RE: Koji vas doktor vodi/o (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Porodilište

Poruka

Mrgica -> RE: Koji vas doktor vodi/o (11.4.2012 20:57:36)

I ja idem kod dr Alme Pasic, super sam zadovoljna s njom.Mozes sa zenom fino popricati, najbitnije sto je covjek pa onda dr, sve pohvale za nju.Sto se tice Dedeica, isla sam 2 puta kod njega, 1 put bio grozan neraspolozen haos, a 2 put ok, tako da cini mi se zavisi od njegovog raspolozenja.Inace kazu da nije bas pricljiv ali da je strucan, pa haj ga znaj.Juce prvi put u Vojnu odem i pregleda me dr Nenad Miseljic super je, voljela bih i slj put kad odem da bude on.Eto to su moja iskustva do sada.

ajla86 -> RE: Koji vas doktor vodi/o (12.4.2012 11:43:30)

dedeic je nekako vazda pospan i umorn ili mi se cini [sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif] uvjek drijema i kunja ...otici cu iduci put kod te doktorice pa cemo vidjeti.jel kod zena iz vogosce su milsljenja podjeljena neko se kune u nju a neko u njega...

negrina -> RE: Koji vas doktor vodi/o (25.4.2012 11:09:27)

meni je trudnocu vodio doktor Goran Stojkanovic i imam samo rijeci hvale, iako je mlad jako je strucan i temeljan, ni jedan pregled nije obavio povrsno. ono sto je meni vazno je da sve fino objasni, odredi terapiji i interesuje se za tok terapije. Odlican je i najiskrenije ga preporucujem svi buducim mama:))

mamana -> RE: Koji vas doktor vodi/o (25.4.2012 12:26:47)

meni je trudnocu vodio doktor Goran Stojkanovic i imam samo rijeci hvale, iako je mlad jako je strucan i temeljan, ni jedan pregled nije obavio povrsno. ono sto je meni vazno je da sve fino objasni, odredi terapiji i interesuje se za tok terapije. Odlican je i najiskrenije ga preporucujem svi buducim mama:))

Goran je čista desetka. Meni je trudnoću vodila Prof.dr. Jadranka Dizdarević (njegova mama), a on me porodio.

ajla86 -> RE: Koji vas doktor vodi/o (25.4.2012 12:56:14)

inace me vodi nikulin a dok je bio na godisnjem isla sam kod sanjina dekovica...cekala ga 5 sati covjek izaso mrtav umoran nakon 2 operacije a cekalo ga tacno 45 trudnica [sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif] ruku na srce previse je bas...ja sam se pitala boze da li on ista vidi na onom monitoru ipak je koncentracija popustila pa nije super heroj...
na hodniku me sreo dr idrizbegovic koji mi je radio inseminaciju i par put me pregledo cinio se fin i posto se znamo malo duze kroz moj sterilitet ponudio se da mi vodi trudnocu...
zanima me iskustvo da li iko ima sa njim ...kakav je u vodzenju trudnoce..
sad ode sanjin dekovic na godisnji pa ce opet sve preci kod nikulina i opet je prebukiran.....

novi kolacic -> RE: Koji vas doktor vodi/o (26.4.2012 16:45:07)

Meni Sanjin rekao da nema vremena prije god.da me pregleda i poslao me dr. Divanovicu, s obzirom da sam trebala uraditi amniocentezu a nisu je mogli izvesti zbog debljine i posteljice sprijeda. Ljudi moji, ja sam ODUSEVLJENA! Ters jest, kao sto sam cula, ali me je gledao 45 min.na UZ i trazio nekih 20UZ markera anomalija kod djeteta za koje nisam ni znala da postoje! I rekao je, hvala Bogu, da mu se cini dijete OK.Tako da bih ga preporucila trudnicama koje dosada nisu nasle doktora. Ja ci i dalje trudnocu voditi kod Dr.Dekovica, ali ako ima neka koja se tek treba odluciti za ginkosa, toplo preporucujem Divanovica!

ajla86 -> RE: Koji vas doktor vodi/o (26.4.2012 16:56:58)

a kazu da nece da vodi trudnoce ako mu dodzes na pola trudnoce..kao hoce on tebe pregledati ali naglasi da neide sa poal trudnoce da vodi trudnicu ?????????
ja sam planirala aBd za koju sedmicu kazu u 21 je najbolje otici ali sam kontala privatno dal kod mehmedbasica ili divanovica vidjet cu....

