Penelope82 -> RE: Prvačići (18.12.2014 9:48:57)
|
Ja jucer ostala duze na poslu,dosla kuci iza 17h,bolesna,nikakva...kad ovaj moj prvačić kazeda za sutra (danas) treba uz pomoc roditelja napraviti kucicu za ptice od kartona....[sm=zz_banghead.gif]A bas sam mislila popiti tylol i zaleci[sm=smiley36.gif] Elem,kutija od cizmica,oblozili je lijepim papirom od kartonske kese sa nekim cvijetnim dezenom;nemamo jos šestar,pa je posluzila šolja od čaja da joj iskružimo skalperom vrata[sm=smiley1.gif],ispod smo iskruzili jos jdnu rupicu kroz koju smo provukli rolnu od folije,da ptica moze,pobogu,na nesto stati kad izadje[sm=smiley36.gif],krov i tu rolnu smo "fasadirali" kolaž papirom,krov pricvrstili malim žičicama sa bratovog novog autića i na kraju smo iskružili onu blesavu ptičicu sa naslovne stranice zadnjeg Kolibrica,zalijepili je na karton(u njenom obliku) i postavili da kao stoji na toj rolni ispod vrata[sm=smiley1.gif]uh,umorili smo se,ali nam je suer ispala....jutros su joj se djeca divila[sm=smiley36.gif]Muz je odveo u skolu i zove me na posao jutros i kaze "E jesi i budala,drugi samo malo obojili kutijice od čaja i probusili rupu[sm=jezicek.gif]
|
|
|
|