Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 16.9.2013 10:41:13
Snovolovka
Joj, mene je jutros oko 4 prvo probudila žgaravica, pa onda mjehur i tako naizmjenice svako malo relacija wc - krevet. Maloprije sam se malo jače zakašljala i skoro se čitava upišala Ljepote trećeg tromjesječja...uh
Danas me čeka pregled i ako dr kaže CR onda možda i termin dobijem.
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 16.9.2013 13:18:58
gargamel
mene doktor vratio kuci, kaze hajd ti jos do sutra, a bio mi rekao da cu danas sigurno u bolnicu, pritisak 120/80, pa cu sutra opet doktoru.. sta ima kod vas zene, kako se osjecate, kakav je ctg kod ovih sto su isle?
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 16.9.2013 14:22:01
Bebica11
IZVORNA PORUKA: gargamel
mene doktor vratio kuci, kaze hajd ti jos do sutra, a bio mi rekao da cu danas sigurno u bolnicu, pritisak 120/80, pa cu sutra opet doktoru.. sta ima kod vas zene, kako se osjecate, kakav je ctg kod ovih sto su isle?
jel te gledao vaginalno? jesi li ista otvorena? Ma hajde neka te jos odspavaj danas i veceras jer mozda od sutra vec krenu besane noci aBd
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 16.9.2013 14:29:24
snjeguljicaa
Joj i ja sam danas bila na ctg dobar je al opet u srijedu pa da vidi kakva je situacija vise poludih gore svaka dva dana na ctg i iscekivanje sta ce doktor reci meni je prije 10 dana gledao vaginalno i bila sam otvorena 2 prsta meni se cini pa valjda ce opet u srijedu gledati ili u nedelju kako on kaze i kako je navalio doktor mozda i do nedelje se porodim
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 16.9.2013 16:33:35
_ayla_
dincica jel ti to ulazis u 42. sedmicu? jel pišonja u pitanju?
snovolovka javi se poslije pregleda da znamo dokle si a za ispišavanje te većina nas razumije meni se ne desi jednom dnevno 7 gargamel sretno onda sutra, u svakom slučaju bolje da si kod kuce kao sto bebica reče
snjeguljice Boze na hair kad god krene, tebi termin 5 dana poslije mog... mmmmmm i kod tebe znači mirno...
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 16.9.2013 17:03:50
dincica
ja danas bila, Ctg uredu,otvorena dva prsta, pa opet u srijedu gore po Uz sam 39 sedmica jer mi je termin 15 tog bio, A po UZ sam 39 .Mozda je sitna beba
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 16.9.2013 17:27:09
tinchita
Hej drage moje,
vidim sve smo na broju i 2u1 . I sve nas drži pišancija... gargamel sretno sutra!
Ja sam jutros bila na ctg-u. Moj frajer k"o da se igra skrivača...jedva da se išta "otkucalo". U petak ponovo ctg + gin. pregled, ako doguramo do petka, jel! Pa kaže dr. ako budem u subotu za porod, on je dežurni...mada ja baš nisam za bilo kakve provokacije, ako nisu nužne naravno! Imamo još fore!
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 16.9.2013 17:58:36
_ayla_
dincica na listi piše 7.9. pa sam kontala da si već odavno prešla termin... Boze ti sretno kad krene!
tinchita draga sve na broju ako nam gargamel ne otvori sezonu, ne znam vala ko će, a ni mama na kvadrat se ne javlja možda nam je i ona otvorila ni ja nisam ni za provokacije, ionako kako si rekla nije jos vakat - strpljen spašen
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 16.9.2013 19:07:58
Snovolovka
Ja bila na pregledu...bebica dobila još 100g pa je sad 3100g...mašala Sad sam punih 36tt i dr kaže da ćemo sačekati 38 da donesemo odluku hoću li na carski ili prirodno. Idem u petak na prvi CTG, al kontam zar nije rano za to ...znam da se on radi kad napuniš termin, al hajde, valjda dr zna šta radi. Nadam se samo da me neće heklat da dolazim svako dva dana na njega, jer mrzim bolnice.
Ne znam kako vi, al ja ne znam kako ću dočekat porod...kako se primiče, ja sve nestrpljivija i nervoznija...divim se vama što ste prenijele kako izdržavate! Možda zato što sam na mirovanju već mjesecima pa mi dopiz..lo Baš kažem mužu kolko sam vremena provela ležeći na bokovima, neće mi naredne tri godine pasti na pamet da prilegnem Jedva čekam da izađem sa svojom u prvu šetnju i da se nahodam do mile volje!
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 16.9.2013 22:56:24
gargamel
mene doktor nistaa nije pregledao danas, samo pritisak i tonove, pa valjda ce sutra, a ionako vise volim kod kuce mirno lezat, nego tamo da budem duze..
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 16.9.2013 23:34:37
Bebica11
Snovolovka suti ne izazivaj sudbinu...naumpasce ti nego sta ja sam s curicom prelezala devet mj pa onda je uslijedilo 5 besanih mj grcica nosanja..nespavanja pa mi je I naumpala trudnoca I spavanje I sve al sve to prodje vidjeces
Gargamel I ostale sretbo sutra da nam se pocnete poradjati aBd
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 17.9.2013 8:14:59
tinchita
gargamel baš me nasmija tvoja sveki ...jel ti danas zvanično ideš u bolnicu?
dincice pa tako nekako...rekao mi je da dođem u petak na pregled, pa ćemo vidjeti da li sam za porod u subotu . Mada ja zaista ne bih da provociramo porod, bez potrebe. Svakako sam ja te 38./39. sedmica. Doduše, prošle sedmice na pregledu sam bila 2 prsta otvorena, ali je bio još očuvan grlić. A dr. je na glasu kao grub, pa se pitam kako li će sve to završiti?!
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 17.9.2013 9:27:03
mmmmmmm
sto se tice mjene, i muz i ja smo rodeni 13 dana, a i termin mi je 13-tog hehe... nisam mogla spavat od svraba a i od stalne navale na wc, znaci 100% se spustio jutros me malo zignilo, pa opet nista
TINCHITA pa zasto bi te poradali a jos ti nije isteko termin? jel u redu plodna voda?
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 17.9.2013 9:28:44
Skvo RR
bjezite od indukcije, ako nema indikacije za istu...moj savjet...rodila sam drugo dijete tako, ja nazalost nisam imala izbora..ali one koje imaju, neka cekaju prirodni porod.
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 17.9.2013 9:38:28
assmiras
Ista stvar, drugo morala.... ako ne postoji indikacija ni pod razno.... velika razlika
IZVORNA PORUKA: Skvo RR
bjezite od indukcije, ako nema indikacije za istu...moj savjet...rodila sam drugo dijete tako, ja nazalost nisam imala izbora..ali one koje imaju, neka cekaju prirodni porod.
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 17.9.2013 11:24:28
tinchita
Zasada je sve uredu i ja nikako ne bih pristala na indukciju ako nije nužda. Pogotovo zbog toga jer imam još fore do termina. Bilo je malih komplikacija u trudnoći...prijevremeno kraćenje grlića i kontrakcije...a ja sam tek prije par sedmica prešla kod ovog sad dr.i vjerojatno je on zbog toga mislio da će sve ići brže... Ako bebach nije spreman da ide van i ne treba ! Još kad čujem kako su se ženice napatile s tom indukcijom...ih!