RE: Prvačići (Puna verzija)

Forum >> [Dijete] >> Od đačića do đaka

Poruka

ziki -> RE: Prvačići (20.11.2014 14:44:41)

IZVORNA PORUKA: bebacha

IZVORNA PORUKA: ziki

[sm=bravo.gif] generacijo
kod nas je slabo zadace. Druga odjeljenja imaju al kod nase uciteljice ne. du lagano skroz. A narocito toga da se mame slome nema [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Do sad imali dva domaca iz vjeronauke i engleskog. To je bilo odusevljenje[sm=bravo.gif]

Ziki jel još ovakvo stanje [sm=jezicek.gif]

[sm=sad.gif][sm=sad.gif][sm=sad.gif][sm=racka.gif]

ziki -> RE: Prvačići (20.11.2014 14:49:02)

IZVORNA PORUKA: salmana

Izvini, ne kontam? Jel i kod vas ide ucenje slova od drugog polugodista? I dijete dobilo zadacu da NAPISE (ne da prepise)???

Kao sto bebacha rece krenuli su slovo A i slovo O. On inace sva slova zna, ima li su da vjezbaju slova svog imena i prezimena, uciteljica napise na pocetku reda slovo a oni vjezbaju, rukicu, motoriku... e ovaj je i mene iznenadio al pretpostavljam da su djeci koja ne znaju roditelji napisali pa oni prepisali.

jasmin -> RE: Prvačići (20.11.2014 15:14:59)

I naši još ne uče slova.

tinkivinki -> RE: Prvačići (20.11.2014 15:50:20)

kod nas su počeli a ove sedmice.

Penelope82 -> RE: Prvačići (24.11.2014 10:38:05)

Dok nas se desila drasticna promjena vezano za domace zadatke, sad imaju skoro svaki dan i to masala dommaceg, narocito kad dijete na casu prica i nista ne uradi [sm=smiley36.gif] [sm=smiley36.gif]
Evo od ponedeljka domaceg
[image]http://www.dodaj.rs/f/3P/NS/1KXApzvt/wp20141118001.jpg[/image]

Hej,Ziki,pa on to bas lijepo pise,precrtava ili sta vec [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image] Mala,velika slova...Super![image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Visnja RR -> RE: Prvačići (24.11.2014 10:54:35)

bravo [sm=bravo.gif]

mi imamo zadacu odavno...svaki dan...nekad bas puno

a presli smo slova A I O U E M N V

emi7908 -> RE: Prvačići (24.11.2014 11:01:35)

Jutro,da se malo priključim [sm=smiley36.gif]

Kod nas učenje slova tek od drugog polugodišta, nešto malo sad im provuku kroz boravak u školu ali ništa ozbiljno. Što se tiče zadaće kući ne radi ništa, sve u školi rade...

Medić* -> RE: Prvačići (24.11.2014 13:10:21)

IZVORNA PORUKA: Penelope82

Dok nas se desila drasticna promjena vezano za domace zadatke, sad imaju skoro svaki dan i to masala dommaceg, narocito kad dijete na casu prica i nista ne uradi [sm=smiley36.gif] [sm=smiley36.gif]
Evo od ponedeljka domaceg
[image]http://www.dodaj.rs/f/3P/NS/1KXApzvt/wp20141118001.jpg[/image]

Hej,Ziki,pa on to bas lijepo pise,precrtava ili sta vec [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image] Mala,velika slova...Super![image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]

svaka cast Ziki, on to odlicno radi [sm=bravo.gif]

Visnja RR -> RE: Prvačići (4.12.2014 9:03:16)

MI smo prešli slova
A, I, O, E , U, M, N, V, K, J, S
i tu se zaustavljamo za ovo polugodiste ...

Iz matematike presli broj 3

Engleski dosli do slova G

zadaca i dalje svaki dan...nekad puno , nekad malo
nekad to puno uradi za pola sata a nekad i 2 sata

yoko eto -> RE: Prvačići (4.12.2014 13:26:40)

IZVORNA PORUKA: Visnja RR

MI smo prešli slova

vec imaju strani jezik? nekad je to bilo tek u 3...cini mi se[sm=smiley36.gif]

Visnja RR -> RE: Prvačići (4.12.2014 13:28:59)

IZVORNA PORUKA: yoko eto

MI smo prešli slova

u KŠC od 1. u nekim od 2. a vecini od 3 [sm=smiley1.gif]
naša posla ...nek nije isto
mada je meni drago što je od 1. taman joj se lijepo slaže u glavi uz kurs Helen Doron

yoko eto -> RE: Prvačići (4.12.2014 13:31:58)

MI smo prešli slova

u KŠC od 1. u nekim od 2. a vecini od 3 [sm=smiley1.gif]
naša posla ...nek nije isto
mada je meni drago što je od 1. taman joj se lijepo slaže u glavi uz kurs Helen Doron

ma nek ga uce...vise ce im trebat nego nas[sm=smiley36.gif]...ja bih kineski uvela[sm=smiley36.gif]

ziki -> RE: Prvačići (4.12.2014 13:36:36)

MI smo prešli slova

Kod nas u TK je takođe od 1.

