|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  117 118 [119] 120 121   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod?
16.9.2013 9:41:35   
dincica
Ja sam jos uvijek 2 u 1user posted image
danas popodne idem dr pa cemo vidjeti sta kaze .Mama na kvadrat ima li promjena?
Gargamel sretno !

pahulja moja Emin stigao 25.11 2008

(odgovor članu _ayla_)
Neposredna veza do poruke: 2951
16.9.2013 10:41:13   
Snovolovka
Joj, mene je jutros oko 4 prvo probudila žgaravica, pa onda mjehur i tako naizmjenice svako malo relacija wc - krevet.
Maloprije sam se malo jače zakašljala i skoro se čitava upišala user posted image Ljepote trećeg tromjesječja...uh

Danas me čeka pregled i ako dr kaže CR onda možda i termin dobijem.

03.10.2013. mamina princeza Sara

(odgovor članu dincica)
Neposredna veza do poruke: 2952
16.9.2013 13:18:58   
gargamel
mene doktor vratio kuci, kaze hajd ti jos do sutra, a bio mi rekao da cu danas sigurno u bolnicu, pritisak 120/80, pa cu sutra opet doktoru.. sta ima kod vas zene, kako se osjecate, kakav je ctg kod ovih sto su isle? user posted image

(odgovor članu Snovolovka)
Neposredna veza do poruke: 2953
16.9.2013 14:22:01   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: gargamel

mene doktor vratio kuci, kaze hajd ti jos do sutra, a bio mi rekao da cu danas sigurno u bolnicu, pritisak 120/80, pa cu sutra opet doktoru.. sta ima kod vas zene, kako se osjecate, kakav je ctg kod ovih sto su isle? user posted image

jel te gledao vaginalno? jesi li ista otvorena? Ma hajde neka te jos odspavaj danas i veceras jer mozda od sutra vec krenu besane noci aBduser posted image

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu gargamel)
Neposredna veza do poruke: 2954
16.9.2013 14:29:24   
snjeguljicaa
Joj i ja sam danas bila na ctg dobar je al opet u srijedu pa da vidi kakva je situacija vise poludih gore user posted image svaka dva dana na ctg i iscekivanje sta ce doktor reci meni je prije 10 dana gledao vaginalno i bila sam otvorena 2 prsta meni se cini pa valjda ce opet u srijedu gledati ili u nedelju kako on kaze i kako je navalio doktor mozda i do nedelje se porodim

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 2955
16.9.2013 16:22:28   
mmmmmmm
gargamel, sretno sutra

kod mene se nista ne desava user posted image

(odgovor članu snjeguljicaa)
Neposredna veza do poruke: 2956
16.9.2013 16:33:35   
_ayla_
dincica jel ti to ulazis u 42. sedmicu? jel pišonja u pitanju?

snovolovka javi se poslije pregleda da znamo dokle si user posted image
a za ispišavanje te većina nas razumije meni se ne desi jednom dnevno user posted image 7

gargamel
sretno onda sutra, u svakom slučaju bolje da si kod kuce kao sto bebica reče

snjeguljice Boze na hair kad god krene, tebi termin 5 dana poslije mog... user posted image

mmmmmm
i kod tebe znači mirno...

(odgovor članu mmmmmmm)
Neposredna veza do poruke: 2957
16.9.2013 17:03:50   
dincica
ja danas bila, Ctg uredu,otvorena dva prsta, pa opet u srijedu goreuser posted image
po Uz sam 39 sedmica jer mi je termin 15 tog bio, A po UZ sam 39 .Mozda je sitna bebauser posted image

(odgovor članu _ayla_)
Neposredna veza do poruke: 2958
16.9.2013 17:27:09   
tinchita
Hej drage moje,

vidim sve smo na broju i 2u1 user posted image . I sve nas drži pišancija...user posted image
gargamel sretno sutra!

