Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 11.9.2013 16:46:23
Isha
IZVORNA PORUKA: gargamel
ma ja mislim da ce ova moja jos mjesec ostati u pupi.. ja sam zbog laznjaka vec bila u bolnici, tako da ne idem dok ne ispadne sluzni cep ili ne pukne vodenjak...
Ne mora se nista od ovoga desiti, a porod moze krenuti.
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 11.9.2013 16:54:36
dincica
Ja danas opet isla kod dr Nikulina. Pregledao me ginekoloski, kaze jedan cm otvorena,ctg uredan , nije mi radio UZ. Rekao mi da dodjem ponovo u ponedeljak kad je dezurni pa ako hocu da mi stave gel da ubrzaju porod,mada ja to ne zelim.
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 11.9.2013 17:05:33
Bebica11
IZVORNA PORUKA: dincica
Ja danas opet isla kod dr Nikulina. Pregledao me ginekoloski, kaze jedan cm otvorena,ctg uredan , nije mi radio UZ. Rekao mi da dodjem ponovo u ponedeljak kad je dezurni pa ako hocu da mi stave gel da ubrzaju porod,mada ja to ne zelim.
ako ne moras zbog bebe ili neceg drugog NEMOJ gel, ja sam morala, a ako Bog da drugi put se nadam da necu morati, jer je to siljenje, i samo ces se napatiti, a ovako polahko, bice ne brini
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 11.9.2013 19:38:51
mama_na_kvadrat
Dinkice dobro ti reče bebica11 ako ne moraš nemoj nikakve indukcije. Moje ziguckanje je u toku dana prešlo u jako grcenje stomaka. Imam osjećaj da kako se beba pomakne kod mene stomak ko kamen i to boli, doduše podnosljivo. Ja kao i gargamel sve čekam neki znak da li cep ili vodenjak da pukne pa da budem sigurna da je to to. Valjda ove kontakcije su normalne? Bebica se dobro umirila ali osjetim je pomalo.
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 12.9.2013 11:36:48
gargamel
moj se malo snizio evo, a ja se osjecam super.. kakvo je kod tebe stanje, ima li ikakvih simptoma? bas mi je zao sto te boli glava, odmori malo, mozda si se premorila ..
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 12.9.2013 12:44:50
mama_na_kvadrat
Kod mene i dalje ovi bolovi ali ništa u kontinuitetu, ni prejako. Bebu osjetim skroz pri dnu kako se komesa. Ugl ujutro smo na kontroli i mislim da će me pregledati ginekoloski da znam dokle smo stigli. Zaboravih ko ima ovaj visok pritisak, to se odmah treba javiti doktoru. Nemojte se sa tim zezati jer je opasno.
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 12.9.2013 14:16:57
tinchita
Hi drage moje...
Evo i mi smo u od pon. terminu. Jučer ujutro bio prvi ctg...poslije njega ginekološki pregled na kojem je dr. utvrdio otvorenost dva prsta. Poslijepodne mi se pojavio smeđi iscjedak s krvavim tragovima, pretpostavljam uzrokovan pregledom . Jutros se javio u puno manjoj mjeri, ali ga ima! U svemu tome učinilo mi se i da je bio dio sluznog čepa . Da li se i kod vas događalo isto? Sorry na detaljima, ali ne znam kako bih drugačije pojasnila
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 13.9.2013 8:51:56
dincica
Ima li promjena mama na kvadrat i gargamel.? Meni jos uvijek nista , jos sam jucer cistila kupatilo, kuhinju, ali opet nista. Beba se i dalje vrti, udara jako
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 13.9.2013 18:24:43
mama_na_kvadrat
Jadanas bila na kontroli, ctg nije bio dobar bebica se previše umirila. Pa sam hodala uz stepenice. Ponovljeni ctg bio bolji. U nedjelju da se javim u bolnicu, do tad da pratim pokrete bebe i ako se umiri da se odmah javim gore. Evo cjeli dan samo osluskujem njene pokrete i iskreno nije bas aktivna. Sinoć me bolovi probudili u 2 i trajalo do 5 na svakih 40 min. I prestalo sve. A evo sve se namještam i gnijezdim da osjetim bebicu, ali nije bas za pohvaliti. Iskreno bas sam zabrinuta...
