RE: Prvačići (Puna verzija)

Forum >> [Dijete] >> Od đačića do đaka

Poruka

Hanady RR -> RE: Prvačići (16.2.2015 20:04:41)

Kao sto rekohmoja sama nosa od prvog tako da samo pazili na ruksak i petnicu u prvom onu mocnu napunjenu nije nosala...nego fino prazna pa u nju bojice kasnije olovka i gumica......
A takodjer maramice i sve u vezu sa higijenom im je u skoli....ma mislim puno i to nam je[sm=smiley13.gif]

Hanady RR -> RE: Prvačići (16.2.2015 20:13:47)

Nas je target al napunjen knjigama je laksi od onih koji nisu anatomski vjeruj mi iako prazan djeluje tezi od tih drugih...probala ja drugacije sa onim koji je dobila od opstine na pojlon sa svim prvacicima

senka27 -> RE: Prvačići (16.2.2015 20:17:40)

eh i mi smo sasvim dobri u skoli,zaista se lijepo snasao i ja sam bas zadovoljna
slova su sada na tapeti i brojevi ,i sve to nama fino ide
kad dodje kuci odmah se presvuce i uradi zadacu[sm=muca.gif]
i sve saaam...ja samo malo pregledam ponekad
etooo i ja se malo pohvalila[sm=smiley14.gif]

škorpija -> RE: Prvačići (16.2.2015 20:23:10)

IZVORNA PORUKA: senka27

eh i mi smo sasvim dobri u skoli,zaista se lijepo snasao i ja sam bas zadovoljna

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Hanady RR -> RE: Prvačići (16.2.2015 20:27:04)

[sm=bravo.gif]

ziki -> RE: Prvačići (16.2.2015 20:30:14)

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

maja78 RR -> RE: Prvačići (16.2.2015 20:32:52)

IZVORNA PORUKA: Visnja RR

IZVORNA PORUKA: maja78 RR

moja drugarica zvala novi grad, rekli joj prvo se obavi kod fizijatra i stomatologa pa onda djecijem, uputnice na salteru, vec pocelo

ja zvala Omer Maslic, rekli samo dodjete i bude zavrseno ne obilazi se niko, kao ako ima potrebe dobije se uvjerenje i vakcina pa naknadno voda ostalim dr. , isto vec pocelo

Vi ste u Omer Maslicu?
Pedijatar sve obavi sam ...sestra samo izmjeri i izvaga .... ako je sve ok dobijes odmah potvrdu... ne ides drugim
za vakcinu spomenu ako je nesto propusteno uz recenicu "vas izbor"...

e da, nije lose ponijeti neki nalaz krvi, ne stariji od 1 g.... mi ga nismo imali pa smo reda radi radili pretragu i donijeli kasnije.... al i bez toga ti daju potvrdu za upis u škoolicu...aaaaa Andrejko nam prvačić joj joj joj biće potop u septembru

polako vec krece potop

ziki -> RE: Prvačići (16.2.2015 20:34:55)

Moj prvačić ima
Bosanski Jezik- knjiga i sveska
Matematiku- knjiga i sveska
Moja Okolina- knjiga i sveska
Engleski- knjiga, radan sveska i sveska
Vjeronauka- knjiga i sveska
Muzičko- knjiga
Likovno-knjiga
TZO

Muzičko i likovno on sam insistira da vukari knjige a ostalo je obavezno. Pribor im ovo polugodište stoji u školi.

Plus flašica vode, pa kad zaduži knjigu u bilblioteci bude baš teško. Zadnji put je zadužio veliku knjigu znanja od 478 strana. meni rame otpalo dok sam donijela torbu[sm=zmeden.gif]

senka27 -> RE: Prvačići (16.2.2015 20:35:38)

i ja bih se slozila da su ruksaci preteski[sm=smiley13.gif]
jos nasi sve nose i pribor za likovno i opremu za tjelesni

e jedino sto je sreca kod mene pa ga ja vodim, dodjemo autom pred skolu i tako ga i pokupim

dakle uopste ne pjesaci,bar zasada

Visnja RR -> RE: Prvačići (16.2.2015 20:37:44)

doba je ona fora s ruksacima koji se vuku.....imaju rucku i točkice [sm=smiley1.gif]

senka27 -> RE: Prvačići (16.2.2015 20:38:26)

nasi nemaju engleski u prvom

bebacha -> RE: Prvačići (16.2.2015 21:16:56)

IZVORNA PORUKA: Visnja RR

doba je ona fora s ruksacima koji se vuku.....imaju rucku i točkice [sm=smiley1.gif]

meni se ne svidja da se vuce svugdje pa onda u kucu,a nasi prvacici su na trecem spratu
nije prakticno

bebacha -> RE: Prvačići (16.2.2015 21:18:00)

nasi nemaju engleski u prvom

naši imaju al ja nesto nisam odusevljena konceptom

saritaa -> RE: Prvačići (17.2.2015 0:10:25)

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] za nase lijepe i pametne drugare.

i moja cure je super u skoli, uciteljica kaze da je opustena i aktivna i da je uzitak raditi sa njom [sm=smiley4.gif]

rade slova, poceli su i neke mini diktate raditi, brojeve jos nisu, trenutno su na skupovima iz matematike...
engleski nemamo.