Juče ih je učiteljica vodila na izložbu radova djece sa posebnim potrebama. Pročitao je poruku ispisanu: Zdrav čovjek ima 100 želja, bolestan samo jednu- da ozdravi. Za nagradu je dobio jednu čestitku, a učiteljica mu dala enciklopediju da čita i pravi još jednu zoo čitanku kad su došli u školu [sm=smiley36.gif]

Inače me učiteljica oduševila ovim postupkom, i pričom o tome i dan prije i juče u toku nastave [sm=bravo.gif]

yoko eto -> RE: Prvačići (4.12.2014 13:41:06)

MI smo prešli slova

Kod nas u TK je takođe od 1.

Juče ih je učiteljica vodila na izložbu radova djece sa posebnim potrebama. Pročitao je poruku ispisanu: Zdrav čovjek ima 100 želja, bolestan samo jednu- da ozdravi. Za nagradu je dobio jednu čestitku, a učiteljica mu dala enciklopediju da čita i pravi još jednu zoo čitanku kad su došli u školu [sm=smiley36.gif]

Inače me učiteljica oduševila ovim postupkom, i pričom o tome i dan prije i juče u toku nastave [sm=bravo.gif]

ovdje bi trebali u 2. dobiti francuski...mada bih ja vise voljela da uci arapski...al sumnjam da moze da bira...a nesto mi previse da uci 3 jezika...pa se jos dvoumim[sm=smiley1.gif]

ziki -> RE: Prvačići (4.12.2014 13:49:10)

U puno Boga mi. Mada ako ćete bit tu neko vrijeme arapski će mu mnogo više trebat
Ja ne znam kako ide vamo, kad uvode drugi strani da li u 5? ko kad me škola do na proljeće nije interesovala [sm=smiley36.gif]

Visnja RR -> RE: Prvačići (16.12.2014 17:11:48)

Sinoć nešto s prijateljicom pričam...jel se ovo sabiranje i oduzimanje ne radi u 1. razredu???
Ne nađoh ja to u knjizi matematike?

Penelope82 -> RE: Prvačići (17.12.2014 9:16:16)

Ja sam listala malo knjigu iz matematike i cini mi se da se radi sabiranje i oduzimanje sa ovim borjevima do 10.Sad rade podskupove i prelaze na broj 1.Matematika joj odlicno ide[sm=bravo.gif]...Ubi je crtanje...Iz svih predmeta se nesto crta,misa mu[sm=smiley36.gif] Jucer se iskilavila dok je nacrtala violinu[sm=jezicek.gif]

tinkivinki -> RE: Prvačići (17.12.2014 9:25:22)

Ja sam listala malo knjigu iz matematike i cini mi se da se radi sabiranje i oduzimanje sa ovim borjevima do 10.Sad rade podskupove i prelaze na broj 1.Matematika joj odlicno ide[sm=bravo.gif]...Ubi je crtanje...Iz svih predmeta se nesto crta,misa mu[sm=smiley36.gif] Jucer se iskilavila dok je nacrtala violinu[sm=jezicek.gif]

ja nemam knjige na uvid,u školi budu,ali učili su već brojeve do 5,manje,veće,jednako i čini mi se do kraja godine da je neko pričao da nauče sabiranje i oduzimanje do 10.a iz jezika pisanje i čitanje štampanih slova

Penelope82 -> RE: Prvačići (18.12.2014 9:48:57)

