Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Kako rasporedujete finansije 22.1.2013 14:35:34
Mala Selma
kaze naroda za onog ko ima puno a kuka da ga strah da mu neko ne trazi pa ko fol nema ni on
Ziva istina Ili kad neko posudi, pa nikako da vrati posudjeno nije da nema da vrati, nego prece je jesti kupovnu hranu i sjediti u kafani cugati i kafenisati ali eto svakom svacije
Zao mi je sto nemam nikakve zemlje i sto nam nema niko od familije nikakve zemlje, pa da me bar podmiruje sa vocem i povrcem, zimnicom i sl...ovako sve moram kupovati na pijaci i to ne na svojoj (na Dobrinji) vec idem na Otoku ili Ciglane jer je jeftinije, pa mi ruke otpadnu od nosanja cekara i guranja po autobusu
RE: Kako rasporedujete finansije 22.1.2013 14:37:55
Neca xxx
Cinjenica je da sto imas veca primanja, imas i vece prohtjeve. Kada sam tek pocela raditi imala sam puno manju platu, ali sam opet zivjela i isla na more u Tursku i kupovala cipele svaki put kada se na poslu nasekiram.
Eh, ono sto mene zeza u trenutnom rasporedu finansija je kredit za stan. Da nemam te stavke u kucnom budzetu, gdje bi mi bio kraj.
Ja se zaista divim nekome ko od ukupnih primanja od 900 KM moze ustediti pa i 100 KM. POkusavam da planiram obroke. Ne jedemo tako cesto vani, ali i kada odem na pijacu i u prodavnicu, potrosim 20 KM na dva rucka. Ne jedem ja svaki dan biftek i neko egzoticno voce, ali ako kupis npr. 3 ribe, pa krompira, pa blitve, pa jos kg voca, to je 10 KM, samo za rucak. A imas tri obroka u danu. A da ne spominjem jos higijenske potrepstine. Po meni, hrana je naskuplja. Kada vidim koliko novaca ostavim u supermarketima i na pijaci, skontam da cizme od 350 KM i nisu tako skupe.
RE: Kako rasporedujete finansije 22.1.2013 14:38:37
Emica_sa
Meni je zao,sto mi niko nista u zivotu nije pomogao niti olaksao,da je barem svekar napravio kucu,pa da imam gdje ziviti nego nista,imao neku zemlju i nju je prodao davno ,sve moramo sami
RE: Kako rasporedujete finansije 22.1.2013 14:40:31
Mala Selma
gostima na fin nacin reci da je recesija kod svakog...ha ne dolaze ti radi hrane ica i pica zar ne
e to ne mogu tu sma prava Merhemicka (sto bi moj tata rekao ) .Volim docekati prijatelje kako treba, brata, zaovu, svekrvu, mamu, pa makar posudila pare Takva sam i sta cu sad (ista majka moja)... Mi imamo 6 parova sa kojima se stalno druzimo, idemo na ljetovanja i sl, i bas se gotivimo i oni mene docekaju fino, a i ja njih Hvala Bogu pa je fini ljudi okruzuju i nemam komplekse kako imam malo, a neki puno...a i sa takvim se druzim
RE: Kako rasporedujete finansije 22.1.2013 14:41:53
lost
IZVORNA PORUKA: Mala Selma
kaze naroda za onog ko ima puno a kuka da ga strah da mu neko ne trazi pa ko fol nema ni on
Ziva istina Ili kad neko posudi, pa nikako da vrati posudjeno nije da nema da vrati, nego prece je jesti kupovnu hranu i sjediti u kafani cugati i kafenisati ali eto svakom svacije
Zao mi je sto nemam nikakve zemlje i sto nam nema niko od familije nikakve zemlje, pa da me bar podmiruje sa vocem i povrcem, zimnicom i sl...ovako sve moram kupovati na pijaci i to ne na svojoj (na Dobrinji) vec idem na Otoku ili Ciglane jer je jeftinije, pa mi ruke otpadnu od nosanja cekara i guranja po autobusu
I ja sam do prije dvije godine ovako, dok mm nije počeo radit pa smo kupili auto. Ali tačno što više novaca imaš veći su i prohtjevi. znam da smo i tada živjeli sa puno manje novaca nego sad a opet je isto. Znači i sada kad imamo veća primanja smo na istom jer ne znamo uštedit idioti
RE: Kako rasporedujete finansije 22.1.2013 14:42:02
R&T@
IZVORNA PORUKA: Emica_sa
Meni je zao,sto mi niko nista u zivotu nije pomogao niti olaksao,da je barem svekar napravio kucu,pa da imam gdje ziviti nego nista,imao neku zemlju i nju je prodao davno ,sve moramo sami
Legendo
Ti kao mm...
