Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Jasna ti vjeruj mi ne bi pomogla puno.Ona te vodi do 9 i ti nju ne zanimas.Znam par zena kojima se isto desilo.Niti me kome preporucila jednom sam rekla da je pozovu i nije joj bilo drago tako da vise nisam.Ja sam profurala termim pravo niko me nije od kako sam kod Jasne bila uz pogledao ctg haj za 2 dana opet.I nije vidjela da je beba 5 kg.Ja sam u nedelju rodila i ona je u ponedeljak dosla u vizitu i kad je vidjela mene i bebu onako napacene samo se utackala.Rekla je eto sad si i ti mama.Ja sam zvala medikus prije ng i rekli mi da dr Nakas mjenja dr do februara.Probaj nazvati i njega traziti.
Nakon slinog iscitavanja vasih komentara i misljenja o vodjenju trudnoće, sad sam ne zbunjena nego frustrirana. Naime, u 6-oj sam sedmici trudnoće i trebala bih otići na pregled, ali imam niz pitanja na koja nažalost nemam odgovora: - GAK ili Vojna ako bih se odlucila za GAK, po vasim misljenjima odabrala bih Lejlu i jos dva muska doktora, ne bih da slucajno pogrijesim njihova imena, zatim imaju 4D ultrazvuk ako sam dobro razumila, a s druge strane strah me MRSE. Ako bih se odlucila za vojnu, voljela bih ili Mašića ili Nenada M., za obojicu takođe imate samo riječi hvale, ali se ceka po nekoliko sati na pregled, ako sam i to dobro razumila? Da li se i na Jezeru čeka po nekoliko sati na pregled? Ne zamjerite mi, vidite i sami da sam zbunjena. Imam hiljadu pitanja, a samo pokoji odgovor
Vidjela sam na forumu da praktično na svakoj klinici ima MRSE, samo je Koševo ''izvikano'' po tom pitanju. Ko od Vas ide na GAK, zamolila bih vas da napisete da li se dugo čeka na pregled i slične stvari, jednostavno da mi prenesete svoja iskustva.
P.S. Izvinite zbog gramatičkih greški, nisam pregledala poruku prije slanja
Ja se sjećam prije par mjeseci da nisu dali ženama da vode trudnoću u bolnicama nego po Domovima zdravlja ili privatno, jedino rizične trudnoće ili ko ima vezu...Ne znam kako je sad stanje ali eto to je bilo prije 5-6mjeseci
Ja se sjećam prije par mjeseci da nisu dali ženama da vode trudnoću u bolnicama nego po Domovima zdravlja ili privatno, jedino rizične trudnoće ili ko ima vezu...Ne znam kako je sad stanje ali eto to je bilo prije 5-6mjeseci
i sad je tako-al s kovertama zene vode gdje hoce
Vidjela sam na forumu da praktično na svakoj klinici ima MRSE, samo je Koševo ''izvikano'' po tom pitanju. Ko od Vas ide na GAK, zamolila bih vas da napisete da li se dugo čeka na pregled i slične stvari, jednostavno da mi prenesete svoja iskustva.
P.S. Izvinite zbog gramatičkih greški, nisam pregledala poruku prije slanja
Ja cijelu svoju trudnoću vodim na Jezeru. Istina je da sam prvi put otišla kod dr.po preporuci, ali vjeruj mi, kasnije se ta dr.ni ne sjeti da sam već bila kod nje ni ko me njoj preporučio. Kovertu nisam još dala, ali jesam svaki put ponijela barem neku bonbonjeru ili nešto slično, mada sam pričala sa ženama gore da to one nikad ne rade. Tako da ti je to na volju. Što se tiče čekanja, nekada se potrefi pa odmah uđem, a nekad čekam i po 1h; baš je nedavno dr.bila u operacionoj sali pa sam čekala i više od sat vremena. Sve zavisi. Uglavnom, ti se čuješ s dr., on ili ona ti kažu kad da dođeš i onda čekaš svoj red ako ima još neko.
Uputnice sam uzimala od ljekara opšte prakse; u našoj ambulanti ima ginekolog, ali sam ja inzistirala na Jezeru. Mislim da ti niko nema pravo određivati gdje ćeš voditi trudnoću, a tako su mi rekli i na medicini rada. Kad malo razmisliš: ima logike. Od ginekologa u ambulanti sam uzimala recepte za lijekove i mišljenja za komisiju za bolovanje pošto sam cijelu trudnoću na bolovanju. Jednom me pitala zašto idem gore, na šta sam rekla da je to zbog ultrazvka i na tome se završilo.
Nadam se da sam ti pomogla Sretno i sve čestitke na trudnoći!
Ja sam ovu trudnocu krenula da vodim kod dr Nidzare Abadzic molila bi ako neko moze da mi kaze svoje iskustvo sa njom.Zena se cini ok al koliko je strucna? I interesuje me na Jezeru jel zena ceka u sobi pa kad dodje vrijeme vode je na porod ili lezi na stolu svo vrijeme.Hvala vam unaprijed.
meni je dr Nidzara vodial trudnocu i ja je zbog svog iskustva ne bi odabrala ponovo ...poslala sam ti pp
Nakon slinog iscitavanja vasih komentara i misljenja o vodjenju trudnoće, sad sam ne zbunjena nego frustrirana. Naime, u 6-oj sam sedmici trudnoće i trebala bih otići na pregled, ali imam niz pitanja na koja nažalost nemam odgovora: - GAK ili Vojna ako bih se odlucila za GAK, po vasim misljenjima odabrala bih Lejlu i jos dva muska doktora, ne bih da slucajno pogrijesim njihova imena, zatim imaju 4D ultrazvuk ako sam dobro razumila, a s druge strane strah me MRSE. Ako bih se odlucila za vojnu, voljela bih ili Mašića ili Nenada M., za obojicu takođe imate samo riječi hvale, ali se ceka po nekoliko sati na pregled, ako sam i to dobro razumila? Da li se i na Jezeru čeka po nekoliko sati na pregled? Ne zamjerite mi, vidite i sami da sam zbunjena. Imam hiljadu pitanja, a samo pokoji odgovor
Pozdrav
meni se cini a mozda nisam dobro razumjela...da bas i nije praksa da se trudnoca vodi u bolnici sem ako je rizicna??
mene je ovu zadnju trudnoću vodila dr. Nidžara Abadžić koja radi na Jezeru, tu me je porodila, mada sam cijelu trudnoću išla privatno u njenu ordinaciju....mjesečno 50 km je u suštini mizerija za svu ljubaznost, toplinu i tačno zakazano vrijeme pregleda i svakome bih je preporučila! Žena je zmaj!
U pravi si Rose. I ja sam to shvatila nakon citanja slicnih tema na forumu. Ako sam dobro shvatila, trudnocu bih trebala voditi U Skerlicevoj, buduci da tamo pripadam po opstini u kojoj sam prijavljena (ne znam jel' se to tako odredjuje)? Pozdrav
Hvala ti draga Latinka, zaista si mi pomogla. Sljedece sto cu uraditi jeste da od doktora porodicne medicine uzmem uputnicu i na Jezeru pokusam naci Lejlu Imsiriju, buduci da svi imate samo rijeci hvale za nju.
Mislila sam se javiri u Skerlica, ali nakon citanja tvoje poruke, zakljucila sam da si i te kako u pravu - pa imamo pravo da biramo gdje cemo voditi trudnocu, zasto izdvajamo silni novac za zdravstveno?!
Jos jednom ti se od srca zahvaljujem na tvojoj poruci.
U pravi si Rose. I ja sam to shvatila nakon citanja slicnih tema na forumu. Ako sam dobro shvatila, trudnocu bih trebala voditi U Skerlicevoj, buduci da tamo pripadam po opstini u kojoj sam prijavljena (ne znam jel' se to tako odredjuje)? Pozdrav
ja to ne znam..mislim da u skerlicevu moze svaka trudnica bez obzira na opstinu...pored toga mozes i u domovima zdravlja koji imaju ginekologe, mislim da samo tu ima veze gdje pripadas (ali ovo ne znam jer nisam isla)...ja sam trudnocu vodila privatno a u skerlicevu samo otisla po uputnicu za amniocentezu jer sam je radila na GAK-u...inace u skerlicevoj ti otvaraju karton ali samo ako ces tu voditi trudnocu...neke zene su isle paralelno tu i privatno
Zdravo drage moje trudnice, vidim da neke od vas vode trudnocu u skerlicevoj pa bih voljela da znam kod kojeg doktora i kakvo misljenje imate o njima....Ja trenutno sam u sedmom mjesecu i vodim trudnocu kod dr. Dujso....
