image

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 30667
22.9.2011 13:56:49   
Silver
Minie stvarcice su preslatkee user posted image user posted image user posted image  i ja za kiseljak idem za vikend, pa bi mogla svratiti da vidim sta ima...

Ja sam blago slomljena i natecena, stomak opet tezak...nogice natekle pomalo...bljaaakk...nikakva sam...
Jedino je bebara vesela, on se vrti kako vrati...imam pravo zivahnog podstanara user posted image

Ja svracala kod nase drznice, koja super izgleda i drzi se dobro ! user posted image  Bila u cileku gledala posteljinice...ima tako slatkih, onih djeciji sarenih...skoro pa univerzalnih...bas lijepe ...

Ima li kakvih vjesti o cicibanki???

Odoh sad da raspremam i u pauzama da citam sta se pisalo danas...user posted image

...kad iz ljubavi zivot nastane...
* 10.01.2012.g.*

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 30668
22.9.2011 13:59:48   
mala75
IZVORNA PORUKA: pauza

Iz Sarajeva, na Jezeru vodim trudnocuuser posted image  a valjda nece biti problem sto je nemam, ako se sjetim pitacu dr na sljedecem pregledu...

ma kakav problem kod nas ti to daju a nedaju ti one nalaze na papirima, nego ti ovako sve na jednom mjestu nema ona nikakvu dugu ulogu a još i košta čitavih 30KM, ja kad nisam sjela na guzu kad su mi rekli da je toliko. u principu, knjižica ko knjižica, osnovni podaci, krvna grupa, anamneza, i onda ide tabela u koju se upisuju mjere na kontrolama, par upustava oko ishrane, korištenja lijekova u trudnoći, kilaže u trudnoći, nešto malo o porodu i et to ti je to.

(odgovor članu pauza)
Neposredna veza do poruke: 30669
22.9.2011 14:04:46   
Vodolija83
Pahuljice,napokon si se javila.Mi se pitamo kako prodje pregled?
Ma sve je to dobro hvala Bogu,a pritisak je sigurno bio trenutni,jer si poslije dugo vremena izasla,pa nervoza pred sam pregled i + sat vremena cekanja u cekaonici... svakom bi skocio.Al znaci jos si na gynipralu...mozda ga i ja nastavim dalje nakon kontrole...
Masallah user posted image super napreduje user posted image

E zenice koga zanima vezano za porodiljsko bolovanje,sad sam dobila informacije iz 1.ruke.MM sad isao u DZ da mi uzme recepte za lijekove i dr.mu rekao da se moram javiti 28 dana prije termina na porodiljsko.MM pitao,pa zar se po novom zakonu ne otvara na dan porodauser posted image Dr.rekao jeste,ali posto sam ja vec dugo na bolovanju,moram otvoriti 28 dana prije.Nije feeeeeeeeerrr !!! Al rekao je ako nisam koristila godisnji da vidim sa dir.ako mi odobri godisnji,onda ne moram tako.
Nadam se da ce mi dir.odobriti godisnji,imam pravo 3 sedmice...pa ostaje da vidimo.U pon.aBd nosim doznake u firmu,a u srijedu svom dr.i na komisiju za bolovanje,pa cu tad sve znati...

(odgovor članu pahuljica_25)
Neposredna veza do poruke: 30670
22.9.2011 14:05:17   
pauza
uh sto su bezobrazni, cuj 30km za knjizicu, necu onda ni da spominjem, ako ne budem morala necu je ni uzimati, sad imam puno precih stvari za kupiti:-)) mislim, jos uvijek samo gledam, ali ubrzo ce i kupovina poceti (jer me stid kupovati, a tek usla u 6, inace ja jedva cekam.....:-)))))

(odgovor članu mala75)
Neposredna veza do poruke: 30671
22.9.2011 14:05:55   
Sensia
IZVORNA PORUKA: Vodolija83

Da se ne smije jesti,ni mi ne bi smo smjele piti utrogestan,jer je na bazi kikirikija user posted image

i da......progovori profesija iz nje user posted image user posted image user posted image

Sta ti je profesionalna deformacija user posted image
faja user posted image

(odgovor članu Vodolija83)
Neposredna veza do poruke: 30672
22.9.2011 14:08:56   
Vodolija83

IZVORNA PORUKA: Vodolija83

i da......progovori profesija iz nje user posted image user posted image user posted image

Sta ti je profesionalna deformacija user posted image
faja user posted image

user posted image user posted image user posted image Znam i ja ponesto...
Ma nista draga,samo ti rucki ako ti se jede user posted image

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 30673
22.9.2011 14:14:28   
star
drage moje
meni crv nije dao mira i odem ja u ambulantu po uputnicu za dermatologa...posalju me na kozno u bolnicu...uglavnom...bebi nemoze nista biti od ovog mog osipa i svraba sto mi je najbitnije...fina neka doktorica bila pa kaze "joj jadna ti mogu misliti kako te ludjacki svrbi, bas mi te zao"...doslo mi da se rasplacem majke mi....nemam sad kod sebe papir njen sto mi je upisala dijagnozu i terapiju, ostavila ga u apoteci jer mi trebaju umijesati te neke 2 kreme da mazem(pa to traje dok smixaju) mm ce otici po to oko 15,30h pa cu vam javiti kako se sve to zove ..propisala mi i fiziolosku otopinu da stavljam povremeno na iritiranu kozu...i ako mi ne pomogne krema da isprimam neke 3 injekcije..svaki dan po jednu...uglavnom ta bolest se najcesce javlja u trecem tromjesecju, kaze ona meni da nestane sve poslije poroda i da je sreca sto me nije ranije uhvatilo jer kao ima trudnica koje se pate po mjesec dana s tim...
malo mi je lakse u dusi al i dalje ludjacki svrbi...pa evo cekam da mm donese sve to da se dobro natrackam...kaze mi da injekcije ne mogu skoditi ni meni ni bebi jer sam vec pred kraj trudnoce, da sam u prvom tromj. ne bi mi smjela propisati...i posto ujutro idem svom dr na pregled, ctg, kaze da ce mi on isto potvrditi, da mu slobodno pokazem njen nalaz...
pa eto drage moje, nadam se da ce vas sve ovo zaobici, da necete imati iskustva s ovim uzasom ali eto ako se nekome i desi da zna da nije strasno...
ako sam koga preskocila sorry, opet cestitam nove sedmice i mjesece..ja sam vec 39+1...usla u 40-tu user posted image

(odgovor članu mala75)
Neposredna veza do poruke: 30674
22.9.2011 14:24:38   
Bebica11
pahuljice hvala Bogu da je sve okuser posted image

ja maznula poodavno mami tlakomjer pa mi muz mjeri i rekla mi je dr da pisem tlak naredne 4 sedmice i da reagujem ako skoci iznad 135/85 a na kontroli mi bio 120/70, a inace mi je nizi uvijekuser posted image

(odgovor članu star)
Neposredna veza do poruke: 30675
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1225 1226 [1227] 1228 1229   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1225 1226 [1227] 1228 1229   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *