RE: Prvačići (Puna verzija)

Forum >> [Dijete] >> Od đačića do đaka

Poruka

Visnja RR -> RE: Prvačići (19.1.2015 9:51:21)

IZVORNA PORUKA: Penelope82

Mame prvačića,jeste li zive?[sm=smiley36.gif] Plase li vas sa drugim polugodistem? Kao sve ce biti puno,puno teze...Prvo polugodiste je kao igra,a onda postaje rutavo [sm=smiley36.gif] [sm=smiley36.gif]Ma,haj'' bjezi[sm=smiley36.gif]

mene obično plaše s drugim i svim sljedećim razredima .... al nedam se zaplašiti :) ...niti Asju plašim....

nama škola poinje prekosutra...
nema više pajkenja do 9 ili 10 [sm=smiley13.gif][sm=smiley36.gif]

Penelope82 -> RE: Prvačići (19.1.2015 9:56:39)

Ma,draga Visnja,znas sta?! Plase me otkako sam zatrudnila prvi put....Vidjet cete vi kad beba dodje...,pa eto dodjose dvije bebe...,pa onda- vidjet ces kad dodje u ovu fazu,pa u onu... Helem,uvijek se izlazi iz neke faze i ulazi u drugu...,svaka nosi i svoje probleme,ali i olaksanja...Sve je to zivot.

Meni je drago sto ona sretna ide u skolu...,a savladat ce sve sto doazi...Nesto ne brigam[sm=smiley1.gif] Kad se sjetim kako sam samo dramila sto je upisujem u skolu(junsko dijete),da mi je to bilo nekako prolongirati...Sad mi je bas drago sto nisam[sm=smiley1.gif]

Visnja RR -> RE: Prvačići (19.1.2015 10:03:48)

ma nekad nas djeca iznenade...
Asja je aprilska beba ...i bila sam 100% sigurna da j spremn za školu... i sama se radovala svim pripremama za školu.... a onda mućak...skoro čitav septembar je preplakala u fazonu "nedostaje joj mama, tata...." cekala sam fazu da joj i pas nedostaje [sm=smiley36.gif]
i onda klik i sve ok... zadnji dan prvog polugodista ona i najbolja drugarica joj plakale jer nece na raspust... [sm=smiley36.gif]
sad je kao ravnodusna ali se veseli drugarima....
preko raspusta smo malo popravili čitanje...zapinje još ali je mnogo bolja... ne forsiram

knjizicu dobila i samo onaj opisni dio upisan .... najvise se obradovala zvjezdici koju je uciteljica stavila u knjizicu... [sm=smiley36.gif]
sviđaju mi se knjizice ...od 1. do 5. razreda

Penelope82 -> RE: Prvačići (22.1.2015 9:14:23)

Nasi nisu ni dobili knjizice[sm=zmeden.gif]

U prvom polugodistu su sve pisali u jednu teku,kao da se malo naviknu,a sad za svaki predmet treba posebna teka....Uciteljica napisala da za bosanski j. treba uske-siroke linije,a za sve ostalo kockice....Ne mozes moju S ubijediti da je tako,nema sanse...Hoce racunsku teku za bosanski i tacka...Jedva se nagodismo [sm=smiley36.gif]Ne znam samo na koga je ovako tvrdoglava[sm=jezicek.gif]

Visnja RR -> RE: Prvačići (22.1.2015 9:19:30)

Pa možda nisi znala da ce dobiti knjizice...čekace vas u skoli sigurno

Penelope82 -> RE: Prvačići (22.1.2015 9:24:27)

Pa,krenuli su u ponedjeljak u skolu....,da su htjeli,podijelili bi nam....Vjerovatno na kraju godine...
Bili smo na roditeljskom iza N.G....,samo su nam podijelili njihove registratore/mape sa radovima.Kada smo pregledali,trebali smo odgovoriti pismeno na par pitanja o napredovanju naseg djeteta u prvom polugodistu,sta nam se posebno svidja,sta ocekujemo od djeteta,a sta od ucitelja kroz dalji rad....i td.

