RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

ellene -> RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? (7.10.2013 14:17:40)

Snovolovka čestitam od srca [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif]

gargamel -> RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? (11.10.2013 14:29:25)

Snovolovka, cestitke i sve najbolje tebi i maloj bebici..[sm=rozica.gif]

Ajlaaaa -> RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? (13.10.2013 1:35:49)

čestitke svim novopečenim roditeljima,sve najbolje ;)) [sm=smiley1.gif][sm=smiley36.gif][sm=bravo.gif]

ellene -> RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? (15.10.2013 14:54:17)

Ja sam danas opet osjetila menstrualnu bol dok sam stojala i pravila kolač, i prekjučer sam osjetila samo danas malo intenzivnije, ali nije strašno. Čim sam malo legla na kauč prošlo je. Inače još ima 5 dana do termina.

Amyla -> RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? (19.10.2013 21:51:39)

ellene i ja osjetim te menustrualne bolove bas intenzivno zadnja dva dana, a od nekih 19h osjetim i nekakvo probadanje skroz nisko, danas mi cijeli dan beban mirovao, skoro ga ni osjetila nisam, a sad definitivno lopte igra[sm=smiley36.gif]

Bebica11 -> RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? (19.10.2013 22:07:48)

Jel meni rano da se ovdje pocnem javljati[sm=smiley36.gif]

Poceli su lagani menstrualni bolovi I JAKO OSJETLJIVE GRUDI..odjeca me cak vrijedja. Ima li jos iko to?

Amyla -> RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? (19.10.2013 22:18:49)

bebice, meni su grudi nekako cvrste na dodir, primjetim da ima kolostruma, ali me ne bole [sm=smiley1.gif]

Bebica11 -> RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? (19.10.2013 22:26:14)

Amyla u prosloj T me nisu pred kraj boljele pa mi cudno[sm=smiley1.gif]

Inace sam teska..iscrpljena..jedva se krecem I iskreno voljela bih da malo ranije krene jer je I ovo sve povezano sto je bebara malo krupnija[sm=smiley1.gif]

brzamala -> RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? (20.10.2013 8:53:18)

Ja zadnjih dana imam bas neke jake kontrakcije...evo i sad dok sjedim ih osjecam. I te kao menstrualne bolove imam bas jake. Nekada i kad spavam a jos je 18 dana do termina. Sto se tice grudi tu nema promjena osim sto su oreole tamnije.

Bebice ista sam ti sto se tice iscrpljenosti i kretanja. Desni kuk i krsta me pravo bole..nekad kad se vise oslonim na desnu nogu dode mi da jauknem. A tek ustajanje je prava scena[sm=smiley36.gif] Ali ipak me malo frka hvata oko poroda. Sve necu da priznam, uvjeravam sebe da me nije strah ali ipak jeste [sm=smiley1.gif]

Bebica11 -> RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? (20.10.2013 9:11:21)

Brzamala mene jutros probudila menstrualna bol[sm=zmeden.gif]a I meni je rano jedino uzv govori da nije po njima mi je mozda I termin[sm=smiley36.gif]

A sa desnom nogom vec duze imam problem. Beba mi je nekako vise u desnoj strani I cesto mi na neki krvni sud nalegne pa desna noga pocne boljeti I otkazivati tokom hodanja[sm=smiley1.gif] I za minut dva proradi I sve tako[sm=zmeden.gif]

I svrbi me dno stomaka koza...mozda se lagano spusta stomo[sm=zmeden.gif]

ellene -> RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? (23.10.2013 18:51:27)

Ja jučer i danas imam laganu bol u leđima, evo sad sam osjetila lagano žiganje u stomaku i grudima... inače sam 40+3 [sm=smiley29.gif]

Bebica11 -> RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? (23.10.2013 20:00:52)

Evo mene 36 plus 0 pustena danas iz bolnice. Jucer prokrvarila I izlazi mi smedja sluz. Valjda sluzni cep[sm=zmeden.gif] samo ne znam koliko toga ima da iscuri....

Inace I dalje konstantni menstrualni bolovi. Jucer krsta. Danas stomak sa kratkim pauzama...