Penelope82 -> RE: Prvačići (17.4.2015 9:19:16)

Gdje ste mame prvacica?Idu li ta vasa djeca u skolu?[sm=smiley1.gif] Gdje smo sada?

S je presla sva slova i sada vec pisu prave tekstove i citaju.Super to ide...,mada se i sada zna desiti da zamijeni ponekad "b" i "d",pa tu bude nekih smijesnih rijeci[sm=smiley36.gif]
Zavrsili su broj, 7,sabiranje i oduzimanje....,pa su poceli sa tekstualnim zadacima[sm=smiley1.gif]

Pravimo plakate divljih i domacih zivotinja,sadimo cvijece i td.Uglavnom,lijepo joj je u skoli...,sa lakocom zavrsava skolske obaveze,druzi se sa djecicomi super joj je...[sm=bravo.gif]Mislim da su joj svi drugari do sada napunili 7 godina,a ona ce tek 02.06.

tinkivinki -> RE: Prvačići (17.4.2015 9:43:17)

o peni mi još malo ispadamo s ove teme[sm=smiley36.gif].i kod nas skoro sva slova obradili,čitaju,pišu rečenice,učili su brojeve do 10,sabiranje i oduzimanje,sabiranje i oduzimanje 3 broja,juče redne brojeve radili.ja mislim da je i V među najmlađim,možda još jedan dječak ima da je u septembru rođen

Penelope82 -> RE: Prvačići (17.4.2015 13:52:15)

IZVORNA PORUKA: tinkivinki

o peni mi još malo ispadamo s ove teme[sm=smiley36.gif]

[sm=smiley36.gif]

a onda za 2 godine ponovo panika [sm=smiley36.gif]

Penelope82 -> RE: Prvačići (11.5.2015 13:35:37)

Sta je ovo?Nigdje nikoga![sm=zmeden.gif]
Hajd' da malo podignem temu [sm=smiley1.gif]

Nase prvacice hoce da vode na izlet u Pionirsku dolinu.Vecina roditelja se ne slaze s tim,pa idemo danas na roditeljski da bojkotujemo plan[sm=smiley36.gif]

tinkivinki -> RE: Prvačići (11.5.2015 13:57:40)

IZVORNA PORUKA: Penelope82

Sta je ovo?Nigdje nikoga![sm=zmeden.gif]
Hajd' da malo podignem temu [sm=smiley1.gif]

Nase prvacice hoce da vode na izlet u Pionirsku dolinu.Vecina roditelja se ne slaze s tim,pa idemo danas na roditeljski da bojkotujemo plan[sm=smiley36.gif]

a što bojkotujete?i naši su u prvom polugodištu išli na izlet u pozorište u B.Luci,gledali Malu sirenu,onako baš je doživljaj bio za djecu.i ja sam gledala šta većina roditelja misli,svi skoro bili za

Full Moon -> RE: Prvačići (17.7.2015 21:16:19)

Pozdrav, pitanje za mame iz KS, kad pocinje skola, prvi ponedjeljak u septembru ili 1.9.[sm=smiley1.gif]

R&T@ -> RE: Prvačići (18.7.2015 8:59:36)

IZVORNA PORUKA: Full Moon

Pozdrav, pitanje za mame iz KS, kad pocinje skola, prvi ponedjeljak u septembru ili 1.9.[sm=smiley1.gif]

Uvijek 1. 9. po nekom zakonu...

Full Moon -> RE: Prvačići (18.7.2015 19:46:52)

R&T, hvala, nije im neka odluka, ali eto[sm=smiley2.gif][sm=smiley15.gif]

Maya_K -> RE: Prvačići (19.7.2015 19:17:23)

Dan.
Mi jucer kupismo ruksak. Connect marke, targetovi vecinom bili za djevojcice, pa se odlucismo za ovaj. Anatomski je i b
Nije prevelik.
Kako drugivi? Spremaju li se za skolu?

maja78 RR -> RE: Prvačići (20.7.2015 8:40:54)

i ja gledala targetove ruksake, imam osjecaj da ce je veci od malca :)))

salmy -> RE: Prvačići (20.7.2015 11:58:58)

sta je target[sm=jezicek.gif] nit sam gledala niti imam namjeru..dok krene u skolu lako je kupit..nista unaprijed..jer pojma nemamo sta treba[sm=smiley36.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  39 40 [41] 42 43   Sljedeća stranica >   >>