RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

mama_na_kvadrat -> RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? (20.9.2013 8:49:10)

Hvala vam puno na cestitkama, a ja i moja mrvica vam želimo da sto prije i lakše budete da svojim malim bebicama[sm=bravo.gif]

Bebica11 -> RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? (20.9.2013 8:51:28)

Gargamel se ne javlja, vjerovatno je sa bebarom vec,[sm=bravo.gif]

a i tinchice nakon onih bolova nema....[sm=sloncek.gif]

dincica -> RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? (21.9.2013 8:46:07)

da se javim .Ja sam jos uvijek 2 u 1[sm=zmeden.gif] jucer bila na ctg-u i dok sam lezala imala sam kontrakciju jaku , ali samo sec i onda se smirilo . Ctg uredan, ali se bojim koliko se smije prenijeti beba, meni danas 6 dan? Dr mi nista nije rekao za stanje plodne vode ? bas me neka trema uhvatila [sm=smiley13.gif]

tinchita -> RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? (21.9.2013 10:49:45)

Drage moje...samo da vam javim da se 19.9., rano ujutro rodio dječak Andrej, mamina druga sreća-najveća[sm=love.gif][sm=love.gif]...Kod kuće smo, ljubimo se, volimo i ne izlazimo iz sisa-sobe! [sm=smiley1.gif]

Svima puno sreće...
[sm=smiley31.gif] RR-tetama!

Snovolovka -> RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? (21.9.2013 16:01:53)

Tinchita...čestitam od srca [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
Uživaj sad sa svojom malom mrvicom u miru i tišini svoje kućice!

Dincica...nemoj se sekirati...može se prenijeti 14 dana, a možda su ti malo fulali termin (i to se često dešava). Vjerovatno ćeš za 2-3 dana opet na CTG pa nek ti vide i plodnu vodu i ostalo. Bit će sve ok [sm=smiley1.gif]

Ja sam u petak bila na svom prvom CTG i bio je dobar. Poslije me dr pregledala prvo UZV a onda i vaginalno i sve je ok osim što sam prst otvorena i cerviks omekšao. Rekla mi dr da u pon opet dođem na CTG i onda od utorka (tad ulazim u 38tt) u bolnicu i na CR.
Uh...sad sam tako nervozna i uplašena od svega što slijedi, a u isto vrijeme mi drago da je uskoro sve gotovo i da ću konačno upoznati svoju malu princezicu [sm=metulj.gif]
Držite mi palčeve da sve prođe ok, a ja se javim s vijestima čim mognem (u bolnici nam ukinuli pristup FB [sm=jezicek.gif]).

_ayla_ -> RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? (21.9.2013 18:02:28)

tinchita [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] čestitke od srca!!! - svaka čast, kod tebe na brzaka prođe!!!

snovolovka te

_ayla_ -> RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? (21.9.2013 18:03:46)

snovolovka sretno draga, da sto prije sve prođe sto ljepše i lakše i da docekaš svoj leptirić živ i zdrav u naramku [sm=smiley31.gif]

*andjela* -> RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? (22.9.2013 8:21:55)

tinchita cestitam na malenom djecaku

tinchita -> RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? (23.9.2013 11:33:12)

Hvala drage moje na lijepim čestitkama [sm=smiley31.gif]. I ja vama želim što lakše porode i da što prije grlite svoje srećice.

ayla - pa relativno brzo se sve dogodilo. Doduše, imala sam pripremne kontrakcije dva dana i to me je malo izmorilo jer nisam spavala. Sam porod je trajao oko 5h i bio je znatno teži nego s prvom bebom. No kad sam uzela Andreja u zagrljaj...pih, čista sreća![sm=9nebesa.gif]

Snovolovka -> RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? (23.9.2013 15:00:00)

Tinchita...divno, blago tebi!

Dincica, ima li išta novo? Ostale terminuše, kod vas?

Ja bila na CTG i opet u srijedu...neću još u bolnicu, tako da sam i ja još uvijek 2u1[sm=smiley1.gif]

Snovolovka -> RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? (25.9.2013 13:54:32)

Gdje ste svi? Ima li [sm=duda.gif]?
Ja idem u ponedjeljak u bolnicu i nadam se već u utorak bebici [sm=bravo.gif]

snjeguljicaa -> RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? (26.9.2013 12:27:40)

Ja se vec osjecam umorno hahhahahha a nisam se ni porodila al briga me slomi [sm=smiley36.gif], nama je veceras kontrola pa cemo vidjeti jel dan D ili cekamo jos, usput sutra nam je ako Bog da termin

ellene -> RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? (26.9.2013 13:24:54)

Ćao, Ja sam danas 36 + 4 i jutros sam osjetila neko žiganje prema dole, blizu stidne kosti. Dva puta me to žigne i odmah pusti, vjerojatno se beba namještala.
A tjekom dana osjetim lagani pritisak na dole, hodam ko patka [sm=smiley1.gif]

Snovolovka -> RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? (26.9.2013 13:35:21)

Ja sam prije deset min imala pravi šou....prvo mi se [sm=duda.gif] razmrdala, onda me je odjednom počelo žigati jaaaako u koku da sam jaukala, pa mi je stomak iskočio s jedne strane ko planina...tek kad sam malo prohodala pustilo me je. I malo su me i leđa zaboljela.

