srculenceee
|
pozdrav svima, ja sam prvi put na ovom forumu, mozda sam malo pogrijesila temu al moram da vas nesto pitam... ukratko cu vam ispricati svoju pricu da budete u toku.. ja sam u junu mjesecu imala spontani, i nakon tri menstuacije sam hvala Bogu ponovo zatrudnila... sada sam u 16 sedmici. na pocetku trudnoce sam isla jednom na pregled kod dezurnog doktora na jezero jer sam imala bolove u stomaku, zapravo imala sam upalu mokracnih kanala i pila sam antibiotike, i poslije toga sam isla na ilidzu kod doktora safeta bice. i on mi je isto jednom radio ultrazvuk i sve je bilo uredu, mala moje bijelo pranje nije nikako prolazili i osjecala sam uzasan svrab, ma izludjivala sam... i poslije toga sam isla kod doktora bice jos jednom na pregled, al nije mi radio ultrazvuk vec samo mi je pregledao nalaze koje na radila, i sve je bilo ok, samo jedino sto sam imala i dalje uzasne probleme sa bijelim pranjem. al posto sam dva puta pila razlicite antibotike, i caj od brusnice, i korislita cansten kremu, i sve mi to nije nista pomagalo, on mi je rekao da dok ne prodju tri mjesece mogu koristiti kantarion vaginalete, da pokusam s njima, pa tek kad prodju tri mjeseca da dodjem na pregled i da mi propise vaginalete, jer njegova nije bila praksa da propisuje vaginalete u prva tri mjeseca. i tako sam ja pocetkom decembra trebala na pregled, al doktor je umro (Allah rahmetile) i ja od tada nisam nikako isla doktoru. kad god sam zvala na ilidzu da se narucim oni nisu imali slobodan termin, pa sam htjela da se prebacim na otoku a oni mi kazu da se drzim ilidze, i tako da me sad stvrano starh jer sam prije mjesec trebala na pregled. ja sam hvala Bogu dobro, samo sto bijelo pranje imam i dalje i stvarno se patim, a pomalo se i brimen da li je sa bebom sve uredu... ja stravno ne bih da lutam i da mijenjam doktore, jer u ovih pola godine me pregledalo jedno 6-7 razlicitih doktora, pogotovo na jezeru poslije spontanog svaki put kad sam isla na kontrolu bio je drugi doktor. pa ako mi neko moze da preporuci nekog privatnika kod koje bih mogla da vodim trudnocu, al pod uslovom da nije skup, ne znam koliko se krecu pregledi, ili kako da odem u vojnu bolnicu kod nekog doktora, cula sam da su u vojnoj bolnici i dobri i voljela bih se gore poroditi aBd jer nemam fino iskustvo sa jezerom. treba li mi uputnica za vojnu bolnicu da krenm na preglede? izvinite sto sam ovako duga i na siroko sve napisala, al sam srtvarno zabrinuta... hvala svima koji procitaju moje iskustvo i odgovore mi...
|