Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 22.9.2011 12:03:33
Anica1
IZVORNA PORUKA: Sensia
Cicibanka nam upravo ide u salu na CR, ostavila je broj svog muza.
nek joj dragi Bog da sve najbolje i da i ona i pisuljica budu dobro i zdravo
Sensia, kako si me obradovala sa ovom info Da sve prodje dobro ako Bog da (hoce) i da nam se sto prije oporavi i uziva sa svojom curicom. Ja maloprije isla gore na GAK po otpusno pismo i gledam u prozore Patologije i kontam gdje li je i sta li je snjom i jos ispred blagajne vidim njenog doktora izlazi iz sale i cestita nekom covjeku dobio sina Kaputic i pipelice su med medeni. Kako ce nam se djugajica sredjivati uh
Bebice nije mi dr rekla koji mi je stepen posteljica, nije nista ni napisala tj nije me moja dr pregledala vec dr Gavranlapetanovic pa mi je usput rekla da je malo zrelija. Kad odem kod svoje dr vidjecu sta ona kaze, a jedva cekam kontrolu.
Inace sam se jutros malo prepala, pipam stomu kad na onom istom mjestu sa desne strane osjeti se pod rukom miom samo ne boli, bar za sada ne boli . Bas sam se prepala. Neka stoji, samo nek se ne javlja kao onda, ne znam bil izdrzala opet onu bol.
Mi sutra krecemo sa krecenjem, vec mi je muka Ja cu se ispariti kod mamice hehe, a oni nek krece koliko hoce Isli smo maloprije traziti neku lijepu tapeticu i nismo jos nista nasli. Bas je cudno to kad ti nesto treba ne mozes se ni sjetiti gdje ima kupiti, a kad ti ne treba te radnje na svakom cosku . Isli smo i u Tvornicu snova, zaljubila sam se u zidne satice koji se ljepe
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 22.9.2011 12:08:22
senka27
dobar dan vam i od mene ja citnem pomalo ali nekako nisam bas uvijek za pisanje...
Bebice dobro je hvala Bogu da je sve OK...milki pupu
star bas mi zao sto te spopade taj belaj valjda ti prodje pa da uzivas jos koji dan u trudnoci
Cicibankici sretnoooooooo dusica draga javi Sensia nesto me hormoni drmaju sad bih zaplakala...
ja malo setala sunce ugrijalo pa je bas bas lijepo ljepotaaa...sad malo odmoriti pa se baciti na pravljenje rucka a bas mi dosadilo misliti sta danas praviti...pozz od meneee
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 22.9.2011 12:08:28
Sensia
Anice, javim svakako, bice sve super ako Bog da.....
nemoj se nista pipkati i kontati, ako ne boli ne pipkaj nista......samo da ti javnem dr J jutros vidjena u avionu za Beograd....... ih ti se ispari a oni nek krece, kasnije zovnes neku tetu da fino pocisti i bude ti drago
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 22.9.2011 12:14:36
Anica1
IZVORNA PORUKA: Sensia
Anice, javim svakako, bice sve super ako Bog da.....
nemoj se nista pipkati i kontati, ako ne boli ne pipkaj nista......samo da ti javnem dr J jutros vidjena u avionu za Beograd....... ih ti se ispari a oni nek krece, kasnije zovnes neku tetu da fino pocisti i bude ti drago
Znaci ode nam dr J Sad se moram bas primiriti dok se ne vrati
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 22.9.2011 12:18:34
drznica
Teletabisiiii zagrliiiiiiii hahhaah ja raspolozena i vise nego sto trebam hahaha. Ne znam sta mi je Hormoni su cudo!
