Skvo RR -> RE: visok pritisak u trudnoci (15.3.2012 23:45:44)
|
Prebacivanje postova IZVORNA PORUKA: kristiničma drage moje..... trudna sam 35 tjedana i imam strašno visoki tlak..... 164/104, a kad se probudim je oko 158/102..... ima li netko iskustva sa tim???? s tim da me prati užasna vrtoglavica uz taj tlak..... hvala svima[sm=smiley19.gif] IZVORNA PORUKA: sretna_mama Imam ja! Mislim, imala sam! Prati li te neki ljekar? Zna li za tlak? Koristiš li neki lijek? IZVORNA PORUKA: sretna_mama Ja sam cijeli 8 mj.pila Methydopu..apaurin 2mg, u početku 3x dnevno, poslije mi je smanjeno..jer me ubijao...samo sam spavala..Strogo mirovanje, bez da te neko nervira...Po meni za to ..najbolje je leći u bolnicu..Nije se za igrati.. Želim ti puno sreće..ako kako mogu pomoći..tu sam.. IZVORNA PORUKA: mamaibabo jutro mila nebih da te plašim al idi ljekaru ja dsam zbog istih tegoba nedavno izašla iz bolnice sad imam terapiju....methydopu i apaurin sve 2x1,nije to baš za razmjenu iskustava bolje mila idi kod dr.! Puuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuseeeeeek IZVORNA PORUKA: sretna_mama Kod tako visokog tlaka vrlo je bitno mirovanje..i boravak baš tamo gdje niko nneće smetati..( svekrva, zaova, djever..:-D).., naravno uz terapiju..Ja sam početnu dozu imala 5x Methyldopa i apaurin 3x dnevno..pa kako se tlak stabilizovao, tako se i terapija smanjivala.. I još nešto..POSVE NESLANA hrana..Na Koševu su imali hljeb bez soli, i neke čorbice su mi dvali..ribe, paštete..nikako.. Za doručak bi bilo malo pavlake i kuhano jaje s tim neslanim hljebom.. Pridržavala sam se 100%.. Kafu okusila nisam.. Za početak, HITNO doktoru, BEZ ODLAGANJA.. IZVORNA PORUKA: Hanady RR vrlo je bitno uz nadležnost dokotra tretairati povišen pristisak u trunoći... ako s enisi do sada obratila učini to... ako jesi poštuj što doktor kaže... pazi na isharnu, slana hrana , slatkiši tečnost sve u granicama koje neće dovesti do povećanja pritiska IZVORNA PORUKA: Miracle*3 IZVORNA PORUKA: kristiničma drage moje..... trudna sam 35 tjedana i imam strašno visoki tlak..... 164/104, a kad se probudim je oko 158/102..... ima li netko iskustva sa tim???? s tim da me prati užasna vrtoglavica uz taj tlak..... hvala svima[sm=smiley19.gif] Draga moja, ja sam porodjena ima 10 dana a jos uvijek sam na terapiji zbog visokog pritiska iz trudnoce, jer se ta terapija ne smije naglo prekinuti, vec postepeno. Ne zelim te plasiti, ali oras biti svjesna da je to malo opasno i za beb a i za tebe. Ako ti je sad visok pritisak, slobodno otidji odma na jezero, primit ce te i bez uputnice, dr Mira ce te pregledati, samo reci da nisi dobro i da ti je visok pritisak. Uz takav pritisak obavezno je mirovanje, lezanje u tamnoj prostoriji, pokusati se iskljuciti iz svega i naravno neslana dijeta uz terapiju. Nadam se da ces otici ljekaru i da se neces vise zezati. Nije to nista sto se ne moze uz pomoc ljekara staviti pod kontrolu. To sa pritiskom sam prosla u sve tri trudnoce, sretno i javi sta je bilo IZVORNA PORUKA: maajaa Pridruzujem se preporukama da odmah odes na Jezero, za taj tlak ces sigurno dobiti terapiju i preporuku za dijetu. Nije to nesto sto se ne moze drzati pod kontrolom, ali moras odmah reagovati. Ja od prije trudnoce imam visok tlak, kad sam saznala da sam trudna morala sam mijenjati terapiju, uz methyldopu je pod kontrolom.
|
|
|
|