ziki -> RE: Prvačići (22.1.2015 9:24:31)

U prvom polugodistu su sve pisali u jednu teku,kao da se malo naviknu,a sad za svaki predmet treba posebna teka....Uciteljica napisala da za bosanski j. treba uske-siroke linije,a za sve ostalo kockice....Ne mozes moju S ubijediti da je tako,nema sanse...Hoce racunsku teku za bosanski i tacka...Jedva se nagodismo [sm=smiley36.gif]Ne znam samo na koga je ovako tvrdoglava[sm=jezicek.gif]

Mi ih nismo ni nosili, tj kupili. Učiteljica nam rekla da će knjižice bit tek na kraju drugog polugodišta.
Do sad su nsoili 3 sveske, kocke, linije i onu bez linija. Sad čekamo 29 da vidimo kako će bit. On jedva čeka, nedostaju mu drugari.

tinkivinki -> RE: Prvačići (22.1.2015 9:25:37)

naši su dobili,knjižica ogromna dimenzije sveske samo tanja i ona im je od prvog do devetog razreda.ocjene su opisne,a predmeti1. moja okolina,2.govor,izražavanje stvaranje,3.ritmika,sport,muzika i naravno vladanje

tinkivinki -> RE: Prvačići (22.1.2015 9:29:40)

Pa,krenuli su u ponedjeljak u skolu....,da su htjeli,podijelili bi nam....Vjerovatno na kraju godine...
Bili smo na roditeljskom iza N.G....,samo su nam podijelili njihove registratore/mape sa radovima.Kada smo pregledali,trebali smo odgovoriti pismeno na par pitanja o napredovanju naseg djeteta u prvom polugodistu,sta nam se posebno svidja,sta ocekujemo od djeteta,a sta od ucitelja kroz dalji rad....i td.

ovo nam je davala učiteljica na roditeljskom krajem polugodišta,fascikla je puna,stvarno su dosta toga uradili,a vidim i napredak kad pogledam radove s početka i kraja polugodišta.moja je julsko dijete i nije plakala u školi,ali nije mi bila zrela to tek sad vidim,neki klik je tu falio.a čini mi se da je sad sve došlo na svoje mjesto

Penelope82 -> RE: Prvačići (22.1.2015 9:34:13)

Jel'' ono bi Derventa?Slbo ja pamtim [sm=smiley36.gif]

Moja je rodjena 02.06. i meni bas nesto bilo zao slati je u skolu sa 6 godina i 3 mjeseca [sm=smiley13.gif]...i mozda bismo mi to nekako izvrdali,da ona nije navaljivala da ide....Bas je bila spremna. Uvijek je uzivala u toj skolskoj atmosferi-prvo u Pacijoj skoli sa 3 godine,poslije u vrticu i tako dalje

bebacha -> RE: Prvačići (22.1.2015 9:39:28)

IZVORNA PORUKA: Visnja RR

Pa možda nisi znala da ce dobiti knjizice...čekace vas u skoli sigurno

kod nas knjizice idu na kraju prvog razreda,nema na polugodištu

bebacha -> RE: Prvačići (22.1.2015 9:41:28)

Jel' ono bi Derventa?Slbo ja pamtim [sm=smiley36.gif]

Moja je rodjena 02.06. i meni je bas nesto bilo zao slati je u skolu sa 6 godina i 3 mjeseca [sm=smiley13.gif]...i mozda bismo mi to nekako izvrdali,da ona nije navaljivala da ide....Bas je bila spremna. Uvijek je uzivala u toj skolskoj atmosferi-prvo u Pacijoj skoli sa 3 godine,poslije u vrticu i tako dalje

tako ce Alen imat,jos je on rodjen na kraju juna
bas ce mi biti zao
a Ajla imala 6 i po god,taman

tinkivinki -> RE: Prvačići (22.1.2015 9:44:14)

Jel' ono bi Derventa?Slbo ja pamtim [sm=smiley36.gif]

