Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 17.9.2013 12:47:14
ena0002
IZVORNA PORUKA: Snovolovka
IZVORNA PORUKA: mama_na_kvadrat
Hello Ja sam jos 2u1 bila danas dva sata u bolnici opet ctg malo zeza ali ništa strašno. Ujutro opet na ctg. Niti me sto boli niti se otvaram, bicu trudna do kraja života ako ovako nastavi Snovolovka pitala sam Dr za stezanje stomaka i to sto bude kao kamen i recenda su to pripremne kontrakcije i da je ok. Eto da se ne plasis vise :)
E baš ti hvala što si me se sjetila Nadam se da će ti ipak uskoro doći!
Ovo se i menei desava...stomak poprimi cudan oblik i onda se tako stvrde...i tako stoji min-dvije...i meni dr rekao da je to OK
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 17.9.2013 16:52:46
dincica
Zasada je sve uredu i ja nikako ne bih pristala na indukciju ako nije nužda. Pogotovo zbog toga jer imam još fore do termina. Bilo je malih komplikacija u trudnoći...prijevremeno kraćenje grlića i kontrakcije...a ja sam tek prije par sedmica prešla kod ovog sad dr.i vjerojatno je on zbog toga mislio da će sve ići brže... Ako bebach nije spreman da ide van i ne treba user posted image ! Još kad čujem kako su se ženice napatile s tom indukcijom...ih!
Moja tinchita ni meni se ne zuri.Po mom proracunu meni termin tek u subotu, a vodi me Nikulin. Imam osjecaj da bi on samo da to nesto ubrza.I prvo dijete sam prenijela tako da mogu i ovo ;)Inace dobro se osjecam, sad pravila dzem od malina
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 17.9.2013 17:46:29
tinchita
Jel da da bi on sve nešto ubrzao ...i ja sam dobila takav dojam. Eto ja nisam prenijela prvog dječaka, rodio se u 38.sedmici, ali svejedno mi se ne žuri ! za džem od malina, mljacccc!
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 18.9.2013 15:52:13
dincica
evo ja bila na kontroli, jos nema nista , opet u petak na kontrolu.Kaze dr tri prsta otvorena, ali nece beba jos. Ctg uredan.Mama na kvadrat i tinchita jeste li jos uvijek 2 u 1?
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 18.9.2013 17:19:46
mama_na_kvadrat
Drage moje ja sam u ponedjeljak ujutro otišla na kontrolu i ostavili me zbog žute plodove vode. Nisam imala bolove i otvorena jedan prst. U 13 sati mi uključili infuziju a u 17:40 se rodila moja mrvica. Rodila sam je iz tri napona. Nisu mi radili epizotomiju, nisam pukla helem želim vam svima ovakav porod od srca. Imate veliki kiss od nas dvije:)
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 18.9.2013 17:24:16
Bebica11
IZVORNA PORUKA: mama_na_kvadrat
Drage moje ja sam u ponedjeljak ujutro otišla na kontrolu i ostavili me zbog žute plodove vode. Nisam imala bolove i otvorena jedan prst. U 13 sati mi uključili infuziju a u 17:40 se rodila moja mrvica. Rodila sam je iz tri napona. Nisu mi radili epizotomiju, nisam pukla helem želim vam svima ovakav porod od srca. Imate veliki kiss od nas dvije:)
Cestitaaam
Gargamel se isto ne javlja sigurno je I ona sa svojom.bebom
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 18.9.2013 17:29:09
Almuccia
mama_na_kvadrat iskrene cestitke na vasoj malenoj mrvici. Da vam je ziva i zdrava a da nam se ti sto prije oporavis. Mi ostale cekamo da grlimo svoja blaga kao ti sad.
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 18.9.2013 18:04:58
tinchita
mama_na_kvadrat čestitke od srca i što brži oporavak !!!!
Ja od sinoć s kontrakcijama..bila sam na pregledu i zatvorena sam i uloživa, ali je ctg očitao jake kontrakcije. Htjeli su me ostaviti, no kako su mi kontrakcije evo već satima na 5 min. i traju oko minutu...došla sam doma i dogovorili smo se ako tako ostane dolazim večeras! Ako stanu - ujutro opet na pregled.
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 18.9.2013 18:54:00
Bebica11
IZVORNA PORUKA: tinchita
mama_na_kvadrat čestitke od srca i što brži oporavak !!!!
Ja od sinoć s kontrakcijama..bila sam na pregledu i zatvorena sam i uloživa, ali je ctg očitao jake kontrakcije. Htjeli su me ostaviti, no kako su mi kontrakcije evo već satima na 5 min. i traju oko minutu...došla sam doma i dogovorili smo se ako tako ostane dolazim večeras! Ako stanu - ujutro opet na pregled.
svima!
pa to je to samo ce se jos intenzitet pojacavati, kad pocne da te presjeca i da ne mozes recenicu izgovoriti tad si na 6-7prsti otvorena
tako da nista ne znaci sto si bila zatvorena, to se za par sati moze promijeniti sretno i javni nam se kad stignete kuci
Uh kad citam vas i ja jedva cekam a tek usla u osmi mj
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 18.9.2013 21:42:14
_ayla_
DV drage okruglice
moja kontrola prebačena sa sutra na danas - beba 3900 mashallah... ako ne krene do subote samo od sebe, onda u subotu sa uputnicom i cegerom u bolnicu, boze na hair....
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 18.9.2013 21:49:55
Almuccia
Ayla masallah bebice 3900 ma divotica. Molim Boga da ti olaksa i sretno ti bilo kad god krenulo. Molim te javi se i na temi za trudnice jer pita narod za tebe. Nisi se ni ovdje ima par dana javila tako da im nisam mogla reci u kakvom si stanju.
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 18.9.2013 22:17:43
_ayla_
IZVORNA PORUKA: Almuccia
Ayla masallah bebice 3900 ma divotica. Molim Boga da ti olaksa i sretno ti bilo kad god krenulo. Molim te javi se i na temi za trudnice jer pita narod za tebe. Nisi se ni ovdje ima par dana javila tako da im nisam mogla reci u kakvom si stanju.