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 14.9.2013 8:54:28
dincica
mama na kvadrat kako si ? I ja sam cula da se bebica smiri pred porod, nemoj se brinuti. I mene ovih dana boli glava, manta mi se.Osjetim neko ziganje pri dnu stomaka, a nekad mi udari u zivac noge, jedva mogu ustati.A to taje secundu i prodje. Ja i dalje setam, radim po kuci , ali nista
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 14.9.2013 13:23:17
Almuccia
Hello zene ide li to? Meni je ostalo jos 23 dana do termina. Osjecam se tako poletnom a bebac se javlja pofino. Ayla jesi li ono ti otvorena ili Mala-sa? Javi nam se bona cesce.
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 14.9.2013 14:18:00
tinchita
Pozdrav! Kako ste mi danas? Ja sam cijelu noć, negdje od 2-3h imala kontrakcije. Isprva su bile nepravilne i dugačkog razmaka...i bolne, ono baš kao menst.bolovi. Zatim su jutros oko 8h došle na 7 min. Odem da se istuširam, pripremim i nakon toga stanu. Opet za satak krenu ali bezbolne bh kontrakcije na 7 min. Ne bih bezveze da jurim na Jezero i da me smjeste na patologiju, a ni ovo mi nije jasno!
Posve različito - s prvom bebom mi je kod kuće pukao vodenjak, bez bolova. Osjetila sam samo "dripovske" trudove tako mi je ovo sve inovacija !Imate li kakve savjete?
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 14.9.2013 19:54:47
mama_na_kvadrat
Dincice kod mene nepromjenjeno. Bolova opet nema ni na mapi, jos danas odem lijepo frizeru trolebusom, prohodam, pa po kuci sve pospremila ali ništa. Beba se po malo vrti pa mi je lakše. Ujutro odoh na kontrolu. Vidjela sam na nalazi da je Dr poslije pregleda napisao uloziva. Koliko, šta,gdje pojma nemam. Tinchita dokle si ti jel ode do bolnice? Gargamel ima li kakvih "isareta" kod tebe?
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 14.9.2013 20:28:00
gargamel
pozdrav drage moje, i mi smo jos 2 u 1, beba se strasno vrti, pritisak blago povisen, idem na mjerenje 2 puta dnevno, sinoc sam primila bosaurin, pocela me bila glava bolit, ali hvala bogu, danas je bolje. mama na kvadrat, dincice, ove nase bebe izgleda nece jos dugo..
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 14.9.2013 20:29:10
tinchita
Ništa...skoro sve stalo! Još osjetim bh kontrakcije tu i tamo...i one standardne tegobe- bolovi u preponama, nogama i nervoza zbog toga svega ! mama_na _kvadrat i ima da kod tebe bude fantastičan, rapidan porod nakon svih akcija ! Držim svima fige da krene što prije i što jasnije !
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 14.9.2013 20:57:36
_ayla_
IZVORNA PORUKA: Almuccia
Hello zene ide li to? Meni je ostalo jos 23 dana do termina. Osjecam se tako poletnom a bebac se javlja pofino. Ayla jesi li ono ti otvorena ili Mala-sa? Javi nam se bona cesce.
mila i ja i mala_sa smo otvorene, ali kod obje stanje nepromjenjivo i nikakvih naznaka za sad nema... i kod tebe ustitnilo... ja isto poletna u 16... cini mi se da citavu trudnoću nisam ovakva bila... boze na hair samo
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 14.9.2013 21:07:28
dincica
pozdrav ! ja sam jos uvijek tu. danas sam opet hodala ,beba se poloako okrece ali nema jos kontrakcija. Sad me muce hemoroidi , ali sta cu. Kaze mi muz bit cu do nove godine trudna , a on jos uzeo godisnji namjerno da bi bio uz bebu