Super Beba -> RE: Koji vas doktor vodi/o (26.4.2012 17:05:02)

Privatno - Maja kod Mehmedbašića i za nju imam samo riječi hvale..temeljita, pristupačna, otvorena i baš prijatna..a naravno, stručna [sm=smiley20.gif]

Opća bonica - dr. Aida Đ.Đ. [sm=smiley20.gif] i vodila mi trudnoću i igrom slučaja bila dežurna kad sam se porađala..nisam joj dala ni pf, a na porodu me je nosala k'o malo vode na dlanu..i što bi u narodu rekli - valjala mi je života, jer sam imala težak porod...i pored toga što neko kaže da je kod nje sve po knjizi, meni se sviđa taj pristup što ne prepušta stvari slučaju...

Ja im se objema svakako zahvaljujem na stručnom i ljudskom pristupu :)

nutellica -> RE: Koji vas doktor vodi/o (26.4.2012 17:12:56)

IZVORNA PORUKA: mamana

Goran je čista desetka. Meni je trudnoću vodila Prof.dr. Jadranka Dizdarević (njegova mama), a on me porodio.

ma Goran legenda on meni vodi trudnocu, bas kako kazes,strucan, temeljit i jako jako lijepo se odnosi prema pacijentima[sm=bravo.gif][sm=smiley1.gif]

Monaa -> RE: Koji vas doktor vodi/o (26.4.2012 17:27:31)

Po meni Divanovic malo pretjeruje sa tim pretragama, trazi i sto treba i sto ne treba, valjda mu je to nacin za izvlacenje love. Bila sam kod njega, i ne volim mu ni ime cuti a kamoli da idem kod njega. Za svoje pare zelim da se prema meni odnosi ljubazno i sa postovanjem, jer nismo ovce zajedno cuvali pa da ima pravo da se dere i tersa. Meni je on koliko god dobar strucnjak bio, dno dna od covjeka. Al' hajde ima posebna tema o njemu, da ne razglabam vise ovdje.

teacher75 -> RE: Koji vas doktor vodi/o (26.4.2012 17:32:03)

IZVORNA PORUKA: Super Beba

Privatno - Maja kod Mehmedbašića i za nju imam samo riječi hvale..temeljita, pristupačna, otvorena i baš prijatna..a naravno, stručna [sm=smiley20.gif]

Opća bonica - dr. Aida Đ.Đ. [sm=smiley20.gif] i vodila mi trudnoću i igrom slučaja bila dežurna kad sam se porađala..nisam joj dala ni pf, a na porodu me je nosala k'o malo vode na dlanu..i što bi u narodu rekli - valjala mi je života, jer sam imala težak porod...i pored toga što neko kaže da je kod nje sve po knjizi, meni se sviđa taj pristup što ne prepušta stvari slučaju...