Ciciban, zelim ti sto laksi porod i oporavak, da nam budete zdravo
Anice, sad sam se prepala jer sam juce mazuci pupu osjetila u dnu stomaka neku kuglicu kako se koluta dok je diram...nesto jako sitno...hmmm velicine zrna rize, samo okruglo. ne boli me nista, muz pipao kaze ma neka zila kako ti se stomak razvlaci...pa sad bas kontam sta li je
Silver, mene danas ipak nema na vjezbama, totalno sam zaboravila da sam danas kod frizera narucena, krajnje vrijeme za šišanje. Jel neka od vas radila pramenove u trudnoci??? Ja razmisljam pred porod malo osvjezit kosu pa ne znam jel pametno?!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 22.9.2011 12:22:14
Anica1
IZVORNA PORUKA: drznica
Anice, sad sam se prepala jer sam juce mazuci pupu osjetila u dnu stomaka neku kuglicu kako se koluta dok je diram...nesto jako sitno...hmmm velicine zrna rize, samo okruglo. ne boli me nista, muz pipao kaze ma neka zila kako ti se stomak razvlaci...pa sad bas kontam sta li je
Ne mora znaciti da je nesto ozbiljno, ja ovaj miom vucem od prije, samo je u trudnoci narastao puno, ali i prije sam ga imala i znala za njega kao i dr. Ne cackaj, dobro je dok ne boli nista
Danas sam na GAK-u vidjela da Babycentar otvara radnju gore, cim se udje na glavni ulaz.
I ja pijem NAF od 1 mg, tako mi je dr rekla.
Zna li neko broj telefona na koji se moze naruciti na UZ gore na GAK-u tj da li se sa uputnicom treba narucivati ili se moze samo otici?? Pita me prijateljica a ja pojma nemam
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 22.9.2011 12:24:38
gerberka
IZVORNA PORUKA: senka27
a daaaa evo i mene u 28-oj sedmici punih 27 napredujemoooo
čestitkeeee
mi u 21. sedmici, punih 20
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 22.9.2011 12:25:24
zanzibarka
Osvanuo je tako lijep dan, a ja drhtim od straha, u 35. smo sedmici + 3 dana i imamo kontrolu kod doktorice, nisam bila 4 sedmice, a zadnji put sam bila otvorena 3 cm, ako budem jos samo jedan cm-odmah ce nas ostaviti da lezimo, pa smo isprepadaneeeeeee i ja i ova mala u stomaku, sve smo spremile, ali mi bi jos malo da budemo kuci, morala sam se nekom izjadati,
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 22.9.2011 12:27:06
Bebica11
Anice morace ti prijateljica imati uputnicu od svog ginekologa iz DZ, jer gore idu malo "specificni" slucajevi poput mene al eto ja ipak idem privatno. Ugl ginekolog iz DZ napise uputnicu i onda ce je saltati po salterima, tj salter-doktor-salter-blagajna-salter tako je kod nas sve komplikovano
JEDINO ako zna doktoricu pa nesto preko veze ide ili AKO JE HITNA nece je peglati za uputnicu
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 22.9.2011 12:32:37
Anica1
IZVORNA PORUKA: Bebica11
Anice morace ti prijateljica imati uputnicu od svog ginekologa iz DZ, jer gore idu malo "specificni" slucajevi poput mene al eto ja ipak idem privatno. Ugl ginekolog iz DZ napise uputnicu i onda ce je saltati po salterima, tj salter-doktor-salter-blagajna-salter tako je kod nas sve komplikovano
JEDINO ako zna doktoricu pa nesto preko veze ide ili AKO JE HITNA nece je peglati za uputnicu
Ima uputnicu i salje je njen ginekolog iz DZ ali ne zna jel samo moze otici gore na UZ ili mora zvati da zakaze termin kod odredjenog doktora
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 22.9.2011 12:37:27
Bebica11
Anice ne zakazuje, moze nazvati(JA NISAM) da vidi kad je na uzv neki doktor kojeg ona preferira (AKO TAKAV POSTOJI), meni je bilo svejedno pa sam samo dosla oko 11h(ja mislim rade od 10-14h na uzv tako nek tad dodje) i pitali su me kod kojeg dr, ja pitala ko ima, kazu Katica i Nikulin. Iako je bila veca guzva kod dr Nikulina ja sam njega izabrala.Preda knjizicu, sjedne, onda je prozovu, stane u red pred vrata(4-5zena) i onda kad dodje na red udje, opet s nalazom na salter, oni zadrze nalaz dok ne odes na blagajnu pa opet na salter i free si....ugl ja idem privatno da muz ne izlazi s posla da me voza, a ja ne idem gradskim a ni ne vozim kako sam trudna
