Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Kako rasporedujete finansije 22.1.2013 12:58:53
bebacha
IZVORNA PORUKA: tajra
IZVORNA PORUKA: bebacha
cinjenica je da sve sto vise imas vise zelis.podizu se apetiti
Amin
Otkako ovo skontah zivot mi je laksi
mi imamo tu srecu da otkako smo u braku da se ta primanja stalno povecaju jer kad smo se vjencali mm plata je bila bas bas mala i tad smo zivjeli,jeli a s vremennom uvijek nam daje jos i jos i malo nam pa se vratim u vrijeme od prije 4-5 godina,malo se smirim al dzaba ljudska pohlepa opet se aktivira
RE: Kako rasporedujete finansije 22.1.2013 13:02:05
lost
IZVORNA PORUKA: Nedi
Morate se malo bolje potruditi. Bez ikakvig poteskoca mozete sad stediti po 300KM svaki mjesec. Moj savjet je da pocnes biljeziti gjde ste potrosili kes. Ako se ne mozes sjetiti znaci da to nije vazno i da bez tog iduci mjesec mozete. Pravi spisak za kupovinu kucnih potrebstina i hrane. Potrudi se da ne uzmes mnogo stvari pored spisaka. Eto npr jede ti se snicker uzmi jedan-dva a ne 5-6 da imas i za kasnije. Najbolje je da umjesecne nabavke ides 2 puta. Onako kad ides 10 puta u kopovinu vise sanse imas da kupis bespotrebne stvari. Ma moze vi to. Sretno
Hvala Mi jednom mjesečno idemo u kupovinu namirnica i tada uzmem otprilike sve što mi je potrebno za taj mjesec da kuham osim povrća i mliječnih proizvoda koje uzimam na pijaci po potrebi. Vanredno kupujemo hljeb svaki dan i razne budalaštinje tipa grickalica i slatkiša... Ali npr. mm kad je sam sa M a ja na poslu on je odvede u igraonicu pa odu na picu, sok, kupe igračku knjigu itd a to je vrlo često... I tako se taj novac troši u blaženom neznanju Onda na kraju mjeseca se pitamo pa gdje potrošimo toliki novac
Sa kasicama nam ne ide, pokušali smo par puta ali potrošimo kad nam zapne Nema nam pomoći grozni smo
RE: Kako rasporedujete finansije 22.1.2013 13:02:57
koka i po
zato ja kazem...pazi sta zelis i koliko zelis. jer koliko god imao uvijek ce ti biti malo ako ceznes za jos. i na kraju nikada neces biti zadovoljan i sretan u zivotu.
RE: Kako rasporedujete finansije 22.1.2013 13:03:57
R&T@
IZVORNA PORUKA: tajra
cinjenica je da sve sto vise imas vise zelis.podizu se apetiti
Amin
Otkako ovo skontah zivot mi je laksi
mi imamo tu srecu da otkako smo u braku da se ta primanja stalno povecaju jer kad smo se vjencali mm plata je bila bas bas mala i tad smo zivjeli,jeli a s vremennom uvijek nam daje jos i jos i malo nam pa se vratim u vrijeme od prije 4-5 godina,malo se smirim al dzaba ljudska pohlepa opet se aktivira
Kod nas je obrnuto... sve su nam manji prihodi, tj. mm
Ali nekako drugacije rasporedjujemo prioritete i "guramo", hB...
RE: Kako rasporedujete finansije 22.1.2013 13:16:27
Nedi
lost zato kazem papir i olovka i pisi gdje ste potrosili novac. Kad tm vidi da je potrosio 200KM na igracke i co a da ste za te pare molgli platiti vikend negjde i svi uzivati valjda ce se trznuti. A nekad i ne izgleda puno ono 5KM ovdje, 10 tamo, 12 tamo i odose 2-3 joje (stoje) A kad sve to napises i saberes bome ti bude jasno gdje grijesis. Ako nekome za stan od 72000 KM treba jos 45 000(gdje je ukljucen i stari kredit i papirologija, koji komad namjestaja ) onda mozda moze koju pametnu ubaciti
Sve sto ja zaboravim ili smetnem papir me podsjeti.
