RE: Prvačići (Puna verzija)

Forum >> [Dijete] >> Od đačića do đaka

Poruka

Visnja RR -> RE: Prvačići (10.2.2015 10:25:23)

IZVORNA PORUKA: bebacha

IZVORNA PORUKA: Penelope82

IZVORNA PORUKA: salmy

bebacha divno...kako su uredne obje[sm=smiley1.gif]

joj sto me ovo vrati u djetinjstvo

"mase osa Sinisi sa nosa [sm=smiley36.gif]

...smijesno Nesi,Sinisi se smijesi [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Bravo mala raja[sm=bravo.gif] Super su obje A drugarice [sm=smiley1.gif] Ja sam na poslu,pa vam ne mogu zakaciti slike.Vise bih se mogla pohvaliti matematikom[sm=smiley1.gif]
...,mada i slova su super,ali su mi sega recenice,jer su ograniceni samo na naucena slova... "Eti,Timi i Mia imaju nanu" [sm=smiley36.gif] [sm=smiley36.gif]

Kod nas je knjiga kao kod Ajle

Ajla zna sva slova i sad recimo smislimo recenicu i onda skontamo da nisu sve ucili[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]
tacno se vrtimo u krug
a i Ajla voli matematiku

sinoc sam se ismijala,pokazuje ona svesku iz vjenauke i svaki rad je ocjenjen sa izuzetno uspjesnosamo jedan crtez nista nije ocjenjeno
pitam sta je ovo "kaze reko ucitelj vjeronauke da nacrtaju nesto zimsko" i ona nacrtala jelku i paketice [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

[sm=smiley36.gif]
draga djevojčica

Penelope82 -> RE: Prvačići (10.2.2015 10:29:57)

bebacha divno...kako su uredne obje[sm=smiley1.gif]

joj sto me ovo vrati u djetinjstvo

"mase osa Sinisi sa nosa [sm=smiley36.gif]

...smijesno Nesi,Sinisi se smijesi [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Bravo mala raja[sm=bravo.gif] Super su obje A drugarice [sm=smiley1.gif] Ja sam na poslu,pa vam ne mogu zakaciti slike.Vise bih se mogla pohvaliti matematikom[sm=smiley1.gif]
...,mada i slova su super,ali su mi sega recenice,jer su ograniceni samo na naucena slova... "Eti,Timi i Mia imaju nanu" [sm=smiley36.gif] [sm=smiley36.gif]

Kod nas je knjiga kao kod Ajle

Ajla zna sva slova i sad recimo smislimo recenicu i onda skontamo da nisu sve ucili[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]
tacno se vrtimo u krug
a i Ajla voli matematiku

sinoc sam se ismijala,pokazuje ona svesku iz vjenauke i svaki rad je ocjenjen sa izuzetno uspjesnosamo jedan crtez nista nije ocjenjeno
pitam sta je ovo "kaze reko ucitelj vjeronauke da nacrtaju nesto zimsko" i ona nacrtala jelku i paketice [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Jest vjeroucitelj bezze [sm=smiley36.gif] TOLERANCIJAAAAA,MALO DIJETE,PAKETICI NE GRIZUUUU,A NI JELKA [sm=smiley36.gif]

Medić* -> RE: Prvačići (10.2.2015 10:42:53)

[sm=smiley36.gif]
Ja kontala na vjeronauci ne crtaju[sm=smiley36.gif]
Moj stalno iz mekteba donosi crteze. Pitam sto crtaju a ne uce. Kaze : pa zeno draga, to je slobodno vrijeme onda ja naucimo[sm=smiley36.gif]

Salmy i moj je ljevak. Nista ne brini. Mozda mu rukopis bude losiji ali su oni kazu inteligenrniji[sm=smiley36.gif]
I moj ove godinevu skolu. Pravo da vam kazem i sretna i tuzna. I zabrinuta kako ce se adaptirati. Pravedan je pa se valja izboriti s nepravednom i belaj djecicom[sm=smiley36.gif]

salmy -> RE: Prvačići (10.2.2015 11:00:14)

IZVORNA PORUKA: medic slatki

[sm=smiley36.gif]
Moj stalno iz mekteba donosi crteze. Pitam sto crtaju a ne uce. Kaze : pa zeno draga, to je slobodno vrijeme onda ja naucimo[sm=smiley36.gif]

