RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

ena0002 -> RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? (17.9.2013 12:47:14)

IZVORNA PORUKA: Snovolovka

IZVORNA PORUKA: mama_na_kvadrat

Hello [sm=nosecka.gif]
Ja sam jos 2u1 bila danas dva sata u bolnici opet ctg malo zeza ali ništa strašno.
Ujutro opet na ctg. Niti me sto boli niti se otvaram, bicu trudna do kraja života ako ovako nastavi[sm=jezicek.gif]
Snovolovka pitala sam Dr za stezanje stomaka i to sto bude kao kamen i recenda su to pripremne kontrakcije i da je ok. Eto da se ne plasis vise :)

E baš ti hvala što si me se sjetila[sm=bravo.gif]
Nadam se da će ti [sm=duda.gif] ipak uskoro doći!

Ovo se i menei desava...stomak poprimi cudan oblik i onda se tako stvrde...i tako stoji min-dvije...i meni dr rekao da je to OK

ena0002 -> RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? (17.9.2013 12:51:35)

IZVORNA PORUKA: Snovolovka

Idem u petak na prvi CTG, al kontam zar nije rano za to[sm=zmeden.gif]...znam da se on radi kad napuniš termin, al hajde, valjda dr zna šta radi.

Nije rano...ja sam ga pocela raditi sa 36 sedmica

ena0002 -> RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? (17.9.2013 12:52:56)

IZVORNA PORUKA: gargamel

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] a meni sveki kaze; neces ti do mijene, ni ti, ni te tvoje zene sa laptopa[sm=zmeden.gif], ja sa opalila smijat..[sm=jezicek.gif]

[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

dincica -> RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? (17.9.2013 16:52:46)

Zasada je sve uredu i ja nikako ne bih pristala na indukciju ako nije nužda. Pogotovo zbog toga jer imam još fore do termina. Bilo je malih komplikacija u trudnoći...prijevremeno kraćenje grlića i kontrakcije...a ja sam tek prije par sedmica prešla kod ovog sad dr.i vjerojatno je on zbog toga mislio da će sve ići brže... Ako bebach nije spreman da ide van i ne treba user posted image ! Još kad čujem kako su se ženice napatile s tom indukcijom...ih!

Moja tinchita ni meni se ne zuri.Po mom proracunu meni termin tek u subotu, a vodi me Nikulin. Imam osjecaj da bi on samo da to nesto ubrza.I prvo dijete sam prenijela tako da mogu i ovo ;)Inace dobro se osjecam, sad pravila dzem od malina [sm=smiley1.gif]

tinchita -> RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? (17.9.2013 17:46:29)

Jel da da bi on sve nešto ubrzao [sm=zmeden.gif]...i ja sam dobila takav dojam. Eto ja nisam prenijela prvog dječaka, rodio se u 38.sedmici, ali svejedno mi se ne žuri [sm=smiley1.gif]!
[sm=bravo.gif] za džem od malina, mljacccc!

mmmmmmm -> RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? (17.9.2013 20:20:44)

evo ja jos kuci... beba se stalno koprca, a inace je miran... mozda zeli van...

vi koje ste isle u rodiliste na termin jeste li nosili stvari kao kad trebate rodit?

dincica -> RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? (18.9.2013 15:52:13)

evo ja bila na kontroli, jos nema nista , opet u petak na kontrolu.Kaze dr tri prsta otvorena, ali nece beba jos. Ctg uredan.Mama na kvadrat i tinchita jeste li jos uvijek 2 u 1?

mama_na_kvadrat -> RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? (18.9.2013 17:19:46)

Drage moje [sm=nosecka.gif] ja sam u ponedjeljak ujutro otišla na kontrolu i ostavili me zbog žute plodove vode. Nisam imala bolove i otvorena jedan prst. U 13 sati mi uključili infuziju a u 17:40 se rodila moja mrvica. Rodila sam je iz tri napona. Nisu mi radili epizotomiju, nisam pukla helem želim vam svima ovakav porod od srca.
Imate veliki kiss od nas dvije:)

Bebica11 -> RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? (18.9.2013 17:24:16)

IZVORNA PORUKA: mama_na_kvadrat

Drage moje [sm=nosecka.gif] ja sam u ponedjeljak ujutro otišla na kontrolu i ostavili me zbog žute plodove vode. Nisam imala bolove i otvorena jedan prst. U 13 sati mi uključili infuziju a u 17:40 se rodila moja mrvica. Rodila sam je iz tri napona. Nisu mi radili epizotomiju, nisam pukla helem želim vam svima ovakav porod od srca.
Imate veliki kiss od nas dvije:)

Cestitaaam[sm=bravo.gif]

Gargamel se isto ne javlja[sm=bravo.gif] sigurno je I ona sa svojom.bebom

Almuccia -> RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? (18.9.2013 17:29:09)

mama_na_kvadrat iskrene cestitke na vasoj malenoj mrvici. [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif]
Da vam je ziva i zdrava a da nam se ti sto prije oporavis. Mi ostale cekamo da grlimo svoja blaga kao ti sad.[sm=smiley31.gif][sm=rozica.gif]

Snovolovka -> RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? (18.9.2013 17:49:13)

Mama na kvadrat
[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Sve najbolje tebi i [sm=duda.gif] i da što prije dođete svojoj kućici[sm=smiley1.gif]

tinchita -> RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? (18.9.2013 18:04:58)

mama_na_kvadrat čestitke od srca i što brži oporavak [sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif]!!!!