RE: Kako rasporedujete finansije 22.1.2013 13:21:38
koka i po
ja imam nekakvu univerzalnu formulu za prezivljavanje. nema kartica,nema limita. od onoga sto imam odvojim za rezije...ostalo sta ostane podijelim na mjesec dana i dobijem dnevnu sumu koju smijem potrositi..i molim B da se sta u kuci ne pokvari i da se nedaj B.ko razboli.inace lijekovi me ukopase. ah....sta napisa u ovom ruzicastom svijetu
RE: Kako rasporedujete finansije 22.1.2013 13:24:12
lost
Ma moramo se uozbiljit i odlučit da štedimo i tačka. Baš jednostavno Još kad mi neki dan reče prijateljica koja živi u Sarajevu da uštedi 800km svaki skoro mjesec a žive samo od muževe plate koja je oko 1800km, imaju bebu, žive pod kirijom, imaju auto, žive udaljeni od svojih prilično pa im je i to trošak za gorivo a idu svake druge sedmice. Ja sam ostala paf. Nije mi jasno ništa
RE: Kako rasporedujete finansije 22.1.2013 13:25:36
lost
IZVORNA PORUKA: koka i po
ja imam nekakvu univerzalnu formulu za prezivljavanje. nema kartica,nema limita. od onoga sto imam odvojim za rezije...ostalo sta ostane podijelim na mjesec dana i dobijem dnevnu sumu koju smijem potrositi..i molim B da se sta u kuci ne pokvari i da se nedaj B.ko razboli.inace lijekovi me ukopase. ah....sta napisa u ovom ruzicastom svijetu
RE: Kako rasporedujete finansije 22.1.2013 13:27:39
Nedi
Ja nisam ružičasta ali se kontrolisem maksimalno posebno kad mi je plata manja za 50%. Cijeli jedam mjesec mi je ukraden. Da ne pisem, piskaram, racunam, dodajem, oduzimam, predviđam neke okolnosti (tipa sakrij i sama od sebe, ili danas mozes i 3 kifle za dorucak)nebi mi vidjeli mora svake godine, mjesecno bar jedan vikend negdje a o novom domu da i ne govorim.
RE: Kako rasporedujete finansije 22.1.2013 13:30:43
lila25
ja sve pisem mm stalno zeza jesi li upisala onu marku ,ali samo tako mogu da se kontrolisem sta sam i gdje potrosila i na kraju vidim sta mogu izbaciti za sljedeci mjesec obicno jednog nesto kupujemo sebi jednog vise izlazimo i tako kombinujemo....
RE: Kako rasporedujete finansije 22.1.2013 13:30:59
sabinos
koka i po ovako ja isto radim.i znam koliko mogu i kada.ponekad se desi vanredan trosak,pa moramo jos vise da stedimo.al ja se ne zalim jer znam kako nam je bilo kad nismo radili ni muz ni ja.samo ne daj boze da se to ponovi
RE: Kako rasporedujete finansije 22.1.2013 13:39:41
lost
IZVORNA PORUKA: Nedi
Ja nisam ružičasta ali se kontrolisem maksimalno posebno kad mi je plata manja za 50%. Cijeli jedam mjesec mi je ukraden. Da ne pisem, piskaram, racunam, dodajem, oduzimam, predviđam neke okolnosti (tipa sakrij i sama od sebe, ili danas mozes i 3 kifle za dorucak)nebi mi vidjeli mora svake godine, mjesecno bar jedan vikend negdje a o novom domu da i ne govorim.
Ma to je super, ah kako bih ja voljela da sam takva što se raspoređivanja novaca. Gdje bi mi bio kraj Ne zaista divim se i tebi i svima vama koji uspijevate tako uštediti i voditi evidenciju troškova, ja sam ljenčuga što se toga tiče. Ali i ja ću se potruditi i početi ako Bog da
RE: Kako rasporedujete finansije 22.1.2013 13:49:57
Lady26
Jedna plata....oko 800KM Kredit 130 2 kreditne kartice cca uzmu mjesecno 40-50KM vrtic 140 KM racuni 250-300 kako koji mjesec zimi (ljeti je to oko 150KM) Cca 100-120KM kad odemo u nabavku Obuca na rate, neki kucanski aparati na rate, registracija auta na rate.... Itd, itd.... A na sve to minus na kartici od plate koji plata ne pokrije nikad... Guramo nekako... hB Sanjamo o kupovini sebi ili Lani da ne gledam na cijenu i da se ne zamaram jel 5 ili 50Km neki komad odjece