senka kurt -> RE: Koje crtiće dopustiti? (27.10.2009 12:18:39)
|
Kako god vam zvučalo, ali evo ja javno priznajem da sam Sinu počela puštati Teletabise još kad je imao četiri mjeseca. Tada je samo gledao, biće da su mu se sviđale boje i glasovi koji se smjenjuju. Danas Teletabise gleda svakodnevno, nekad pet minuta, nekad i po pola sata, ali u svakom slučaju oduševljen je muzikom (cupka guzom u hodalici, aplaudira, bukvalno se počne tresti od sreće kad krene muzika)... Drugi favorit je Nodi - Zvonko. I baš kao Teletabisi je na hrvatskom, ali me to ni najmanje ne smeta. Sin, doduše još nije u fazi ponavljanja riječi, ali uči pojmove i nije mi mrsko da ih savlada još kao mali, na kojem god to jeziku bilo. Ovaj naš će i onako naučiti, a to što će znati i hrvatske ili srpske pojmove zapravo mi je super. Toliko djece koja danas gledaju Novu TV ili HRT ih znaju, ali kod kuće govore jezikom kojim govore roditelji. Što se tiče Baby Einsteina, nije riječ o crtanim filmovima, već više o animiranim igrokazima, sa krpenim lutkama, igračkama, didaktičkim spravama. Muzika je divna, ono ima Baby Mozart ili Bethoven.... Za predspavanje diiiiivno....
|
|
|
|