Ja jucer ostala duze na poslu,dosla kuci iza 17h,bolesna,nikakva...kad ovaj moj prvačić kazeda za sutra (danas) treba uz pomoc roditelja napraviti kucicu za ptice od kartona....[sm=zz_banghead.gif]A bas sam mislila popiti tylol i zaleci[sm=smiley36.gif]
Elem,kutija od cizmica,oblozili je lijepim papirom od kartonske kese sa nekim cvijetnim dezenom;nemamo jos šestar,pa je posluzila šolja od čaja da joj iskružimo skalperom vrata[sm=smiley1.gif],ispod smo iskruzili jos jdnu rupicu kroz koju smo provukli rolnu od folije,da ptica moze,pobogu,na nesto stati kad izadje[sm=smiley36.gif],krov i tu rolnu smo "fasadirali" kolaž papirom,krov pricvrstili malim žičicama sa bratovog novog autića i na kraju smo iskružili onu blesavu ptičicu sa naslovne stranice zadnjeg Kolibrica,zalijepili je na karton(u njenom obliku) i postavili da kao stoji na toj rolni ispod vrata[sm=smiley1.gif]uh,umorili smo se,ali nam je suer ispala....jutros su joj se djeca divila[sm=smiley36.gif]Muz je odveo u skolu i zove me na posao jutros i kaze "E jesi i budala,drugi samo malo obojili kutijice od čaja i probusili rupu[sm=jezicek.gif]

Visnja RR -> RE: Prvačići (18.12.2014 10:07:16)

[sm=smiley36.gif][sm=bravo.gif]

ziki -> RE: Prvačići (18.12.2014 10:35:58)

Ja jucer ostala duze na poslu,dosla kuci iza 17h,bolesna,nikakva...kad ovaj moj prvačić kazeda za sutra (danas) treba uz pomoc roditelja napraviti kucicu za ptice od kartona....[sm=zz_banghead.gif]A bas sam mislila popiti tylol i zaleci[sm=smiley36.gif]
Elem,kutija od cizmica,oblozili je lijepim papirom od kartonske kese sa nekim cvijetnim dezenom;nemamo jos šestar,pa je posluzila šolja od čaja da joj iskružimo skalperom vrata[sm=smiley1.gif],ispod smo iskruzili jos jdnu rupicu kroz koju smo provukli rolnu od folije,da ptica moze,pobogu,na nesto stati kad izadje[sm=smiley36.gif],krov i tu rolnu smo "fasadirali" kolaž papirom,krov pricvrstili malim žičicama sa bratovog novog autića i na kraju smo iskružili onu blesavu ptičicu sa naslovne stranice zadnjeg Kolibrica,zalijepili je na karton(u njenom obliku) i postavili da kao stoji na toj rolni ispod vrata[sm=smiley1.gif]uh,umorili smo se,ali nam je suer ispala....jutros su joj se djeca divila[sm=smiley36.gif]Muz je odveo u skolu i zove me na posao jutros i kaze "E jesi i budala,drugi samo malo obojili kutijice od čaja i probusili rupu[sm=jezicek.gif]

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] entuzijasta nema šta [sm=smiley36.gif]

Penelope82 -> RE: Prvačići (18.12.2014 12:06:15)

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Stvarno se trudim da se puno ne miješam i da sto samostalnije radi zadacu,ali kada kazu "uz pomoc roditelja",tu nastupam JA[sm=smiley36.gif] Ja bila uvijek odlican djak,onaj sto briljira...,a dijete mi hantal zivi-pametnica,ali sve kod nje moze hap-klap-izluuudiiii meeee[sm=jezicek.gif]

Penelope82 -> RE: Prvačići (16.1.2015 15:06:08)

Mame prvačića,jeste li zive?[sm=smiley36.gif] Plase li vas sa drugim polugodistem? Kao sve ce biti puno,puno teze...Prvo polugodiste je kao igra,a onda postaje rutavo [sm=smiley36.gif] [sm=smiley36.gif]Ma,haj' bjezi[sm=smiley36.gif]

R&T@ -> RE: Prvačići (16.1.2015 15:17:55)

Mame prvačića,jeste li zive?[sm=smiley36.gif] Plase li vas sa drugim polugodistem? Kao sve ce biti puno,puno teze...Prvo polugodiste je kao igra,a onda postaje rutavo [sm=smiley36.gif] [sm=smiley36.gif]Ma,haj' bjezi[sm=smiley36.gif]

Bolje da sutimo, zar ne?[sm=jezicek.gif]

Penelope82 -> RE: Prvačići (19.1.2015 9:04:22)

Moja skolarka se probudila jutros u 4h i nije vise mogla zaspati....valjda zbog uzbudjenja[sm=smiley29.gif]Jedva je docekala prvi skolski dan [sm=smiley36.gif] Prva je smjena i skakucuci je otisla u skolu[sm=smiley36.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  35 36 [37] 38 39   Sljedeća stranica >   >>