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 22.9.2011 12:37:37
Mrgica
Podrav svima, meni nesto lijeno pisati ovih dana, pa samo da se javnem i cmoknem vas sve, cestitam sve sto se ima cestitati sedmice, mjesece, prinove, ma sve...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 22.9.2011 12:39:12
Anica1
IZVORNA PORUKA: Bebica11
Anice ne zakazuje, moze nazvati(JA NISAM) da vidi kad je na uzv neki doktor kojeg ona preferira (AKO TAKAV POSTOJI), meni je bilo svejedno pa sam samo dosla oko 11h(ja mislim rade od 10-14h na uzv tako nek tad dodje) i pitali su me kod kojeg dr, ja pitala ko ima, kazu Katica i Nikulin. Iako je bila veca guzva kod dr Nikulina ja sam njega izabrala.Preda knjizicu, sjedne, onda je prozovu, stane u red pred vrata(4-5zena) i onda kad dodje na red udje, opet s nalazom na salter, oni zadrze nalaz dok ne odes na blagajnu pa opet na salter i free si....ugl ja idem privatno da muz ne izlazi s posla da me voza, a ja ne idem gradskim a ni ne vozim kako sam trudna
Hvala ti, sad cu joj prenjeti. Ne znam kod koga ona preferira, neka ode i ceka Bitno je da ih ne mora zivkati
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 22.9.2011 12:39:27
gerberka
hvala bebice, i ja cestitam tebi, hB da je ok, za olip ne brini, najcesce odu sa porodom
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 22.9.2011 12:50:53
minie
Dobar dan drage moje
Danas ja pravo raspolozena, jos i ovo sunce progrijalo
Bila sam na kontroli i prvi put radila CTG, sve je za cistu 10-ku kaze doktor. Bebac je bio pravo nemiran na pregledu, sada ima skoro 3 kg (2975gr) i doktor je rekao da ce najvjerovatnije imati izmedju 3600 i 4200 gr kada se rodi, ali da je blizi ovom drugom broju Samo sam se malo zabrinula oko svoje mokrace, ima u njoj malo vise leukocita nego sto treba, pa moram tri jutra urin nositi na njihovu mikrobiologiju, nadam se da ce biti OK, a ako ne, u najgorem slucaju dobijam antibiotike. Koliko me zadeveralo ovo oko urina, zaboravila pitati za onaj porod na stocicu sto ima u Vojnoj , pa cu naredni put.
Cicibanki sve najbolje i neka joj je dragi Bog na pomoci.
Sensia kaputic i cipelice su , joj kako ima lijepih stvari za curice.
Ostale zgodnice velikiiiii hug
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 22.9.2011 13:04:14
Vodolija83
Minie,masallah,veliki bebac i hvala Bogu da je sve uredu! Anice,ne pipkaj se nista,samo misli na svoju bebicu i bice sve aBd dobro! Sve smo mi sklone da nesto cackamo,pipkamo,istrazujemo,al treba sve to zanemariti,ako dr.kaze da je sve ok,onda je ok Drznice,meni je dr.zabranio pramenove prvih 12 sedmica,kasnije kaze da smije slobodno.Ja sam ih radila kad sam usla u 5.mjesec,tj.u junu.A sad aBd pocetkom oktobra idem se ofarbati,promjena boje nakon 100 god.Uhhh,kako li ce to izgledati... Bebice,jos jednom ti kazem zaboravi sad na polip i misli na ,postoji mogucnost da ode porodom,ali i ako ostane to je za njih rutinski odstraniti,nista ne brini ! Znam dosta zenica koje su imale iskustvo sa polipima,pa zato ti kazem. Senka i Gerbo cestitke na ulasku u nove sedmice Mahanje lijenoj Mrgici Zanzibarka,ne brini,iako budes vise otvorena,malo mirovanja i eto tebi bebice ubrzo
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 22.9.2011 13:06:10
pauza
minie, robica je woooow, uh, oci mi ispadose ... je li ovo kupljeno u Sa, i ako jeste otkrij tajnu gdje, pls??? cini mi se da je i sensia postavila neki kaputic preslatki... jooooj, bez gaca cu ostati kad pocnem kupovati za cicibanki zelim svu srecu svijeta