E sad, jesu li to lažne kontrakcije, prave kontrakcije il mi je samo beba pritisla neku venu il nešto, nemam pojma [sm=smiley13.gif]

Jel neko od vas imao nešto slično i znate li šta je od ovog nabrojanog? Meni je ovo prva trudnoća pa ne mogu ništa skontati sa sigurnošću.

dincica -> RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? (26.9.2013 19:04:01)

samo da javim da sam se porodila jucer u 7 sati , i dobila malog djecaka Elvina :)

Snovolovka -> RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? (26.9.2013 21:12:38)

IZVORNA PORUKA: dincica

samo da javim da sam se porodila jucer u 7 sati , i dobila malog djecaka Elvina :)

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Bravo Dincica...nadam se da ste oboje dobro i da je porod bio lagan!
Javi se kad mogneš, pa napiši kako je sve prošlo [sm=smiley1.gif]

ellene -> RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? (27.9.2013 8:02:24)

Dincica čestitam, sve najbolje vam želim! [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

milocamia -> RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? (27.9.2013 12:04:00)

Neka je sa srećom Dincica i ostale novopečene mamice, pa ako Bog da, pa se i mi ostale trudnjače uskoro javimo sa lijepim vijestima. Ja se nisam dugo javljala, ali sam redovno pratila sve postove, no kako sam sad kod kuće (ne radim), onda je lakše i javiti se. Ja sam već u 9-om mjesecu i dr.kaže da možemo očekivati bebača svakog trena, beba je naprednija nekih 10-tak dana u odnosu na M, ali sve je u granicama normale, hvala Bogu. Danas imamo novu kontrolu sa ctg-om (svakih 7 dana), pa ćemo vidjeti kakvo je stanje. Prva nam je trudnoća, pa nas je i malo strah svega, ali neka bude što biti mora, samo da bebač, a na kraju i ja zajedno sa njm budem OK, sve ostalo će biti i proći. Za sad se, hvala Bogu, osjećamo dobro, on je nestaško pravi i svako malo se vrti u stomaku, osjećam da me stigna kost i prepone po malo bole i kao da se "rasklapam" po malo (il' mi se to samo čini), no ostalo je sve po starom. Generalno sam dobro, osim što se ponekad dam u razmišljanje i isčitavanje kojekakvih postova, pa se ponekad malo uplašim, ali valjda je to normalno :) isčekujemo da se konačno upoznamo [sm=bravo.gif]

gargamel -> RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? (27.9.2013 20:13:15)

svim novopecenim mama cestitke i sve najbolje njima i njihovim bebicama.. samo da javim da sam i ja rodila svog djecaka 21., sve je oky, puno se volimo...[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

Mia -> RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? (27.9.2013 21:11:14)

gargamel ja nisam upratila da si se porodila pa ti sada cestitam i zelim brz oporavak, a malenom djecaku dug i zdrav zivot [sm=pikapoka1.gif][sm=pikapoka1.gif][sm=metulj.gif][sm=metulj.gif]

milocamia -> RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? (27.9.2013 22:47:24)

Iskrene čestitke gargamel, sad uživaj [sm=bravo.gif]

ellene -> RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? (3.10.2013 17:41:10)

ja sam jučer primjetila pojačan bijeli iscjedak, pa sve otrčim u wc da vidim jeli sluzavi čep ispao, ali je samo bijele boje, nema krvi...

milocamia -> RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? (3.10.2013 21:13:18)

Ellene, ko čeka i dočeka, pa ćemo valjda i mi [sm=smiley36.gif] sretno i držim fige da nama koje smo već ušle u 9-ti mjesec sve protekne OK, kao i ostalim trudnjačama i da rodimo žive i zdrave [sm=duda.gif]

Snovolovka -> RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? (6.10.2013 5:34:39)

Drage cure,
tek sam sinoć kasno uspjela upasti na wi-fi od bolnice i evo da se javim.

03.10.2013. u 10 do 10 ujutro kazaljke su se poklopile i na svijet je došla najljepša mamina princeza Sara [sm=duda.gif]

Rodila sam na carski, tako da smo nas dvije još u bolnici, i jedva čekamo da dođemo svojoj kući i da se volimo, mazimo i pazimo [sm=smiley1.gif]

Puno vas pozdravljamo i šaljemo vam puse!

milocamia -> RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? (6.10.2013 10:39:34)

Draga Snovolovka, iskrene čestitke tebi i cijeloj porodici, a bebici Sari želim dug, sretan i prepun zdravlja i ljubavi život! Uživajte, da što prije dođete kući i da uživate u svojoj bajci! Svako dobro vam želim [sm=bravo.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  119 120 [121] 122 123   Sljedeća stranica >   >>