RE: Kako rasporedujete finansije 22.1.2013 14:43:53
koka i po
IZVORNA PORUKA: Mala Selma
gostima na fin nacin reci da je recesija kod svakog...ha ne dolaze ti radi hrane ica i pica zar ne
e to ne mogu tu sma prava Merhemicka (sto bi moj tata rekao ) .Volim docekati prijatelje kako treba, brata, zaovu, svekrvu, mamu, pa makar posudila pare Takva sam i sta cu sad (ista majka moja)... Mi imamo 6 parova sa kojima se stalno druzimo, idemo na ljetovanja i sl, i bas se gotivimo i oni mene docekaju fino, a i ja njih Hvala Bogu pa je fini ljudi okruzuju i nemam komplekse kako imam malo, a neki puno...a i sa takvim se druzim
dajem casnu pionirsku rijec kad ti dodjem ako me doceka ista vise od tanjura corbe i pokoji svrtak pite da cu se odmah okrenuti i otici ma znas sta....ma znas ti to da ti i ne govorim
RE: Kako rasporedujete finansije 22.1.2013 14:45:52
Emica_sa
IZVORNA PORUKA: tajra
Legendo
Ti kao mm...
pa meni je ovo u isto vrijeme i tuzno i smijesno.Muz cesto prica o tome,zbog toga sto su oko nas skoro svi stambeno obezbjedeni,jer su im roditelji osigurali kuce,zemlju itd,a mi nista
RE: Kako rasporedujete finansije 22.1.2013 14:45:57
Mala Selma
ja sam do prije dvije godine ovako, dok mm nije počeo radit pa smo kupili auto.
ma imamo mi auto, ali valja i njega nahraniti a gorivo poskupilo
Ma hvala Bogu da smo samo zdravi, samo to ponavljam majkemi...nedo bog da moramo kupovati lijekove svaki mjesec kad se samo sjetim koliko smo para potrosili kad nam je afan bio bolosljiv od antibiotika, preparata za imunitet i sl, place mi se..
RE: Kako rasporedujete finansije 22.1.2013 14:51:06
sabinos
IZVORNA PORUKA: Mala Selma ovako sve moram kupovati na pijaci i to ne na svojoj (na Dobrinji) vec idem na Otoku ili Ciglane jer je jeftinije, pa mi ruke otpadnu od nosanja cekara i guranja po autobusu
i ja sam skontala da je ova nas apijaca na Dobrinji skupa
RE: Kako rasporedujete finansije 22.1.2013 14:55:51
bebacha
IZVORNA PORUKA: tekja Rasporede se same. Rezije, vrtic, kredit, nabavka, ono sto ostane trosimo jer sad kad imamo kredit od 300KM, ne stedimo. Nema smisla.