Ja sam jutros bila na ctg-u. Moj frajer k"o da se igra skrivača...jedva da se išta "otkucalo". U petak ponovo ctg + gin. pregled, ako doguramo do petka, jel! Pa kaže dr. ako budem u subotu za porod, on je dežurni...mada ja baš nisam za bilo kakve provokacije, ako nisu nužne naravno! Imamo još fore!

Sretno svima i user posted image

V 31.12.2009.
A 19.9.2013.

(odgovor članu dincica)
Neposredna veza do poruke: 2959
16.9.2013 17:58:36   
_ayla_
dincica na listi piše 7.9. pa sam kontala da si već odavno prešla termin... Boze ti sretno kad krene!

tinchita draga sve na broju ako nam gargamel ne otvori sezonu, ne znam vala ko će, a ni mama na kvadrat se ne javlja možda nam je i ona otvorila user posted image
ni ja nisam ni za provokacije, ionako kako si rekla nije jos vakat user posted image - strpljen spašen user posted image

(odgovor članu tinchita)
Neposredna veza do poruke: 2960
16.9.2013 19:07:58   
Snovolovka
Ja bila na pregledu...bebica dobila još 100g pa je sad 3100g...mašalauser posted image
Sad sam punih 36tt i dr kaže da ćemo sačekati 38 da donesemo odluku hoću li na carski ili prirodno.
Idem u petak na prvi CTG, al kontam zar nije rano za touser posted image ...znam da se on radi kad napuniš termin, al hajde, valjda dr zna šta radi.
Nadam se samo da me neće heklat da dolazim svako dva dana na njega, jer mrzim bolnice.

Ne znam kako vi, al ja ne znam kako ću dočekat porod...kako se primiče, ja sve nestrpljivija i nervoznija...divim se vama što ste prenijele kako izdržavate! Možda zato što sam na mirovanju već mjesecima pa mi dopiz..lo user posted image Baš kažem mužu kolko sam vremena provela ležeći na bokovima, neće mi naredne tri godine pasti na pamet da prilegnem user posted image Jedva čekam da izađem sa svojom user posted image u prvu šetnju i da se nahodam do mile volje!

(odgovor članu _ayla_)
Neposredna veza do poruke: 2961
16.9.2013 20:53:09   
mmmmmmm
mene danas dvaput uhvatilo u roku pola sata i ja mislila pocelo, kad ono nista... user posted image

u cetvrtak se moram javit u rodiliste, znaci rade taj ctg kad dodes, jel to boli, moze li ostetit bebu?

jel nam se koja porodila, zelim svakoj bezbolan porod, onako nek dijete ispadne sa vodenjakom, al su bolnici hehe

Neposredna veza do poruke: 2962
16.9.2013 22:51:11   
dincica
tinchita je li i tebi rekao Nikulin u subotu da ti izazove porod, kao i meni ? Ja jos ne bih dok ne krene samo i dok je sve uredu.

(odgovor članu mmmmmmm)
Neposredna veza do poruke: 2963
16.9.2013 22:54:30   
gargamel
user posted image ima li novosti, javlja li se kome mama na kvadrat, da nije otvorila sezonu?

(odgovor članu dincica)
Neposredna veza do poruke: 2964
16.9.2013 22:56:24   
gargamel
mene doktor nistaa nije pregledao danas, samo pritisak i tonove, pa valjda ce sutra, a ionako vise volim kod kuce mirno lezat, nego tamo da budem duze..user posted image

(odgovor članu gargamel)
Neposredna veza do poruke: 2965
16.9.2013 23:34:37   
Bebica11
Snovolovka suti ne izazivaj sudbinu...naumpasce ti nego stauser posted image ja sam s curicom prelezala devet mj pa onda je uslijedilo 5 besanih mj grcica nosanja..nespavanja pa mi je I naumpala trudnoca I spavanje I sveuser posted image al sve to prodje vidjecesuser posted image

Gargamel I ostale sretbo sutra da nam se pocnete poradjati aBduser posted image

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu gargamel)
Neposredna veza do poruke: 2966
16.9.2013 23:36:52   
Bebica11
Ne brinite se..za dva tri dana je pun mjesec...zabiljezeno je da kad su mijene I sl da je povecan broj poroda....zanimljivo al statisticki je takouser posted image