Moja je rodjena 02.06. i meni je bas nesto bilo zao slati je u skolu sa 6 godina i 3 mjeseca [sm=smiley13.gif]...i mozda bismo mi to nekako izvrdali,da ona nije navaljivala da ide....Bas je bila spremna. Uvijek je uzivala u toj skolskoj atmosferi-prvo u Pacijoj skoli sa 3 godine,poslije u vrticu i tako dalje

jest.a nije moja nikad išla u vrtić,čak ni u predškolsku,možda je i to bilo bitno

Penelope82 -> RE: Prvačići (22.1.2015 9:45:45)

Ma,sve zavisi od djeteta....Ja vidjeh da placu cak puno vise oni stariji....Ne mora nista znaciti.

Preglupo sam ovo napisala,ali skontala si me,jel de?[sm=jezicek.gif]

tinkivinki -> RE: Prvačići (22.1.2015 9:52:47)

Ma,sve zavisi od djeteta....Ja vidjeh da placu cak puno vise oni stariji....Ne mora nista znaciti.

Preglupo sam ovo napisala,ali skontala si me,jel de?[sm=jezicek.gif]

uglavnom ne plače više niko,u ponedjeljak je takva vriska od dragosti nastupila kad su ugledali učitelje.ja luda mater umalo nisam zaplakala[sm=jezicek.gif]

Penelope82 -> RE: Prvačići (22.1.2015 9:59:22)

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Jel' i ti places kada bude happy end (a uvijek bude) u djecijem filmu ili crticu?[sm=smiley36.gif] Mene vise stid ici s djecom u kino[sm=smiley36.gif]

Visnja RR -> RE: Prvačići (23.1.2015 8:48:43)

I kod nas je prvi dan bilo cike, vriske i sreće
Kae A kad je učiteljica ušla u razred svi su joj pritrčali sa željom da je zagrle.... A ona sitna ko djevojčica [sm=smiley36.gif] Dobro je nisu oborili...

a evo naše knjizice

[img]http://www.dodaj.rs/f/2Q/sc/3Ygv1bpd/084.jpg[/img]

salmy -> RE: Prvačići (5.2.2015 14:33:35)

Jel zna neko do kad su prijava za prvacice?
nesto sam cula na radiu do 13 frbruara...gdje kako kome[sm=smiley36.gif]

aya 05 -> RE: Prvačići (5.2.2015 19:17:03)

Od 1.aprila u školama počinje upis.
Ljekarsko u Domu zdravlja treba izvaditi u toku marta.

svamojadjeca -> RE: Prvačići (5.2.2015 21:28:39)

jos jedan prvacic kako vrijeme leti.....jos mjesec do ljekarskog

Hanady RR -> RE: Prvačići (5.2.2015 21:44:53)

IZVORNA PORUKA: aya 05

Joj to je tako brzo

Medić* -> RE: Prvačići (5.2.2015 21:47:55)

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

IZVORNA PORUKA: aya 05

Joj to je tako brzo

I sama sa sobom evo isto razmisljam....

mamich -> RE: Prvačići (6.2.2015 9:37:41)

Nekada sam ranije procitala da pozivi za upis u skolu stizu na kucnu adresu..mi smo se nedavno preselili i sada me to dosta buni, zna li neko kome se mogu obratiti po tom pitanju?

Hanady RR -> RE: Prvačići (6.2.2015 9:49:02)

IZVORNA PORUKA: mamich

Nekada sam ranije procitala da pozivi za upis u skolu stizu na kucnu adresu..mi smo se nedavno preselili i sada me to dosta buni, zna li neko kome se mogu obratiti po tom pitanju?

ne...
bude javni poziv u novinama, po školama i vrtićima nekim postave...
ne šalju na adresu bar ne u sarajevskom kantonu

maja78 RR -> RE: Prvačići (6.2.2015 10:30:35)

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

IZVORNA PORUKA: mamich

ne...
bude javni poziv u novinama, po školama i vrtićima nekim postave...
ne šalju na adresu bar ne u sarajevskom kantonu

kada otprilike?

Stranica: <<   < Prethodna stranica  36 37 [38] 39 40   Sljedeća stranica >   >>