Chuchi -> RE: Koje crtiće dopustiti? (28.5.2009 13:40:58)
|
Moj sin je sa 4 godine progovorio njemacki uz Spongebob crtane. Zivimo u BiH, i ni na karti nije znao gdje je Njemacka, a ipak je pricao njemacki i to bolje od mene, a danas da ne spominjem, mogao bi biti prevodilac! Gledao je crtani na satelitskoj, nije imao prevoda, i slusao je samo izgovor, i sada izgovara njemacki ko kakav svabo! I nikad mu nisam zabranila da ga gleda iako je Spongebob vragolast i svasta je jos uz to od njega naucio, ali ipak mu ni dan danas ne branim da gleda, ima sad 8god. Pored Spongeboba je gledao i Kleine Einsteins, i to je jako poucan crtani, i Fingertips takodjer. Kompjuter sam nekoliko puta mjenjala, jer bi sprzio sve u njemu, ali mi nije bilo zao, sad bih ga mogla pustiti da radi sta hoce na kompjuteru, pravi je haker (na mamu) Tek od nedavno je poceo igrati igrice, i to neke puzle ili online browser games, i sl. ali one ratne gdje se ubija, puca, udara, nikada nije ni volio. Sa 4 godine je takodjer surfao po internetu, kada vidi na tv reklamu za neki web site, odmah ide na google i trazi taj site, ...ž btw. znao je citati i pisati sa 3 god.
|
|
|
|