Ja od sinoć s kontrakcijama..bila sam na pregledu i zatvorena sam i uloživa, ali je ctg očitao jake kontrakcije. Htjeli su me ostaviti, no kako su mi kontrakcije evo već satima na 5 min. i traju oko minutu...došla sam doma i dogovorili smo se ako tako ostane dolazim večeras! Ako stanu - ujutro opet na pregled.

[sm=smiley31.gif] svima!

Bebica11 -> RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? (18.9.2013 18:54:00)

IZVORNA PORUKA: tinchita

mama_na_kvadrat čestitke od srca i što brži oporavak [sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif]!!!!

Ja od sinoć s kontrakcijama..bila sam na pregledu i zatvorena sam i uloživa, ali je ctg očitao jake kontrakcije. Htjeli su me ostaviti, no kako su mi kontrakcije evo već satima na 5 min. i traju oko minutu...došla sam doma i dogovorili smo se ako tako ostane dolazim večeras! Ako stanu - ujutro opet na pregled.

[sm=smiley31.gif] svima!

pa to je to[sm=bravo.gif] samo ce se jos intenzitet pojacavati, kad pocne da te presjeca i da ne mozes recenicu izgovoriti tad si na 6-7prsti otvorena[sm=smiley36.gif]

tako da nista ne znaci sto si bila zatvorena, to se za par sati moze promijeniti[sm=bravo.gif] sretno i javni nam se kad stignete kuci[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Uh kad citam vas i ja jedva cekam a tek usla u osmi mj[sm=smiley36.gif]

dincica -> RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? (18.9.2013 19:56:39)

cestitam mama na kvadrat ! [sm=bravo.gif]

mmmmmmm -> RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? (18.9.2013 20:20:13)

mama na kvadrat, cestitam , bas mi je drago sto je sve proslo lako i u redu, sad uzivaj sa svojom bebicom i cuvajte se [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

ja sam jos u komadu, stalno moram na wc, sutra termin

_ayla_ -> RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? (18.9.2013 21:34:08)

krenulo je krenulooo [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] - mama na kvadrat ISKRENE ČESTITKE!! dobrodošlica za [sm=duda.gif] !!!

_ayla_ -> RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? (18.9.2013 21:42:14)

DV drage okruglice

moja kontrola prebačena sa sutra na danas [sm=smiley36.gif] - beba 3900 mashallah... ako ne krene do subote samo od sebe, onda u subotu sa uputnicom i cegerom u bolnicu, boze na hair....

tinchita sretno draga, javi nam se kad mognes!!!

Almuccia -> RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? (18.9.2013 21:49:55)

Ayla masallah bebice [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] 3900 ma divotica. Molim Boga da ti olaksa i sretno ti bilo kad god krenulo. [sm=smiley1.gif]
Molim te javi se i na temi za trudnice jer pita narod za tebe. Nisi se ni ovdje ima par dana javila tako da im nisam mogla reci u kakvom si stanju.

_ayla_ -> RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? (18.9.2013 22:17:43)

IZVORNA PORUKA: Almuccia

Ayla masallah bebice [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] 3900 ma divotica. Molim Boga da ti olaksa i sretno ti bilo kad god krenulo. [sm=smiley1.gif]
Molim te javi se i na temi za trudnice jer pita narod za tebe. Nisi se ni ovdje ima par dana javila tako da im nisam mogla reci u kakvom si stanju.

hvala ti draga [sm=smiley31.gif], javih se i na temici [sm=smiley36.gif]

kako si ti?

Almuccia -> RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? (18.9.2013 22:23:34)

Kod mene laznjaci. Nista novoga. Cak uspijem malo i da odspavam.[sm=smiley1.gif]

*andjela* -> RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? (18.9.2013 22:29:58)

mama na kvadrat cestitam od [sm=smiley27.gif]

_ayla_ -> RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? (18.9.2013 22:32:25)

almuccia neka si bar pocela spavati draga to je jako bitno, nedaj Boze da se boris lažnjacima, a jos pospana [sm=smiley1.gif]

ena0002 -> RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? (19.9.2013 14:45:36)

Mama na kvadrat iskrene cestitke [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Almuccia -> RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? (19.9.2013 15:38:48)

Gargamel jesi li idalje 2 u 1 ili sa svojom malom srecicom?

dincica -> RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? (19.9.2013 16:26:29)

kod mene jos uvijek nema kontrakcija, sutra na kontrolu . Gargamel jesi li jos uvijek 2 u 1 ?

Stranica: <<   < Prethodna stranica  118 119 [120] 121 122   Sljedeća stranica >   >>