Ja im se objema svakako zahvaljujem na stručnom i ljudskom pristupu :)

[sm=bravo.gif]maja je i mene vodila u obje trudnoce, divna, slazem se s tobom u potpunosti[sm=smiley1.gif]

animagical -> RE: Koji vas doktor vodi/o (26.4.2012 17:47:27)

IZVORNA PORUKA: Monaa

Po meni Divanovic malo pretjeruje sa tim pretragama, trazi i sto treba i sto ne treba, valjda mu je to nacin za izvlacenje love. Bila sam kod njega, i ne volim mu ni ime cuti a kamoli da idem kod njega. Za svoje pare zelim da se prema meni odnosi ljubazno i sa postovanjem, jer nismo ovce zajedno cuvali pa da ima pravo da se dere i tersa. Meni je on koliko god dobar strucnjak bio, dno dna od covjeka. Al'' hajde ima posebna tema o njemu, da ne razglabam vise ovdje.

a koji se to nalaz tacno radi kod njega pa izvaci lovu na taj nacin? ja sam mu svaki pregled u cijeloj tridnoci placala 70KM, bez obzira sta je radio....i 3d mi je radio onako,gratis, nekoliko puta, da imamo uspomenu...i da, meni je bio jako kulturan i ljubazan,svaki put...

teacher75 -> RE: Koji vas doktor vodi/o (26.4.2012 17:48:21)

ja sam maji placala 50 km za svaki pregled

animagical -> RE: Koji vas doktor vodi/o (26.4.2012 17:50:32)

tiki, kod divanovica je za ovu cijenu ukljuceno i 3d i brisevi,papa test, protoci kroz pupcanik, posteljicu...sve ono sto obicno dodatno naplacuju...covjek je zaista temeljit....kad sracunas,za osobu koja ima rizicnu trudnocu,kakva je moja bila, sve nih te nalaze svejedno morala raditi, i da mi je posebno naplacivao, doslo bi me ako ne isto,onda cak i skuplje...

novi kolacic -> RE: Koji vas doktor vodi/o (27.4.2012 10:05:22)

IZVORNA PORUKA: ajla86

a kazu da nece da vodi trudnoce ako mu dodzes na pola trudnoce..kao hoce on tebe pregledati ali naglasi da neide sa poal trudnoce da vodi trudnicu ?????????
ja sam planirala aBd za koju sedmicu kazu u 21 je najbolje otici ali sam kontala privatno dal kod mehmedbasica ili divanovica vidjet cu....

Ja sam mu napomenula da dolazim po preporuci dr.Dekovica, da me on salje i valjda mu je to imponovalo pa me bas detaljno pregledao.

novi kolacic -> RE: Koji vas doktor vodi/o (27.4.2012 10:11:29)

ja sam kod Divanovica platila UZ+color dopler 100 km. Covjek me je gledao 45 min. na UZ, stvari koje nikad prije niko nije (debljina posteljice, protok kroz nju, kolicina plodne vode, brojao krvne zile pupcanika, protok kroz njih i odnos sa brzinom rada srca, mozdane komore, srcane komore, da li su pregrade srasle, oblik i velicinu jetre, polozaj iste, oblik zeluca, velicinu bubrega, duzinu crijeva, kicmu, polozaj palceva u odnosu na ostale prste na tabanima, svaki prsta svakog ekstremiteta prebrojao, ugao pod kojim je nos u odnosu na celo, duzinu nosa.....To je samo deseti dio onoga sto se mogu sjetiti + standardne obime i duzine ploda sto svaki radi) i plakala sam od srece! Dala bih mu i 1000 km da je trazio!

ajla86 -> RE: Koji vas doktor vodi/o (27.4.2012 12:52:45)

mial u kojoj sedmici si obavila taj detaljni pregled???

ajla86 -> RE: Koji vas doktor vodi/o (27.4.2012 13:27:35)

dal je taj pregled bolji ili 4 d...mislim na kojem se bolje vide organi i razvoj bebe...help...ja sam laik u ovome ...

Mamarica -> RE: Koji vas doktor vodi/o (27.4.2012 14:50:41)

3d ili 4d je dobar sto se mjere koje se uzimaju su tacnije i bolje se vidi beba (ovo je vise za roditelje), a color doppler pokazuje protoke krvi koji su jako vazni (evo novi kolacici je pobrojala dosta stvari koje se rade color dopplerom), npr, Divanovic je meni uvijek radio oboje-3d UZV (tada je imao 3D) i color doppler.

