Bebica11
|
IZVORNA PORUKA: mala75 IZVORNA PORUKA: Bebica11 ALI zato je bebi napredna izmedju 1200-1400gr tj dobila PREKO POLA KG ZA MJESEC hvala Bogu, a mama je dobila samo kilu za 4 sedmice iako je jela non stop slatkise, svaki dan minimum 100gr slatkisa, al nije vecerala kasno I KRETALA SE i eto hvala Bogu nisam se udebljala a vjerujte mi da sam imala "feels like" osjecaj da sam dobila 5kg al nisam imala vage da potvrdim, al valjda sam sama sebi teska kako odmice trudnoca ovo si od mene prepisala , meni isto ovako. a što se polipa tiče ja znam dvije koje su imale i baš kao što ti je dr rekao jednoj je otišao tokom porođaja a ova druga je prije sedmicu odstranila (bilo ih je više) pod anestezijom i nije ti to ništa strašno. blago tebi za ukidanje utrogestana ja i dalje 3x2, i neznam kako ću bez njega i kad mi kaže da nemoram više . i u apoteci kad uđem odmah mi nose, više i ne pitaju šta treba. al sve za bebaća. kroz kolko ti je zakazana slijedeća kontrola, meni tek za mjesec. hehe mala75, vjeruj nije dzabe kad ja zenama PONAVLJAM ovdje(budem i dosadna ) da nije isto kad neko miruje,kad lezi i kad neko se krece, evo ja u zadnjih 8 sedmica nisam dobila 3kg sveukupno a jos poprilicno mirujem znaci najvise se vrtim PO KUCI, vecinu dana uopce ne izadjem iz kuce i prelezim, nazalost je jos takvo stanje, al u odnosu na onda kad sam STROGO MIROVALA samo do wc-a je super i odmah se manje dobiva. A kad sam bila u bolnici pa kuci poslije strogo mirovala ja sam 4KG ZA MJESEC dobila, i vjerujte da nisam puno jela, samo nisam pazila, al nisam se prezderavala, al kad ne trosi covjek to se lijepi a gladan jer je pod hormonima Znas sta, mene polip je tek zabrinuo kad sam sinoc mami javila za njega, nastao je kratki muk jer je ona nazalost imala rak grlica a i tetka mi da me Allah sacuva toga, pa se i ja bojim. Al papa test prije trudnoce je bio ok hB. Eto valjda sto je covjek imao te slucajeve u familiji, al kad skontam polip je dobro OTKRITI i trebam biti "sretna" kad je vec tu da znam s cim imam posla i da je pod kontrolom. A dr je rekla da nece dirati do poroda AL ZATO KEKS ZABRANJEN a ja tamam mislila pitati da mi dozvoli ako bude sve ok , cak ni moje mastanje o keksu u 9. izgleda nista od toga. Sreca pa ima ova RR i ja se nafurala hocu vag.bris i gotovo i da nije gledala dole ne bi ni vidjela, nekad je i vag pregled DOBRA STVAR. Najvise mrzim kad mi daju vaginalete "napamet", uradi mi VS i da znam sta je a i ona i da mi da za to terapiju, ha ja....a ne kako je kod nas praksa, dadnu jedne vaginalete pa ako ne upale onda druge, necu tako
|