RE: Prvačići (Puna verzija)

Forum >> [Dijete] >> Od đačića do đaka

Poruka

škorpija -> RE: Prvačići (21.7.2015 11:00:13)

A evo vidim na web stranici naše škole objavljen je spisak udžbenika za prvačiće, ali preporučuju da se ne kupuju prije odluke Ministarstva obrazovanja o donaciji udžebika za prvačiće, možda sve dobijemo gratis [sm=smiley36.gif]

dambolina -> RE: Prvačići (21.7.2015 11:10:22)

ma nece vas zaobici, nema u novom sarajevu puno skola [sm=smiley36.gif]
pa i nama tako na upisu rekose, jos je pedagogica pohvalila i kvalitet nabavljenog pribora, pa kontam, dalje cu kad vidim stanje [sm=smiley36.gif] i za knjige su nam isto rekli da nista ne kupujemo dok se ne vidi hoce li biti gratis, tako da cu ja fino sjest i cekat [sm=smiley36.gif]

Full Moon -> RE: Prvačići (21.7.2015 19:09:44)

IZVORNA PORUKA: R&T@

Kupih starijoj novi, a prvacicu jos nista...
Svi izgledaju ogromno na njoj...
Tek vidim kako mi je bilo lahko prije tri godine...

A izabrat cemo neki po njenom ukusu...
Tako da ocekujem drecavo ruzicasti sa mnogo sljokica...

Pribor kupujem postepeno, tj. bez prestanka...
Znam da ce bas sve trebati...

Pa iste su, ovnice, hahaha, doduse moja voli sad i plavu boju zbog Else[sm=smiley36.gif]
Mi iscekujemo naruceni ruksak, a ostalo cemo nakon sastanka u skoli, dok kazu sta treba ;)

Full Moon -> RE: Prvačići (16.8.2015 9:23:54)

Niko ne pise, svi znaju sve[sm=smiley36.gif]
Mi kupili ruksak i pernicu, mislim meni sve to sega, pitam je hoces li to nositi prvi dan u skoli, kaze da[sm=jezicek.gif]

Hajmo mame sa iskustvom, sta se radi tih prvih dana u skoli[sm=smiley4.gif]
Znam da cemo biti obavijesteni iz skole pismeno, ali eto, znatizelja puka

škorpija -> RE: Prvačići (16.8.2015 9:43:03)

Mene isto to interesira, pogotovo sta treba prvi dan ponijeti, mi nismo nista kupili,

R&T@ -> RE: Prvačići (16.8.2015 9:47:54)

Mame moje drage, [sm=smiley31.gif]

Prvi dan je prijem prvacica...
Pogledajte na oglasnoj tabli, mozda je u posebnom terminu...

Prvih dana je upoznavanje sa skolom...
Ne nose nista, osim uzine i pernice...
A onda se " ukljucuju" sveske...
Pa " ucenje" rasporeda...
Iako ce se vama ciniti da je samo crtanje, nije...
Svaki crtez je zadatak, lekcija...
Spontano ucenje onoga sto je nama banalno...

Ocekujte papirice, poruke...
Roditeljski odmah...

maja78 RR -> RE: Prvačići (16.8.2015 13:45:47)

i ja pretpostavljam da ce biti nesto zvanicno prvi dan, kao kad smo i mi isli kod nas na skoli jos nisu nista izbacili ja ocekujem pve sedmice sto ide

Visnja RR -> RE: Prvačići (16.8.2015 15:35:24)

vjerovatno ce biti prvo prijem prvačica... nesto kao priredba ...bice obavjest u skoli

a prvi dan skole ne treba nista nositi.... vjerujem da sve skole dobiju torbe i pribor...
ne kupujte sveske dok vam uciteljica ne kaze kakve ...pogotovo ne kupujte male sveske ....

salmy -> RE: Prvačići (16.8.2015 16:40:54)