Ja sam do 6 mjeseca vodila trudnoću u DZ a poslije sam zatražila uputnicu i otišla u Vojnu bolnicu. Nisam dala nikakvu kovertu i nemam vezu. Nisam ni znala da je to potrebno. Inače sam izabrala dr. Mišeljića. I stvarno je
Ja sam bila na sterilitetu kod dr. Godinjaka. Ostala sam u drugom stanju bez terapije i nazvala sam taj odjel steriliteta i odmah su me primili da mi izvade krv za Betu. Nakon toga me UZV-cno pregledala Lejla Imsirija, jer Godinjaka nije bilo. Nekoliko dana poslije sam imala krvarenje i hitno me primio dr. Idrizbegovic, koji je mijenjao Godinjaka. Dao mi terapiju, stavio me mirovanje i dao mi broj mobitela da ga zovem sta god bude trebalo. Od tada mi on vodi trudnocu. Meni je ok. Ne prica puno, ali sam ja zadovoljna. Nazovem ga na mob i dogovorim kad cu doci na UZV. Nisam davala nikakvu kovertu da bih isla na GAK na preglede... U Dom zdravlja Vojnicko polje- Odjel za materinstvo idem kod dr. Naime po uputnice i recepte...
mene je ovu zadnju trudnoću vodila dr. Nidžara Abadžić koja radi na Jezeru, tu me je porodila, mada sam cijelu trudnoću išla privatno u njenu ordinaciju....mjesečno 50 km je u suštini mizerija za svu ljubaznost, toplinu i tačno zakazano vrijeme pregleda i svakome bih je preporučila! Žena je zmaj!
drago mi je da neko ima dobro iskustvo s Nidzarom... vjerujemda je bila tako divna jer si isla kod nje privatno u ordinaciju..da si se slucajno zadesila na jezeru kad je ona bila..nazalost ne bi imala tako lijepo misljenje..meni je dva puta bila na komisiji i bila je strasno gruba i bezobrazna...prvi put nakon njenog pregleda nisam mogla ustati..drugi put sam se izmakla na stolu da bi mi doticna rekla " sta je, zar se vas suprug nikad ovako nije igrao s vama s dva prsta"!!!!!!!! no comment! iako sam trebala na carski nije me pustila vec poslala na patologiju da lezim..sljedeci dan nakon sto sam je napala i posvadjala se s njom , kad me pregledala hitno me poslala na carski i izgubila se..da sam sutila..bilo bi svasta.. toliko o doktorima na jezeru koji paralelno rade i privatno... izdvojila bih samo dr Nikulina i dr Dekovica
Ni u Vojnoj nije nista bolje mene je pregledao tako dr.Puzic bio je grub ja pocela da placem od bola plus jos se nasao neki student koji se ucio pa je i on ustala meni krv niz noge,njima krvave ruke...uh svasta se izdrzalo...znam da je to jutro svaka druga trudnica izasla placuci.A ja to jutro sama prvi put otisla muz nije mogao da je on bio ...inace se svadjao sa onim odvratnim sestrama.Nije ni vojna zlato jeruj
Prvu trudnocu mi je vodila prof.Jadranka Dizdarevic Stojkanovic, bila sam jako jako zadovoljna....bez ikakve stele i koverti, imam jako pozitivno iskustvo u vezi nje. Drugu trudnocu isto Jadranka, a kasnije je preuzeo njen sin Goran Stojkanovic. Jako sam zadovoljna sa oboje....Goran me i porodio, poslije porodjaja sam isla i na par pregleda kod njih privatno. Zaista prije svega jako dobar covjek pa onda ljekar, ipak je imao i od koga da nauci. Kod njih mi se svidjalo sto te detaljno pregladaju, nema zurbe, svakom pacijentu posvete paznju i vrijeme. Za pregled sam se narucivala tako sto sam ih kontaktirala preko mob iskljucivo njih dvoje
Prvu trudnoću vodio dr. MAšić, porodio me, druga trudnoća opet dr.Mašić vodi, ja sam prezadovoljnja njime,neka ga dragi Allah poživi i svako dobro mu podari