Amyla -> RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? (23.10.2013 20:43:45)

bebice, i meni je sve cudno, u prvoj T me pred kraj nisu niti bolile grudi, niti sam imala ove menustrualne bolove, danas me bas intenzivno boli pri dnu stomaka [sm=smiley1.gif]

Bebica11 -> RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? (23.10.2013 21:06:04)

Amyla I mene grudi zadnjih 10 dana bole. Ni ja ovo nista sa N nisam imala. I ti ces aBd brzo najvjerovatnije.[sm=bravo.gif]

Da se hoce neko javiti da kaze koliko sluznog cepa moze izaci. Meni dva dana izlazi pomalo[sm=zmeden.gif]

Amyla -> RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? (24.10.2013 17:09:07)

bebice, ja ti oko tog sluznog cepa nista ne znam, ali vjerujem da moze izlaziti pomalo, po nekoj logici [sm=zmeden.gif]

Medić* -> RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? (24.10.2013 17:16:28)

IZVORNA PORUKA: Bebica11

Amyla I mene grudi zadnjih 10 dana bole. Ni ja ovo nista sa N nisam imala. I ti ces aBd brzo najvjerovatnije.[sm=bravo.gif]

Da se hoce neko javiti da kaze koliko sluznog cepa moze izaci. Meni dva dana izlazi pomalo[sm=zmeden.gif]

Ne znam ni ja draga. Meni je nekih 15 tak min prije porodjaja ispao sluzni cep u komadu, bas sam obratila paznju kako izgleda jer na prvom sluzni nisam upratila :)

ada_ -> RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? (24.10.2013 17:20:58)

meni se cini da 7 dana najvise moze curiti,nemoj me drzati za rijec tako sam cula od zena,meni je krenuo sl.cep i porod odmah...sretno draga

Bebica11 -> RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? (24.10.2013 17:39:06)

Jel vama bio popracen sa krvlju?

Evo opet menstrualni bolovi. I plus osjecam se kako se rasklapam. Bukvalno plus proljev danas I dzabe trcim u wc.

Eto gospoja boli ako dublje udahnem.

To su danasnji simptomi pa javicu ako docekamo sutra 2u1 nastavak simptoma

ada_ -> RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? (25.10.2013 0:08:53)

IZVORNA PORUKA: Bebica11

Jel vama bio popracen sa krvlju?

Evo opet menstrualni bolovi. I plus osjecam se kako se rasklapam. Bukvalno plus proljev danas I dzabe trcim u wc.

Eto gospoja boli ako dublje udahnem.

To su danasnji simptomi pa javicu ako docekamo sutra 2u1 nastavak simptoma

meni je prvo i krenula sukrvica pa onda ostalo,a sve mi se cini da je maleni spreman da upozna mamu,neces ti jos dugo bebica stize...

ellene -> RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? (25.10.2013 11:19:48)

Mene evo jučer i danas ništa ne boli, ko da neću još za mjesec [sm=smiley36.gif]
Kaže mi jutros babica, kod mene će to najvjerojatnije se sve nabrzinu odigrati, kad zaboli brzo ću se i porodit... Navijam za to [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Bebica11 -> RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? (25.10.2013 20:39:02)

Ja cu probiti rekord u poradjanju:)))

Jutros zbog neprestanih nagona odem na gak. Dr me pregledao. Jos malo se otvorila al ne puno I rekao za tri dana kontrola I MIROVANJE

Jako je njezan nije me nista zabolilo na pregledu al evo veceras imam konstantnu bol u rodnici. Vjerovatno se dalje stanjuje grlic jer je takav bol kad se stanjuje I omeksava. I dalje imam osjecaj da trebam u wc al ne lud kao sinoc. Krsta zabole pa prestanu I sve tako....al nepravilno s vecim razmacima. To je to za danas.

idana_85 -> RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? (25.10.2013 20:48:20)

Ma bebice dajem ti max 2 dana :)

Bebica11 -> RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? (25.10.2013 21:00:32)

IZVORNA PORUKA: idana_85

Ma bebice dajem ti max 2 dana :)

[sm=smiley36.gif]

Moja drugarica identican slucaj kao ja. Prokrvarila u 36.nedjelji I za 4dana se porodila. Meni evo istice cetvrti dan. Njen rekord obaram:)))

Na hajr

Bebica11 -> RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? (26.10.2013 17:34:06)

Dodatni simptom MUCNINA[sm=zmeden.gif] od utorka sam smrsala 2kg....zgaravica I nemam apetita a danas I mucnina.

Jutros krenule kontrakcije mogle su se I mjeriti pa se smirilo. Izasao veci komadic cepa. Otad manje curi. Doduse lezim.

Sad me krsta stezu

ellene -> RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? (26.10.2013 18:58:58)

mene počne malo žigati, ali ne baš da boli, taman mislim evo krenut će ono prestane i ništa. Maloprije bili u gostima sjedili osjetila sam kao neko sjevanje u vagini. Jel netko to osjetio? I to je prošlo...[sm=zmeden.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  120 121 [122] 123 124   Sljedeća stranica >   >>