Mi nismo nista kupili niti imamo namjeru..kad se zavrsi prvi dan skole i dobijemo "upute" furamo u prodavnicu[sm=bravo.gif]

majku mu ne zivim na selu pa da maksuz odem u carsiju po planu i programu "autobusa i voznog reda[sm=smiley36.gif] po skolski pribor

ps:jos uvijek ne razmisljamo o skoli[sm=smiley36.gif] jos je ljeto uzivamo

Visnja RR -> RE: Prvačići (16.8.2015 17:25:06)

IZVORNA PORUKA: salmy

Mi nismo nista kupili niti imamo namjeru..kad se zavrsi prvi dan skole i dobijemo "upute" furamo u prodavnicu[sm=bravo.gif]

majku mu ne zivim na selu pa da maksuz odem u carsiju po planu i programu "autobusa i voznog reda[sm=smiley36.gif] po skolski pribor

pričekajte svi :)))

exclusive ce nam dati dobar popust ....uvjek spreme neka iznenadjenja [sm=bravo.gif]

salmy -> RE: Prvačići (16.8.2015 19:41:14)

IZVORNA PORUKA: Visnja RR

IZVORNA PORUKA: salmy

pričekajte svi :)))

exclusive ce nam dati dobar popust ....uvjek spreme neka iznenadjenja [sm=bravo.gif]

tako sam i kontala uci u prvu knjizaru i kupiti sta mu se svidi

salmy -> RE: Prvačići (16.8.2015 19:54:40)

Evo nam Hanady na vjestima[sm=smiley1.gif]

prica o skolskim torbama i pripremama [sm=smiley36.gif]

odlicno si to rekla

Hanady RR -> RE: Prvačići (16.8.2015 20:05:49)

[sm=smiley36.gif]
Hvala salmy....

Angelica -> RE: Prvačići (16.8.2015 21:26:04)

IZVORNA PORUKA: Full Moon

Niko ne pise, svi znaju sve[sm=smiley36.gif]
Mi kupili ruksak i pernicu, mislim meni sve to sega, pitam je hoces li to nositi prvi dan u skoli, kaze da[sm=jezicek.gif]

Hajmo mame sa iskustvom, sta se radi tih prvih dana u skoli[sm=smiley4.gif]
Znam da cemo biti obavijesteni iz skole pismeno, ali eto, znatizelja puka

pozzz[sm=smiley36.gif]i mi smo kupili ruksak, pernicu, pribor ... A. flegma prava boli ga briga on igra minecraft a ja se već unervozila
Neki dan pokazuje ruksak mojoj sestri i kaze ovdje ću stavit sok, ovdje hamburger [sm=smiley36.gif] a dobila sam i meni od pon.-pet. šta sve da pravim da gospodin nosi u školu..tako da će moj na teferič[sm=smiley36.gif]

A za prvi dan mislila sam da ne nosimo ništa možda malo slatkiša da se počaste jer će vjerovatno trajati kratko, upoznavanje, raspored sjedenja i roditeljski sastanak čisto da dobijemo informacije

pocahontas -> RE: Prvačići (17.8.2015 9:27:27)

za školu smo jedino kupili nove tene i bijele majice za tjelesni odgoj [sm=smiley36.gif]

veeseelaa -> RE: Prvačići (17.8.2015 9:32:28)

a tu li si pocy [sm=smiley36.gif]

mi nismo kupili ništa, kad dobijemo upute lako je kupiti sve za dva sata

Medić* -> RE: Prvačići (17.8.2015 9:55:46)

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

a tu li si pocy [sm=smiley36.gif]

mi nismo kupili ništa, kad dobijemo upute lako je kupiti sve za dva sata

Nismo ni mi jos.
Idemo na put. Pa kad se vratimo.

Nego jel 1 polazimo[sm=smiley36.gif]

Medić* -> RE: Prvačići (17.8.2015 9:57:14)

IZVORNA PORUKA: pocahontas

za školu smo jedino kupili nove tene i bijele majice za tjelesni odgoj [sm=smiley36.gif]

Dosta, mi ni to[sm=smiley36.gif]

Medić* -> RE: Prvačići (17.8.2015 9:58:03)

Ovo je generacija s opustenim mamama[sm=smiley36.gif]

dambolina -> RE: Prvačići (17.8.2015 10:20:17)

ja sam neki dan svratila u skolu da vidim kad treba da dodjemo, kad treba da platimo za produzeni i kaze meni sekretar skole da ce svi prvacici dobiti pozivnicu na kucnu adresu i tu ce pisati sta sve treba i kada. Uglavnom, rekla mi je da priredba bude organizovana za prvacice 01.09. obicno oko 12 sati i da ce tu upoznati uciteljicu i dobiti spiskove sa stvarima koje im trebaju. Kupili jos nista nismo, samo smo pripremili sobu sa komodom za knjige i radnim stolom i nabavili smo mobitel [sm=smiley36.gif] njega ce morati imati sa sobom posto do skole "putuje" busom i moramo biti u kontaktu.
Inace, kad je sin polazio u skolu, imali su malu prijemnu priredbu, pa su onda ucitelji pojedinacno prozivali djecu koja su u njihovom razredu, pa su onda sa djecom otisli u ucionice. U ucionicama su nam tada dali opste smjernice i spiskove sa stvarima koje treba nabaviti, i to je to...

Hannica -> RE: Prvačići (17.8.2015 10:43:54)

Nismo ništa kupili, još. [sm=smiley36.gif]
Eh...koju pernicu da uzmemo, da je kvalitetan pribor unutra?!
Ruksak ćemo uzeti u Bingu, ima neki 55 KM, nije velik, nije ni skup, valjda izdrži prvi razred, nadam se da će dovoljno porasti do drugog razreda da nosi ovaj što već ima.[sm=smiley36.gif]

dambolina -> RE: Prvačići (17.8.2015 11:55:08)

ja jos nisam kupila pernicu a da pribor u njoj valja, a kupovala sam i one od 30i kusur maraka i jos se nikad nisam usrecila. Idealno bi bilo kupiti praznu pernicu, pa je napuniti, ali ni to nisam nasla da cemu valja. Obicno bih kupila pernicu, povadila iz nje sve i dala mladjoj da se igra, a njemu kupila sto valja...

bebacha -> RE: Prvačići (17.8.2015 13:51:39)

IZVORNA PORUKA: Hannica

Nismo ništa kupili, još. [sm=smiley36.gif]
Eh...koju pernicu da uzmemo, da je kvalitetan pribor unutra?!
Ruksak ćemo uzeti u Bingu, ima neki 55 KM, nije velik, nije ni skup, valjda izdrži prvi razred, nadam se da će dovoljno porasti do drugog razreda da nosi ovaj što već ima.[sm=smiley36.gif]

pernicu kupi praznu i kupi stadlerov pribor
ili onaj pribor izvadi nek crta kod kuce s njim
slabo da ima kvalitetan pribor unutra
i kupi onu obicno a ne sa 2-3 pregrade

bebacha -> RE: Prvačići (17.8.2015 13:52:50)

IZVORNA PORUKA: dambolina

ja jos nisam kupila pernicu a da pribor u njoj valja, a kupovala sam i one od 30i kusur maraka i jos se nikad nisam usrecila. Idealno bi bilo kupiti praznu pernicu, pa je napuniti, ali ni to nisam nasla da cemu valja. Obicno bih kupila pernicu, povadila iz nje sve i dala mladjoj da se igra, a njemu kupila sto valja...

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
eto ti Hannice dva ista odgovora[sm=smiley36.gif]

Hannica -> RE: Prvačići (17.8.2015 14:02:39)

Sad ste me zbunile.[sm=smiley36.gif]
Poslal sam jetrvi poruku, čini mi se da je ona neke hvalila.[sm=smiley36.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  41 42 [43] 44 45   Sljedeća stranica >   >>