pjenica mala -> RE: visok pritisak u trudnoci (22.2.2009 14:38:47)
|
Ja sam sada ušla u 4. mjesec trudnoće, dr. mi je prije dva dana prepisala Metildopa lijek, tlak mi je bio 160/90, pa nakon pola sata sjedenja bio mi je 140/80, ali mi je dr. rekla da je bolje da pređem na terapiju. Mada sam se to jutro jako uzrujala zbog nekog događaja odnosno ljudi...pa sada nisam ni sigurna da li stvarno trebam ili ne piti lijekove, pa ću se ponovo konsultovati sa liječnicom, ma šta ja znam....malo sam zabrinuta, ali mislim da ce sve biti ok. Prošle sam godine u 22.sedmici imala spontani, također sam imala povišen tlak, i dr. mi je rekla da je našla ugrušak na posteljici što znači da je došlo do pucanja krvnog suda u maternici, pa se tako posteljica odvojila od maternice, i moja beba je otišla.... Ovo pišem samo da svim ostalima kažem, da je jako bitno da se pridržavamo upustava doktora i kao što već neke gore kažu, pripaziti na ishranu a također i stres smanjiti na najniži mogući nivo... A na kraju krajeva uvjerena sam da se bebe rađaju tada kada je suđeno da se rode...poslije tog spontanog imala sam trudnoću koju sam morala ''očistiti'', i kada smo već skroz bili uvjereni da ne želimo uopšte pokušavati, bebica nam je došla''sama''...nenajavljeno, neplanirano, ali željeno... Cure moje, budite jake, vjerujte da će vam se desiti dobro, jer najčešće nam bude onako kako mislimo da će nam biti. Pusa svim [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/nosecka.gif[/image]trudnjačama
|
|
|
|