Moglo bi bolje, ne daj Boze gore
mi citav o ovome drobimo a dodje zena i sve kaze u jednoj recenici
RE: Kako rasporedujete finansije 22.1.2013 14:57:40
Neca xxx
Legendo
Ti kao mm...
pa meni je ovo u isto vrijeme i tuzno i smijesno.Muz cesto prica o tome,zbog toga sto su oko nas skoro svi stambeno obezbjedeni,jer su im roditelji osigurali kuce,zemlju itd,a mi nista
Ja imam rodjaka u USA koji je tamo otisao sa 18 godina, na studije, sam, i ostvario pravi americki san. Sada je predjednik velike kompanije. I onda on cesto hvali mene i mm kako smo vrijedni i kako smo mi, jedini od nase rodbine, sami sebi kupili stan. Njemu je to bas veliko. Kazem ja mm: ne znam da li da se ponosim ili smo mi glupi. Svi ostali imaju stanove, a samo mi jos i kredit.
RE: Kako rasporedujete finansije 22.1.2013 15:00:30
lost
I mi isto sami se borimo od početka, nije nam niko ništa dao niti poklonio. Ali na neki način volim što je tako da sami sebi stvorimo dom i sve što nam treba, da ne moramo se ni pred kim "klanjat" ako nam je nešto dao ostavio poklonio itd
RE: Kako rasporedujete finansije 22.1.2013 15:02:03
Emica_sa
IZVORNA PORUKA: Neca xxx
Legendo
Ti kao mm...
Ja imam rodjaka u USA koji je tamo otisao sa 18 godina, na studije, sam, i ostvario pravi americki san. Sada je predjednik velike kompanije. I onda on cesto hvali mene i mm kako smo vrijedni i kako smo mi, jedini od nase rodbine, sami sebi kupili stan. Njemu je to bas veliko. Kazem ja mm: ne znam da li da se ponosim ili smo mi glupi. Svi ostali imaju stanove, a samo mi jos i kredit.
RE: Kako rasporedujete finansije 22.1.2013 15:04:22
amiboj
IZVORNA PORUKA: tekja
Rasporede se same. Rezije, vrtic, kredit, nabavka, ono sto ostane trosimo jer sad kad imamo kredit od 300KM, ne stedimo. Nema smisla.
Moglo bi bolje, ne daj Boze gore
Zaboravih auto, gorivo, servis. Do sada smo uspjeli stekat pa registrovat, ove godine cemo iskoristiti pogodnosti obrocnog placanja
Potpisujem....
S tim da je kod nas rata 630 KM i teta koja cuva malenog 450 KM.... i ne treba nam nista vise od troskova :(
Zimi nas grijanje zakla jer je nase etazno plinsko (a ne preseravamo se sa nekim temperaturama, na 22 stepena je po danu), ostale rezije su normala, hrana je naravno poslije kredita najskuplja stavka, 90% nosimo klopu od kuce za papanje na poslu i nista ne uspijemo ostaviti sa strane nego jedva cekamo plate.....
Zeznut vakat totalno i onda nas neko pita je li stekamo lovu za more.... kakooooooooo? Nadati se kakvom bonusu ili bingu :)
Samo nek smo zivi i zdravi, ja se ne zalim, hvala Bogu na ovome :)
RE: Kako rasporedujete finansije 22.1.2013 15:04:35
lost
Legendo
Ti kao mm...
Tačno većinu njih je neko "pogurao" a mi krećemo od nule. Još kad mi neko kaže pa još niste kupili stan/kuću, bude mi loše nekako
RE: Kako rasporedujete finansije 22.1.2013 15:09:52
Emica_sa
IZVORNA PORUKA: lost
Legendo
Ti kao mm...
Tačno većinu njih je neko "pogurao" a mi krećemo od nule. Još kad mi neko kaže pa još niste kupili stan/kuću, bude mi loše nekako
I meni kad me pitaju,sto ne razmisljate o stanu,bolje vam je placati ratu kredita nego kiriju,ja se samo zapitam od cega placati ratu kredita,koliko ja znam rata kredita nije ni 200,a ni 250 KM,dize mi se kosa na glavi