Salmy i moj je ljevak. Nista ne brini. Mozda mu rukopis bude losiji ali su oni kazu inteligenrniji[sm=smiley36.gif]
I moj ove godinevu skolu. Pravo da vam kazem i sretna i tuzna. I zabrinuta kako ce se adaptirati. Pravedan je pa se valja izboriti s nepravednom i belaj djecicom[sm=smiley36.gif]

mah vjeronauka im je zakon[sm=smiley36.gif] uvijek dobiju po 2 bonbone..sav je sretan kad ja imaju..crtaju boje..pisu slova
prvi put kad je otisao kaze meni:mama bula je rekla da je tramvaj stvorio Bog..i tebe mama i mene...a koliko Bog ima godina? jel on najstariji od nas sviju?hahahahhahaha...kaze pitacu ja sutra bulu

bebacha -> RE: Prvačići (10.2.2015 11:00:57)

[sm=smiley36.gif]

crtaju dzamije,sta se jede za igtar
i uce i pišu i crtaju

Medić* -> RE: Prvačići (10.2.2015 11:03:01)

[sm=smiley36.gif]

crtaju dzamije,sta se jede za igtar
i uce i pišu i crtaju

Eto i jelke i paketice[sm=smiley36.gif]
Ma djeca draga. Samo nek uzivaju.
I nas sad ceka....

Penelope82 -> RE: Prvačići (10.2.2015 11:43:31)

[sm=smiley36.gif]

mah vjeronauka im je zakon[sm=smiley36.gif] uvijek dobiju po 2 bonbone..sav je sretan kad ja imaju..crtaju boje..pisu slova
prvi put kad je otisao kaze meni:mama bula je rekla da je tramvaj stvorio Bog..i tebe mama i mene...a koliko Bog ima godina? jel on najstariji od nas sviju?hahahahhahaha...kaze pitacu ja sutra bulu

[sm=smiley36.gif]
Jooj,Salmy,al' se ismijah za taj tramvaj[sm=smiley36.gif]Draga djeca[sm=bravo.gif]

Medic,tako sam se i ja brinula za svoju kcerku....,ali dolazi polako sve na svoje...Neka su oni nama dobri i pravedni,izborit ce se vec[sm=smiley1.gif]
Vec kad sina budem slala u skolu....hah....nadam se da ce se oni drugi izboriti s njim [sm=smiley36.gif] Isto ih odgajamu,ali su dva totalno razlicita svijeta

ziki -> RE: Prvačići (10.2.2015 11:57:51)

[sm=smiley36.gif]

[sm=smiley36.gif]
Jooj,Salmy,al' se ismijah za taj tramvaj[sm=smiley36.gif]Draga djeca[sm=bravo.gif]

Medic,tako sam se i ja brinula za svoju kcerku....,ali dolazi polako sve na svoje...Neka su oni nama dobri i pravedni,izborit ce se vec[sm=smiley1.gif]
Vec kad sina budem slala u skolu....hah....nadam se da ce se oni drugi izboriti s njim [sm=smiley36.gif] Isto ih odgajamu,ali su dva totalno razlicita svijeta

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]isto

ziki -> RE: Prvačići (10.2.2015 12:00:54)

Bravo za drugarice, jako uredno i lijepo ispisano. Tarik je prešao, opet, slova A, M, I, N. Brojeve 1 i 2.

škorpija -> RE: Prvačići (16.2.2015 18:33:16)

A kolino predmeta imaju u prvom razredu i koliko knjiga nose u skolu

jasmin -> RE: Prvačići (16.2.2015 18:58:09)

IZVORNA PORUKA: škorpija

BHS jezik i knj.
Matematika
Moja okolina
Muzička-Glazbena kultura
Likovna kultura
TZO
Vjeronauka ili zamjenski predmet

Svaki predmet ima svoj udžbenik. Nekada uz udžbenik ide i Radna sveska ili Slovarica.