Mamarica -> RE: Koji vas doktor vodi/o (27.4.2012 15:00:23)

IZVORNA PORUKA: animagical

tiki, kod divanovica je za ovu cijenu ukljuceno i 3d i brisevi,papa test, protoci kroz pupcanik, posteljicu...sve ono sto obicno dodatno naplacuju...covjek je zaista temeljit....kad sracunas,za osobu koja ima rizicnu trudnocu,kakva je moja bila, sve nih te nalaze svejedno morala raditi, i da mi je posebno naplacivao, doslo bi me ako ne isto,onda cak i skuplje...

Meni je ovo ukljucivalo i provjeru proteina u mokraci svaki put (rekao bi mi da piskim u casu, pa je on gledao na trakice).
Stoputa mi je rekao, ako se desi da ne mognem platiti pregled, da dodjem kod njega i pregled je od njega (pacijent sam mu vise od 10 godina). Nikad za 10 i kusur godina nije povisio ton i oslovio me drugacije nego "sine". Jest da ne voli kad mu se protivurijeci i kad ga se ne slusa. Uostalom, kako on i moze voditi trudnocu i biti odgovoran za njen razvoj ako ne drzi situaciju potpuno pod kontrolom ili od pocetka. Da u mojoj trudnoci nije detaljisao i bdio nada mnom, Bog zna kako bi se zavrsila. Samo njemu mogu biti zahvalna sto sam uopste zatrudnila i na kraju iznijela trudnocu.

ajla86 -> RE: Koji vas doktor vodi/o (27.4.2012 18:10:04)

vidim da je super doktor...oticu kod njega na pregled jedan detaljan samo mi je bezveze ako mu dodzem a on pocne tako da tersa sto dolazim na pola trudnoce....ali vidjet cemo...ako je tako dobar vrijedi slusati to njegovo pametovanje [sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]

nanika -> RE: Koji vas doktor vodi/o (27.4.2012 18:37:23)

Obje trudnoce mi je vodio dr. Salko Masic. Prvu me i porodio a drugi put me porodila dr. Aida Đulepa.
Meni su oboje[sm=smiley20.gif]

M kao Mama -> RE: Koji vas doktor vodi/o (27.4.2012 18:41:10)

E, vala čuj ako ne mogneš platoti , pa ko će bez para otići privatno, uh, odoh ja dalko

minie -> RE: Koji vas doktor vodi/o (27.4.2012 19:22:53)

Da i ja podijelim svoje iskustvo sa vama.

Trudnocu sam na pocetku vodila u poliklinici Sunce kod dr. Taiba i on je super, ali nakon malog krvarenja u noci (bila 2 sata) otisla sam u Vojnu i tu me primio dr Nedzad Nakas i imam samo rijeci hvale za njega. Nakon toga sam vodila trudnocu kod njega i on me i porodio (taj dan se potrefio u dezuri). Covjek je stvarno prijatan, voli se i saliti, ma sve najbolje za njega. Bez i jednog pf me obilazio svako malo, cak mi i dodao ulozak da promijenim, a onaj krvavi bacio, nasuo mi sok... stvarno samo rijeci hvale za njega. I moja snaha je kod njega vodila trudnocu i ona ima sve rijeci hvale. Skoro svaki put mi je dao sliku bebaca napravljenu 4d ultrazvukom.

Narednu trudnocu, aBd, cu od pocetka kod njega voditi, nadam se da ce tada raditi.[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

M kao Mama -> RE: Koji vas doktor vodi/o (27.4.2012 20:05:37)

Dr. Nakaš je zaista diva, ja sam dva puta ležala u Općoj sa ovom trdnoćom i zaista sam svedok kako je divan, pored naravno mog dr. Dr. Nakaš svakoj ženi prilazi isto, salijepom riječju, nasmijan, uvijek gleda neku šalu da zbije kako bi malo žene raspoložio.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sljedeća stranica >   >>