< Poruku je uredio Bebica11 -- 16.9.2013 23:37:26 >

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 2967
17.9.2013 7:37:37   
gargamel
user posted image user posted image a meni sveki kaze; neces ti do mijene, ni ti, ni te tvoje zene sa laptopauser posted image , ja sa opalila smijat..user posted image

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 2968
17.9.2013 8:12:45   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: gargamel

user posted image user posted image a meni sveki kaze; neces ti do mijene, ni ti, ni te tvoje zene sa laptopauser posted image , ja sa opalila smijat..user posted image

Kraljicauser posted image eto od veceras nastupaju "bijeli dani" tj naredna tri mozete ocekivati I ti "I te zene s laptopa"user posted image

Kraljica svekiuser posted image

(odgovor članu gargamel)
Neposredna veza do poruke: 2969
17.9.2013 8:14:59   
tinchita
gargamel baš me nasmija tvoja sveki user posted image user posted image ...jel ti danas zvanično ideš u bolnicu?

dincice pa tako nekako...rekao mi je da dođem u petak na pregled, pa ćemo vidjeti da li sam za porod u subotu user posted image . Mada ja zaista ne bih da provociramo porod, bez potrebe. Svakako sam ja te 38./39. sedmica. Doduše, prošle sedmice na pregledu sam bila 2 prsta otvorena, ali je bio još očuvan grlić. A dr. je na glasu kao grub, pa se pitam kako li će sve to završiti?!

V 31.12.2009.
A 19.9.2013.

(odgovor članu gargamel)
Neposredna veza do poruke: 2970
17.9.2013 9:27:03   
mmmmmmm
sto se tice mjene, i muz i ja smo rodeni 13 dana, a i termin mi je 13-tog hehe...
nisam mogla spavat od svraba user posted image a i od stalne navale na wc, znaci 100% se spustio
jutros me malo zignilo, pa opet nista

TINCHITA pa zasto bi te poradali a jos ti nije isteko termin? jel u redu plodna voda?

(odgovor članu tinchita)
Neposredna veza do poruke: 2971
17.9.2013 9:28:44   
Skvo RR
bjezite od indukcije, ako nema indikacije za istu...moj savjet...rodila sam drugo dijete tako, ja nazalost nisam imala izbora..ali one koje imaju, neka cekaju prirodni porod.

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu tinchita)
Neposredna veza do poruke: 2972
17.9.2013 9:38:28   
assmiras
Ista stvar, drugo morala....
ako ne postoji indikacija ni pod razno.... velika razlika

IZVORNA PORUKA: Skvo RR

bjezite od indukcije, ako nema indikacije za istu...moj savjet...rodila sam drugo dijete tako, ja nazalost nisam imala izbora..ali one koje imaju, neka cekaju prirodni porod.

Naša malena je dosla 05.02.2010.,
Selma, mamino sunce.....

A nas drugi cvijet 15.05.2012......

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 2973
17.9.2013 10:21:31   
Snovolovka
Nadam se da taj mjesec neće i na mene utjecati...kolko god da sam ja nestrpljiva, neka user posted image još malo u mojoj user posted image

(odgovor članu assmiras)
Neposredna veza do poruke: 2974
17.9.2013 11:24:28   
tinchita
Zasada je sve uredu i ja nikako ne bih pristala na indukciju ako nije nužda. Pogotovo zbog toga jer imam još fore do termina. Bilo je malih komplikacija u trudnoći...prijevremeno kraćenje grlića i kontrakcije...a ja sam tek prije par sedmica prešla kod ovog sad dr.i vjerojatno je on zbog toga mislio da će sve ići brže... Ako bebach nije spreman da ide van i ne treba user posted image ! Još kad čujem kako su se ženice napatile s tom indukcijom...ih!

V 31.12.2009.
A 19.9.2013.

Neposredna veza do poruke: 2975
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  117 118 [119] 120 121   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  117 118 [119] 120 121   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *