chuci
|
evo i mene sa svojom računicom. ali ovo vam nije obična računica otprilike. sad ću vam napisati u postotcima moje troškove od marta do decembra prošle godine. haman svaka marka unesena u tabelu, sve sabrano sve se slaže. od naših primanja redovnih sljedeći troškovi: 24,98% kredit stan 8,59% režije 2,60% hrana van kuće 24,73% kuća, ovo su mjesečne kupovine, hrana i ostale potrepštine 7,08% prevoz, gorivo 0,77% igračke 1,41% zdravlje, apoteka uglavnom (veliki dio ove cifre je Rhogam) 2,51% godišnji more ove godine u velikom a jeftinom apartmanu sa mojima pa nas je dosta jeftino došlo 0,26% rekreacija i sportska oprema (jedan mjesec teretane jer sam krajem godine krenula zbog dojenja) 4,37% odjeća i obuća, naša i dječija, najviše je obuća jer svi imamo hafifne noge 0,22% džamija, petak 0,56% šišanje, kozmetičarka - depilacija 3,81% teta za nepunih 5 mjeseci 3,93% krediti za kućne uređaje, internet kupovina (uglavnom neka sitna tehnika do 20 KM) 13,01% ostalo, ovo imam razdvojeno po troškovima, tu su roletne koje smo ugradili na dio prozora, dva kurbana, pokloni za svadbe, diplome, rođendane i to čini većinu ovih vanrednih troškova sad kad smo analizirali na kraju godine meni nije bilo jasno da je ovoliko otišlo na kućne kupovine (tu kad se gleda svaki mjesec haman je bilo vanrednih troškova kad nam neko dolazi ili je kod nas neki rođendan, koje slavimo u porodičnom okruženju, ništa megalomanski).