Hanady RR -> RE: Prvačići (16.2.2015 19:13:04)

IZVORNA PORUKA: jasmin

BHS jezik i knj.
Matematika
Moja okolina
Muzička-Glazbena kultura
Likovna kultura
TZO
Vjeronauka ili zamjenski predmet

Svaki predmet ima svoj udžbenik. Nekada uz udžbenik ide i Radna sveska ili Slovarica.

Mi smo u drugom polugodistu imali i sveske za matematiku, bosnski i velika za moju okolinu. U prvom razredu tri casa su dnevno....

škorpija -> RE: Prvačići (16.2.2015 19:20:20)

Uuuuu puno brate

jasmin -> RE: Prvačići (16.2.2015 19:24:47)

Ako nema ko djetetu nositi ruksak, previše je. U drugom katastrofa.

Hanady RR -> RE: Prvačići (16.2.2015 19:27:59)

Istina...
A tek treci...engleski plus.....jos mi nenosamo fizicko i pribor za likovno i opet sam imala prigovor za jedan dan u rasporedu pretezakkkk jwr moja cura sama nosa[sm=smiley13.gif]

Visnja RR -> RE: Prvačići (16.2.2015 19:30:46)

Kod nas
Matematika : knjiga i sveska
Hrvatski: Knjiga , radna sveska, i sveska
Moja okolina: Knjiga i sveska
Engleski: udzbenik i radni knjiga i sveska
Muzičko: Knjiga i CD
Likovno: radni listovi, blok i sav onaj pribor koji ponekad treba
Fizičko: crni sorc ili donji dio trenerke ...gore cisto bjela majica i tene

Etika i moral (samo sveska) ili vjeronauka (knjiga i sveska)

Plus Svaštara

naravno sve zavisi od skole i učiteljice...

primjera radi kod Asje svaki predmet ima svoju svesku....a kod nekh drugih učiteljica je bila jedna sveska za sve u prvom poligodistu....
Kod nas su velike sveske (što mi je bezveze) ...samoincijativno sam stavila iz engleskog mal svesku....

Visnja RR -> RE: Prvačići (16.2.2015 19:33:34)

i da jednom sam vagala ...torba je imala 4 kg

jasmin -> RE: Prvačići (16.2.2015 19:33:45)

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

Istina...
A tek treci...engleski plus.....jos mi nenosamo fizicko i pribor za likovno i opet sam imala prigovor za jedan dan u rasporedu pretezakkkk jwr moja cura sama nosa[sm=smiley13.gif]

Vjerujem.
Plus dan kad pored svega nose opremu za tjelesni ( trenerka donji dio, bijela majica, bijele čarape i tene ).
[sm=smiley29.gif]

jasmin -> RE: Prvačići (16.2.2015 19:34:37)

Višnja, oni uče samo hrvatski je l?

Visnja RR -> RE: Prvačići (16.2.2015 19:37:28)

da

jasmin -> RE: Prvačići (16.2.2015 19:40:43)

IZVORNA PORUKA: Visnja RR

da

Naši su u jednom bosanski, hrvatski i srpski.
Bogatstvo jezika, nema šta. [sm=smiley36.gif]
Nadam se da se u jednoj pismenoj vježbi mogu izražavati na svakom od njih.

Visnja RR -> RE: Prvačići (16.2.2015 19:46:50)

meni je važno da su fleksibilni...bar prema nama kojima hrvatski nije maternji...

škorpija -> RE: Prvačići (16.2.2015 19:50:25)

Jao, jao koliko stvari 😞

Visnja RR -> RE: Prvačići (16.2.2015 19:55:57)

Jao, jao koliko stvari 😞

samo pazite ta torbe nisu preeske same od sebe...

jer pored skolskog pribora ide ...užina, flašica s vodom...pa maramice suhe/vlazne

al dobro ionako uglavnom mi nosimo... mada se ja nekad zaboravim pa asja sve do zgrade nosi stvari [sm=smiley36.gif] nemajka [sm=smiley1.gif]

škorpija -> RE: Prvačići (16.2.2015 20:02:46)

Mi smo dobili neki target ruksak i stvarno je tezak, ja sve pregledam da nije neko nešto zaboravio u njemu, ima kila u njemu sigurno. Znaci morat ću i ruksak kupiti

Stranica: <<   < Prethodna stranica  38 39 [40] 41 42   Sljedeća stranica >   >>